unnilindell.no

GODT NYTT ÅR!

Publisert den 13.01.2015 i Uncategorized

 

PA200273

 

Nytt år er alltid deilig. Fjoråret var fantastisk. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nytt etter fin nyttårsfeiring og så NOEN DAGER I SOLA LANGT BORTE. Men nå er det hverdag igjen.

84 kommentarer til “GODT NYTT ÅR!”

 1. Berit Kristine Smith sier:

  Kjære Unni!
  Så nydelig bilde! Hvordan klarer du å holde deg så ung, tro?
  Er der noen sjanse for at du kommer til å ha boksignering i sommer sånn som du hadde her sist?

  Klem fra meg

 2. Unni Lindell sier:

  Hei Berit Kristine. Tusen takk. Jeg trener jo ikke vet du, det hjelper. Så har jeg verdens fineste mann og beste jobb. Og herlige barnebarn og gode venner. Klyper meg i armen. Kan godt hende det kan bli boksignering til sommeren ja. Jeg har nye prosjekter på gang, ikke stor krim riktignok, men en » mellombok» og en barnebok og enda en bok!! Lykke til med din. Klem Unni

 3. Unni Lindell sier:

  Jeg er forresten ganske stolt over at Brudekisten ble fjorårets fjerde mest solgte norske roman, bare slått av guttaboys Nesbø, Michelet og Mytting.
  Deilig å jobbe videre da. Takk alle trofaste lesere. From my heart.

 4. Unni Lindell sier:

  Gratulerer med bryllupsdagen da Anne og Tine. Tenk at det er 15 år siden det fantastiske bryllupet deres. Og som dere vet feiret jo Pc og jeg stort på nyttårsfaten, 40 år som kjærester, 3 år igjen til den bryllupsdagen da. Syns Tine og PC er flinke jeg, Anne. He, he. You know.

 5. Aron Aniksdal sier:

  Tusentakk for svar på forrige innlegg!

  Siste spørsmål; bruker du allvitende, eller refererende synsvinkel i Sørgekåpen?

  Håper på snarlig svar, tusentakk! 🙂

  • Unni Lindell sier:

   Kjære Aron.

   Jeg skjønner dessverre ikke spørsmålet. Dette er noe «nye greier» som dere lærer i dag. Jeg bare skriver en historie og har ikke peiling på det du spør om. Dessverre. Har opplevd at elever ahar analysert bøekene mine så jeg hverken skjønner frem eller tilbake. Må le litt. Lettere å være forfatter enn elev. Lykke til.

   Klem UNNI

 6. Sarahmor sier:

  Hei, ønsker deg alt godt i 2015 her fra denne elektroniske avstand og nærhet. Ett-tall og nuller. Leste Djevelkysset i romjulen, stakkars Juha.
  liten forsiktig klemS

 7. Unni Lindell sier:

  SOR KLEM TILBAKE.Missed you!!!! Ja, stakkars Juha!!!!

 8. Aron sier:

  Hahah, enig der Unni 🙂
  Allvitende synsvinkel er der fortelleren vet alt om personene, men refererende synsvinkel er der en kun forteller uten å vite noe. 🙂

  Lettere? 😀

 9. Unni Lindell sier:

  Vanskeligere. Husker jo ikke det i den boka. Sikkert ti år siden den ble skrevet. Sorry. Du får forske og analysere videre. Glad jeg slipper. Får nesten angst. Når jeg skriver så skriver jeg historien, skulle jeg tenkt på alt du sier nå hadde jeg vært gone før s 20!!! Synes det er litt leit at dagens elever må holde på med dette. Det må ØDELEGGE leselysten!!!

