unnilindell.no

BØKER

MØRKEMANNEN

57 år gamle Britt Else Buberg blir drept i en høyblokk på Stovner utenfor Oslo. Hun hadde ingen familie, var ensom og hadde kontakt bare med en gammel kvinne på sykehjemmet like ved. Omtrent samtidig forsvinner 19 år gamle Lilly Rudeck fra en campingplass i Østfold.
Cato Isaksen får en vanskelig sak å løse. Og den nye kollegaen Marian Dahle og hunden hennes er innbitt og irriterende tilbake ved hans side. De finner raskt ut at eieren av campingplassen bor i samme blokk som Buberg gjorde. Men heller ikke denne gangen er ting slik de ser ut som. Politiet må nesten gi tapt, før de farlige hemmelighetene kommer for dagen og settes sammen til et skremmende bilde.

Fortiden innhenter både den ene og den andre i denne besettende historien. En skrekkelig løgn setter det hele i gang, og flere skjebner flettes sammen på en uhyggelig måte. «Mørkemannen» er den sjuende boken i den svært populære serien om politietterforsker Cato Isaksen – som også er blitt TV-serie. Boken var blant de nominerte til Bokhandlerprisen 2008.

«Lysende mørkemann fra Lindell. Høstens kriminalroman fra Unni Lindell lever opp til sin tittel og til forfatterens ry. Den er både mørk, angstfylt, komplisert og spennende.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Uhyggelig bra. Sterk Lindell-krim med en utspekulert løsning.»
Kurt Hanssen, Dagbladet

«Her er mange lumre, ubehagelige, mørke scener av godt, solid Lindell-merke.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Unni Lindell holder koken. Det hele er riktig spennende.»
Ingrid Brekke, Aftenposen

«Et absolutt høydepunkt i serien så langt, en real «page turner» hvor Lindell får vist at hun er best når hun slipper alle hemninger løs.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Unni Lindell treffer igjen!»
Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen