unnilindell.no

NR 1 PÅ BESTSELGERLISTA FOR NORSK LITTERATUR! DET BLIR EN FIN BOKHØST. LINKER OG NYTT OMSLAG.

Publisert den 17.09.2014 i Uncategorized

http://www.dagbladet.no/2014/08/29/kultur/pluss/ekstra/litteraturanmeldelser/anmeldelser/34986713/

http://www.seher.no/kjendis/har-solgt-modell-svigerdatteren-i-60000-eks-74336

http://www.ritaleser.com/brudekisten-av-unni-lindell/#comments

UnniLindell_Brudekisten_SITAT_2.korr

SEANSEN I GAMLE LOSJEN BLE UFORGLEMMELIG. 400 FLOTTE DAMER SOM VILLE HØRE PÅ FOREDRAGET OM BOKEN MIN OG RESEARCHEN PÅ GAUSTAD SYKEHUS. TAKK TIL TARA OG ALLE DE SUPRE DAMENE DER.  FOR EN KVELD!

IMG_6209

IKKE SÅ GREIT NÅR MAN STRENER MOT GODTEAVDELINGEN I BUTIKKEN KLAR TIL Å BE OM NOE, MEN SÅ PLUTSELIG FÅR ØYE PÅ SIN EGEN «NUNNE» PÅ FORSIDEN AV TARA MAGASINET.

bilde

OG KLART MAN DA BLIR PLINGPLONG I HODET AV Å STØTE PÅ KJEMPEBØKER AV DEN SAMME NUNNEN OBERALT. I TILLEGG TIL AT DET ER MAMMAN HANS, MIN SVIGERDATTER TERES SOM LIGGER OVER KISTEN PÅ OMSLAGET.

IMG_6463

96 kommentarer til “NR 1 PÅ BESTSELGERLISTA FOR NORSK LITTERATUR! DET BLIR EN FIN BOKHØST. LINKER OG NYTT OMSLAG.”

 1. Unni Lindell sier:

  OG I GÅR VAR JEG I GAMLE LOGEN OG SNAKKET FOR 400 FLOTTE DAMER I MAGASINET TARAS REGI. DET VAR EN STOR OPPLEVELSE. OG I DAG ER DET NYE OPPDRAG. SOM GLEDER OG GIR ENERGI. TAKK FOR AT DU KOM I GÅR, HELGA, MIN BARNDOMS-SOMMERVENNINNE. FANTASTISK Å SE DEG. OG ÅSE KARI OG MARTINE OGSÅ. OG ALLE DERE ANDRE. OG TAKK MIA-REDAKTØR OG HJERTEVENN FOR FABELAKTIG BOKBAD. OG KAIA ARTIST FOR VAKKER SANG.

  I DET HELE TATT. TAKK!

 2. Line Toft sier:

  Og på BOK-festivalen i Oslo var du fabelaktig. Så deg på åpningen på hovedscenen med kulturministeren, og i bokbad med Anne Holt og jeg var i bakgårdene da du hadde intervju med Cato Isaksen alias Reidar Sørensen. Brudekisten er faforittboka mi.

 3. Thomas K sier:

  Har ALDRI lest en så spennende slutt før. Fikk litt sjokk ja, måtte summe meg litt da jeg skjønte hvem som var morderen gitt.

 4. Unni Lindell sier:

  Oj, fine ord. På vei til Stavanger nå.

 5. Unni Lindell sier:

  Det gikk supert i Stavanger. Så mange entusiastiske bokhandlere.Takk.Særlig til Lene fra Notabene. Kristiansand neste.Gleder meg til bokmøter og signeringer.

  • Helene sier:

   siapa dalang sebenarnya andaiada pengundi hantu??. saya boleh buktikan dalam SPR terlalu ramai pegawai2 yang proPKR.dan Pakatan Rakrmt..aeyeka2 ini lah dalang sebenarnya yang mempunyai agenda peribadi..saya rasa mereka inilah yg melakukannya tanpa pengetahuan pegawai atasan SPR… harap polis dapat siasat SPR…PM perlu kerahkan pemimpin atasan untuk menyiasat habis-habisan SPR supaya tragedi pelik dan ajaib PRU 12 tidak berulang… UMNO Mesti siasat….mesti siasat

 6. Besart sier:

  Veldig hyggelig å møte deg.. 🙂

 7. Unni Lindell sier:

  Og fint å se deg også. Koselig å møte deg og lesere i Kristiansand. Klem meg.

