unnilindell.no

FRANKRIKE, GAUSTAD, STOCKHOLM, SIGRID UNDSET OG NY HEST !

Publisert den 25.05.2014 i Uncategorized

 

bilde 5

SELFIE FRA FRANCE.

Tiden etter at «Brudekisten», den 10 Cato Isaksenkrimmen er levert har føket unna. Jeg har litt mye å fortelle nå, så det blir litt miks. Skriveisolasjon og vinter er glemt. Heldigvis!!! Ikke bare har jeg hatt en helt fantastisk Frankriketur for tre uker siden. Bare sol og nydelige dager. Vi ladet opp og kom tilbake til Norge med ny giv. Barneboka mi måtte gjøres ferdig, og nå er også den sjette Ella-boken ready. Lars har tegnet som vanlig, supre tegninger. «Love, du liksom», heter den boka.

Vel hjemme igjen, bar det rett til Gaustad sykehus med fotograf, filmteam og Vidar og Mia fra forlaget. Der ble det tatt bilder til høstlanseringen av Brudekisten. Jeg har vært der flere ganger i skriveprosessen, fått veldig god hjelp av Jan Bakken, Ana Soler og Anne Lise De Rosa. For ikke å snakke om Desirée, som jobber der fortsatt og som har guidet oss alle rundt i den grufulle mørke kjelleren der drapet på Maike skjedde i 1988. «Dette står det om i Brudekisten». Det er et helt fantastisk sted, både skrekkelig og godt og vakkert på en gang. Håper jeg har klart å fange dette i boka mi. Intrigen er lur. Jeg vil overraske leserne mine. Håper jeg klarer det da. Jeg er litt stolt også, over at jeg fortsatt henger med, for det er atten år siden Slangebæreren, den første krimmen min utkom. Takk leserne mine. Jeg klyper meg i armen for at dere fortsatt er der. Bli med meg til Gaustad til høsten da.

bilde 4

Og så var det feiring av min venninne Kaias 40 årsdag. For en kveld!!!! Før det bar til Lillehammer og Sigrid Undsetdagene den 20 mai. Der ble det både medvirkning på åpning og Dagsrevyen og forestilling med 4 forfattere og et band dagen etter. Fantastisk å få være i Maihaugsalen med fullt hus. Skoleelevene som sto for arrangementet gjorde en superjobb og for meg ble det et minne for livet. 22 gikk ferden til venninne Bentes bursdag, kaffe og godprat på verandaen på Kolbotn. Bente er kunstner. Rart; for om kvelden fikk jeg en mail fra kunstneren Kim Boulukos i Nice. Hun lurte på om jeg ville kjøpe en hest. Og det ville jeg. Så nå er jeg eier av Hugo. Han er 185 cm høy og laget av bronse. Og han skal stå i hagen. Mannen hennes Leo Wesel, har vi allerede et bilde av. Glede! (Takk til Ellefsen også, som har hatt Hugo på beite i et par år på Grefsen. Det var jo hos ham jeg traff Kim og Leo første gangen.)

IMG_1297Er han ikke helt nydelig!!! godt å være dyreeier igjen, nå som katten Knut er død.

Og denne helgen har jeg vært i Stockholm med mannen min, vår eldste sønn, svigerdatter og barnebarn( foreløpig i magen). For en helt fantastisk tur vi hadde, vi fem. Bodde på Diplomat som vanlig. Gamla staden, vin i solen,  spiste på Gondolen om kvelden og i dag Vasaskipet. 27 grader og sol hele helgen.

bilde 2ET ROM MED UTSIKT. Tatt klokka 22.20 på fredag. Men nå er det søndag kveld og jeg er hjemme igjen, lar inntrykkene synke inn. Men, imorgen er det mandag, grrrr. Jeg skal skure hus, vaske klær, klippe plen, stryke, gjøre regnskapet mitt helt ferdig, pusse vinduer, gå på tre graver, farmor og oldeforeldres, svigerfars og mine foreldres; en på Bryn og to på Haslum og plante sommerblomster. Det skal bli så fint. Så skal jeg levere dekket på bilen min som har punktert og handle inn og gjøre klart til tirsdag. For da kommer Anne B på besøk fra Trondheim. Vi har mye å snakke om, før vi skal gjøre en jobb sammen om kvelden. GLEDE! Og torsdag får jeg besøk av Theo 3 år, min lille skatt. Da skal det bli Nunnedag så det holder her. Og atter en glede er at jeg om to uker skal tilbake til Stockholm. Denne gangen for å besøke min Mark. Hjertevenn forever ! God forsommer alle sammen !

bilde 3

 

 

53 kommentarer til “FRANKRIKE, GAUSTAD, STOCKHOLM, SIGRID UNDSET OG NY HEST !”