 10. Sarahmor sier:

  Haha jeg kjenner at det skulle nå vært artig å vært elev igjen, også. Aron, Unni er allvitende. Tenk litt på det. Det jeg sitter her og lurer på under pleddet, istedet for å gjøre det jeg skulle gjøre, er om du forandrer historien underveis. Om du får lyst til at det skal gå noen av personene bedre underveis. Eller dårligere. Eller om historien lever sitt eget liv. Men du trenger ikke svare, Unni. Det er fint å sitte her under pleddet og bare lure litt på det.
  Me tastas! Klem

  • Unni Lindell sier:

   Historien endrer seg mye underveis. Har et grunnplott, men veien blir til mens jeg går..under pleddet jeg og, også mens jeg skriver.

 11. Unni Lindell sier:

  Kos deg under pleddet. Jada, historien tar sine egne veier og er bare det, en historie, et eventyr uten analyse og beskjelinger og div annet, som en annen elev nettopp lurte på i et brev. Holy Watts, hva jeg ikke kan om teknisk skriving. Det er matematikere som kan sånt.

  He, he.

  Klem UNNI

 12. Unni Lindell sier:

  Men det jeg KAN si ARON, på generelt grunnag når det gjelder krim og mine bøker, er at det er en helt unik sjanger. Den har ALT; jeg kan ta opp sammfunnsproblemer, gå i dybden på menneskene, skrive litterært og så har man spenningen på toppen. Drivkraften, ønsket om å vite hvordan det går. Men, jeg skriver om mennesker for mennesker og tenker kun fremdrift og vrier og cliffhangers og overrskende slutter når jeg skriver. Overreaskende slutt er det jo i Sørgekåpen. hele historien blir snudd på hodet når man skjønner hvem morderen er.

  Lykke til

  Klem UNNI

 13. Aron sier:

  Hahah, tusentakk 🙂

  Da skriver jeg at boka er allvitende, Sarah.
  Synes slutten var overraskende selv, ja. Kunne aldri klart å skrive slike historier som du gjør, Unni – får ikke annet en 4ere på mine norskstiler – faktisk også på en fortelling som var dødsbra!

 14. Aron sier:

  Altså, hvordan utvikler egentlig Cato Isaksen seg i løpet av Sørgekåpen? I starten tror jeg han var veldig stresset grunnet stort arbeid i vente, men så begynte stresset å løsne etter hvert?

  • Unni Lindell sier:

   Det er det opp til leseren å vurdere Aron. Ingen leser likt. Jeg får ikke svart hver og en av dere på særoppgavene. Det ligger masse stoff på nettet. Bare å søke opp. Klemmmmm

 15. Sarahmor sier:

  Tekstanalyse er gøy og bra. Benytt sjansen nå mens du går på skolen Aron, ingen kommer til å spørre deg om besjeling senere. Livet er morsommere når man har lært masse.
  Akkurat som bøker er bedre når forfatteren har gjort research.
  Og vafler er bedre med kardemomme.
  klemS

 16. Aron sier:

  Nja, skal nå ikke anta analysering som noe gøy, hehe. Men er du sikker på at boken er allvitende? Hvorfor?

  Aron:-)

 17. Unni Lindell sier:

  I dont know…?

  • Hege Hjørnevik sier:

   He, he, du e vittig!
   Godt nyttår! (Jeg tester formen med å blogge litt…håper det er greit! Ler!)
   Jeg har lært mye i løpet av årets første uker. The hard way, men da sitter det jo også støpt, ikke sant? Er forresten flere som har tålmodig ektefelle! Signer inn min hverdagshelt 🙂 Jeg er forresten på særs ufrivillig research, til neste lange manus, på Haukeland sykehus. De som jobber her er dyktige, altså! Men jammen er vi tålmodige vi pasienter også. Den skal vi ha…
   Jeg venter på siste del av prosessen, som du kjenner til, men det går noen uker til med venting, og jeg ble skikkelig dårlig like før jul. Og forrige uke ble det uutholdelig! Skjønte ikke noenting jeg! Jeg er veldig heldig som har flotte folk som prøver å finne løsninger for meg, og en god mann… Men ja, jeg havnet på sykehuset, så nå finner vi ut av tingene slik at jeg er sterk og klar for avsluttende del! Alt ser ok ut nå, så da er det bare å være tålmodig og så håper jeg at resultatet blir bra til slutt. Skal hjem over helgen. Heldigvis 🙂 Og i dag kom jeg meg ned i parkeringshuset slik at jeg fikk kos av pelsdotten min. (Der finnes jo ikke bedre medisin enn pels <3 ) Varme klemmer 🙂

