unnilindell.no

FORELØPIG CLOSE DOWN.

Publisert den 31.03.2011 i Uncategorized

Kjære alle der ute. Jeg makter ikke lenger alle særoppgavespørsmålene. Sletter og sletter, men føler nå at denne bloggen har utviklet seg til å bli en sekretærblogg for skoleelever. Jeg er nedgradert til å være sekretær og blir bedt om å besvare gjnnomsnittelig ti spørsmål ganger fem pr dag( og det raskt), det blir 50 spørsmål om dagen, ganger 30 = 1500 spørsmål pr måned. I tillegg kommer det kassevis av brev og henvendeler på døra. Jeg føler meg maktesløs. Er selvsagt stolt over å være populær, Gudbedre, jeg er ydmyk på alle måter. Men enten må jeg altså skrive bøker, eller så må jeg besvare særoppgavespørsmål. Jeg velger å skrive bøker dere. I alle fall akkurat nå.

Sorry, inntil videre må det være slik. Jeg skriver og skriver og jobber og jobber. So long!

Unni

186 kommentarer til “FORELØPIG CLOSE DOWN.”

 1. Belinda sier:

  Hei Unni,

  Men da vil jeg få avslutte med en fin ting. Blir gjerne litt sånn i sirkel. Eller som en stige, for min del. For jeg startet jo i bunnen her inne i høst, og nå er jeg lysere, Unni. Og det er jo mye takket være din blogg.

  For, jeg har blogget meg friskere! Jeg er mye bedre, bare på halvannen måned! Det er jeg inderlig glad for. Og takknemlig for! Litt friskere føles mye finere. Lysere.

  TAKK.

  Lykke til med innspurten da. Vi andre gleder oss til å lese.

  KLEM,
  Hanne

 2. Belinda sier:

  oi, ser nå at jeg skrev på gammel vane. JAJA. ;D

 3. Hege Hjørnevik sier:

  Kjære Belinda og Unni!
  Takk for fin dialog! Dere har lært meg svært mye det siste halvåret, damer! Om både galskap, humor og skapertrang! Lokket meg ut i nytt terreng, har du gjort Unni! Tusen takk! Det har vært veldig gøy! Tenk jeg har blogget! LER!!!
  Jeg gleder meg til å lese mer av alt du har skapt, Unni! (Og en skal aldri si aldri!I sommeferien har de fri…He,he,he) Tvi,tvi, skjønningene! Dere begeistrer meg begge to! Klemmepå!

 4. Per-Ola sier:

  Synes du har vært flink jeg Unni! Ha det fint!

 5. Therese sier:

  Det var jo trist. Jeg har hatt stor glede av å lese denne bloggen!
  Det er kanskje ikke så rart at skoleelever henvender seg, for dette er jo deres måte å kommunisere på. De bruker Facebook og andre sosiale medier til å gi og skaffe seg informasjon.

  Kanskje det går an til å være tydeligere, feks skrive der det står ‘Legg igjen en kommentar’, «Legg igjen kommentar, men jeg tar dessverre ikke imot henvendelser om særoppgaver da arbeidspresset mitt allerede er for stort til at jeg makter det.»

  Ønsker deg lykke til, Unni. Jeg setter stor pris på forfatterskapet ditt, og fortsetter å kjøpe bøkene dine (selv om jeg egentlig ikke har mer plass til bøker i hyllene mine ;-).

  Hilsen og klem fra Therese

 6. Synes ikke dette var en dum idé i det hele tatt.
  Hvis du trenger å ta en pause (en lang en også) fra blogging og henvendelser i forhold til særoppgaver så for all del! Synes ikke bloggen din skal dreie seg om det.

  STÅ på med skriveprosessen din.
  Du er unik og flink og fortjener denne pausen 🙂

 7. Sarahmor sier:

  Det er en tid til alt. En tid til å blogge, en til å la det vær. So long. Vi hadde det da litt artig, også.

 8. Victoria sier:

  Neimen huff da, det var triste greier. Håper på et snarlig lys i særoppgavetunellen!

 9. RS sier:

  Håper du kommer snart tilbake,kommer til å savne deg og de herlige menneskene som er innpå bloggen din. Har vært dagens høydepunkt å lese de koselige innleggene dine. Stor klem fra Nord.

 10. Stein Erik sier:

  Hei Unni Lindell!
  Gratulerer med 54-årsdagen.

  Mvh: Stort fan i Bærum.

 11. Hege Hjørnevik sier:

  Hurrameihei, og grattis med fødselsdagen!

 12. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei og gratulerer med dagen Unni! Det blir vel champagne og kake med presenning på Høvik i dag. Vi har jo hørt rykter om at du skal være suveren på å lage marsipankaker. Jeg håper du får en fin feiring med eller uten skriving!

  Cecilie

  Cecilie

 13. Belinda sier:

  GRTATULERER MED DAGEN, UNNI!!! Håper du tar deg fri til kake og selskap i dag da;) Ha en strålende dag!!

  Klem,
  Belinda

 14. Berit Kristine Smith sier:

  Gratulerer med dagen! Håper du får en fin dag!
  Klem fra Berit Kristine og Sara

 15. Unni Lindell sier:

  TUSEN TAKK, ALLE SAMMEN. Dagen ble feiret som fadder til en av mine beste venninners lille Celine-jente. Fin barnedåp. Nå skriving igjen.

  Klem U

 16. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Henger meg på gratulasjonene – Gratulerer, Unni 🙂

  Skjønner at du trenger en pause med alle forespørsler, og håper som flere, at du kommer på banen igjen om en stund.

  Klem Lisbeth.

 17. Sarahmor sier:

  Hei Unni. Vi får skrive videre her vi da som ikke har noe forlag som venter på oss hihi. Når du skrev nå er det close down så tenkte jeg nå er snart siden borte. Unnilindell.no, finnes ikke. Men nei da. Den kommer opp. Med ny utdyping av problematikken som førte til close down. Og med fortsatt tilgang til kontakten fra oktober og hit.

  De siste dagene har jeg lest biografien til Ebba Haslund, den siste mener jeg, ‘Ingen frøkensport’. Hun skriver også om hvor mektig slitsomt det er å være i skriveprosessen. Om hvordan det blir et sterkt indre univers, og vanskelig å forholde seg til virkeligheten i mellomtiden. Deriblant oss (og ungdommene, de krevende)

  Nå ja. Tata. Vi tastes.

 18. Victoria sier:

  Neimen Hurra- du har jo faktisk fødselsdag i dag! Gratulerer! Håper 29 svarer til forventningene 😉

 19. Viktoria sier:

  Hei 🙂
  Gratulerer med dagen som var i går ^^ hadde besøk og fikk ikke hvert innom før nå, men men :)håper du hadde en fin dag, da ^^ Jeg er litt enig når det gjelder ang særoppgaver. det er ikke det bloggen ble opprettet for. jaja.

  Klem Viktoria.

 20. Lise sier:

  Hei Unni
  Jeg så i 4-stjerners middag at du tok i mot bestillinger på marsipankaker. Er det noe sted jeg kan gå inn for eventuelt å bestille?