 8. Astrid Andersen sier:

  Jeg var der. Det var helt supert.

 9. Unni Lindell sier:

  Og siden sist har jeg vært land og strand rundt. Hatt selskap her lørdag og vært barnevakt i hele dag. I morgen er det ny full rulle.

  OG TAKK TIL DEG HEGE, FOR LYSENE. I DAG BRANT JEG NED ET OG KOM TIL ORDENE DINE » KALD VIND BLÅSER VARME TANKER»

  • Hege Hjørnevik sier:

   <3 Jeg er i "åhnåviljegbliferdigmedaltpåengang-modus" etter den heftige sommeren, men fortsatt er kroppen for svak til for mye skriving og konstruktiv tankevirksomhet. Så jeg måtte roe ned. Man blir ganske høy etter at folk har ommøblert på ens indre organer, så da er det viktig å roe litt forsiktig ned. Nesten som en rappellering! Man bør ikke slippe låsemekanismen for snart, fordi da går det så fort ned at man ikke får med seg nyansene på veien, og da vettu, da er det tomt når man kommer på bånn. Eller ihvertfall er det det jeg frykter. Så nå henger jeg vel litt sånn midt på, og har selv tatt kontrollen. Innimellom kommer den snikende frykten for å likevel feile… Særlig når andre har hatt troen på en. Hm. Så takk! Jeg trengte mine egne ord i dag!
   Lesingen min går litt i rykk og napp. Jeg har kjøpt boka, og hun er med meg overalt. (Så nå har du (og svigerdatter) vært med meg på min første tur siden påsketider! Inn til et sted hvor fjellene stuper i sjøen, elven møter fjorden og lyset er ubetalelig! Hver eneste morgen tenkte jeg – Ah, den som bare kunne male med pensel! (Selv er jeg redd jeg må nøye meg med ord..) Jeg har sett meg ut et "malerisk" sted, som står tomt, og jeg håper de vil la meg låne/leie det i noen uker…så krysse fingrene for meg! ) Men ihvertfall, det ble altså så gysla kaldt der når det blåste! Vi fyrte i ovnen, tok ullsokker på og innså at nå, nå har høsten kommet dit. Endelig!!!! Tok hunden med meg på en tur opp i fjellheimen, og mens jeg vandret rundt kom jeg på at jeg glemte å poste et brev jeg skrev. Idet jeg fant et stort og fint firkløver. Jeg valgte å poste et kort istedet. I kortet ligger firkløveret jeg plukket. Det måtte "hurtigpresses" og ja, alt jeg hadde til rådighet var nettop din bok…så da kunne jeg jo ikke lese i den! Håper jeg er tilgitt! LER HØYT!
   Alt det beste til deg, skjønne! Håper vi får tid til et treff! Klemmepå

   • Unni Lindell sier:

    Alt godt til deg Hege. Ro og hvile trengs. Det trenger jeg og. Et par dager til med virvelvind, så skal også jeg skru ned tempoet, for noen uker i alle fall. Tenker på deg. Sparer på lysene.

   • Unni Lindell sier:

    Kjære Hege.

    Takk for ordene. Jeg er litti himmelen, for jeg har fått Felix den 1 oktober. Farmor til to nå.

 10. Anne K. M sier:

  Og så sees vel vi til uka, i slutten av den. Må bare si at Kaia Huuse, Eva Weel Skram og Hanne Krogh var fantsastiske på lanseringsfesten din. For noen damevenner du har Unni. Takk for alle gode samtaler som har backet meg opp. Du snakket for barna også på Oslo Bokfestival, og det gjorde inntrykk på mange klasser.

