unnilindell.no

SKRIVEINNSPURT !!!

Publisert den 11.03.2011 i Uncategorized

Da er jeg i sluttukene på skriveinnspurten. Jobber og jobber. Kommer ikke til å være så mye inne på bloggen en tid fremover. FOR NÅ ER DET KUN SKRIVING!

Klem UNNI

74 kommentarer til “SKRIVEINNSPURT !!!”

 1. Madeline C. sier:

  Lykke til! 🙂
  Gleder meg til oppdatering når innspurten er over!
  heia 🙂

 2. Andreas Bentzrød sier:

  UNNI!
  i dag hadde jeg framføring om deg, om vet du hva jeg sprengte karakterskalaen med hele 6+, læreren min sa jeg fortjente terningskast 7, herrmåne så gøy,jeg avsluttet med og lese utdrag fra slangebæreren, der Cato var på Sonja Pettersens kontor og hun fortalte tidsepoken mellom 1 til attende desember, det trettende stjernetegn med andre ord: SLANGEBÆREREN!
  jeg ble overveldet av glede. Tusen takk Unni for at du er en så fin forfatter den beste etter min menig.
  Så bare skriv, jug så det renner av deg om nødvendig. La tastaturet tøyes helt ut. Kort sagt spreng alle skrivegrenser. Jeg heier på deg uansett.
  God helg Unni!

 3. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Nå har jeg fått med meg disse middagsprogrammene med deg og resten av gjengen. Hva hadde du med i pressang til de andre deltakerne? Jeg hørte det raslet i papir så jeg gikk ut fra at det var blomster, men jeg var ikke sikker. Lykke til med skrivingen!

  Cecilie

 4. Unni Lindell sier:

  Det var noen vakre liljeblomster, høystilkede.

  Klem UNNi

 5. Hege Hjørnevik sier:

  Åh, Unni Lindell! Din vurderingevne er upåklagelig! Tusen takk for at du er så snartenkt når du gjester vestlandet! Hadde jeg bare visst du var her den dagen, skulle du fått signert mitt eksemplar også…

  Håper det er overkommelig for kropp og sjel i skriveboxen!!! Gleder oss veldig til ny Nella Bok!

  Klemmepå!!!

 6. Hege Hjørnevik sier:

  Belinda er like søt som du sa!!! Faktisk så tror jeg enda søter…LER!
  Klemmepå!

 7. Unni Lindell sier:

  Belinda er søt, men jeg har ikke vært på Vestlandet. Hun har derimot vært i Oslo.
  Klmz Unni

  • Hege Hjørnevik sier:

   Åh, jeg trodde dere møttes i Bergen, jeg! LER! Jaja. Ikke så farlig! Det viktigste var at jeg bare ville si Takk, fordi gjennom deg fikk jeg åpnet øynene!!! Takk! Klemmepå!

 8. Unni Lindell sier:

  Jo da, før jul så. Skjønte bare ikke hva du mente.
  Klem U

  • Hege Hjørnevik sier:

   Og,vet du, da blir jeg så glad for at du spør!!!(Blir jo så lett misforståelser når det går fort i svingene her!!!Du er snill,du!)
   Ja, nå kommer det altså; Før likte jeg dere godt…nå har jeg blitt litt glad i! LER! Dere altså! Får en Drage til å blogge,gitt! Og bare så du er informert så har jeg truffet et stk. hunk, to blånisser og et herlig vesen på flyplassen idag! Takket være deg… Spennende! Ha en fortsatt fin søndag,da!

   • Cecilie von der Ohe sier:

    Hvis du ikke har møtt Unni før har du noe å se fram til. Jeg har truffet henne flere ganger. Unni er alltid hyggelig i møte med sine lesere.

    Cecilie

    • Hege Hjørnevik sier:

     Ja, det ser ut til at jeg får stille meg i kø neste gang…Nå som jeg vet hvem hun er!!!Kvinnen bak navnet! I så tilfelle vil det bli min første signerte bok… Ja, hvorfor ikke?

