unnilindell.no

TRIPP, KARDEMOMMEBY, BLIPP, KORREKTUR, GARDENPARTY OG KAKE!

Publisert den 15.06.2014 i Uncategorized

bilde 9Selfie fra Gamla Staden. En herlig dagenderpåkaffe alene. For en kveld det ble på Berns. 150 gjester. Alt til ære for Mark. I den store salen, med prismekroner, sanger og taler fra vennene hans. Dans, fine kjoler, fantastisk mat og nydelig vin. «Sånne» timer går fort. Et EVENTYR. Og Gamla Staden er for meg et av min «ultimate steder» på Jorden. Sjeleglede.

bilde 11

 

To dager senere bar det rett til Kardemommeby med overnatting i huset vis a vis Brannstasjonen i høljende regnvær. Men en liten mann som nettopp har sluttet med bleier ble det nok litt mye. Det første han gjorde var å tisse på gulvet, så noen timer senere, på «Kuhøyden» gikk det galt igjen. ikke så rart, med kompakt regnøy og gummistøvler. Han ble klissvåt under fotsålene av ulykken og vi måtte hente plastposer på nærmeste kafe og træ utenpå føttene før de igjen ble stukket ned i støvlene. Sjørøverskuta hadde vi helt for oss selv i stormen, vi fem som var med på denne magiske turen. Men på Mc Donaldsbesøk på hjemveien gikk det riktig så galt igjen. Denne gangen i et særdeles trangt lekerom i tre etasjer med så liten inngang at «ingen» voksne kom inn, utenom Nunne, som er meg. Jeg ålte meg inn og fikk fatt i krabaten og tørket opp så godt jeg kunne. Men ut igjen var det verre å komme seg og det er ikke alltid det er stas å bli gjenkjent må jeg innrømme. Med en ring av publikum ålte jeg meg sidelengs mot utgangen. Den skyldige spaserte ut som om ingenting hadde hendt, men krimdronninga var det verre med. Hun satte seg fast i rulla. Godt å tenke tilbake på galamourweekenden på Berns da.

 

bilde 13

 

bilde 12

Hjemme igjen bar det rett til «Utlandet» for korrekturlesing av «Brudekisten.»Jammen er det mye jobb før alt er på plass med en bok. Og plopp, så hadde jeg ny nabo i 6 etasje, vegg i vegg. Stian Blipp. Så hyggelig. Han er en søt mann. «Her og NÅ» plukket opp newsen og Blipp la ut dette bildet på Instagram. Jeg foreslår at han kaller sin leilighet for «Innlandet», så er det meste dekket. Og ja, Stian, selvsagt skal du få være med og bestemme neste intrige. Bare noter ideene på en lapp og legg dem på matta. Eller møt meg i døra. Eller kom inn på et glass vin. See you!

bilde

 

Tur til venner på Skarnes og besøk av forloveren til mannen min og hans Wenche ble det også tid til før sommerens første hageparty i hagen på Høvik. (Det blir flere utover, utebordet tar bare 20) Fredag den 13 ble en magisk sommernatt med feiring av Amals 31 årsdag som et stort pluss. Dans, proklamering av dikt når dagslyset kom tilbake, preformancefilming, gode samtaler og samvær. Alt dette føles ekstra godt for meg som «sitter inne» og skriver hele vinteren og som nå har fått sommeren tredd ned over hodet. Det er så deilig. Jeg nyter hvert eneste minutt og hodet er renset for nye ideer. Foreløpig. Men jeg har en «gammel» og  til uka setter jeg meg ned og begynner å småskrive på den. Det er bare for å holde meg litt gang. For å fortelle meg selv at jeg må videre, nye ting, sette et anslag før ferie og fritid tar meg.

bilde 8

 

Og i dag ble det etterpåfeiring av 3 åringen vår. Han strålte, som den lille perfekte verten han er. Kaken bakte jeg i går og pyntet i dag. Ikke alle vet at jeg har gitt ut kokebok med bursdagskaker. Det var i 1989. Den het rett og slett bare «BURSDAG». Men så begynte jeg med mord og det solgte mye mer. Men hvem vet…

bilde 10

 

Og snart får jeg en ny liten beachboy å bake kake til. Men nå, i morgen er det mandag og nytt møte i forlaget. Det gleder jeg meg til. Det blir også snart 2 korrekturlesing av manus, slik at det ENDELIG kan sendes utenlandsagenten min.