 11. Unni Lindell sier:

  Og at Hans H Skei ville snakke om bøkene mine var stort for meg. Og Aschehoug med Mia i spissen, min Mia, redaktøren min siden nittitallet. Og Vidar-livvakt. Og mann, sønner, svigerdøtre og barnebarn. Takk til guro som ordnet alt i den vakre villaen. DEN KVELDEN ALTSÅ!! Minne for livet. Med alle jeg er glad i rundt meg. Venner fra 45 år tilbake i tid og alle dere nye gode. Klyper meg i armen hele tiden for tiden. Er så lykkelig over alt som skjer. Var i Stavanger for fire dager siden, tok toget alene derfra. Det var litt vondt må jeg innrømme. Mor var jo derfra, dette har jo du og jeg pratet om og det var så mange barndomsminner som dukket opp. Nå er alle borte. Og mitt Paradis er liksom «empty». Rar, rar følelse. På flytoget i forgårs traff jeg Ada Sofie Austegard tilfeldig. Kjenner henne litt, vi har møttes og jeg har fått bidra litt til fondet. Hun mistet jo Stine i Baneheiadrapet. Kan du tenke deg, da blir ting satt i perspektiv da. Skal prøve å gjøre mere for det fondet. I kveld har vi hatt en rolig stund, puh, ca en time nå, Pc og jeg. Braker løs igjen i morgen. MEN GØY!!!

 12. Trine B sier:

  Stemer det at du skal på P2 på fredag?

 13. Unni Lindell sier:

  Ja, skal være med på platedaten i P2 er det vel? begynner 13.30, tror jeg det var. Skal møte flotte Karen-Marie Ellefsen. Har vært på bokhandlermøte i dag, for Norligruppa. Utrolig hyggelig. Og så drar jeg til trondheim i morgen. Og så er det ca hundre ting til før fredag. Men alt er gøy for tiden, når det går så bra.

  VARMKLEM UNNI

 14. Reidun Olsen sier:

  Så søt han lille tassen er. Så dere i VG og Se og Hør også. For ikke å si deg i Dagbladet. Fantastisk oppslag.

 15. Unni Lindell sier:

  Han er helt suveren. Min lille brannmann. Og om få dager kommer Felix. Jeg er rik jeg!

 16. Reidun Olsen sier:

  Gratulerer med flotte anmeldelser, men aftenposten var ikke noe særlig. Snakket med min søster som jobber der, i en annen avdeling om at jeg mister litt respekten når en anmeldelse er så dårlig skrevet og begunnt, han er jo som en gymnaselev jo. Henger seg opp i at filharmonien ikke spiller på mandager og sånne bagateller. Min søster sier de har fått mange henveldelser angående ham i mange år. De burde hatt en proffanmelder.Seriøs, utdannet person. hvorfor anmelder bare menn krim? Du skriver jo for kvinner.

 17. Thomas K sier:

  Olsen er selv krimforfatter. Mange sier han er en mislykket sådan, men det vil jeg ikke si, selv om han nok ikke har så mange lesere. Han skriver vel om fotball og rally og sånne ting. I flere forlag er det nå blitt sånn at Aftenposten lenge har vært den minst viktige og seriøse avisen for krimforfattere pga PGO. (Jobber i bransjen.)
  Forfattere som ingen har hørt om eller som ikke selger mye de liker han godt, he, he. Gjennomskuelig.

 18. Unni Lindell sier:

  He, he. Anmeldere må få skrive som de vil. Men vel, vi visste selvsagt på forhånd at han kom til å ta meg, så forlagt tilbød ikke Aftenposten noe intervju i forkant av at boka utkom, men vi valgte de andre store avisene. Aftenposten er ikke viktig slik som det har blitt. Jeg er veldig fornøyd jeg. Har fått suveren i Dagbladet, super i Dagsavisen, god i VG. I går fikk jeg fem i Moss avis. 6 ere fra vktige bloggere som Ritaleser og Tines blogg. Det hagler inn med bra fra hele landet og boka selger så det SUSER. Jeg er lykkelig jeg. Det er desserttid for meg nå. NYTE OG GLEDE. Herlig å møte bokhandlere og lesere. Og være igang med ny bok. Riktignok på micronivå, dvs, småskirve bittelitt annenhver dag, kanskje bare noen få linjer.

 19. Unni Lindell sier:

  Skal legge meg meg nå, men her suste det inn en femmer til , fra Berits bokblogg. Denfølesen, god,,,,,nå sleeping

 20. Hege Lund sier:

  Takk for signert bok i Trondheim i dag. På Notabene.

 21. Unni Lindell sier:

  Nå er klokka over midnatt. Nydelig dag i Trondheim. Flott kveld med Jorunn Tørring, Reidar Muller og alle fra forlaget. Pluss suverene bokhandlere. Takk for signering i dag. I morgen Oslo og Edderkoppen kø 20.

 22. Unni Lindell sier:

  På Eddeerkoppen teater i kveld.stinn brakke.gog stemning. Imorgen Norgesgruppen. Barnevakt og bursdsgsfeiring. Lørda g signerer jeg på cc vest fra kl 13. SEE YOU!!!!