 1. Thomas K sier:

  Det er han du har skrevet de småbøkene med for noen år siden, de som har solgt mer enn Bibelen, ikke sant?

 2. Unni Lindell sier:

  Ja, det er et eventyr det. «Gamle damer legger ikke egg». Gamla tanter…på svensk.

 3. Solveig J sier:

  Han er helt suveren. Har sett ham på Grand prix. Så bra at du skriver at du må skure huset. Høres ut som drømmetilværelse det du har. men jeg har lest at du sier at skrivingen er veldig slitsom, nesten tar livet av deg, så du fortjener det. Gleder meg til høsten. Når kommer krimboka?

 4. Unni Lindell sier:

  1 september !!!!!!!!

 5. Cecilie von der Ohe sier:

  Jeg trodde du for lengst hadde skaffet deg en ny katt, for du har jo sagt at når et kjæledyr dør, gjelder det å skaffe et nytt så fort som mulig. Hester av bronse kan jeg også være tilhenger av. Da jeg var på Fritzøehus, kjente jeg på mange vakre dyreskulpturer. Vi var så heldige at vi fikk omvisning både i den ytre og i den innerste hagen. Godbitene var plassert i den innerste hagen, etter min mening.

  Har du kjøpt deg bopæl i Frankrike? Jeg skjønner om du ikke vil si det, men jeg er bare så nysgjerrig.

  Jeg har fått med meg at Anne B Ragde kommer med ny bok. I morgen skal jeg gå på biblioteket og ta kopi av artikkelen som sto i VG på fredag. Nå må jeg visst gå og legge meg, for jeg har også mye på programmet i morgen.

  God natt og ny uke til deg! 🙂

  Cecilie

  • Unni Lindell sier:

   Ingen ny katt. Vi har lånt hus i Frankrike. Annette Bøes, Marian sitt vakre hus i Menton har vi nytt, fint sted i Sanary har vi nettopp vært, men på Cap D Antibes har vi blitt kjent med noen som driver et lite familiehotell, så vi var der de siste dagene nå. Og vi har fått være på Britt Holms fantastiske vinslott i Piemonte, med egen kirke på området. Og Per Chr Ellefsen har en leilighet i Triora i italia, ikke langt fra Menton, der har vi bodd noen dager. Han har også en «borg» han eier. Vi er for heldige, får bli med hit og dit. Foreløpig takker vi bare ja til alt. I Nice bor Kim og Leo, og Eva Baque, som viet vår eldste sønn i fjor og som er på let for oss. Hun jobber med slikt. Men vi har god tid.

 6. Pia Merethe H sier:

  HVA! ER KATTEN KNUT DØD?! HVORFOR HAR DU IKKE FORTALT DET. Han var jo en nasjonalkatt!!!!

 7. Unni Lindell sier:

  Nasjonalkatt er et bra ord. Han var jo det. Verdenskjent i Norge. Nasjonalskatt er et annet passende ord. Han døde i fjor sommer, på hytta i Grimstad. Hadde lagt seg til å dø under en av de tre hyttene i tunet, under der jeg sover, like under senga mi, under hjertet mitt.

 8. Anders Hansen sier:

  COOOOL!

 9. Unni Lindell sier:

  To intervjuer hittil i dag. Til høstbokutgivelsen. Og snart er omslaget helt ferdig. Det blir veldig flott.

 10. Elisabeth H Jensen sier:

  Og hvor mange dør i boka denne gangen? Og jeg vil ikke bli lurt en gang til. Jeg skal være så ooooops denne gangen. Hørte du sa på Dagsrevyen at krim er litteratur. Og det er SANT!

 11. Thomas K sier:

  Ikke all krim. Men din!

 12. Unni Lindell sier:

  Snilling!!!!

  Men er det lov til å le av dette: I kveld var mannen min på Rollong Stones konserten med en haug med gutte-manne-venner. Jeg skulle i et selskap hos noen jeg ikke har vært hos før. jeg skulle prøve løse øyenvipper. Herregud, er det noen som klarer å feste de små hårete vesnene på rett sted? Jeg fikk først den ene remsen tvers over øyet fra øyelokket og opp til øyenbrynet. Limet tørker jæskla fort. Vasket det av, måtte ty til sprit for å få det av. Prøvde deretter enkle vipper, tre og tre satt sammen, det gikk mye bedre. Jeg ble fin. Men etter å ha hilst på et par gjester, var den ene borte gitt. Ikke var den på gulvet og ikke på skuldrene mine heller. Den satt bak på skjorteryggen til en mann. Heldigvis var han psykiater, he, he. Så han beholdt den. Fin kveld ble det.