 21. Andreas Bentzrød sier:

  Happylerer med bursdag som har vært Unni, det er stas med kaker og det hele. Gratulerer! Et år eldre gir vel flere muligheter, alltid. Dagene smyger seg på oss, og til slutt ligger en i kisten. Men nå skal jeg ikke snakke om døden. Snart er det påske, men problemet er kriminalboken,den er ikke i boks. Har Aschehoug, eller vet du om noe og anbefale, leser det meste av det nyeste:-) KOS DEG OG SKRIV!!!!!

 22. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Jeg tror årets særemner er levert inn nå. I den siste tiden har jeg funnet noen andre blogger som jeg følger med på og kommenterer, men jeg savner likevel deg og din blogg. Kanskje du kan blogge litt igjen når du har levert inn Nella-manuset. Ellers begynner jeg å få litt vårfølelse her i Bergen. I går satt jeg ute på altanen min i ca. to timer og nøt solen. Jeg håper det går bra med deg.

  Cecilie

 23. Ragnhild sier:

  Hei

  Lurte på om det er planlagt flere tv-serier m Cato Isaksen, og om du kunne legge ut en dvd/film oversikt på bloggen din (gjerne m årstall). På lik linje som med bøkene. Det er så spennende å se disse seriene, og man blir så glad i skuespillerene. Jeg tror jeg har sett alle, men det er vanskalig å finne tydelig og ryddig oversikt noen sted.

  Dessuten lurer jeg på hvorfor ikke Sukkerdøden står på boklista di?

  Ha en flott skrivedag 🙂

 24. Julianne sier:

  Hei!
  jeg har et prosjekt på skolen min nå som går ut på å lese en bok av en norsk forfatter og deretter skrive om forfatteren, Jeg valgte boka di; Drømmefangeren. Og jeg håper du har tid til å svare på noen få spørsmål. 🙂

  Hvordan får du ideer til bøkene dine? spesielt denne boken.

  Hvor langt tid brukte du på å skrive boka?

  Var du flink i norsk på skolen?

  Hva inspirerer deg til å skrive bøker?

  Hvordan arbeider du når du skriver bøker?

  Hva slags bakgrunns stoff trengte du for å skrive boka og hvordan fant du det?

  Håper du får tid til å svare på spørsmålene mine fort! 😀

  og jeg må selfølgelig legge til at jeg syntes boka var veldig spennende å lese. Helt klart en av de beste bøkene jeg har lest.

  Klem Julianne

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Jeg skjønner at du vil ha Unni til å skrive oppgaven for deg. Selv tror jeg at jeg skal ringe Herman Friele og be han komme og koke kaffe til meg. Han må komme innen en halv time.

   Cecilie

  • RS sier:

   Ta og les hva Unni har skrevet i det siste innlegget,og mange,mange flere.Hun har skrevet så mange ganger at hun ikke svarer på slike henvendelser.Ta og respekter det.

 25. HermanFriele sier:

  Jeg kommer!
  (neida. bare bølla. hilsen Sarahmor)

 26. Cecilie von der Ohe sier:

  Nå er det påske. Jeg har ingen planer, men jeg håper det blir litt sol så jeg kan sitte ute og sole meg litt. Jeg er så lei av dette regnet. Det blir nok litt samvær med familien. Jeg elsker marsipan og jeg har en pose med påskesnop liggende i kjøkkenskuffen som jeg skal prøve å spare til påskeaften.

  Hittil har jeg bare hatt en gammel mobiltelefon som jeg bare har kunnet ringe med, men nå har jeg kjøpt ny telefon som jeg har innstallert taleprogram på. Den siste uken har jeg blitt helt hektet på mobilteksting. Jeg sender sms-er i øst og vest. I tillegg til å sende meldinger til folk jeg kjenner er det jo en del sms-tjenester som skal testes ut. Jeg har nok svidd av en del penger på dette, men jeg regner med at interessen avtar etter hvert som jeg er blitt vant til det. Det er også gøy å opprette et notat på telefonen og bare skrive i vei om alt og ingen ting.

  Unni: Her er et ord, antislamringsssokk. Hvis du fremdeles mottar henvendelser fra skoleelever kan du bare la dem være her så skal jeg svare så godt jeg kan. Ha en god påske alle sammen!

  Cecilie

 27. Ronja sier:

  Hei Unni.
  Jeg går i 8. klasse og skal skrive en oppgave om deg (på 8 sider)
  og jeg lurte på om du kunne skrive et innlegg om livet ditt i korte trekk. Jeg utrolig nyskjerig på din barndom. var du popular, mobber, mobbeoffer, nerd osv. 🙂
  så jeg ville blitt utrolig gla om du kunne skrive et innlegg om barndomen din eller om livshistorien din sjenerelt.

  mvh
  Superfan Ronja 🙂

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Hei Ronja.
   Jeg har hørt at Unni ble mye mobbet som barn. Hun har fortalt mye om seg selv i diverse intervjuer som er tilgjengelig på Internett.

   Cecilie

 28. Ronja sier:

  ok 😉
  men siden alt der ikke er sikkert at det er helt sant:
  KAN DU PLIZ unni, skrive et lite innlegg om hvordan din barndom var? 😀

 29. terese sier:

  Det er HELT utrolig så frekke folk er. Jeg er himmelfallen!!!!!! Du må aldri mer ta opp denne bloggen!
  Terese

 30. Ronja sier:

  Hva mener du med frekk? :S jeg bare lurte på om hun kunne skrive noe om barndommen sin! omg! Skriver en oppgave å klarer ikke finne noe på internett! så chill 🙂

 31. terese sier:

  Ta og les hovedinnlegget ! For om du ikke kan skrive selv, kan du kanskje lese?
  T

 32. Ronja sier:

  lol, koffer e du så frækk åver nætte?
  æ bære sporte assa!

 33. Emilie sier:

  Heei 🙂
  jeg elsker bøkene dine, og jeg er en stor fan av deg
  men om du har en sammen heng som liksom går igjen i bøkene dine ?
  håper du kan svare fortest mulig siden vi i klassen skal ha om vårt idol og sefølgelig valgte jeg deg.
  Mvh Emilie 🙂

 34. terese sier:

  Milde Jesus, du som sagde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  T

 35. Lana sier:

  heeisann! 🙂
  jeg er en jente på 15 år. vi har sånn særemne på skolen der vi skal velge en forfatter og skrive om den forfatteren, jeg har valgt deg 😀 og boken din drømmefangeren. men jeg skjønner ikke helt hva den handle om siden det er så mange mennesker å sånt. så kunne du vær så snill fortelle litt om den til meg 😀

  tusen hjertelig takk! 😀

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Hvis du ikke skjønner hva bøkene handler om og at det er et problem at det er mange mennesker i dem, ville jeg valgt en annen forfatter. Forslag: Robinson Crusoe av Daniel Defoe

 36. terese sier:

  Herlig, nå ler jeg høyt. Endelig et oppegående menneske.
  T

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Å, jeg er ikke så sikker på det. Det er ikke alle som ser på meg som et oppegående menneske.