Men til ettertanke; til helgen får vi besøk av venner som har mistet sønnen sin. Kjære Anders døde for noen måneder siden. Gunn Hilde og Robert, det blir godt å møte dere igjen. Dette diktet sto i Aftenposten for en uke siden og jeg skrev det ned: Må din vei komme deg i møte, vinden vil alltid være bak din rygg. Solens lys leke på ditt kinn, regnet falle vennlig mot din fot.

Ofte kjenner jeg meg redd, for alle har vi jo mye å miste. Men det ER sommer! NYT livene deres!

 

 

55 kommentarer til “TRIPP, KARDEMOMMEBY, BLIPP, KORREKTUR, GARDENPARTY OG KAKE!”

 1. Mette Elisabeth H sier:

  Å, for et fantastisk innlegg. Latter og tårer. Du lever et spennede liv.

  • Unni Lindell sier:

   Ja, jeg føler meg veldig priviligert. Selv om det ofte kan gå litt for mye i ett. Jeg trenger ro også. Skal bli det snart nå.

 2. Thomas K sier:

  Blipp som nabo. Så kult!

 3. Randi Engebretsen sier:

  Og hvor fant du det diktet hen?

 4. Hege Hjørnevik sier:

  <3 Fineste av alt er hverdagen <3

 5. Unni Lindell sier:

  Det er det!

 6. H Østberg sier:

  Men ikke alle får være med på så mye spennende da. Jeg ser opp til kjendiser. tror de lever et fargerikt liv. håper du vet det. Men det vet du jo, for det sier du jo. Jeg skjønner jo også at det er krevende å skrive bøker. At ikke alle orker eller har mulighet til det.

  • Unni Lindell sier:

   At alle ikke orker er veldig riktig, for det er en skikkelig maratonjobb. Underveis kreves det bloddisiplin. Jeg går for «etterpå», det tenker jeg på hele tiden. Høres sikkert rart ut, men for meg er «veien til etterpå», m du skjønner hva jeg mener.

 7. Thomas K sier:

  Det er ikke alle som har det talentet nei. Vanskelig å skrive har jeg funnet ut.

 8. Tiril B Haug sier:

  Jeg forsto det sånn at du også kommer med en barnebok snart. Jeg har halvdagsjobb som bibliotekar og det elsker jeg j. Det finnes for dårlig med barnebøker. Dine er lettleste og fine. Så at du var med i oppropet for å bevare biblioteket i oppegård. Det var flott. Ja, vi må kjempe.

 9. Unni Lindell sier:

  Hei, hei. Ja, i september kommer «Love, du liksom», bok nummer 6 om Ella. for barn fra 6-10 år. Selvsagt stiller jeg opp når det gjelder biblioteker. Håper bare inderlig at det hjelper!!!

 10. Mona Hansen sier:

  Hvis jeg skal skrive en bok. Hvor får jeg hjelp?

 11. Thomas K sier:

  Jeg trodde man måttte skrive boka selv først!

 12. Unni Lindell sier:

  Man må nok det, men det finnes selvsagt skrivekurs osv, men jeg tror nesten man ikke kan bli forfatter, men er det. Mener ikke å være nedlatende, men om man har talent kan man jo selvsagt lære teknikker. Prøv du, Mona. lykke til.

  Varmklem

 13. Unni Lindell sier:

  MYE jobb å skrive en bok! Kan ta knekken på en det. Og all korrekturlesing inne i sola.

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Sitte inne, sier du. Kan du ikke sitte ute i hagen og lese korrektur?

   Det hadde blitt mye vassgraut på meg hvis jeg hadde skrivingen som levebrød.

