unnilindell.no

HVEM ER DU?

Publisert den 01.11.2012 i Uncategorized

MØT OPP PÅ YOUNGSTORGET DEN 10 NOVEMBER KL 17.00. BLI MED I FAKKELTOGET MOT PELS. DET HANDLER OM ANSTENDIGHET DERE, HVORDAN VI BEHANDLER DYRENE VÅRE VISER HVEM VI ER SOM MENNESKER. JEG VIL GJERNE BIDRA TIL Å FÅ SLUTT PÅ DEN GROVE DYREMISHANDLINGEN. OG DERE, DETTE HANDLER IKKE BARE OM DE SÅKALTE «AVSLØRINGENE» MED BILDER AV MINK MED STORE SÅR OG UTEN BEIN. ONDSKAPEN LIGGER I Å STENGE VILLE DYR INNE I BUR PÅ STØRRELSE MED EN HANDLEVOGN, FOR Å DØ DER OG BLI TIL UNØDVENDIGE LUKSUSVARER FOR MENNESKER SOM IKKE SKJØNNER AT DE ER UANSTENDIGE OG BIDRAR TIL MISHANDLINGEN.
IKKE VÆR UNFALLENDE OG SI AT DET ER VIKTIGERE TING Å BRY SEG OM, SLIK HØYRES JULIE BRODTKORB SÅ FLÅSETE SA OM OSS SOM JOBBER FOR DYREVELFERD FOR ET PAR ÅR SIDEN. JEG HAR ENGASJERT MEG I MANGE SAKER, BIDRATT TIL REDD BARNAS ARBEID I UGANDA MED 1,2 MILLIONER KRONER BLANT ANNET OG TIL MYE, MYE ANNET. MAN KAN HA FLERE VAKRE TANKER I HODET PÅ EN GANG.
DIN HOLDNING TIL DYR VISER HVEM DU ER.
HVEM ER DU ?
KOMMER DU I FAKKELTOGET ?
KLEM FRA UNNI
( …og som et lite apropos. Da sønnen min var liten spurte han meg en dag om det var slik at det fantes en egen himmel for dyr.
– Det kan hende, svarte jeg.
– Ok, mamma, sa han, -da tror jeg, at i dyrehimmelen har Gud pels.

25 kommentarer til “HVEM ER DU?”

 1. Berit Kristine Smith sier:

  Flott innlegg! Ja, det er en skam hvordan mange dyr blir behandlet! Så kaniner på nettet fra en kaninfarm hvor de ble hengt opp etter et bakbein på slakteriet (sånn som kyllinger blir), og de sprellet og pep av redsel og smerte før de ble avlivet. Helt fryktelig! De blir behandlet som om de bare er en ting og ikke levende vesener som føler redsel og smerte akkurat som oss! Skjønner ikke hvordan folk kan ha en sånn jobb, jeg.
  Takk for at det finnes sånne ekte dyrevenner som deg, Unni!

 2. Unni Lindell sier:

  Og takk for at du også tenker i de samme baner. Vi trenger MANGE som kan hjelpe til med å stoppe galskapen. Og vi må snakke om det og få budskapet ut.

  Håper det går bra med din nye hund?

  Klem Unni

 3. Marthe sier:

  Vi ses 10.november, Unni!

 4. Thomas K sier:

  JEG KOMMER OGSÅ ! TAKK ! Jeg blir kvalm av dette, av løgner og fanteri og tildekking av alt sammen. Ser jeg en dynejakke med pelskant må jeg snu meg vekk i vemmelse. Ser jeg en dame i pelskåpe hjelper det ikke om hun er pen. Du er ikke et menneske av hel ved om du kler deg i lik.
  TK

 5. Unni Lindell sier:

  Så bra. Jeg reiser på en svært omfattende bokturne for tiden, er knapt hjemme, men kommer hjemom til fakkeltoget. Vi blir mange!

  Unni

 6. Anders Ramse sier:

  Og da sier jeg lykke til på bokturne. Og i fakkeltoget mot pels. Full støtte !!!!

  A

 7. Unni Lindell sier:

  Det hagler inn med sms og mailer også. BOKPROMOTION NÅ! Og så fakkeltoget til helgen.

  Klem til alle

 8. Berit Kristine Smith sier:

  Ja, det går bra med den nye hunden min, Flora. Pusen Oskar, snart 12 år, har nok savnet Sara, hunden min som døde i april, mer enn jeg ante. Han godtok Flora med en gang, og nå er de bestevenner. Han følger oss ofte med på tur. Kanskje han ser Flora ligner Sara? (Samme rase, shetland sheepdog).
  Jeg savner jo Sara, som jeg hadde i 14 år, veldig enda. Men det er liksom ikke fullt så vondt lenger. Høres sikkert rart ut, men jeg føler på et vis jeg har fått litt av Sara igjen, siden Flora er så lik henne, både i utseende og måten å være på. Hadde mennesker vært like trofaste som en hund!
  Håper mange støtter opp om fakkeltoget, så det en gang kan bli slutt på å stenge uskyldige dyr som er ment å leve i frihet inne i små bur pga menneskers egoisme og forfenglighet for å ikle seg pelsen deres! Lykke til på bokturneen! Klem

 9. Unni Lindell sier:

  Godt å høre !!!!

  Jeg er tilbake fra flotte dager på SILK-festivalen i Skudeneshavn, for noen verdensnavn de hadde fått til å komme. Utrolig mye publikum og hyggeilige arrangører og sjarmerende sted.