 18. Unni Lindell sier:

  Å, kjære deg. Jeg vet jo. Du har mye du. Takk for at du skriver litt her igjen. Jeg brenner lysene dine, men ikke i begge ender. Skriften kommer så vakkert frem. Gode tanker. Unni

  • Hege Hjørnevik sier:

   Red:: Beste medisin er levende pels så klart! He, he.
   Takk og klemmepå fra sykehussengen.

   • Cecilie von der Ohe sier:

    Enda godt du har nettilgang fra sykehussengen, da. Da jeg hadde min innleggelsepåsykehuskarriere fra jeg var baby og frem til jeg var sånn cirka 6-7 år, var det ikke noe som het Internett. Jeg måtte klare meg med en eneste statsradiokanal og høytlesning fra min mor pluss sykehuspersonell når de hadde tid til overs. Sånn sett har jeg kanskje mer enn nok stoff til en bok, men det er vel i ferd med å gå ut på dato.Mye har nok endret seg når det gjelder barn og sykehus fra 1970-tallet og frem til i dag. God bedring, Hege! 🙂

    • Hege Hjørnevik sier:

     Takker for det, Cecilie 🙂 (Det var veldig hyggelig å treffe deg «live» igjen før jul!)
     Jeg har nettilgang, ja!

    • Unni Lindell sier:

     Huff Cecilie, det har vært tøffe tak for deg. Jeg ble innlagt for brokkoperasjon da jeg var 3.5 år. Ikke noe dramatisk selvsagt, men fryktelig for lille meg. Foreldrene fikk ikke være med og jeg husker den grusomme følelsen av å bli avlevert, badet av en fremmed og lagt «alene» på et rom med andre barn. Husker jeg lå våken og livredd om natten. Ble hentet 5 dager senere med bandasjer og plaster på magen. Men ikkeno mot det du har vært gjennom.

     • Hege Hjørnevik sier:

      Åh, Cecilie, du er beundringsverdig!!! Pga medisinen fokuserer ikke øynene mine godt nok til å lese tekst, så jeg fikk ikke lest alt skikkelig. Herregud for en barndom du har hatt! Etter å ha ligget en uke på sykehuset, som voksen og med mulighet til å både forstå hva som skjer og å kunne si ifra hvis jeg følte at noe var ubehagelig, så tenker jeg på lille deg og alt du trolig må ha tålt. Jeg håper du skriver!!! Dette er ikke gått ut på dato. Det er universell kunnskap! Og du har den. Jeg håper du deler av den, for vi trenger å lære. Klemmepå fra en litt bedre Hege.

 19. Unni Lindell sier:

  Ta pelsen med deg til sykehuset du Hege. Den trenger du!!!!!!!

  • Hege Hjørnevik sier:

   Foreløpig blir det en date på parkeringen, men nå skal jeg snart hjem og da skal det koses, du!!! (Her kunne de trenge levende pels både den ene og den andre 🙂 Men all ære til dem som jobber her, altså! Vi får klemmer og omsorg hvis vi trenger det! Fantastisk gjeng både leger og sykepleiere. Har du forresten lest Edusrdo Andersens(Doddo) bok til sykehusjubilert? Den tror jeg heter Haukeland(?) og så har han skrevet «Hei døden». Anbefaler dem altså! Han skriver så morsomt!!!

 20. Unni Lindell sier:

  OK, spennende. Kan tenke meg personalet er glade i deg. Og vovoven gleder seg tiL du kommer hjem.