 13. Heidi Lillemor G sier:

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 14. Unni Lindell sier:

  Og da var en lang jobbedag over. Innspilling av reklamefilm for boka. Får så mange hyggelige henvendelser fra her og der med folk som vil ha arrangementer med Brudekisten. Kalenderen har ikke nok felter. Men høsten planlegges nå for fullt. men først skal jeg til Kardemommeby og sove i et lite hvitt hus sammen med Theodor og ha mange fine sommerfridager. Det trengs.

 15. Hege Hjørnevik sier:

  He, he. Løsvipper er et eget kapittel! Sist jeg brukte det var under Parodi Grand Prix. Det var et helt team av sminkører der, så da slapp jeg bekymre meg. Men fin er nok ikke riktig betegnelse på hvordan jeg så ut…
  Så herlig forfriskende at du legger ut litt på bloggen igjen. Nå fikk du jammen meg Dragen ut av hulen her 🙂
  Jeg orker ikke å få med meg så mye mediemas, men krysser fingrene for at det blir en super mottakelse av boka. Jeg skal ønske meg den til bursdagen, jeg da! Det er fire dager før 🙂
  Klemmepå og alt vel fra vest. Vi har sommer, endelig!!!

 16. Unni Lindell sier:

  Kjære Hege. Ja, sommer. Helt herlig!!! Bra dere der borte også får litt sol. Orker ikke så mye mediemas selv jeg. Bare i dag har jeg hatt tre forespørsler, men nå må jeg vente til bokhøsten. Ja, endelig litt tid til bloggen etter laaaang skrivevinter. Vi får øve mer på løsvippene. Men Drage er du ikke, i så fall en lyserød med hvite blonder og gul aura og uten tagger i nakken.

  Klemogklem UNNi

 17. Unni Lindell sier:

  For en herlig soldag med besök i hagen. En skjære forvillet seg inn i mitt glasshus og kom seg ikke ut igjen. Ikke så lett når glasset ser ut som luft. Det ble litt dramatikk her. Takk til nabo Per Didrik som kom med hov og håndkle og fikk fuglen ut igen. Lille Theo på 3 fikk deretter øye på en flue i vinduet til Nunne. Ikke tale om at jeg fikk fjerne den, det skulle helten, «mannen med nettet» komme og gjøre. HERLIG!

  Nå har jeg rettet ferdig manus til barneboka mi. Snart er begge høstbøkene helt i box. I morgen, sommerselskap i nabolaget igjen. Så må jeg nesten få kommentere Tine Kjærs kronikk i Aftenposten i dag. Heia Tine! Helt enig! Man kan ikke dra på turne for å klage dersom man får dårlig kritikk på en bok. Det blir litt for dumt. Da får vi jo ikke gjort noe annet.Kanskje vi skulle leid en turnebuss flere av oss, med Tine som reiseleder. He, he. Dag Solstad er litt gøyal, og littegranne oppskrytt kanskje. ( …men det er det sikkert flere som er altså, inkludert meg selv)

 18. Selma Moe sier:

  Lest kronikken nå. Hva er egentlig en god bok?

 19. Unni Lindell sier:

  En god bok er: Når den berører deg, når bildene i hodet blir ekte, når menneskene du leser om blir levende, når hendelsene griper deg. Når du bare MÅ lese videre. Når du tenker på den etter at den er ferdig lest. Når du aldri glemmer den…og kankje lærer noe.

  SÅ ENKELT ! SÅ VANSKELIG!

 20. Unni Lindell sier:

  Jeg er jo stolt eier av to av «brødrene Oslos» digre malerier. I går var de her hjemme og fikk se dem selv. BROSLO-gutta, som oppfant YOLO, You only live once. Etterpå gikk vi tilbake til hagefesten over gjerdet. For en herlig sommerforsamling. Live musikk, bedre enn Stones, Kais hjemmelagde hamburgere og øl og vin. Det ble lyst til slutt. Og fuglekvitter i alle de grønne trærne våre. You only live once!

 21. Thomas K sier:

  De ja, har fått med meg den gigautstillingen. Googlet dem nå. De kule gutta.