 9. Berit Kristine Smith sier:

  Hei Unni! Har kost meg med bloggen din. Lykke til med den nye boka du holder på å skrive. Beundrer deg som har skrevet så mange bøker. Det er hard jobbing, det vet jeg, for jeg skrev en barne/ungdomsbok for noen år siden. Er så glad i dyr, så den handler mye om hester og hunder, og litt spenning. Så morro at du har litt om dyr i bøkene dine. Lykke til videre! Berit Kristine

 10. Unni sier:

  Så koselig kommentar, Berit Kristine. Hardt arbeid er det ja, det lover jeg. Men det vet du jo da !!!!

  Klem UNNI

 11. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Forleden dag var det et innslag på NRK Østlandssendingen om et teaterkonsept som de kaller Mord til maten. Det spilles på Teaterkjelleren. Da jeg hørte dette tenkte jeg på deg. Du skriver krim og du har sagt at du er glad i mat. Jeg er også glad i mat. Ordtaket om at veien til mannens hjerte går gjennom magen passer like godt på meg.

  Cecilie

 12. Unni Lindell sier:

  Så bra, Cecilie. Altfor mange damer jeg vet om spiser bare salat. jeg hater salat, må ha ORDENTLIG mat.

  Klemz UNNI

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Salat er godt. I det siste har jeg fått sans for salat med bakt aubergine. Jeg spiser det sammen med fisk og kokte poteter.

   Cecilie

 13. Unni Lindell sier:

  Ja, til annen mat, men ikke bare salat, som mange spiser. Det er for luftig og lett for meg. Heller drosjefrokost da, he, he.

  Klem UNNI

 14. Anne sier:

  Halloien Unni, se bloggen min om Firestjernersmiddag!
  anneholt.org
  klem fra Anne

  • Unni Lindell sier:

   He, he Anne. Jeg har lest. Du har rett og du har jo vært i ilden selv før. Ble litt for mange negative personlige kommentarer fra Torgrim, dessverre. Vet at involverte er såret, for å si det sånn. Var unødvendig. Litt lei meg på min gode munnspillnabos vegne også. Han har spilt på Notodden bluesfestival og er en suverent herlig kjempepositiv nabo. Bortsett fra det var det gøy å være med, det var jo bare lek og underholdning det skulle være. Prøvde å legge inn kommentar på bloggen din, men klarte det ikke. PC er på NZ, må få hjelp når han kommer hjem.
   Hils»I» og si, at hun har tatt alle poengene.
   Klem UNNI

 15. Hei!

  Det er godt å skru av Internett og fokusere på skriveprogrammet til tider, gjør det selv.
  GOD SKRIVEINSPURT, Unni! Det er så deilig å la tankene forme seg til en historie!

  Jeg leser for tiden Rødhette for 3. gang… Jeg rett og slett ELSKER den boka!

  Synes du gjorde en kjempefin ting ved å ta til deg Belinda, for en dame, og for en blogg!

  Klem!

 16. Unni Lindell sier:

  Ja, kjempestolt av belinda. Og nå ble jeg KJEMPEGLAD over det du sa om Rødhette!!! Tusen takk!

  Klem Unni

 17. Unni Lindell sier:

  OG NÅ ER RÅDYRENE I HAGEN MIN IGJEN!!! ER livredd hver gang. Bare bikkjene rundt her holdes i bånd. Dør om det skjer de vakre dyrene noe.

  UNNI

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Er det ikke båndtvang da? Hvis det er et problem med hunder som går løs kan du vel snakke med eierne? Hvis det ikke hjelper får du skrive et sint leserinnlegg i Budstikka!