 21. Unni Lindell sier:

  DET ER SÅ FANTASTISK AT NORGE FÅR DYREPOLITI! ENDELIG! SÅNN SOM VI HAR JOBBET FOR DETTE! NOAH OG SIRI MARTINSEN HAR STÅTT PÅ UTRETTELIG! VI MÅ LÆRE AT DYR HAR RETTSVERN! DET ER EN » BUNNLINJE» DER. SKAL VI BEHANDLE MENNESKER PENT MÅ VI BEGYNNE MED DYRENE. DE ER ET PARAMETER!

 22. Berit Kristine Smith sier:

  Ja, Unni, endelig skal dyr få rettsvern, de også! Har ventet på dette lenge. Takk for at du har stått på, du og, og talt dyrenes sak!!

  Klem fra meg

 23. Unni Lindell sier:

  You 2!

 24. Unni Lindell sier:

  Kan bare si takk Hanne. For en damekveld. Vi skulle feire deg, så ble det du som feiret oss.

 25. T sier:

  Hei Unni Lindell. På skolen har vi en fordypningsoppgave der vi skal skrive om en forfatter. I den oppgaven valgte jeg å skrive om deg, siden jeg liker virkelig godt bøkene dine, og du virker som en fantastisk dame. Jeg har to spørsmål til deg, som jeg håper du kunne svart på. Jeg lurer på hvorfor du skriver bøker Og hva som fikk deg til å begynne å skrive bøker? Hadde satt stor pris på svar.

  • Unni Lindell sier:

   Hei T. Egentlig tør jeg ikke å svare på spørsmål fra skoleelever, for da får jeg ikke gjort noe annet. Men siden du bare har ett spørsmål. Jeg føler jeg «vet» så mye, derfor vil jeg dele gjennom bøkene. Også tror jeg ikke man kan bli forfatter, jeg tror man ER det. Derfor!!!! KLEM UNNI

 26. Besart sier:

  Hey Unni. Hva kan du si om mellomboken? Er det en krim? Og når utkommer den? Mvh Besart

 27. Unni Lindell sier:

  Hei Besart. Har savnet deg! Mellomboka er en krimnovellesamling. Tittel: min mor har en saks i ryggen! Kommer til høsten. Varmklem til deg. Unni

 28. T sier:

  Tusen takk for svar. Satte utrolig stor pris på det! Du er en utrolig forfatter!

 29. Unni Lindell sier:

  Så bra. Og du, kjære T, vet du hva, jeg var inne på bakveggen nå og kikket på navnet ditt. Sånn mellom deg og meg, til våren kommer mitt første barnebarnjente, min første «kvinnelige» etterkommer. Har 4 gutter tilsammen fra før. Og vet du hva, hun lille skal hete det samme som deg. Lyseste navnet jeg vet.

  Klem igjen. Unni

 30. Unni Lindell sier:

  I dag, oppe før kl 05.00, for å skrive.

 31. Bente Stubbrud sier:

  Hei! Jeg og min datter på 7 år lurer på om du har lyst til å skrive flere bøker om Ella? «De beste bøkene ever!» i følge Ane :)Tusen takk for fine leseropplevelser for min 7-åring!

  Mvh
  Bente og Ane

 32. Unni Lindell sier:

  Åh, takk for varme ord. Klart det kommer mer om Ella. Se på facebook Aschehough LESESTJERNE, er veldig stolt og glad. TAKK ANE OG BENTE!!!!( just no skriver jeg ferdig krimnovellesamlingen min da)

 33. Hege Hjørnevik sier:

  <3

 34. Unni Lindell sier:

  Valentineklemmmmm!

  • Hege Hjørnevik sier:

   Alt vel. Er hjemme igjen. Evig takknemlig for å kunne nyte solnedgang i går og soloppgang i morgen. Tenk så heldige vi er i dette landet når mennesker utdanner seg og bruker sin tid på å hjelpe oss når vi er små og trenger å bli løftet litt ekstra igjennom. Jeg er opptatt av at vi tar med oss det som fungerer! Det er luddi det!
   God klem til deg også! Gleder meg til noveller, for jeg elsker noveller!!! Noveller og dikt!