 23. Sandra M sier:

  Og i morgen var det P2. Kult på Trude teige facebookside. Brudekisten lyser i bunker i alle bokhandlere.still nr 1 av de norske, kun slått av jo jo moyes. SER AT DU OG ANNE B SKAL PÅ LITTERATURHUSET ONSDAG 1. Dit skal nå jeg.

 24. Sandra Marie sier:

  Hei. Jeg bare lurer på om det er planlagt å filmatisere flere av bøkene dine ?
  Jeg syns alltid boka er best men har alle de andre filmene på dvd. Er gøy å se filmene til boka 😉 uansett digger jeg deg som forfatter. Klarer ikke legge fra meg boka. Herlig ♥

 25. Unni Lindell sier:

  Tusen takk for fine ord. Det er jo laget 18 episoder av krimbøkene. Flere nye interessenter. Ting på gang. Gaustaduniverset burde virkelig filmes.

 26. Tor Andersen sier:

  Og jammen ser jeg og min kone nå at du og Anne b Ragde skal ha en session på Litteraturhuset på onsdag. Dit skal vi!

 27. Besart sier:

  Hey unni. Jeg har opprettet en blogg på http://www.forfatterglede.blogspot.com, gjerne ta en kikk der.

 28. Unni Lindell sier:

  OK. Så gøy.

 29. Unni Lindell sier:

  Jeg forsøkte å legge inn en kommentar, men fikk det ikke til. Jeg er ikke på Facebook og da går det tydeligvis ikke an. Dumt. Klem Unni

 30. Unni Lindell sier:

  Ok, jeg kan ikkeno om dette her jeg. Får sjekke litt videre. Vil egentlig ikke på «nett». Holder med bloggen min.

 31. Unni Lindell sier:

  Full storsal i Litteraturhuset i går da Anne B og jeg hadde times bokforestilling med redaktør Mia som bokbader.

 32. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei.

  Jeg måtte jo selvfølgelig høre deg på P2 på fredag. Jeg støtter deg fullt ut med hensyn til det du sa om sporten i Dagsrevyen. De kan godt la oss få værmeldingen før det greiene. Den innspillingen med Caruso var høydepunktet for min del. Den ble spilt inn i 1912, altså samme år som Titanic forliste.

  I kveld var jeg på Litteraturhuset i Bergen og hørte på Anne B Ragde, som ble intervjuet av Gunnar Staalesen. Ifølge min mor og ledsagerske for anledningen, var det nesten full sal. Jeg skulle gjerne hørt deg og Anne sammen i går. Når kommer du til Bergen? Jeg leser Brudekisten nå.

  God natt!

  Cecilie

 33. Unni Lindell sier:

  Så gøy med Anne i Bergen. Det var full sal i Litteraturhuset i Oslo i går også. Veldig stas. Du skulle ha vært der også. Carluso i 1912 er fantastisk, men for meg er The Moon over Mtatsminda enda vakrere. Gå inn på you tube og søk opp Jan Garbarek the moon over… Bergen blir det, men planene er ikke helt lagt ennå. Klem Unni

 34. Sara Lie sier:

  Har lest Brudekisten.WOW!!! Din beste!!!! Ser du holder stand.

 35. Unni Lindell sier:

  Jon M inn foran meg på norskelista. Det er ham så inderlig vel unt.

 36. Hege Hjørnevik sier:

  Jeg leser videre på boka nå.(Måttte bare snike inn litt VH og «Et norsk hus» før jeg igjen kunne la angsten få blomstre fritt!) Jeg nyter spenningen. Leser sakte fordi jeg vil det skal vare lenger!!!
  Du, nå er det fortesten akkurat slik i Bergen som det var i 2010! Fønvind i oktober. Noe skurrer veldig, altså… Man kan jo nyte det, men det føles veldig feil å sitte inne, lytte til høststormene, kle på seg ull og regntøy(Det er jo oktober! Høres fryktelig surt og kaldt ut!) når man skal lufte hund og tanker i skogen, for bare å oppdage en helt absurd kontrast mellom lyd og realitet. Det er sommertemperatur!!! Vinden uler og det er mørkt både morgen og kveld, men man kovner jo hvis man bruker ull og går tur i høstmørket. Ja, normalt ville jeg ha likt det, at det er behagelig temperatur. Føles nesten litt sånn som i Frankrike! He, he. 19 grader!( Det er sjelden det. Ja, særlig når det regner!) Men altså, jeg gledet meg sånn til oktoberluften! Oktober som river litt friskt i nesen og som på tross av solskinn er iskald! Den kommer alltid like overraskende på meg. Høsten. Men ihvertfall, jeg liker det ikke av en sørlig grunn: Flått! Og nå ligger den sikkert der i skogen, venter på å suge ut blod fra neste bytte, og troves fordi det er så fuktig og varmt? Eller? Uff. Hund har gitt meg nye erfaringer du. Nei, eneste som passer med oktober i år er at jeg skal lese mange bøker! Og ja, øve meg litt selv. He, he. Håper du setter opp Bergen i desember 😉