 37. Viktoria sier:

  Men altså… Det står faktisk «Jeg makter ikke lenger alle særoppgavespørsmålene. Sletter og sletter, men føler nå at denne bloggen har utviklet seg til å bli en sekretærblogg for skoleelever.», og da burde alle skjønne at Unni ikke orker mer mas. Ja, jeg spurte en gang jeg også, men fikk vite at det ikke var det bloggen var til. Men etter det fant jeg alt jeg trengte på nettet. og hvis man ikke skjønner boka på grunn av for mange mennesker, da kan man ikke ta den boka. eller så kan man skrive opp en liste med personene, osv. eller tankekart for de som foretrekker det.
  Og jeg skjønner godt at de som leser bloggen også blir lei av all den masinga til ungdomsskole-elever, men det hjelper ikke å svare frekkt.

  Men hvorfor velge en bok du ikke skjønner?

  jeg håper Unni velger å begynne å skrive igjen snart, og at ungdomsskole-elever slutter å plage med så mange spørsmål.

  Klem Viktoria ^^

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Frekke henvendelser fortjener frekke svar. Når skoleelever ser at det ikke nytter å mase (eller tyte som vi sier i Bergen) slutter de kanskje med det og Unni kan ta opp bloggingen igjen. Jeg håper i hvert fall det.

 38. Sarahmor sier:

  Det blir nok et annet forum Cec, et med en moderator. Men jeg synes det var skremmende lett å kalle seg HermanFriele – akkurat som Anne Holt kalte seg anonym…

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Ja, det er slik det er på nettet. Hvem som helst kan kalle seg for hva som helst. Selv er jeg mest for åpenhet. Hvis jeg ikke kan stå ine for det jeg skriver og gjør som meg selv lar jeg det heller være. Imidlertid har jeg hatt et eksperiment gående på noen andre blogger hvor jeg har brukt kallenavn for å se om jeg fikk en annen type respons enn når jeg bruker mitt eget navn. Nå tenker jeg å stå fram som meg selv.

 39. Cecilie von der Ohe sier:

  Her i Bergen har vi hatt noen fantastiske påskedager med sol og temperaturer opp mot 20 grader. Jeg har tilbragt mye tid ute og jeg har sittet på altanen min og solt meg. Langfredag spiste min bror og jeg middag hos mamma. Ellers har jeg lest en spennende bok: Mysteriet Ingeborg Køber. Det er en sann historie om kjærlighet og spiritisme fra mellomkrigstiden. Jeg husker ikke navnet på forfatteren. Jeg leser ikke så mye krim med unntak av bøkene til Unni og noen av de andre norske så jeg så på denne boken som en alternativ påskekrim. For dere som følger bloggen til Belinda blir dette litt gjentakelse, men dere får heller bære over med det.

 40. Unni sier:

  Ivo de Figureido heter forfattern!!!
  Klem U

 41. Terese sier:

  Så kult på VG nett, tegnefilm Sex og singelsiv, og deg!
  T

 42. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Jeg hørte et morsomt intervju med deg med P4 Extra da du var i Sverige i mars. Der snakket dere blant annet noe om Fredrik Skavlan og hårspray. Jeg sskjønte ikke hva det dreide seg om. Kanskje det er noe jeg ikke har fått med meg?

  Cecilie

 43. Ronja sier:

  Da var man ferdig med oppgaven om deg, Gleder meg til å levere den inn.
  Men en ting fant jeg ut da jeg skrev den….
  JEG SKAL LESE BOKEN SUKKERDØDEN hehe^^
  Jeg vil bare si til slutt at du er en fantastisk forfatter 😀 <3

 44. Hei, jeg ble akkurat ferdig med og lese din siste kriminal roman, sukker døden. Jeg elsket den for og si det mildt. Jeg har også lest mange av dine andre kriminalromaner. Akkurat nå holder jeg på og skrive en oppgave om deg til skolen, og denne siden har gjort det mye lettere for meg og finne info om deg.

  Du er en av mine favoritt forfattere 😀 <3

 45. unni sier:

  Må jo bare si tusen takk til dere alle sammen.

  Klem UNNI

 46. Cathrine Fagertun Færseth sier:

  Hei Unni

  Sitter med særoppgaven om deg nå, som sakt jeg har mange spørsmål jeg egentlig hadde tenkt å stille deg inntil jeg så dette innlegget. Men da spør jeg heller om en annen ting, hadde det ikke vært en idè å lage et innlegg der du samler sammen spørsmål og svar, å deretter poster det på bloggen. Så kan vi heller gå inn her å lese istedenfor å sende mailer til deg?
  Veldig lite informasjon om deg på nettet :/

  Hilsen Cathrine

  • unni sier:

   Men det hjelper ikke i det hele tatt, for alle har uansett personlige spørsmål. Det er masse om meg på nettet.

   Lykke til og god sommer !

   Hilsen fra

   unni

 47. Cecilie von der Ohe sier:

  Ting tok tid. Jeg har ventet i mange måneder, men mandag dumpet det endelig ned en e-post fra biblioteket med beskjed om at den fjerde Nella-boken var reservert til meg. Jeg hørte den i går. Nå ser jeg fram til å følge med Nella og de andre til USAa. Jeg er i utgangspunktet ikke noe glad i å reise, men Tsjekkia er mitt yndlingsland. Ja, bort sett fra Sverige da. Jeg har vært to ganger i Tsjekkia og begge gangene var det sommer, strålende sol og varmt. Jeg skulle ønske Nella kunne ta seg en tur til Praha, men du har vel kanskje allerede lagt en plan for de neste bøkene? Tsjekkia er jo dessuten kjent for dukketeater. Jeg har vært en gang i Israel og det var pyton. Hvis du ikke har vært der, vør du holde deg unna både i det virkelige liv og i fantasien.

 48. unni sier:

  Hei cecilie.

  Så gøy at du leste Nella. Har nettopp levert USA-boken og fått veldig gode tilbakemeldiger fra både forlagsredaktøren min Tine, og utenlandsagent. Bok 5 utkommer i oktober. Fredrik S tegner så det suser nå. I bok 6 skal Nella til Tyskland, men den kommer ikke før om 2 år. I august begynner jeg nemlig å skrive ny krim, som utkommer i 2012. Jeg har hele intrigen klar !!! Å, som jeg gleder meg til å begynne å skrive. Er så stolt over den intrigen nemlig!!!!

  ( Nella 7 har vi ikke planlagt ennå, så Tsjekkia er et tips. jeg elsker Praha. Har vært der to ganger)

  Klem fra UNNI

 49. Viktoria sier:

  Hørte jeg «ny krim»? =D gleder meg allerede ^^ Jeg leste ut Sukkerdøden her i sist uke eller noe. Den var kjempebra, hadde aldri trodd at det var h*n som var morderen.

  vel, lykke til 🙂

  Klem Viktoria ^^

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Jeg håper det gikk bra på matteeksamen i dag. Du har en veldig koselig blogg, synes jeg. I et av dine tidligere innlegg nevnte du Honningfellen. Siden du nå er ferdig med å lese Sukkerdøden, skulle du kanskje skrive et eget innlegg om forfatterskapet til Unni Lindell og Sukkerdøden. Det er bare et forslag. Har du for resten levert tilbake boken du lånte av stemoren din? Det er viktig å levere tilbake det man låner.

   Jeg har også syslet med tanken på å opprette min egen blogg. Et bloggnavn og mange emner er bestemt, men jeg vet ikke om det blir realisert. Dessuten er jeg redd for at jeg ikke får noen lesere og at jeg skal slippe opp for temaer.

