unnilindell.no

BØKER

DJEVELKYSSET

Omslag på Djevelkysset

Cato Isaksen og Marian Dahle løser ny krimgåte.

HVOR FARLIG ER DET Å IKKE VÆRE EN PERFEKT MOR?

Vivian Glenne jobber på det lokale renseriet, er samboer med en taxisjåfør og har tre sønner. En kveld går hun ut i skogholtet bak rekkehusbebyggelsen med en spade. Hun kommer ikke tilbake i live…
Den dreptes femtenårige sønn, Dan, og vennen hans Jonas setter i gang en egen etterforskning. Lag på lag avsløres, og alt flettes sammen til et klamt nettverk av mistenkte og trekker de to guttene inn i mørke irrganger. En renserikunde som jobber på høyt nivå innen etterretning blir sentral. Det samme blir offerets eksmann, Arne Colin Andersen. Han bor på en planteskole utenfor Drammen. Og naboene Birgit og Frank Willmann har noe å skjule. Da drapsofferets yngste sønn blir hentet av mormoren sin i barnehagen, trår skygger av noe annet iskaldt frem. For Sebastian har ingen mormor!

Uhygge i nære familierelasjoner, klaustrofobiske naboskap og hemmelige forhold trekkes frem i lyset og setter fokus på både det sårbare og det farlige.

Cato Isaksen og hans ustabile kollega Marian Dahle har igjen en ny drapssak å løse. Om den ikke blir løst fort, vil flere dø. Deres kamp mot hverandre og kappløpet for å finne drapsmannen, driver dem mot katastrofen og ender i en intens jakt i et sumpaktig skogområde en regnvåt sommernatt. Men heller ikke i dette vanvittige dramaet er ting slik de ser ut som.

Hva anmelderne sier:

«Unni Lindells nye krim er solide saker. …Unni Lindell er blant de dyktigste plottsnekkerne i norsk krim. Med «Djevelkysset» lykkes hun i å skape en kompleks og spennende historie uten å ta særlig voldsomme virkemidler i bruk. (…) også litterært sett tilhører (Unni Lindell) det øverste sjiktet i norsk krim.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Lindell holder stilen. ‘Djevelkysset’ understreker og befester Unni Lindells posisjon som en suveren krimunderholder. … (Hun) kjenner sine virkemidler og vet hvordan hun skal lage et plot som holder på spenningen gjennom 400 sider.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«På alle vis en djevelsk dyktig utført roman om uhygge i nære familierelasjoner, klamme naboforhold og dystre hemmeligheter. … Djevelsk dyktig uhygge. (…) Ikke vent til ferien med Djevelkysset – ta den med på jobben!»
Knut Holt, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

«Hun har smittende energi i formidlingen og et pageturner-innstinkt som gjør at leseren hektes fast.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen,

«… heseblesende tempo»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposen

«Godt driv – spennende og god underholdning.»
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 4)

«Spenningskurven er bratt.»
Leif Ekle, NRK

«… uhygge på flere plan.»
Gunn Magni Galaaen, Trønderavisa (terningkast 5)

» ‘Djevelkysset’ er helt klart en av de beste norske krimbøkene som er gitt ut på lang tid.»
Helge Kjøniksen, Moss avis

«Uhyre spennende!»
Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen (terningkast 5)

«Unni Lindell kan fortsatt skrive historier som virvler deg med.»
Arne Guttormsen, Vårt Land

«Hat som motiv i veldreid story … Dermed har Unni Lindell nok en gang skapt en spenningsroman med både dynamikk, logikk og de mange inputs med virkelighetsnære miljøbeskrivelser.»
Jon Terje Grønli, Gjengangeren