 37. Unni Lindell sier:

  Du kan få sagt det Hege. Har ikke tenkt så mye på det, men du har rett. Hva skjer egentlig? Men jeg elsker det. Kan jo sole oss ennå jo. Helt deilig egentlig. Det blir Bergen i desember, garantert.

  Klem Unni

 38. Cecilie von der Ohe sier:

  Gratulerer med en ny farmorgutt! 😀 Jeg har 40 sider igjen å lese av Brudekisten. Nå skal jeg drikke varm kakao. Ellers nyter jeg varmen ute, og jeg forstår ikke at det blir et problem om vi bare får 2 årstider. God natt!

  Hilsen Cecilie.

 39. Unni Lindell sier:

  Takk. Lille Felix er helskjønn.

 40. Thomas K sier:

  Hørte at du solgte og signerte så det sang forrige uke, både på CC Vest og Norli Sandvika. Bra, det er lenge til jul.Skjønte også at PGO, vår fantastiske Aftenpostenanmelder signerte sin bok i Asker lørdag og solgte 0 eks. he, he.Gjetordene går!!!!Tommel opp for deg!

 41. Unni Lindell sier:

  Jeg fyker rundt. Treffer verdens beste lesere og fantastiske bokhandleransatte. Jeg løyper meg i armen. Og jeg jobber med noe nytt. Privilegerte meg!

 42. Unni Lindell sier:

  Mente klyper meg i armen. Litt ammetåke her.

 43. Line Toft sier:

  Hvilken bok leser du selv nå?

 44. Unni Lindell sier:

  En sær liten en, anbefalt av en Norliansatt i Trondheim: TÅPENES SAMMENSVERGELSE av John Kennedy Toole.

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Den tror jeg ikke at jeg har hørt om. Jeg leser jo mest norsk og nordisk litteratur.Nå er jeg ferdig med å lese Brudekisten. Jeg merket meg at du nevnte skilpadder. Det blir skrevet altfor lite om skilpadder. Etter som både Cato Isaksen og Marian Dahle fortsatt lever, tolker jeg det som at det kan komme en fortsettelse, men du har visst sagt at det skulle bli ti bøker i alt. Jeg håper det nye du har begynt å skrive på er den slektsromanen du har snakket om. Den har jeg ventet på i flere år nå. Jeg får vel bare smøre meg med tålmodighet. I mellomtiden tar jeg meg et krus med blåbærte og hører på vinden.

 45. Ingjerd Sivle sier:

  Takk for fabelaktig kveld med deg, Wenche Myhre og Hanne Kristin Rhode. Særlig det av politietterforskerdama, at Olsen hakker og fusker. KOSTELIG!!!! Dere ruler alle sammen. Hjertelig takk Damer!!!!!

 46. Unni Lindell sier:

  Ja, jeg føler at vi rulte litt i går. Spesielt Wenche og hennes historie. Hun er suveren, for en dame!!!! Koselig for meg å treffe Cecile Enger også, gammel nabo. Og Hanne Kristin er fabelaktig. En herlig kveld!!!! Hilsen fra utlandet.

 47. Tina L sier:

  Hurra for fredsprisen.

 48. Unni Lindell sier:

  JA, HURRA FOR MALALA! En stor og viktig dag for kvinner og jenter og barn i alle land.

 49. Unni Lindell sier:

  Bråsignering i Asker i dag. Ble bestemt i går! Gøy! Nå, hyggelig selskap hos venner i kveld. God helg.

 50. Forfatterspire sier:

  Hei Unni!