 14. Berit Kristine Smith sier:

  Håper du snart er ferdig med korrekturlesingen så du kan nyte sommeren.
  Holder på med mitt nye prosjekt enda. Sitter inne når jeg leser korrektur, jeg også. Men mitt er jo ingenting imot det du skriver.
  Sendte en bok til Biblioteksentralen i dag. Er glad for hver bestilling av «gamle boka», spesielt til bibliotek. Det er jo noen år siden jeg ga den ut.

  Klem

 15. Unni Lindell sier:

  Korrekturlesing kan heldigvis gjøres av forlaget. Vanligvis sitter jeg i senga, egner seg ikke ute i vær og vind.
  klem UNNI

 16. Siri Anne Henriksen sier:

  Ja, nå ser jeg at det ligger videolenke på deg også bak Brudekisten i Bokklubben. Så uhyggelig det ser ut der nede i kjelleren.

 17. RS sier:

  så deilig å se liv innpå bloggen her igjen,har savnet deg masse. Gleder meg stort til høsten og din mye bok,har lest de andre i fillebiter,tror faktisk den siste din er den eneste jeg har bare lest to ganger,ja resten er som jeg sier lest i fillebiter. Stor klem fra nord

 18. Unni Lindell sier:

  Så hyggelig å vite. Fikk beskjed av forlaget om at 2 korrektur kom i dag, så er det kanskje en mikrometer igjen å fixe sier redaktør Mia. Så er den helt ferdig! Puh

  Klem sørfra til deg

 19. Cecilie von der Ohe sier:

  Mange har skrytt av «En mann ved navn Ove» av Fredrik Backman. Har du lest den? For meg blir den i hvert fall en del av årets sommerlektyre. Det gleder jeg meg til.

  Og nå er det VM og ikke orden på noen verdens ting. Dagsrevyen kommer f.eks. ikke før kl. 20.00. Vel, da får jeg spise noen kjeks og drikke litt kaffe mens jeg teller ned.

  Ha en fin fredagskveld og god helg! 🙂

  Cecilie

 20. Cecilie von der Ohe sier:

  Vet du hva du skal lese i sommer? Har du forresten prøvd deg på e-bøker?

 21. Unni Lindell sier:

  Hei, hei.

  Jeg har ikke prøvd meg på e-bøker. Papir er tingen for meg!! Bøker skal lukte. Nei, tror ikke jeg skal lese Ove-boka. Nå er jeg nettopp ferdig med en fin og spesiell liten bok av en debutant, » Det var grønt». Anbefales!!! I sommer blir det «De usynlige», som jeg ikke har rukket og Renbergs siste, og et tårn til. Leser jo ikke mens jeg skriver. Men det blir utpå sommeren, etterhvert håper jeg.

 22. Line k sier:

  Jeg leser egentlig bare krim. Fordi det alltid er en histore der. Vanlige romaner flyter bare ut.

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Da er vel jeg egentlig litt motsatt av deg. Jeg leser veldig få krimbøker. Unni sine bøker er blant unntakene.

 23. Unni Lindell sier:

  Og jeg leser heller ikke krimbøker som sagt. Ser ikke krimfilmer heller. Blir fed up av mitt eget rett og slett.

 24. L Sakariassen sier:

  Vet du, jeg synes din beste bok til nå er Honningfellen!

 25. Unni Lindell sier:

  Det er min egen favoritt, til nå.

  Hør på reprisen til Sommer i P2 med Jono El Grande. Imorgen kl 15, eller på nettet.Han forteller om sitt livs nedtur, om sykdom og å miste. Og om å leve videre.

  • Hege Hjørnevik sier:

   Honningfellen har mer mellom linjene enn kun underholdning…
   Unni hadde meg på den… Trodde jeg skulle få underholdning, og så fikk jeg så meget mye mer. Å være leser er en spesielt heldig gave og rolle. Å være skriver krever at tingene er levd, å lese betyr ettertanke.
   God sommer, fineste. Av personlige grunner gleder jeg meg til den er over, ikke på grunn av årstiden, men av praktiske årsaker.
   Klemmepå fra meg

 26. Thomas K sier:

  Did it, på nett.Veldig bra.