   • Sarahmor sier:

    Det er vel bare å prøve? Liker du det så er det jo en højdare, og blir du skuffet – enten over egen tørke eller lesernes sommerskulking så er det vel bare å legge ned og heller starte neste prosjekt?

    Alltid fremad,
    Sarahmor

    • Cecilie von der Ohe sier:

     Ja, du har rett, men for meg har saken også en teknisk side. Jeg må nemlig ha opplæring i alt jeg skal gjøre på data. Når man er avhengig av syntetisk tale og leselist for man ikke samme oversikt over hva man driver med som andre mennesker som kan se på en skjerm. For å si det slik: Unni kan være glad hun ikke bruker Jaws. For jeg kan love at om hun stresser nå så hadde ikke det gjort saken bedre. Jeg ser ikke helt bort fra at jeg kommer til å starte en blogg en gang, men foreløpig skal jeg prioritere andre ting. Etter det jeg har forstått bør en blogg også ha litt bilder, i hvert fall hvis jeg ikke bare skal ha synshemmede lesere.

 50. Sindre sier:

  Hei.
  Sitter å jobber med en oppgave om deg nå. På skolen skulle vi finne en forfatter å presentere, da valgte jeg deg. vi måtte lese en bok fra forfatteren. Da lånte jeg drømmefangeren på bibloteket. Hadde aldri likt å lese bøker , men når jeg leste drømmefangeren endret det seg. Drømmefangeren er en helt fantastisk bok, spenningen, beskrivelsene , alt egentlig fantastisk.

  Jeg leste boken hjemme og på skolen. Både læreren og forelderene mine merket veldig godt at jeg likte boken. Snakket nesten om den hele tiden. Satt fakstik å leste boken , enn å spille .
  Når sukkerdøden kommer til bibloteket skal jeg låne den, gleder meg.

  Har funnet masse informasjon om deg på internettet.
  Er det noe jeg kan skrive om deg som du syntes?
  Trur at læreren vår syntes det hadde vært artig vist selv spurte forfatteren om noe. Så er det noe du har lyst til å si til min klasse 8B.Så hadde det vært artig for meg å få svar fra min forfatter.

  Hilsen Sindre Elev 8B

 51. RS sier:

  Bare innom for å si hei,og at jeg savner bloggen din.Kommer du til å skrive her igjen?håper virkelig det.Lykke til med krimmen,venter i spenning,men får kose meg med Jo Nesbøs nyeste Harry Hole bok så lenge.God helg og masse klemmer fra det kalde og regnfylte Nord

 52. Else sier:

  Hei. Jeg har så utrolig lyst til å begynne å skrive barnebøker og har en del idèer oppe i hode også. Eller iallefall begynne med barnebøker også fortsette med andre idèer jeg har, men har du et godt tips på hvor i all verden jeg skal starte?
  Elsker alt av dine bøker og beundrer deg deretter 🙂

 53. Hege Hjørnevik sier:

  God sommer!
  Kanskje du finner meg i buskene i august, kanskje ikke…Kan være synger jeg? Eller min høye vulgære latter avslører meg? Det viktigste av alt jeg har lært dette året er at; En får mye igjen for å våge å være naken av og til! Kunnskap kan drepe myter og drager flyr! Gleder meg vilt til bokhøsten og ønsker deg tvi,tvi med nye prosjekter!

  Lev vel, love å le en hel masse og klemmepå fra Vestlandet!!!

 54. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Jeg henger meg på Hege Hjørnevik og ønsker deg god sommer og lykke til med bokprosjekter. Jeg setter av datoen torsdag 25. august. Jeg går ut fra at du har fått inbydelse til Aschehougs hagefest i år også og at du har husket å takke ja. Jeg skal følge med via radio, tv og Internett. I ettertid skal jeg bryne hjernen min på å tolke alle de motstridende opplysningene jeg får fra mine informanter. I forbindelse med begivenheter som blir omtalt i media får jeg folk jeg kjenner til å beskrive bilder og hva kjendiser har på seg. Det kan til tider være ganske forvirrende. Ha det bra!

  Cecilie

 55. Sarahmor sier:

  Flere enn meg som savner bloggen skjønner jeg ja…

  God sommer til alle, jeg skal lytte forbi hver busk etter Heges rå latter og Cecilies syntetiske tale. Sannsynligvis hører jeg bare sirisser, men det er jo ungdommen forunt.

  Forøvrig tenker jeg å løpe hektisk forbi disse buskene, etter den stabbende prinsessa som straks fyller ett år. God sommer, fru Lindell og alle som måtte søke abstinensene slukket her på denne en gang så hektiske plattform. Sarahmor

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Hei Sarahmor!

   Jeg vet ikke om jeg noen gang har hørt lyden av sirisser, men det overgår sikkert den syntetiske talen. Her leses alt i samme monotone tonefall. Jeg går og venter på at Vidar Theisen skal gi ut sine memoarer, for da skal jeg scanne boken og få den lest opp på datamaskinen.

   Cecilie

 56. Beate sier:

  Et rop om hjelp og det gjelder ingen særoppgave!
  Jeg var så heldig å få låne Sukkerdøden av en kollega. Virkelig spennede lesing, desverre glemte jeg den på flyet. Jeg har vært i kontakt med flyselskapet ôg flyplassen, men ingen har funnet boken. Dette var en bok som hadde personlig hilsen i og jeg er så lei meg. HJELP!!!! Boken var så kjær for henne.

 57. Hei Unni!

  Jeg håper det går bra med deg. Det er gøy å høre at det går så bra med bøkene dine i Spania. Jeg fikk med meg innslaget med deg på Sommertid på TV 2. Jeg skjønte ikke helt det kjolestyret, men jeg forstod så pass at dere koser dere på landstedet. Jeg har brukt mye tid i Blogglandia i sommer. Her har jeg fått kjennskap til problemstillinger som jeg aldri har tenkt over, som for eksempel hvordan man tar urinprøver av en katt. Det er interessant å vite at det finnes løsninger for slikt også, men dette vet du vel alt om. På min egen blogg forteller jeg om hvordan jeg opplever det å leve med en synshemning og alt annet som faller meg inn. Ha en fortsatt god kveld, og kos deg med barnebarnet!

  Cecilie

 58. unni sier:

  Takk for i går, Cecilie.
  Så fantastisk at du kom.

  Hva er bloggadressen din da?

  Klem UNNi

  • Ja, det var en kjenpefin forestilling med deg og Camilla. Den svarte absolutt til forventningene. Jeg satser på at jeg får treffe deg en gang til i høst hvis du og Belinda skal på signeringsferd. I dag ble det en liten ufrivillig sightseeing til Kristiansund. Det var problemer med flytrafikken i Molde. Vi fikk velge mellom å bli fraktet i buss og ta et fly som gikk 13.10 fra Kristiansund eller vente på en avgang som gikk 15.30 fra Molde. Jeg valgte det første alternativet, men ble rekvirert drosje. Da jeg kom til Bergen fikk jeg vite at det har brent i blokken hvor jeg bor så det var hell i uhellet at jeg ble forsinket. Brannen ble raskt slukket og alle beboerne kom seg inn i leilighetene sine. Det var en leilighet på motsatt side av min som hadde brent. Den og leiligheten i etasjen under fikk litt røyk og vannskader. Hos meg er alt i orden.