  Fant frem til en sak i DB 2007 der bl.a. du ble intervjuet, og ble nysgjerrig på om ideen om mentorordning ble tatt videre? Vet du om noe slikt finnes i dag? Link: http://www.dagbladet.no/kultur/2007/07/18/506546.html

  Ha en flott uke!

 51. Unni Lindell sier:

  Det er spennende. Det finnes ikke noe slikt ordnet system. Selv hadde jeg Gøran Tunstrøm som mentor til han døde. Vi snakket om bøker og skriving og livet. Jeg har kjent og kjenner mange forfattere som betyr mye for meg og skriveriet mitt. Men det er gjennom personlige vennskap. Hvem er du? Skriver du, går du på skole? Har du kanskje allerede fått utgitt noe?

 52. Torunn Hansen sier:

  Kommer og hører på deg i Haugesund i morgen. Gleder meg. Kommer mange.

 53. Unni Lindell sier:

  Ja, blir fint der. Siri Kvamme er suveren på å ordne fine opplegg. Litterær salong høres verdig ut, He, He!!!!!!

 54. Forfatterspire sier:

  Hei igjen Unni!

  Takk for svar 🙂 Så synd at det ikke finnes. Det er jo veldig vanlig for eksempel i næringslivet. Der er det mange unge ledertalenter som har mentorer. Jeg har sendt deg en epost for å fortelle litt mer om bakgrunnen for at jeg spør 🙂 Håper du har fått den!

  🙂

 55. Unni Lindell sier:

  Jeg har fått den. Spennende prosjekt.vi sees. Klemzzz

 56. Unni Lindell sier:

  STOLT OVER Å FÅ BIDRA TIL TV AKSJONEN. GÅ INN PÅ ASCHEHOUG FACEBOOK OG FØLG LINKEN ELLER PÅ NRKS TV AKSJONSSIDER OG SØK OPP NAVNET MITT. BY PÅ MITT BIDRAG TIL AKSJONEN ELLER PÅ ANDRES BIDRAG. VANN TIL ALLE, En selvfølge for oss, Et mareritt for mange !

 57. Unni Lindell sier:

  Morderbudet på NRK nettsider er nå oppe i 6400.-, inklusive frakt,,, He, he. Så gøy å få bidra!!

 58. Hege Hjørnevik sier:

  😀
  Her sitter jeg og er lykkelig. Det er vel slikt man har lov å dele, er det ikke?
  Jeg lever ut en drøm i fire uker!!! Trengte fred og ro, og fikk det 🙂 Et prøveprosjekt gjorde det mulig å få låne et hus, og ja, noen streke kvinner i ryggen. Nå er resten opp til meg. Litt skummelt, men mest gøy.
  Ha en fortreffelig uke!

 59. Unni Lindell sier:

  Så bra Hege.Strerke kvinner betyr alt!!!! Lykkelig er deilig. Jeg og! Det kom inn 26 000 kr til Tv aksjonen som bud på min morder-auksjon. Noen kvinner får vann nå!!!!! Spent på hva du får til. Klemmmmm

 60. Hege Hjørnevik sier:

  Så flott!!!!
  Må takke for tipset om musikk forresten. Rites går i bakgrunnen og tenker på deg hver gang diktet over alle dikt kommer på 😉 Vakkert!
  Du, jeg er nok like spent på meg selv! He, he. Ting tar tiden det tar, det er sikkert og visst 🙂 Jeg går nok mer på tur enn sitter ved tastatur, men lykkelig 😀
  Jeg elsker alltid mest i oktober. Gjelder å gjøre som trærne tror jeg. Å våge å la sommerens sannheter falle, la stormen sveipe bort alle bladene som hvisket i sommerbrisen, og som nå viser sine sanne farger, og dette helt uten at man vet om de nye springer ut! Mye kan jo skje i løpet av en kald vinter. Motet har jeg ihvertfall, så får vi se om talentet holder. Er viktig å prøve!

 61. Unni Lindell sier:

  Så flott sagt, Hege. Jeg hater oktober!!!!! Men enda mer november, desember, januar og februar. he, he. MYE HAT HER!!!! ( he, he)

  …men en ting VET jeg, det vokser ALLTID ut nye blader, som lysegrønne vinger på mosegrodde stammer.

  Talentet er 10%, VILJEN er 90!!!!!!!