 27. Unni Lindell sier:

  Boka utkommer 1 september og er allerede forhådndssolgt i rekordopplag. Så nå kan og må jeg senke skuldrene. Fikk hyggelig hilsen i dag,av venninne Bente. Vi to har 35-års jubileum nå i juni. Tenk det. Vi har kjent hverandre leenge. Det er fint! Fulgt hverandre i livets oppturer og nedturer.

 28. Thomas K sier:

  GRATULERER!

 29. Tina Rom... sier:

  Og hva skal du skrive nå? kommer du på TV snart?

 30. Unni Lindell sier:

  Nå skal jeg ta det rolig.Sier nei til alt av TV og medier nå.

 31. Unni Lindell sier:

  Og nå kom invitasjonene til lanseringsfesten min 4 september. De ble så fantastisk fine. Nå kjenner jeg at jeg faktisk gleder meg til bokhøsten. Men heldigvis er det leeeenge til. Det trenger jeg nå.

 32. Cecilie von der Ohe sier:

  Nå har jeg lest om «Det var grønt» av Kjersti Anfinnsen. Den kom ut på Kolon forlag i 2012. Jeg vil gjerne lese den, og jeg skal sende en henvendelse og be de produsere den i punktskrift. Jeg tror jammen jeg også skal lese «De usynlige» av Roy Jacobsen, for jeg går ut fra at det er den du mener. Det er nemlig flere bøker som har akkurat den tittelen. Jeg stoler blindt på deg! 😉

  Skal det være noen arrangementer som er åpne for publikum i forbindelse med lanseringen av «Brudekisten»?

  Tiden raser av gårde både når jeg leser og når jeg skriver. Nå er intet unntak.

  God natt! 🙂

  Cecilie

 33. Unni Lindell sier:

  Hei Cecilie.

  Ja, jeg mente Roy Jakobsens bok. Han er suveren. Kos deg med dem.

  det blir helt sikkert flere åpne arrangementer, men ting er ikke helt spiret ennå. men det kommer.

  Nyt sommerlyse dager. Det trenger vi alle.

  Klem UNNi

 34. besart sier:

  hey Unni. Går det bra med deg? hvor mange cato isaksen bøker tenker du det blir? begynner du på en ny krim?

 35. Unni Lindell sier:

  Hei Besart.

  Nei si det, dette er jo nr 10. jeg må være litt hemmelighetsfull om det. Men jeg skal skrive en «mellombok» som utkommer neste år, og kanskje et par små til. Før det blir ny roman igjen. Jeg må ha planene klare for fremtiden min. Liker å legge et løp, for å si det sånn.
  Men må hvile nå altså.Komme meg.
  God Sommer til deg. Håper du har det fint?

 36. besart sier:

  jo takk. Jeg har det strålende. kan ikke klage. så spennende da, den skal jeg kjøpe. ser at Anne B. Ragde og og Anne Holt og kommer ut med nye bøker nå i høst. gleder meg. god sommer til deg og. klem

 37. Unni Lindell sier:

  HURRA. JEG ER NOMINERT TIL EN ITALIENSK LITTERATURPRIS. VELDIG GØY.

  http://www.premioroma.it/

  • Hege Hjørnevik sier:

   Gratulerer!
   Må bare smite inn en liten klem, og dele litt. Lå på rom med to damer her for en ukes tid siden. (De prøver å fikse litt som ikke virker, siden tiden ikke hjelper til annet enn å bekrefte teorier om at ting fortsatt ikke virker. He,he.Så nå skal de hjelpe så godt de kan. Selv om det ofte ikke virker som vi håper, vel, så er jeg takknemlig for å være med. Jeg lærer så mye! Både om meg selv og systemet, så ingenting er tapt. Bare litt annerledes enn jeg først tenkte! ) Anyways: Jeg hadde «Kjærligheten, havet og døden» tilgjengelig.( Nyter pusterommene. (Igjen, tusen takk!) ) Vi hadde tilbragt en natt i samme rom og ble kjent på intimt vis, slik bare gastrokirurgiske pasienter kan bli, og jeg ville så gjerne gi dem noe fint. Følte vel jeg skyldte dem det etter at de hadde måttet holde ut med maset mitt i 24 timer! He,he. Uten å tenke dro jeg frem boka. -Jeg vil at dere hører dette, sa jeg. De stirret litt undrende på den gale damen i seng tre, men fant vel at etter gårsdagens påkjenning var det vel bare å høre etter. Jeg leste fra boka. De elsket det!
   Så da synes jeg du skal ha litt mer enn bare takk… for alt var forandret etter at jeg hadde lest! Jammen var det vel det… Bare to uker igjen til ferie! Hurra! 🙂

   • Hege Hjørnevik sier:

    …åh, ja, jeg planlegger et lite «stunt» med erkjennelsene om Idiotene… <3 Se den teksten kan endre et helt system, det er jeg sikker på!

 38. Unni Lindell sier:

  Åh, Hege. Modige deg. Takk! Du er så suveren. Og alle lysene du har gitt meg. Ja, den boka, Marks og min, den er nydelig. Venner som har mistet sønnen sin har fått den av meg. Vet du Hege, alle må vi repares litt innimellom. Jeg og. Det skal vi være stolte av. Det er livet!
  HJETTEVARMBLOMSTERTSOLKLEM Unni

 39. Hege Hjørnevik sier:

  <3 Folk tror kanskje ofte at sorg er i høstmørket, men selv synes jeg det tynger mer å sørge i juli. Juni/ Juli skal være så varm og mild, og likevel er man jo ikke spart for verken sorg eller tragedier. Livet går jo sin gang selv om det er ferietid. Vi er noen rare vesner, vi mennesker… Skaper mange forventninger og tradisjoner, kanskje for å holde på dem vi mener tilhører flokken(?), og når det ikke går som det var tenkt, ja da tror vi noe er ødelagt! Ok, noen ganger er jo noe ødelagt, men oftest er det jo bare et annerledes, og ikke et ødelagt eller at det hele feil. Det er det som er så vakkert med nettopp denne boken. At perspektivet får oss til å tenke oss om, og at det er pauser i mellom. Kun små historier, med plass for pusterom. (Slik at en ser hva en har fått, og kjenner at man kanskje hadde riktige svar, selv om vi ikke kom ut med den derre fasiten klistret under rumpa!)

  Du er så snill, og jeg setter virkelig pris på å lese alt du skriver om og alt du deler!
  Varme tanker til dine venner… (Noen ganger er man jo tom for ord, og da funker stillhet best… Å være stille sammen, i en lys og varm sommernatt, fordi man lytter til elevens sang, breens klage, fuglenes kjærlighetserklæringer, brisens hemmeligheter, naboens kåte katt og humlas svermeri for litt pollen, se det er det jeg gleder meg over i juni når jeg går tom for språk og ord 🙂

  Ønsker deg og dine en riktig så god sommer 🙂

 40. Unni Lindell sier:

  DU ER DIKTER DU, HEGE. SÅRBARHET, SORG, SMERTE, JA, DET GJØR VONDT. Jeg vet jo ikke riktig hva du har opplevet, men jeg sanser at det er vanskelige ting. Jeg er enig, det ER lyst om sommeren. Lyskaster på sjela, men lyset får også alt til å gro.
  HJERTEKLEM
  Unni

 41. Unni Lindell sier:

  HURRA!!! BIBLIOTEKET ER FERDIG, «VÅRT BIBLIOTEK». Jeg sier det sånn. GRØSSENDE GLEDE. TUSEN TAKK MARI OG CATERINA, FOR AT JEG HAR FÅTT BIDRA TIL DETTE !

  http://caterinacattaneo.com/2014/06/29/biblioteket-er-ferdig/

 42. Thomas K sier:

  WOW, med de to linkene.

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)