unnilindell.no

OM Å REISE LANGT ! (…men likevel ha en tiger i hagen)

Publisert den 03.02.2013 i Uncategorized

Jeg skal til Barcelona på krimfestival og jeg kjenner en som bor der. Hun sier at om man sitter i solveggen og lener hodet bakover mot murhuset er det varmt og sola «biter». Kan dere tenke dere, jeg savner sola sånn! Det har vært og er fremdeles en lang vinter. På bildet som ble tatt i august for to år siden sitter jeg i våre gode naboers hage, med deres katt, Diaz. (Han ligner en liten tiger) Vi ventet på at gjestene skulle komme katten og jeg, for det var tid for hagefest. Uforglemmelig ble det, med alle vennene. Jeg lengter tilbake til den perfekte dagen, den varmen og det grønne gresset. Sola finnes et sted. Men fra oktober til ut februar føles det som å leve i en box, en tett box, en blackbox. Åh, jeg vil ut av den ! Og det skal jeg altså i et lite glimt nå, for Barcelona venter og snart er det vår og så blir det sommer igjen. Jeg skriver på ny roman og det føles godt, jeg gleder meg sånn til å bli kjent med romanpersonene mine, bli ordentlig kjent med dem. Å skrive er også å reise lang og jeg er jo glad for vinteren, ellers hadde jeg ikke fått skrevet et ord. For for meg er vinteren den tiden da jeg jobber best, ikke som menneske, men som forfatter. Så jeg har ennå mange skrivetimer foran meg og bra er vel det. Om noen få uker kommer barneboka mi «Forelska FOREVER» ut. Den er i Ella serien og er nummer 5 i rekken. Det er så mange bøker jeg vil skrive, men nå JIPPYXX ! DET ER SNART VÅR DERE!!!!!! …men kanskje ikke riktig ennå. Diaz smøg nettopp forbi vinduet mitt på isholka. Min Knut (17) ligger i godstolen. Han er en grå løve hannkatten min, men ingen snøløve ! Jeg var på åpningen av Bjarne Melgaards nye utstilling på Tjuvholmen for tre dager siden. Hans nye løvebilder er fantastiske. Har gått til innkjøp av et av dem. Og Unni Askeland har invitert meg på atelieret sitt. Vi skal prate om livet og kunsten og om å være «en Unni».  Og 9 mars åpner min gode venninne, Bente Foss utstilling på Ski. Bildene hennes ser jeg hver dag der de henger på veggene mine. Dype, fine, mørke og drømmeaktige. Fra «andre land». Bilder er som bøker, man kan reise langt. Man kan lengte, man kan drømme, men først og fremst må man lage bildene og skrive bøkene, jobbe og jobbe, være i blackboxen. Holde ut og vente på sola. Heldigvis med en tiger utenfor vinduet.

Unni

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)