   Nettadressen til bloggen min er: denblindeblogger.blogspot.com

   Lykke til med skrivingen i neste uke!

   Cecilie

 59. Det ble en søvnløs natt på hotellet i Molde. Jeg har det litt slik at første natt på et nytt sted er det vanskelig å få sove. Andre natt går som oftest bedre. Nå har jeg sovet i flere timer. Jeg håper vi får sove godt i natt.

  Cecilie

 60. Ingebjørg S. sier:

  Sååå klar for neste bok om Cato Isaksen !
  Når kommer det tro ? Helt avhengig jeg, begynner å få abstinenser, er lenge siden jeg leste sukkerdøden.

  Komkomkom! Elsker bøkene dine om Cato Isaksen 😉

 61. ja helt enig. elsker bøkene dine. lest alle sammen. du er bare utrolig flink til og skrive. selv drømmer jeg om og kunne skrive bøker…

 62. Den neste krimboken til Unni kommer ut i 2012 og tittelen er Djevelkysset. Det avslørte hun på Bjønrnsomfestivalen i Molde. Jeg har skrevet et innlegg om det på bloggen min.

  Cecilie

 63. Marikken sier:

  Jeg savner innleggende dine selv om jeg forstår at skrivearbeidet er krevende og altoppslukende. (I tillegg til overskriften på dette innlegget her – hvor jeg mener du må være streng og bare si «NEI!». For 10 år siden måtte man mekke sammen særoppgaver uten å sende mail, sms, snoke på google osv.)

  Jeg håper du, når tiden er inne, fortsetter å skrive litt her. Ikke fordi det er viktig for alle og enhver å vite hva du driver med daglig, men fordi det er fint, folkelig og inspirerende å høre litt om hvordan en forfatter tenker og hva de gjør. At du drikker svart kaffe med eller uten melk er uvesentlig. Skjønner?

  Jeg liker deg. Egentlig mest som person. Offentlig person. Jeg kjenner deg jo ikke. Jeg leser bøker, men er ikke noen superfan. Er det lov å si? Jeg rett og slett digger den måten du fremstår på, men det er litt kleint å si fordi jeg jo ikke kjenner deg…

  En gang kommenterte jeg her ang. en topp/genser du hadde på deg. Med en katt på. Du hadde boklansering i Oslo. Tanum? Jeg snakket ikke med deg, men skrev her etterpå at jeg angret på at jeg ikke kom bort – jeg ville ikke forstyrre.
  Uansett; det var ikke noe dyrt og fancy du hadde på deg, men jeg likte det likevel. Og alt trenger ikke være dyrt og fancy – bare man liker det.
  Jeg foretrekker å lese det du skriver generelt, fordi personlig profesjonalitet er noe av det beste som finnes.

  Jeg ønsker meg krøllene dine.

  M.

  • Unni Lindell sier:

   Oj, nå har jeg ikke kikket her inne på mange uker, så skriver du så hyggelig til meg. Vet du, jeg skal snart legge inn et nytt innlegg. jeg skriver og skriver på ny krim. Snart kommer noe mer her, for du «made my day».

   TUSEN TAKK

   Du kan godt få krøllene mine, jeg ønsker meg flatt hår.

   Klem UNNI

 64. RS sier:

  Hei Unni.Vil bare ønske deg ei god adventstid og si at du er savnet. Bloggen din var dagens høydepunkt.Pass godt på deg selv og husk vi er mange her ute som setter utrolig stor pris på deg. Stor klem fra nord

 65. Hei Unni!

  Nå ble jeg glad. Jeg sjekker bloggen din med jevne mellomrom, for jeg kan jo ikke risikere å gå glipp av noe. Jeg gleder meg til nytt innlegg. Ha en fin adventstid! 🙂

  Cecilie

 66. Dragen i vest sier:

  Hei, på deg, Unni!
  Jeg kikket bare innom her for å se om der lå noen hemmeligheter som jeg skulle snike med meg… Om jeg fant dem vil jeg ikke si! LER!

  Snart er det på tide med nye nyttårsforsetter. Jeg har ikke tenkt å bytte ut mitt fra året som snart er omme, for det funket, det! Jeg holder fortsatt mitt nyttårsforsett og vi er i desember.

  I 2011 gav du meg, via en annen vel og merke, men dog…, gleden av å se at det en gir av seg selv til andre i engasjement, begeistring og kjærlighet vokser og blir større når en deler det! Tusen takk Unni! Gleder meg til å lese neste bok… Bør vel bli en sånn som stiller meg i kø? For å si hei engang?

  Og til Cecilie; Du er bare så utrolig inspirerende for andre! Stå på!

  Lev vel, damer!
  Klemmepå fra regnbyen 😉

 67. Navn sier:

  Hei Unni.
  Har lest Nattsøsteren og lurer på hvorfor du skriver nesten hele tiden med fulle navn (Cato Isaksen) og ikke bare «Isaksen» eller «Cato»?

 68. RS sier:

  Hei Unni. Er bare innom for å ønske deg ei riktig god jul og et godt nyttår. Håper du kommer tilbake hit neste år,du er savnet:)
  Stor juleklem fra Nord

  p.s Bjarne(pusegutten)hilser til Knut:))

 69. Berit Kristine Smith sier:

  Kjære Unni!
  Ønsker deg og dine en fredfull god jul og alt godt i det nye året! Jeg håper også du kommer tilbake hit på bloggen din snart.
  Varm julehilsen fra Berit Kristine!
  Sara hilser også.

 70. Unni Lindell sier:

  Og jeg vil ønske dere alle sammen et fint nytt år. Nå er jeg helt i innspurten med den nye krimmen min. Ja, det har vært et fint år og det er som en av dere skriver veldig spennende når man kan puffe noen litt frem i lyset. Belindaboken om Boaen er kjempefin. Er så glad for at hun ikke ga seg, men oppsøkte meg igjen og igjen og ba meg lese manus. Så ble det bok på henne.

  GODT NYTT ÅR TIL DERE ALLE

  Varme klemmer

  Unni

 71. Hei Unni!

  Jeg håper du har hatt en hyggelig jule- og nyttårsfeiring. Jeg har fått en lang og fin kommentar på bloggen min fra Marie Mejländer på synestesiinnlegget mitt. Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år. Kanskje vi møtes en gang i 2012 også.

  Cecilie

 72. Viktoria sier:

  En liten stund siden jeg var her :\ men men, jeg ville bare sjekke om det kom noen nyheter, som en ny krim-bok (:D), også ville jeg ønske alle ett godt nytt år =D jeg håper alle hadde det fint i 2011, og jeg håper alle for det bra i 2012 også ^^ kos dere, vær med det som betyr noe for dere, fritidsaktiviteter, skole/jobb, venner, og mest av alt familien <3
  I fjor var det mange som mistet noen, og mange av de menneskene skulle ikke trengt å gi et liv.
  Godt nytt år alle sammen, ta vare på hverandre^^

 73. Unni Lindell sier:

  GODT NYTT ÅR !

  ja, Cecilie, kanskje vi sees. Så gøy med bloggen din!!! Du er fantastisk ! I Bergen før jul. Jeg skal signere Djevelkysset garantert. Og til Viktoria. Ja, du har så rett. Mange har mistet. Det har jeg også noen ganger og da VET man hvordan det er. Sorg er verdens hardeste jobb, den tar år. Og det nytter ikke å snike seg unna, den krever at man ER i den. Jeg er livredd for ny sorg, redd for å miste noen som står meg nær. Helt i innspurten på Djevelkysset nå. Huff, så MYE jobb !!!!