 62. Hege Hjørnevik sier:

  Sta som et esel bør være godt utgangspunkt det da? Ler!
  Gleder meg til hver dag nå! Og vips så kommer desember. Klemmepå

 63. Unni Lindell sier:

  Skjønne Hege!!!!! DU ER!!

 64. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei, Unni.

  Til stadighet hører jeg noen som snakker om deg og Brudekisten. Nå som du er aktuell med ny bok, er det nok mange artikler på trykk om og med deg, kan jeg tenke meg. Dessverre er det lite av dette som blir publisert på lyd eller i punktskrift. Hvis det er noe du er spesielt fornøyd med, kan du kanskje nevne det her, så kan jeg muligens låne det på biblioteket og få noen til å lese det for meg. Jeg leste et intervju med deg som har stått i Hjemmet for en stund siden. Der forteller du blant annet at du kjøper billige klær. Hva slags forhold har du til Fretex? Jeg mener selv at jeg gjorde et kleskupp på Fretex i vår. Jeg har sagt og skrevet at jeg liker å gå tur. Det finnes mange måter å mosjonere på. Å trene høres jo så vondt ut. Hvordan går det ellers med deg? Har du begynt på yoga? Nå skal jeg spise mørk sjokolade med 86 prosent kakao. Det er visst sunt, ifølge dem som har greie på det.

  Ha en fortsatt fin søndag! 🙂

  Cecilie

 65. Unni Lindell sier:

  Det går fint med meg, men mye løping mellom ting og tang. Med to småtasser som trenger meg av og til prioriterer jeg det innimellom alt det andre. Denne uka skal jeg mange ting,Åpning av Marianne Hesekeutstilling i morgen kveld, før det Dagens Næringsliv på besøk. Onsdag er det tarakveld med årets modigste kvinne og torsdag er det Fredrikstad Litteraturhus og møte med tegner før det. Så TV opptak fredag og hyggelig dammiddag etterpå. Puh, jada.

  Dagbladet Magsinet hadde jo et fabelaktig oppslag med meg og Brudekisten lørdag 30 august. Fine VG oppslag også, fra Dronningfesten min i begynnelsen av september, ligger på nettet, under rampelys VG, der kommer også mitt slektskap til den nederlndske kongefamilien frem. Mye humor i det, men det er faktsk sant.

  Kos deg med høsten, Cecilie.

  Klem UNNI

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Nei, jeg koser meg aldeles ikke med høsten. Det er bare regn her nå. Jeg vil sitte ute i hagen hele året. Det behøver så visst ikke være sol, bare det er tørt og helst ikke for kaldt, så er jeg strålende fornøyd. Mine tanker blir lysere og lettere når jeg er ute.

   Ja, da må det bli en tur innom hovedbiblioteket og få kopi av oppslaget fra Dagbladet. Lykke til med dine mange gjøremål rundt omkring! 🙂

 66. Unni Lindell sier:

  He, He. Ikke egentlig jeg heller. Er et sommermenneske, men om vinteren blir jeg vinterforfatter. Så uten mørket og kulde hadde det blitt null bøker.

 67. Unni Lindell sier:

  Glad i dag! Nominert til bokhandlerprisen.

 68. Cecilie von der Ohe sier:

  Jeg håper du vinner bokhandlerprisen. Hvilken dag kommer oppslaget med deg i Dagens Næringsliv?

  • Unni Lindell sier:

   I magasinet K 1, eller hva det nå heter, om et par uker.

  • Melia sier:

   Chi,I can understand all that.what I do&82n#17;t understand is,even if we produce 50% more of what we have now.It will not make a big dent on the world market price.Read the link I posted with it at #111

 69. Sanna Hansen sier:

  GRATULERER! Det er din tur nå!!!!! Nesten bare menn om får priser.

 70. Unni Lindell sier:

  Finfin Halloweeenkveld hos Marie Therese og Liv. 10 Damer. Nå et par foredrag, så er det søndag, puhpuh..

 71. Unni Lindell sier:

  Klemmepåskjønne deg. Endelig hjemme, Puh. SISTE FOREDRAG PÅ VENSKABEN I ASKER KL 17.30. ENDELIG HJEMME. OJ,OJ, så mye jobbing,,, !!.. Men Gu, kor gøy!!!

 72. Ellen H sier:

  Savner at du er her inne. Traff din gode venninne Ana i toget på lørdag. Skjønte du er på farta, at du skulle ha vært der. PC Ellefsen leste så fantastisk. Vet at både Ana og han er gode venner av deg.