   Cecilie

 18. Unni Lindell sier:

  Ikke alle hundeeiere er normale, for å si det sånn !! En sann plage!!!!!!!
  U

 19. Berit Kristine Smith sier:

  Hei! Det finnes en del uansvarlige hundeeiere, dessverre. Noen hunder har mye jaktinstinkt i seg, og det er jo ikke noe de kan for. Jeg har en liten Shetland Sheepdog, Sara på 13 år, og hun elsker mennesker og andre dyr. Hun fikk hjerneslag for noen uker siden, og da trodde jeg jeg skulle miste henne. Hun går på sterke medisiner. Håper hun blir bedre. Orker ikke tanken på å miste henne enda. Hovedpersonen i boka jeg skrev måtte jo hete Sara.
  Berit Kristine

  • Unni sier:

   Å, håper inderlig det går bra. Nei, enig, ikke hundenes skyld, kun EIERNE!!!!!

   Jeg elsker katten min Knut, så jeg VET hvor glad og knyttet man blir til dyret sitt.

   STOR KLEM

   UNNI

 20. oda sier:

  hei Unni
  Jeg har lest boka nattsøsteren syntes den var kjempe bra 😀
  Det er den beste boka jeg har lest! Å jeg har aldri lest ei så tykk bok før. Har bare lest nattsøsteren enda som du har skrevet, men har tengt å lese flere. Har nettopp kjøpt meg sørgekåpen. Hvilken bok er du mest fornøyd med, av de du har skrevet?:-)

  • Unni sier:

   Hei Oda.

   Honningfellen!!!!

   Klem UNNI

   • Hege Hjørnevik sier:

    Den er min favoritt også! Da hadde Unni Lindell, Hege Hjørnevik for resten av livet! Det er ikke ofte jeg leser krim og tenker; Åh, der finnes en som vet!!! En som kjenner det liksom innenfra! Det er bare en annen forfatter i Norge som har fått meg til å føle det og hun skriver romaner…Hun har meg for resten av livet, hun også! Nå skal jeg til Oslo for å hente en bil! Håper bare vi rekker bilforhandleren…He,he,he… ellers blir det overnatting istedet for bilkjøring i natt… LER!

 21. Sarahmor sier:

  Honningfellen har supernerve. Kjempebra. Den gamle dama – isbilen, jentene… uuuuh (husker jeg riktig?)

 22. Silje sier:

  ENIG! Jeg sitter og skriver på en masteroppgave om Honningfellen og Rødhette nå (ja, masteroppgaven er faktisk «dedikert» til Unni Lindell ene og alene) og syns det er fantastisk spennende! Hvis jeg slår sammen diverse prosjekter, særemne og masteroppgave har jeg nok skrevet en analyse av samtlige av kriminalromanene, kjempebøker!

  Stå på, Unni! Vi har ikke råd til at du gir deg med det første 🙂

 23. Unni Lindell sier:

  Å, JØYE MEG, FOR NOE FATASTISKE KOMMENTARER FRA DERE ALLE!!!!! Jeg suger det til meg ! TAKK fra hjertet!!
  Jeg tar dette med meg når jeg begynner på ny krim til sommeren.

  har levert et manus i dag, barnesitater om nissen. var på siste intervjurunde på Jar skole i formiddag. fantastiske unger. Boka blir kjempemorsom og kommer til høsten!!!

  Nå må jeg skrive mer Nella, før jeg iler til stockholm for å lansere Sukkerdøden.
  STORKLEM

  UNNI

 24. Hei Unni! 🙂 Eg har ei fordjupingoppgåve om deg på skulen, som skal leverast rett før påsken. Du virke som ein spannandes person, difor valgde eg deg. Eg hadde satt stor pris på om du hadde svart på nokon av spørsmåla under 😉 Eg driv forresten å les på sørgekåpen no! Veldig bra bok! 🙂
  1. Korleis var barndommen din?
  2. Kor gammal var du når du visste at det var forfattar du ville bli?
  3. Korleis starta forfattar-karrieren din?
  4. Kva slags bok føler du er mest førnøydd med? Og kvifor?
  5. Korleis har statusen som norges mestselgende forfattar endra livet ditt?
  6. Kva slags andre kateogoriar enn krim skriv du?
  7. Kva likar du å gjere på fritiden?