  STOR KLEM

  UNNI

 74. Veronika Aas sier:

  Hei du! Godt nyttår, Unni 🙂

  Jeg har et prosjekt nå, og det er å gi ut en bok. Dikt-bok faktisk, og da lurer jeg på hvilket forlag jeg burde prøve å sende til. Har du et forslag?

  Mvh Veronika Aas.

 75. Vilde sier:

  Hei 🙂 Har lyst å se programmet om deg på «hvem tror du at du er», men finner det ikke på nettet? Vet du et sted jeg kan se det? Ha en fin dag! 🙂

 76. Bettern sier:

  Hei!
  Jeg har lest Mørkemannen, og har en oppgave å skrive om den. Jeg bare lurte på hva slags virkemidler du bruker i bøkene dine. Jeg liker boka veldig godt! Du er kjempeflink til å skrive!!
  – Bettern

 77. mona sier:

  Hei!
  jeg er ei jente som går i tiende klasse som har en oppgave om å skrive en tekst om en forfatter. Og jeg har valgt deg, Unni lindell, Og om du kunne svare med en liten selvbiografi om hvordan oppveksten din har preget skrivingen din skulle du redde norsk karakteren min før videregående. Skulle bare visst hvor glad jeg hadde blitt. vær så snill. Svar! 🙂 -Mona

 78. Emma Aunet sier:

  Hei Unni! Jeg skriver ett forfatterprosjekt om en favoritt forfatter, og valgte deg. Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med det og svare på noen spørsmål? Hvis du kunne svart så fort som mulig ville jeg ville jeg blitt veldig glad :))
  emma.linn.aunet@hotmail.com !
  – Emma Aunet

 79. Hei Unni!

  Det var fornøyelig å høre deg på Puls for noen uker siden. Jeg er helt enig med deg i at trening er opskrytt. I hvert fall å oppsøke slike treningssentre som kun er til for at innehaverne skal dra inn haugevis av penger. Nå har jeg bestilt nye møbler. Jeg må betale for å få dem bragt hjem og opp til meg. Hva er logikken? Folk må gjerne kome hjem til meg og løfte på tingene mine helt gratis, men de skal få lov å betale for det hvis de absolutt vil. Jeg hørte på nyhetene at det er blitt populært å sykle med piggdekk. Jeg er glad i å gå tur. Det er ikke heis i huset hvor jeg bor, så da har jeg ikke noe valg og må gå trappene. Kos deg med sjokolade og kaffe. selv om du er en krimheks tror jeg likevel at du skal ligge unna mormors heksebrygg. For dem som tør og har helse til det, gå inn på bloggen min og les hvordan man lager ekte heksebrygg!

  Cecilie

 80. Unni Lindell sier:

  Hi Cecilie.
  Herlig å høre fra deg. Jeg leverer krimmen om en uke. er inne i siste MARERITTTIDEN. Er så sliten, jobber døgnet rundt. Heksebrygg hadde jeg trengt.

  Og så må jeg bare si at det er fortærandes for meg at det fortsatt popper opp med særoppgaveelever her. De er grunnen til at jeg ikke klarer å opprettholde bloggen. Er lei, men dette er et forum for «samtale», ikke et sted der jeg kan besvare tusenvis av spørsmål.

  Klem til dere og lykke yil.

  Unni

 81. Karin FJ sier:

  Kjære Unni Lindell. Du er en fantastisk forfatter og jeg er en stor leser av dine bøker:) Håper du får fatt på skrivingen selv om det kommer spørsmål i hytt og pinne fra alle kanter;) en tin jeg bare lurer på er:
  1, Hva er grunnen til at du skriver bøker?
  2, I din bok «Nattsøsteren» hva er temaet der og prøver du å fortelle noe med boken, budskap?

 82. Karin FJ sier:

  fint om du kan svare meg nå i ferien, trenger virkelig svaret! 😉

 83. Marianne sier:

  Dette er en blogg, har du ikke skjønt det. ikke et vkarbyrå der noen skal svare på sppørsmål!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 84. Marianne sier:

  Mente vikarbyrå. Ble så forbanna. Folk er så frekke!!!!

 85. Amalie sier:

  Jeg må bare få sagt det, du er en fantastisk flink forfatter! jeg er ikke typen som leser så mye. Men for 2 år siden var det noen som ga meg sørgekåpen i gave, som vanlig hatet jeg tanken på å kjempe meg igjennom 300 sider med vanskelige ord og skildringer, men denne gangen tok jeg feil! jeg ble helt frelst, jeg lå på stranda i timer og leste, nå har jeg lest alle Cato Isaksen bøkene + Rødhette, nå driver jeg på med sørgekåpen igjen. Jeg håper du kommer med en ny bok snart! 🙂 Jeg er kjempe takknemlig for at har tatt meg med inn i Cato Isaksen`s verden!!! Klem fra Amalie

 86. Unni Lindell sier:

  Tusen takk. De ordene tar jeg virkelig med meg når jeg nå er i avslutingsfasen med «Djevelkysset». Ordene dine varmet.

  Klem fra unni

 87. Jeg har hørt Nifse Nella og Frihetsgudinnens hemmelighet, på lydbok. Den var fin. Jeg måtte jo sjekke om ordet mitt frynsegode var med. Og det var det jo. Jeg liker også musikken i lydbokutgaven av Nella-bøkene. Vanligvis liker jeg ikke at det er lagt musikk til på lydbøker. Det skal være ren vare. På torsdag var jeg på Bekkestua bibliotek i Bærum. Det var en presentasjon av de tre norske forfatterne som er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for 2012. Jeg har lest alle bøkene. Selv om jeg ikke kunne se det, fikk jeg en fornemmelse av at biblioteket var ganske lyst og at det var mye glass. Jeg følte en helt annerledes atmosfære der enn på biblioteket i mitt nærmiljø som gir meg mer assosiasjon til et begravelsesbyrå enn et bibliotek. Fra 1. mars får det redusert åpningstiden. Om noen år legger de vel ned hele biblioteket, antar jeg.

  Cecilie

 88. Unni Lindell sier:

  Artig, Cecilie.Takk for fine Nellaord!!! Jeg er med i Bekkestua biblioteks venner, for det er mitt nærbibliotek. Visste ikke at du var på disse kanter!?
  Klem Unni

 89. Jeg er overalt jeg. Når jeg finner noe av interesse, er det lite som kan stoppe meg. Arrangementet på Bekkestua var veldig givende. Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer tilbake neste år. Nå skjer det kanskje endringer på bloggen min. Hittil har jeg ikke villet ha bilde av meg på bloggen, men nå har jeg endret mening. I neste uke skal jeg møte en fotograf som skal ta noen bilder av meg. Jeg skal bli fotografert mens jeg går med hvit stokk. Kanskje hun klarer å fikse det slik at det ser ut som jeg går i tåke. Jeg planlegger også å starte en bokblogg med tiden. Jeg skal la meg avbilde på Bergen offentlige bibliotek. Jeg skal sitte og lese i en punktskriftbok mens andre sitter rundt meg og leser i vanlige bøker.