 35. Unni Lindell sier:

  Glad for å høre kjære Hege. Jeg er selv sykepleier på heltid for tiden, for en av mine nærmeste, så jeg vet. Så skriver jeg alt jeg kan, innimellom alt sammen. Snart er det vår. Ordentlig vår!!!! Klem til deg fra meg.

 36. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei, Unni.

  Det har jo kommet hint her om at alt ikke står så bra til. God bedring til den syke. I dag har jeg byttet ut kvalmende kremboller med smakfulle krabbeskjell.

  En litt sein Valentine/fastelavenhilsen til deg fra lille meg. ❤

  Cecilie

  • Unni Lindell sier:

   Det stemmer det, men det går sakte fremover. Takk for at du bryr deg.

   • Cecilie von der Ohe sier:

    Det er godt å høre at det går fremover. Jeg vet ikke hvem som er syk. Kan hende har du sagt noe om det til media, men det har ikke jeg fått med meg. Fortsatt god bedring til den syke. Lykke til videre til deg, både som sykepleier og med skrivearbeid.

    I Bergen har det vært vinterferie i uken som gikk. Nå har vi lagt bak oss den første dagen av mars, det som liksom skal være en vårmåned, men det føles mer som høst.

    Vestlandshilsen fra Cecilie.

    ☔ ❤ ❤

 37. Unni Lindell sier:

  Takk og valentinesklem tilbake Cecilie!!!

 38. Birgitte Dahl sier:

  Hei!
  Vil først av alt takke for et fantastisk forfatterskap du lar oss ta del i. Brusekisten er nettopp ferdiglest !
  Men både jeg og resten av familien lurer fælt på om det blir fler bøker om Nifse Nella, og vi har «barn» på 14 og 17!

  Hilsen Birgitte

 39. Mener selvsagt Brudekisten

 40. Unni Lindell sier:

  Takk for fine ord Birgitte. Det er så mange henvendelser om Nella. Grunnen til at det drøyer er at Piratforlaget er oppkjøpt av et annet forlag og de har ikke barnebøker. Fredrik Skalvlan og jeg har fått ut rettighetene nå, så på sikt blir det flere utgivelser, dog på et annet forlag. Hold ut. Alle aldre kan lese Nella. Kle, Unni

 41. Mona Moe sier:

  Hei Unni!
  Jeg prøver å få tak i deg for å spørre deg om en liten deltagelse i en katte/dyreverns-video 🙂
  Vi møttes på julaften på arangementet til Bymisjonen. Jeg fortalte at jeg bor på den gården som er med i en av tv-seriene av bøkene dine. Husker du?
  Det hadde vært suuuupert om du kunne tatt kaontakt, eller sendt meg en mailadr så jeg kunne forklart hva jeg ønsker deg til. Masse hilsner Mona (mona@monamoe.no) monamoe.no / innenfra.no

 42. Unni Lindell sier:

  Visst husker jeg det.. Fantastisk julaften med alle dere! Og kjempegøy med det gamle hvite huset ditt og gården. Sørgekåpen var det vel. Akkurat nå er jeg i skriveinnspurt. Får enormt mange henvendelser og klarer dessverre ikke å stille opp på særlig mange av dem. Men det er fantastisk at så mange gode mennesker jobber for DYREVELFERDEN også! varm vårklem til deg Mona. Unni

 43. Mona Moe sier:

  Det skjønner jeg 🙂 Lykke til med innspurten!
  Klem

 44. Unni Lindell sier:

  Vi bare holder kontakt. Det går flere tog! Våren er alltid skriveinnspurt.

 45. Mona Moe sier:

  Høres bra ut 🙂

 46. Berit Kristine Smith sier:

  Hei! Moro å se deg på Krimfestivalen Live på Facebook i går! Gleder meg til i morgen kl 12.30 med deg og Trude Teige med flere. Anbefales.

  Klem fra meg!