  Tromsø next

  Klem Unni

 10. Thomas K sier:

  I dag flyttet jeg meg demonstrativt da en pelskledd dame satte seg ved siden av meg på trikken. Jeg ble rett og slett kvalm. Klarte ikke å sitte inntil henne. Jeg merka at flere stirra surt på henne, og jeg tenker; noe har snudd dere. Det er ikke lenger status å kle seg i pinte dyr, uansett om det er dyrt. Mora mi har en arvet pels som hun sier er død «already». Det hjelper ikke, synet av den kan trigge andre til å kjøpe. Hun er enig i det og nå skal pelsen hennes ut i fjøset til onkelen min på Hadeland. Han har ti tolv katter som trenger den til vinteren. Er ikke det en fin måte å «gjøre opp» på ?
  TK

 11. Unni Lindell sier:

  FINESTE MÅTEN JEG HAR HØRT OM !

  KLEM UNNI

 12. Sander X sier:

  Jeg synes alt dette er noe realt tullball. Dyra har det helt ok. Skader må påregnes. Jeg blir kvalm av dere. Lage så mye ut av ikkeno!

 13. Unni Lindell sier:

  Ikkeno er egentlig ganske mye det, Sander.

  I morgen drar jeg til Tromsø og så til Bodø og Mo i Rana, tilbake fredag. Og så er det fakkeltoget lørdag.

  Varm Klem

  Unni

 14. Miranda sier:

  Har lest om turneen i pressen. Og gleder meg til toget i morgen.

 15. Eva sier:

  Hei Unni!

  Plutselig sto du foran meg, i dag på Youngstorget, og sa «Hei». 🙂 Jeg fikk lov å ta et bilde av deg, som ble veldig godt. Har du en mailadresse jeg kan sende det til?

  Klem 🙂

 16. Unni Lindell sier:

  Så bra da, nei, jeg tør ikke gi ut mailadressen min, men tusen takk uansett.

  det ble kjempebra i dag, til tross for styrtregn.SÅ mye folk. Bra!!!!

  Klem fra Unni

 17. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni.

  Jeg har fulgt med på pelsdebatten. Jeg har selv 2 luer med fuskepels. Når jeg kjenner på dem, er det helt klart for meg at det ikke er ekte pels, og de kan vaskes i vaskemaskin. Mange seende tror der imot at det er ekte pels det er snakk om. Siden det er kaldere klima der du bor enn hos meg, er nok pelsfaktoren ganske høy. Jeg kom ufrivillig til å beføle en pelskledt dame da jeg var på Bekkestua bibliotek i februar. Jeg håper det blir mildt vær med mye regn fremover, slik at du slipper å møte for mange pelskledte mennesker på din vei.

  Cecilie

 18. Cecilie von der Ohe sier:

  Det er mange klær med fuskepels nå som virker ganske naturtro. Dere må være forsiktige, så dere ikke dømmer uskyldige.

  Cecilie

 19. Unni Lindell sier:

  He, he, Cecilie. Litt humor i dette, at du kom til å beføle en peskledd dame. Vet du hva, jeg har selv en vakker hvit kåpe med fuskels, men jeg har problmer med å bruke også den fori jeg føler at synet av fuskepels kan trigge frem følelsen av at pels, uansett ekte eller uekte, er flott. Og det vil jeg ikke!!! Jeg kommer ikke til å bruke fuskepelsen heller, for pels er kvalmt og uetisk. For meg blir det boblekåpe fremover i solidaritet med grov dyremishandlng.

  Klem Unni

 20. Malika Mørch sier:

  Kjære Unni Lindell, Takk for flott appell forrige lørdag under demonstrasjonen! Jeg tror det er viktig at alle er med å roper ut hva vi synes om pelsindustrien, ikke minst dere som er «kjendiser». Det er jo idiotisk på mange måter, men dere når jo ut til mange, er synlige i media og er til inspirasjon for fans. Takk for støtten din og tiden din, og fra de andre appellantene. Denne dyretorturen skal ta slutt!

  Sander X: Å avle opp liv kunn for profitt og unødvendig pynt er helt helt på trynet. Og du snakker om skadene som må påregnes på samme måte som man snakker om riper i bil-lakken eller slitte skosåler…dette er levende vesener…de føler smerte og blir ulykkelig på alle de samme måtene som deg og meg. Husk at du er også et dyr…det er ikke så langt mellom deg og dem som du kanskje tror.

  Hilsen Malika

 21. Sander X sier:

  Overdrevent. Jeg ser mange damer i pels. De drier i det dere sier!!!!!

 22. Unni Lindell sier:

  Jeg ser også mange damer i pels. Og jeg gremmes. Får vondt. Blir kvalm. de går rundt innhyllet i «lik». Det sier mye om dem.
  U

 23. mette meyer sier:

  Hei Unni,
  Siden du er en katteelsker som meg tar jeg sjansen på å skrive, litt malplassert her kansje, men dette handler jo om dyr.
  Har to katter selv, to blir kansje tre i løpet av året 🙂 min lidenskap er å lage digitale malerier fra fotos, i all beskjedenhet har de blitt godt mottatt.
  Så lurte på om jeg kunne få lage et av Knut??
  Hadde vært en ære det, og han er jo en staselig herremann, kan vel si det selv om han har vinket farvel til nøttene sine, dvs kastrert 🙂 litt humor må man jo ha 🙂
  Er vel ikke sikkert jeg får noe svar, men den som intet prøver…
  Fortsett å skrive flott krim og kjemp for dyrs rettigheter!

  Med vennlig hilsen Mette Meyer

 24. Unni Lindell sier:

  /Users/unnilindell/Desktop/Knut.jpg

  Bilde av ham her, om du får det opp.

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)