  Cecilie

 90. Unni Lindell sier:

  Å, Cecilie. Du er verdens tøffeste dame. Et forbilde! Modig!!!! Veldig modig!!! (mulig at du ikke liker at jeg sier det, men for meg er du utrolig modig) Jeg beundrer deg!!!!

  Varm klem UNNI

 91. Har du vært på krimfestival? Jeg hørte om det på radioen, og sjekket litt i programmet, men kunne ikke finne navnet ditt. Jeg er en stor tilhenger av bøkene til Karin Fossum, så henne kunne jeg godt tenkt meg å høre. Jeg har aldri vært på boksignering eller noe arrangement med Karin Fossum. Jeg håper du har fått levert manuskriptet ditt nå.

  Cecilie

  • Unni Lindell sier:

   Hei Cecilie.

   Nei, jeg valgte å takke nei til krimfestivalen. På grunn av sluttføring av boka og fordi det var et annet forlag enn mitt som arrangerte det. Nesbø og Holt takket også nei. Man kan ikke være med på alt. Karin Fossum er helt topp.

   Klem UNNI

 92. Da jeg hørte 4 stjernes middag-programmene med blant annet Unni og Anne B Ragde fikk jeg ideen til mitt mandagsinnlegg på bloggen min: Mandolinspill og fin mandagsmiddag. Her fikk vi vite at mandolin er mer enn et musikkinstrument. Mandolinen har vært flittig i bruk siden jeg gikk til anskaffelse av den.

  Cecilie

 93. Unni Lindell sier:

  GØY!!!!!

  Klm Unn i

 94. Hei Unni!

  Sist lørdag var jeg på boksignering. Per Asle Rustad har skrevet bok om Lena Ranehag. Jeg fikk en pen hilsen i boken min. Jeg tror han hadde god tid til både å skrive lange hilsner, prate og å drikke kaffe. Det var ikke milelang kø for å si det sånn. Boken er foreløpig ikke tilgjengelig på lyd eller i punktskrift, så jeg må få den scannet. I høst meldte jeg meg inn i Amalie Skram Selskapet. På mandag var det årsmøte. Det var en opplevelse som skilte seg ut både fra årsmøtene i Norges Blindeforbund og generalforsamlingene i Orkla som jeg har vært med på noen ganger.

  Jeg vet at du ikke er enig i dagens melkeinnlegg på bloggen min, men jeg lurer på om man kan smake forskjell på melk som kommer fra blinde og seende kyr.

  Cecilie

 95. Unni Lindell sier:

  Hei Cecilie.

  Hva er bloggadressen din igjen? Har forsøkt å finne den, men får den ikke opp!!!
  Unni

 96. Unni Lindell sier:

  Prøvde å legge inn kommentar hos deg, Cecilie, men fikk det ikke til. For vanskelig for dumme meg.
  klem Unni

  • Blogger har endret brukergrensesnittet. Kanskje ting ser litt annerledes ut nå enn de gjorde før. Blogger kan til tider være litt lunefull. I høst var det mye kommentartrøbbel, men det skal være i orden nå.

   Via en av de andre bloggene jeg følger fant jeg frem til blogginnlegget om Trude Mostue som du kommenterte. Da jeg leste det var debatten avsluttet, så jeg avsto fra å kommentere selv. Jeg begynte selv i barnehage da jeg var tre år. Jeg stortrivdes i barnehagen og det var stor sorg de dagene jeg var forhindret fra å gå dit. Jeg tror det er bra for barn å gå i barnehage, men kanskje ikke full dag, og de aller minste barna bør nok være hjemme med en av foreldrene. I barnehagen får barn delta på aktiviteter som de kanskje ikke ellers hadde fått være med på. Hvis valget står mellom å ha barn i barnehage og å overlate dem til en au pair, er jeg i hvert fall ikke i tvil om hva som er det riktige. Å gå i barnehage er bedre for språkutviklingen hos små barn enn å bli overlatt til en utenlandsk au pair med dårlig norskkunnskap.

   Cecilie

   • Hege H. sier:

    Hei, damer!
    Er bare inne og surfer litt innimellom litt tekstjobb! Og ble så glad da jeg fant noen nye kommentarer å lese!
    Sender en varm og noe regnfull hilsen fra Bergen!Gleder meg til neste bok 😉
    Klemmepå fra mega fan nummer…et eller annet! LER! Jeg lover Unni, at jeg skal stille meg i kø bare jeg får med meg når og hvor det hele skal forgå!

 97. Helene sier:

  Skjønte ikke innlegget. Out of the blue.
  Helene

 98. Unni Lindell sier:

  Så gøy å høre klemmepå fra deg, Hege.

  Jeg legger ut omslag og info om boka snart. Leverer korrektur i dag. Vært mye jobb.

  Vår tll alle dere.
  Unni

  • Hege h sier:

   Jeg bøyer meg i støvet! Gleder meg veldig til historien… Og å stå i sånn signeringskø med andre entusiaster blir en ny opplevelse! Morsomt!!! At jeg ikke har prøvd det før skjønner jeg ikke! Ler høyt. Er jo litt redd Vidar, vettu…sånn hvis jeg ler for høyt, liksom…He,He. (ja, for det var Vidar bodyguarden heter, ikke sant, eh?) Nei, du er en maskin,du, tydeligvis! En vakker skrivemaskin med ville køller og fri fantasi;0) sånt liker vi! Enda en klemmepå fra meg!

 99. Unni Lindell sier:

  He, he, jeg er en vaskemaskin også. Har skurt både leilighet og hus noen dager. veldig deilig med «sånn» jobb, etter stillesittende skriving. Og ja, Vidar er min bodyguard og supermanager. Han er ikke farlig, bare helt super og nydelig. Og han passer på meg og legger til rette !!!

  Jeg er heldig, jeg!!!!

  u

  • Jeg tolker det som at du har levert manus. Jeg har vært med fotograf rundt omkring i byen og tatt bilder. Jeg har fått dem på CD, og har fått hjelp til å velge ut noen. I morgen får jeg forhåpentligvis hjelp til å sette dem inn på bloggen.

   Cecilie

  • Hege H sier:

   Vaskemaskin er herlig etter redigering… Helt klart! Flytte på møbler og vaske under!!! LER! Og så blir en så glad til kvelden når alt er rent og pent og hodet kan hvile! Gratulerer med ferdig manus, Unni! Som sagt; Vi gleder oss;0)

 100. Unni Lindell sier:

  Å, så spennende. Gleder meg til å se dem. Skal prøve igjen, å legge inn et innlegg, men det gikk ikke sist.

  Klem Unni

  • Hege H sier:

   Fint bilde av deg, Cecilie! (Og omgivelsene er jo upåklagelige! ) idag er det deilig ute! Endelig vår!!!!