 22. Sanna H sier:

  …Og nå kan man forhåndskjøpe Brudekisten på Bokklubben ser jeg. Gjett om!

 23. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei.

  Sommeren er her for fullt nå. Det er sommer i Bergen også. Denne uken har jeg jobbet hardt for å spre solstrålene jevnt utover kroppen. Tirsdag og torsdag gikk jeg hjemmefra til Fløien, fra Fløien ned til sentrum og så hjem igjen. Det er en herlig tur. Jeg elsker å gå, men det vet du vel fra før. Problemet er at ikke alle andre er like glade i å gå som jeg. Hadde jeg fått sjansen, så kunne jeg gå til månen, jeg.

  Jeg har verken lest kronikken du nevner eller tatt kurs i markedsføring. Likevel skjønner jeg så mye at det er et dårlig trekk å reklamere med at en bok har solgt dårlig. Dag Solstad har jeg vært og hørt på to ganger her i byen, men jeg har ikke snakket med ham, sånn som jeg har med deg.

  Jeg skjønner at det er mye festivitas rundt deg om dagen og kanskje ikke minst om natten. Her er det rolig. Når jeg ikke er ute og går sliter jeg på benken i hagen eller sitter på altanen.

  Jeg ønsker deg solfylte dager.

  Mange varme, faste håndtrykk fra Cecilie.

 24. Unni Lindell sier:

  Å ja, som vi trenger sol nå. Helt nydelig. Ja, dagene er litt spekket akkurat nå, men sånn er det, det «straffer» seg å mure seg inne hele vinteren for å skrive. Men det er glede i alt jeg gjør om dagen, så jeg bare nyter hver time.

  Kos deg alt du kan, du og!!!!

  Klem UNNI

 25. Anders J H sier:

  …og hils ektemaken, Jonas Gardell også da. De to typene Mark og Jonas er fabolous.

 26. Unni Lindell sier:

  I dag skulle jeg handle på Meny, Bekkestua og der, inne i butikken sto verdens fineste Erlik Oslo-selger, i dressjakke, og så høflig. Jeg ble så glad. Over at han var der, og at han FIKK være der. Skal handle mer på Meny.

 27. Tina Rom... sier:

  Det var flott. Selv har jeg blitt avhengig av sobril. Trodde ikke det var så farlig å ta, men jeg er blitt avhengig av det. Og Valium. det er vondt. jeg skal ut av det. ingen vet om det.

 28. Thomas K sier:

  Jeg har skrevet ferdig nesten et helt manus. Kan du se på det?

 29. Unni Lindell sier:

  Hei Thomas.

  Jeg får innmari mange sånne henvendelser, husk at jeg ikke er redaktør da, men forfatter. Det er mye bedre å sende det til et forlag. De har proffe folk.
  om du gjør det først og ikke får napp skal jeg selvsagt hjelpe deg. men prøv den ordentlige veien først. Så spennende forresten. Lykke til. Fra hjertet.

  Unni

 30. Hege Hjørnevik sier:

  Du, vet du: Julegaver, være seg bøker eller lys, varmer mer enn sommersol tror jeg. Det er bare så herlig å sitte med nesen mellom permer og forsvinne litt. Ord! Jeg bare elsker dem!
  Å lese i sommersol er ubeskrivelig fint. (Tror dette kalles lykkelig, det jeg føler nå, men vanskelig å vite. )
  I kveld tenner jeg en hel masse lys i hagen, for det har jeg bestemt meg for! (Har satt ut hele mormors spisestue på plattingen. Ler! (Hun hadde drept meg om hun visste det, men stolene jubler og bordet skal bugne…fordi det er tirsdag, og fordi det er sol! Eh, hvis jeg bare kunne finne igjen bordet da! Ler! Har trolig gitt det bort?…Jaja, nå står det seks stoler på plattingen og venter på et bord…typisk meg! Men det skal nok bli en råd med det! He,he,he. Om jeg så må spikre det selv. )
  Ha en strålende dag! Livet er en fin ting.

  • Unni Lindell sier:

   Du kan få sagt det Hege. Du har alle de fine ordene inni deg. Hilsen fra Kardemommeby innlosjering, puh! Mer følger om noen dager.

   • Hege Hjørnevik sier:

    Fant bordet!!! Så det ble is og kake med svigers 🙂
    Lykke er å sove i Kardemommeby. Vi hadde en liten «tappe tabeltann» i noen år, så har tråkket noen timer rundt i gatene der. Jeg bare elsker sånne parker! Vi hadde bryllupsreisen vår dit, vi. Men var på det andre hotellet slik at vi så «tappe tabeltann» sitt rike! He, he. Kose dere og hilse tigerpusene 🙂

 31. Hege Hjørnevik sier:

  Og der skyet det over… Flott D!