 73. Thomas K sier:

  Og nå er du annonsert på frokst TV igjen. Takk for sist. Det var drivende herlig. Du er så flink til å få folk til å føle seg vel. Takk for at du snakket med Anikken.Og takk for hyggelig invitasjon til juleselskap.

 74. Grete Andersen sier:

  Kjøpte boka di for en uke siden. WOW altså!!!

  Takk for spenning!!! Og gratulrer med nytt barnebarn. Leste om det i avisen!! Han ser helt skjønn ut.

 75. Anne E sier:

  Da sees vi på konserten til Otto Juell og Heine Totland. Blir supert!!!

 76. Hege Hjørnevik sier:

  <3

 77. Unni Lindell sier:

  Nettopp vært på middag hos gode naboer. Veldig koselig, som alltid. Nå er det novembermørkt dere. Vi er i den nå, i svarte-boxen. Jeg synes faktisk det er fint i år jeg, jeg som egentlig hater denne tiden. Men ikke i år. I dag traff jeg min veldig gamle fransklærer på Bekkestua, Gjertrud Skjønsberg. For en nydelig dame. Hun mistet mannen sin Simen Skjønsberg for mange år siden. Noen husker kanskje han, Dagbladkjempen. De hadde hytte i grimstad, der vi gså holder til om sommeren, så vi traff dem ofte der. De var så glade i hverandre de to. det var det første hun sa i dag, at hun savnet ham så voldsomt og hadde vært enke altfor lenge. Jeg har kjent på de ordene hennes i hele dag. Hun lærte meg fransk. Hun er fortsatt en vakker dame. Jeg lover å oppdatere litt på bloggen med nye bilder og div snart. Har bare så full rulle denne uka. Og så må jeg ha hjelp av min mann, for jeg er så teknisk ukyndig. Og er ikke på nett ellers. SÅ!! SNART!!!

  VARMKLEM UNNI

 78. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei.

  Var du til stede under utdelingen av Rageprisen i går? Det var så gøy at Vigdis Hjorth fikk pris. Jeg gleder meg til å lese hennes nyeste bok.

  Hvilket nummer av Tara er du i? Er det i salg nå?

  Når kommer du for å signere i Bergen? Det er vel bestemt nå.

  Jeg plundrer også med dataen, men nå bruker jeg brett mer enn PC. Ønsk deg iPad til jul, om du ikkke har det fra før, da. Det er så utrolig lettvint og det kan tas med overalt.

  For meg er det stort sett lyst hele døgnet, hele året. Det er merkelig. Ha det fint i novembermørket frem til vi forhåpentligvis møtes!

  Cecilie

 79. Unni Lindell sier:

  Klem Cecilie. Har. Ikke helt oversikt, men tror jeg er i Bergen rundt 5 desember. Fantastisk med Vigdis. Hun er helt suveren hun,!,,,,,

 80. Berit Kristine Smith sier:

  Hei Unni! Koselig å se deg på God morgen Norge i dag! Vet du om du skal ha signering i Grimstad eller Arendal? Nå er min i trykken. Håper å få den før jul.
  Klem fra meg

 81. Unni Lindell sier:

  Gratulerer. Ja, veldig stas å være på God Morgen Norge med Nora, Gunnar og Sofie. Blir nok ingen signering der nei, bare STORE steder i år. VINTERKLEM Unni

 82. Cecilie O sier:

  Hei og takk for sist, Unni.

  Tusen hjertelig takk for det fine nettet. Til sommeren blir det fint å få et slags system i alt pøet mitt når jeg skal ut. Det er jo flere lommer i det og alt. Jeg ønsker deg en fortsatt fin advent og en riktig god jul. <3

 83. Unni Lindell sier:

  Takk og god jul tilbake.

 84. Reidar Logèn sier:

  Er Brudekisten skrevet i fylla? Jeg har virkelig lyst til å gå tilbake med den og be om pengene tilbake. Men nå har jeg (og min kone) sovnet så mange ganger på den at den kan ikke selges igjen. Det er det verste makkverket jeg noensinne har lest og har fortsatt 50 sider igjen og må liksom lese dem. Blir spennende å se om Cato Isaksen hører noe på SMS fra Marian eller om hun med de skumle grønne støvlene med smeltet snø viser seg!! Herregud i himmelens navn for noe forferdelig skriveri. Og dette selger…

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)