 25. Unni Lindell sier:

  Jeg kan dessverre ikke åpne opp for å svare på oppgaver. dette har jeg sagt mange ganger før «her inne». Går ikke, da får jeg ikke gjort annet.

  Klem UNNi

 26. Cecilie sier:

  Heil i orden Unni :))
  klem tilbake frå stor ein stor fan 😀

 27. Unni sier:

  Og så er dagens Nellaskriveøkt over. Tar meg tidlig fri i dag, klokka er snart 18. Nå skal jeg støvsuge litt og vaske litt tøy.

  God helg til dere alle der ute.

  Klem fra UNNI

 28. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Jeg går ut fra at du skal gi en del intervjuer når du skal til Stockholm. Det hadde vært fint om du kunne oppgi hvilke medier det er og når. Noen ganger virker det som dere slipper dere mer løs når dere blir intervjuet i utlandet. En gang hørte jeg dronning Margrethe snakke svensk på Sveriges Radio. Det var utrolig gøy. Det er bare en ting jeg vil si: Ikke snakk svorsk. Det høres helt sykt ut.

  Cecilie

  • Unni sier:

   He, he.

   Jeg må nok svorske jo, det er betingelsen for å få komme. Svenskene skjønner ikke helt om man ikke gjør litt av det.

   Klem UNNI

   • Cecilie von der Ohe sier:

    Nei, du må ikke svorske. Du kan snakke slik som du gjør til vanlig og så kan du heller forklare enkelte ord som de ikke forstår. Jeg som er bergenser har nok et større problem enn deg når jeg er i Sverige, men hvis jeg snakker sakte og tydelig går det som oftest greit.

    Cecilie

    • Unni sier:

     Men faktisk, Cecilie, så bestemmer jeg det selv. Jeg svorsker så mye jeg vil.

     Klem UNNI

     • Sarahmor sier:

      Jeg skal lese Snakk til meg av V Hjorth. Hun har forøvrig skrevet en bok som fornøyer hukommelsen min etter tyve år, nemlig Drama med Hilde.

      Åh, så deilig å bli anbefalt bøker igjen. Det ble jeg på gymnaset, men siden sjelden eller aldri. Nå er det så mye fiskegrateng, amming og akebrett at det er sjelden jeg får lest noe som helst (føler jeg). Og under studiene leste vi jo altfor mye faglitteratur. Og så var det igrunnen endel amming da også hihi.

      Og så smiler jeg oppmuntrende til alle de herlige ungdommene som skal skrive litteraturoppgave. Stå på, folkens! Thumbs up!

      Britta-i-skogen: Innholdet i kommentarene våre får vi vel stå inne for sjøl, og hva som inspirerer vertinna rår ihvertfall ikke jeg med. Men tidlig her i bloggen var det pelsdebatt så og si uten motdebattanter, og da lærte jeg at det var ikke pels jeg trengte, men hud.

 29. Tonje sier:

  Hei Unni.

  Morsomt å se på 4 stjerners når du var med for jeg er nabo av Torgrim =) så morsomt at det var spilt inn på et lite sted som Romsås =) men jeg lurte på en ting, hvordan klarer du på en måte å bestemme deg for at du skal skrive så så mye på en dag. Skriver du ikke når du kommer på ting bare? Vurderer å begynne på en fortelling men føler jeg må komme på masse før jeg starter. Synes det er vanskelig å starte 🙂 masse lykke til videre med skrivingen 😉

  Klem Tonje

  • Unni sier:

   Hei Tonje.

   Så gøy da, at du er naboen hans. Jeg synes det var kjempefint der oppe, rolig og veldig pent. ikke en tagging noe sted. Skrivingen er hardt arbeid, inspirasjon bare luksus egentlig. Høres sikkert rart ut, men sånn er det.