 32. Unni Lindell sier:

  Puh, ja, Kardemommeby i pøsregn ble en herlig opplevelse. Mer kommer til uka. Må bare få det litt på avstand først. Heftige greier med barn som nettopp har sluttet med bleier, ville dyr og Kardemommeby uten pol. He, he. Endelig fått korrekturen på Brudekisten, skal lese nå. TING TAR TID!!!!!!

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Det er ikke kjekt med dårlig vær når man reiser bort, men det var sikkert klokt å dra til Kardemomme by før skoleferien begynner.

   Du får ta deg et glass rødvin i kveld. Selv tar jeg meg en iskrem i regnværet og kanskje en kopp kaffe.

   God pinse! 🙂

   Cecilie

 33. Unni Lindell sier:

  Tror det var lurt ja. God pinse. I dag er det 3 årsdag her og så er det 50 årsfeiring i Stockholm next!!!!!

 34. Unni Lindell sier:

  Og akkurat nå ser jeg at Brudekisten ligger som nr 1 på Bestselgende bøker hos Bokkubben. Hurra! det er jo så lenge til den kommer. Og det har knapt stått ett eneste sted om den. lanseringen venter!!!

 35. Hege Hjørnevik sier:

  Hei! Åh, uten bleier er så kuuuult! Gratulerer til din lille store helt! (men å ha ansvar for dem som øver på nye livsfaser, og et liv uten bleier, vel det krever argusøyne, raske reflekser og ja, sier man at man må tisse er det som oftest idet man faktisk virkelig må tisse! he, he, he. Lett å glemme de tingene der. Men må man tisse, så må man tisse! Ler! ) De fleste er heldigvis rause mot offentlig urinering når det kommer til kule treåringer som er så flinke 🙂 Men i regnvær har det nok sine utfordringer ja, for ikke snakke om ville dyr! Gleder meg til oppdatert innlegg 🙂
  Blir trolig Grimstad på meg neste helg.
  Førtiårskrisen til venninnen min skal vi drukne i bobler av latter og fest! He, he.
  God pinse 🙂

 36. Unni Lindell sier:

  Det er nettopp det!!!! Ler selv ! Kos deg i Grimstad. Nettopp vært der noen dager.

 37. Thomas K sier:

  Da er Brudekisten forhåndsbestilt til moderen, gjennom Bokklubben.

 38. Unni Lindell sier:

  Så fint. Jeg leverer 1 korrektur den 10/6. Satt til seine natta i går.

 39. RS sier:

  så trist å høre om knut,men trøsten får være at han har hatt ett langt og godt liv sammen med deg. Det blir ett stort tomrom når dyr man har hatt lenge plutselig er borte,er utrolig hvor knytten man blir til dyr,men på mange måter er de bedre enn mewnnesker. Dyr er dønn ærlige,uten svik. Håper det går bra med deg og dine. Stor klem fra det solfylte og varme nord.

 40. Unni Lindell sier:

  Kjære deg.

  Ja, jeg savner Knut. Men han ble gammel. Hvordan mennesker behandler dyr sier alt om hvem de er. Det er forferdelig, nå om sommeren, med uansvarlige katteeiere som reiser fra dyrene sine og lar dem lide. Slike mennesker er farlige, tenker jeg. Bare at de kan gjøre noe slikt.

  Varm hilsen til deg i nord.

  Klem fra Unni

 41. Linda H sier:

  Kommer boka di i Lydbok også?

 42. Unni Lindell sier:

  Det gjør den!!!!

 43. besart sier:

  gleder meg til boka di… krimdronninga…

 44. Unni Lindell sier:

  Takk, Besart. Så hyggelig å «høre stemmen» din. God sommer.

 45. dragon city cheat engine…

  FRANKRIKE, GAUSTAD, STOCKHOLM, SIGRID UNDSET OG NY HEST ! | Unni Lindell…

 46. Erling Jøssang sier:

  Hei,eg fann ingen andre måtar å komme i kontakt på, så eg prøver her!
  Eg har ei dotter som synst Nifse Nella var heilt magisk, men nå er ho blitt 10 år og det er snart for seint å tru at avslutninga blir like magisk for henne. Likevel hadde det vore kjekt å vite sikkert: Har du planar om å skrive ferdig serien?
  Mvh Erling Jøssang

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)