 47. Unni Lindell sier:

  Så koselig! Jeg er i skriveinnspurt, men tar avbrekk i morgen ja. Gleder med spesielt til å møre Trude og Jorun. De kjenner jeg godt! Klem til det blide Sørlandet! Unni

 48. Hege Hjørnevik sier:

  Gratulerer med dagen kjære medsøster! Blir sofaengasjement fra min side i år, men det er tross alt bedre enn likegyldighet 🙂
  Klemmepå

 49. Unni Lindell sier:

  Det samme tilbake Hege. Håper det går bra. Leverer bok om et par dager, snart i mål. Var på » Dødstrømpe» intervju på krimfestivalen i går, i dag dameselskap hos Gunn Ovesen, snart vår. Eller det er jo faktisk vår.

 50. Hege Hjørnevik sier:

  Kose deg med damene. Og lykke til med alt 🙂

 51. Berit Kristine Smith sier:

  Hei! I dag fikk jeg endelig kjøpt Brudekisten. Gleder meg til å lese den.
  Ønsker deg og dine en riktig god påske!
  Klem fra meg!

 52. Hege Hjørnevik sier:

  God påske

 53. Unni Lindell sier:

  God påske alle damene mine. Kommer med nytt innlegg om noen dager. Vært Busy her!!!!

  • Carolyn Figueiredo sier:

   Hei Unni,

   Jeg ser på dine Cato Isaksen filmer nylig og vil gjerne lese bøkene dine. Planlegger du på å ha dem oversatt til engelsk?

 54. Heia Unni,

  vi er to beundrere fra Paris som elsker aa lese boekene dine =)
  Den yngste er en ekte lesehest og har vokst opp med Nifse Nella. Hun har selv en forfatterspire i magen 😉

  Hvis turen gaar til Paris, vil vi gjerne faa lov til aa invitere deg: Lokale yngre norske beundrere droemmer om en litteraer sirkel med deg i sentrum.

  Ha et flott 2015 med god inspirasjon fra alle kanter.

  Alt godt,
  Majou & Kajou

 55. Cecilie von der Ohe sier:

  Hjertelig til lykke med dagen, Unni! Jeg ønsker deg en strålende bursdag og sender deg en rose.

 56. Cecilie von der Ohe sier:

  Hjertelig til lykke med dagen, Unni! Jeg ønsker deg en strålende bursdag og sender deg en rose.

 57. Berit Kristine Smith sier:

  Gratulerer så mye med dagen, Unni! Håper du får en koselig feiring!
  Bursdagsklem fra meg.

 58. Unni Lindell sier:

  Takk. Min beste bursdag ever! FIKK LILLE TIRIL I GAVE. Hun » tok» bursdagen til farmoren sin.

 59. Hege Hjørnevik sier:

  Gratulerer med overstått bursdag, og gratulerer til deg og dine med Tiril 🙂 Så stas.

 60. Maria sier:

  Hei Unni
  Jeg liker veldig godt ungdomsromanene dine 🙂
  Lurer på om du kan beskrive måten du skriver på?
  Har en oppgave om deg, så dette hadde hjulpet mye.
  På forhånd takk.

 61. Hege Hjørnevik sier:

  Endelig sommer i Bergen!
  Nyter. Håper alt ditt går etter planen ❤
  (Jeg regner med Cecilie sitter på en benk og føler varmen?)
  Sommerbris og klemmepå fra vest

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Ja, Hege, det har jeg gjort. Jeg har nesten vært i Spania, for på værmeldingen sa de noe sånt som at det har vært like varmt her i landet som i Spania. Jeg har sittet på benken og spist årets første iskrem og drukket iskaffe. ☀

 62. Mona Moe sier:

  Hei Unni!

  Så gøy med den spesielle bursdags-gaven, da gitt.

  Jeg var jo innom her ang om du hadde mulighet til å delta i en video om katter, vet du. Men du var for travel da. Og det skjønner jeg.
  Her er linken til filmen hvis du vil se 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=aqi51jrdDe4

  Jeg leste nettopp Brudekisten. VELDIG bra, og snakk om spennende location du hadde valgt. 🙂

  Ha en videunderlig vår og sommer 🙂
  Klem Mona

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)