   STOR KLEM og lykke til fra

   UNNI

 30. Britta-i-skogen sier:

  Det er natterstid, og rødvinen i glasset er ikke det som har gjort meg tung i hodet i dag. Månen har vært full, lenge før jeg hadde lyst til å bli det – og en slitsom men deilig skitur på silkeføre i skogen har gitt meg akkurat det nødvendige påfyllet jeg trengte i øverste etasje.
  Kanskje du trenger variasjonen til dine lesere tenker jeg mens jeg skumleser hjemmesiden på facebook samtidig som jeg registrerer temperature i innleggene……

  Akkurat nåer det såpass sent at jeg tilogmed har lyst til å nevne at denne bloggen er litt gammeldags, enda jeg selv har passert 40 og kanskje ikke burde ha noen mening om slikt ifølge ungdommen. Men ikke kan jeg abonnere, og ikke kan jeg poste noen skjønne illustrasjoner og kort sagt blir jeg avskrevet med dette ekle lille skrivefeltet – med en utiltalende font attpåtil….

  Men hovedpoenget i kveld er dette; de av oss som tør å være personlige på en upersonlig måte med Unni – ja det er oss og dere jeg egentlig dedikerer dette innlegget til….. burde iallefall ha vett/gutts/evne til å inspirere vår kjære Unni utover den lettvinte smigeren.

  Kanskje jeg tar feil, kanskje dere andre har rett – men tenk iallefall over saken – det er min bønn her og nå; «som man sår – høster man» <3 <3 <3 fra Britta i skogen

  • Unni sier:

   Hei Britta.

   Denne bloggen er nok litt gammeldags ja. Jeg synes det holder, skjønner du. Har ikke behov for mer enn dette.

   Nå skal jeg straks til Sverige.
   Ha en kjempefin helg da, dere.

   STOR KLEM

   UNNI

   • Cecilie von der Ohe sier:

    Denne bloggsiden er helt suveren. Det er ikke noe tull med at man skal registrere seg eller velge profil. Jeg liker også at man kan svare på andres kommentarer.

    Cecilie

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Ja, jeg er enig med deg i at kommentarene her kunne vært litt mer seriøse.

   Cecilie

 31. Hege Hjørnevik sier:

  Månenes jobb er å reflektere sannheten om at sola ikke er død…Vi snurrer og snurrer…både med og uten vin…Jeg liker den enkle smigeren da den er vel fortjent…Og å blogge er fremmed for mange…Da synes jeg dette formatet er en flott begynnelse! Den er det den er…Det er inspirasjon og grensesprengene for mange i seg selv! Skål og god helg!

  Unni, min venninne med ammetåken sender en hilsen og klarer ikke å legge bort boka hun fikk…Vittig!
  Tvi,tvi med svorsken… Klem!

 32. Hege Hjørnevik sier:

  Sniker inn et lesetips til Sarahmor…(Da du likte noe av det andre..Hi,hi…Denne er på bokmål, altså!!)
  Du bør lese; Snakk til meg, av V.Hjorth… Den er en av de beste bøkene som var sluppet i 2010…
  Ha en strålende helg!!!

  • Unni Lindell sier:

   Takk for lesetipset til S. Jeg kjenner jo Vigdis, vi er sammen her og der, og nå skal jeg virkelig kjøpe boka hennes!!!! Takk for tipset !!!

   Klem UNNI

   • Hege Hjørnevik sier:

    Vær så god! Får si så min sønn sier for tiden; Hun eier! LER! Han var eneste gutt i kinosalen og så Jørgen + Anne = sant… Niåringer trenger å se hvordan det er for jentene!!! Skammelig med bare jentemammaer i salen(Bare så det er sagt!!! Hallo! Vi oppdrar menn,her!!!Jaja…)
    Jeg er varsom med å utlevere min sønn, men denne er så søt at det får så være…Da filmen var slutt spurte han; – Hvem av dem ville du ha valgt, mamma? Ellen eller Anne? Jeg svarte ham ærlig. At jeg trolig ville ha valgt Ellen som var penest… Da så han lenge på meg og sa; – Jeg ville ha valgt Anne… For jeg tror hun er best til å være venn… (Tror han blir bra!!!He,he!)
    Og så den egentlige grunnen til at jeg klikket inn her igjen; VI HAR VÅR!!!! ENDELIG! Så skynde deg ut av skriveboxen, Unni!!!

 33. tonje sier:

  hei igjen.

  Tusen takk for at du tar deg tid til å svare:)
  men lurte på en ting til?
  Gjør du mye research når du skriver med tanke på etterforskning osv?
  Og spør du om tillatelse når du skriver om virkelig steder som politihuset på grønland f.eks? Klem fra tonje… Igjen:)

 34. Unni Lindell sier:

  Nei, jeg søker ikke tillatelse for å skrive om steder, men jeg drar dit og kikker. Så det er mye konkret research. Men hovedgreia er å finne en spennende historie som funker og å beskrive menneskene, slik at de blir troverdige.

  Klem igjen

  UNNI

 35. Unni Lindell sier:

  Bare å skrive mer seriøst det, om dere vil det. Dere velger jo selv!!! Jeg koser meg med småsludringa med dere jeg. Det holder for meg. Særlig nå, som jeg ikke ser et menneske men kun JOBBER!!!

  U

 36. Unni Lindell sier:

  NATASCHA KAMPUSCHBOKEN !!!!!

  Her er også et boktips fra meg. Jeg har nettopp lest ferdig Natascha Kampuschboken og vil si dette:

  For en fantastisk grusom og optimistisk bok ! Etter å ha lest denne blir Knausgårds kamp dessverre bare barnemat, og da snakker jeg ikke bare om selve historien, men også om observasjonsevnen og beskrivelsene av familielivet før kidnappingen. Aldri har jeg «møtt» et så heltøpt, sterkt, sårbart og klartenkt menneske. Kampusch vil for alltid være min heltinne!

  Unni

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Jeg mener å huske at du har sagt at du ikke leser bøker mens du skriver på bok selv.

   Cecilie

 37. Unni Lindell sier:

  Skjønnlitteratur leser jeg ikke når jeg skriver, nei !
  U

 38. Sarahmor sier:

  (Beklager dobbel-posting, men det havnet på feil plass isted og jeg får ikke tatt det bort!!!)

  Jeg skal lese Snakk til meg av V Hjorth. Hun har forøvrig skrevet en bok som fornøyer hukommelsen min etter tyve år, nemlig Drama med Hilde.

  Åh, så deilig å bli anbefalt bøker igjen. Det ble jeg på gymnaset, men siden sjelden eller aldri. Nå er det så mye fiskegrateng, amming og akebrett at det er sjelden jeg får lest noe som helst (føler jeg). Og under studiene leste vi jo altfor mye faglitteratur. Og så var det igrunnen endel amming da også hihi.

  Og så smiler jeg oppmuntrende til alle de herlige ungdommene som skal skrive litteraturoppgave. Stå på, folkens! Thumbs up!

  Britta-i-skogen: Innholdet i kommentarene våre får vi vel stå inne for sjøl, og hva som inspirerer vertinna rår ihvertfall ikke jeg med. Men tidlig her i bloggen var det pelsdebatt så og si uten motdebattanter, og da lærte jeg at det var ikke pels jeg trengte, men hud.

 39. Åse sier:

  Hei

  Gleder meg til neste bok om Cato Isaksen og Marian Dahle kommer. Sukkerdøden var helt uovertruffen, rett og slett:-)

 40. Nina sier:

  Hei, jg skriver pva min sønn på 9 år. Han synes det er så spennende å lese Nifse Nella og hennes fantastiske eventyr og finne ut om de ti sannhetene. Problemet er at Nifse Nella bøkene går bare til og med bok nr 5, så han lurer på om det vil komme ut noen flere bøker om Nifse Nella, for bak i bok nr 5 står det om neste bok nr 6 ? Han liker også veldig godt tegningene i bøkene, han er veldig glad i å lese. Håper på posetivt svar. 🙂 Mvh Nina

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)