 101. Hei Unni.

  Jeg ble så glad da jeg hørte på Kulturnytt i dag morges at Merethe Lindstrøm har vunnet Nordisk Råds Litteraturpris. Jeg har jo lest boken og likte den veldig godt. Jeg var jo også og hørte på henne på det fine biblioteket ditt. Jeg er så misunnelig på deg for det fine biblioteket. Her har vi et begravelsesbyrå, men her skinner solen. God helg!

  Cecilie

 102. Unni Lindell sier:

  Og jeg ble også så glad for at hun vant. Hun er en så nydelig person. Jeg har ikke lest boka, men det skal jeg nå!!!! Hurra for Merethe. Og også for Torkil Damhaugs Rivertonpris. Han skriver også HELT fantastisk!!!!!!! Det var på tide at han fikk en pris!!!!!

  Varm klem Unni

 103. Unni Lindell sier:

  Og du, så fine bilder av deg på bloggen din. ( Sorry, for innviklet for meg å legge inn kommentar. Klarte det ikke nå heller. Dumt at det er så vrient for oss dumme!!!

  Du er en snerten liten dame. Husker at du trodde jeg var så høy. Det er jeg jo ikke.

  Klem igjen Unni

 104. Unni Lindell sier:

  He, he, Cecilie.
  Du tar nok feil. Anne er mye høyere og større enn meg. «Dobbelt så stor», tror jeg folk vil si. Så sorry, du tar feil der altså. Det er spennende å skjønne at ting ikke nødvendigvis stemmer helt med sånn som du «ser» dem. Ikke rart, når du ikke kan se.

  Varm klemmmmmm UNNI

 105. Berit Kristine Smith sier:

  Hei Unni!
  Blir det boksignering i Grimstad eller Arendal, tro? Hadde vært så morro å treffe deg.
  Hunden min, lille Sara på 14 år og 2 mnd, er blitt dårlig igjen. Trodde jeg skulle miste henne. Dyrlegen ville egentlig avlivet henne i går. Blir hun ikke bedre, går det nok den veien, dessverre. De 14 årene sammen med henne har gått så alt for fort.
  Hovedpersonen i boka mi måtte jo hete Sara. Holder på med nytt manus, og der er det jo også med hunder, katter og hester. Elsker dyr.
  Gleder meg til å lese den nye boka di.
  Varm klem fra Berit Kristine og Sara

 106. Unni Lindell sier:

  Å, så trist med hunden din. Ja, det er så sårbart med dyr. Så vondt når de blir gamle. Jeg har mistet noen katter, både av elde og bilulykker. Har vært forferdelig trist.

  Det eneste som hjelper er et nytt dyr, FORT!!!

  Men jeg håper du får beholde henne litt til. Nyt hver dag med henne.

  Varme klemmer unni og katten Knut. (16 år)

 107. Berit Kristine Smith sier:

  Takk for trøstende ord, de varmet! Du er et godt menneske og en sann dyrevenn!
  Varme klemmer fra Berit Kristine og Sara

 108. I dag har jeg sittet ute og nytt solen på altanen. Det var bra temperatur. Ikke glem å stille klokken 1 time fremfør dere går og legger dere i kveld.

  Cecilie

 109. Anita Holseth sier:

  Hei Unni!
  Jeg er årboksjef på Valler vgs i Bærum, og har veldig lyst til å stille deg noen få spørsmål om din tid på Valler.
  Etter å ha lest dette innlegget skjønner jeg godt om du takker nei, men hvis du vil kan du svare meg på epost:)

  • Unni Lindell sier:

   Kan jo prøve, om det ikke blir mer enn to tre, siden det er MIN gamle skole. Men jeg har jp skrevet et bidrag til en eller annen jubileumsbok der, så kanskje blir det da dobbelt opp.
   U

 110. Helene sier:

  Gleder meg til påske, og til sommeren med din nye bok!!!!

  Klem Helene.

 111. Unni Lindell sier:

  Takk, Helene.

  Har vært og gjort siste rettelser i forlaget i dag. Så MYE jobb. Nå gleder jeg meg til påske med gode venner og familie. Livet er så fint!!!!

  Varm klem til alle

  Unni

 112. Hei Unni.

  Gratulerer med dagen! Jeg håper du koser deg i dag, og kanskje også med en god kake som du har bakt selv. Nå som du har levert fra deg manuskriptet til den nye boken, kan du jo nyte den ekstra. God påske!

  Cecilie

  • Unni Lindell sier:

   Å, takk, Cecilie.
   Jeg har feiret en dag for sent, men familie og koselige naboer. 18 stk på middag i dag. Veldig fin bursdag. I går var jeg i begravelsen til moren til Anne B. Det ble en fin, god og verdig dag. Og i morgen, kaffe i sola med venner i byn. Så dette blir en god påske.

   Håper du har det fint.

   Klem fra Unni

   • Jeg har hatt en tilnærmet vellykket påskefeiring. Jeg har spist påskemarsipan og påskesjokolade fra Nidar og drukket påskebrus, populært kalt Solo. I dag kom jeg på at jeg har glemt to av de viktigste påskeingrediensene, nemlig Kvikk Lunsj og påskeappelsiner.

    Det var trist å få vite at Anne Karin Elstad er død. Jeg tror jeg har lest nesten alle bøkene hun har skrevet.

    Nyt det som er igjen av påsken 2012 sin siste dag.

    Cecilie

    • Unni Lindell sier:

     Er veldig lei meg for at Anne Karin er død. Hun var et nydelig mennske. Vi hadde samme redaktør og våre veier krysset rett som det var. Kan bare takke henne for alt hun har skrevet og betydd.

     Klem u

 113. Berit Kristine Smith sier:

  Hei Unni!
  Min lille hund, Sara, (shetland sheepdog)henger fortsatt med, heldigvis, selv om det går litt opp og ned. Er så glad for hver dag vi får være sammen.
  Ønsker deg og dine en fin påske!
  Varm bursdagsklem fra oss to (og fra katten Oskar –
  11 år. Nå er han mest ute og vokter hagen sin. Han er ikke så glad i andre katter, men Sara er bestevennen hans.)

 114. Unni Lindell sier:

  Så godt å høre. NYT henne. Hun er heldig som har deg.

  Varm klem Unni

 115. Jeg glemte å tilføye at jeg likte best bøkene om Innhaugfoket. Du skal vel i gang med ny Nella-bok nå, antar jeg. Jeg gleder meg. Kanskje jeg kan komme med noen nye Nella-ord.

  Cecilie

 116. Unni Lindell sier:

  Ja, de er fantastiske, Cecilie.

  Nei du, nå har jeg jobbet meg så ned på felgen, at nå skal det leves litt igjen. Mange hyggelige planer fremover.Skal til Nederland med promotering og til Sverige. Litt tid til venner igjen nå heldigvis, både i inn og utland og til familien min. Nella får vente til høsten 2013. Vi er ganske opptatte både Fredrik S og jeg, han skal til London med nytt show, men vi gleder oss stort til å presentere bok nr 6 med Nella og co neste år altså. Begynner å skrive på den senhøstes en gang, etter at alt som nok blir med «Djevelkysset» har roet seg. den utkommer i juni allerede. Har aldri hatt sommerbok før, så det blir spennende.

  Kom gjerne med spøkelsesord. Intrigen er klar allerede. Nella ruler !

  Klem UNNI

 117. Hvor skal Nella reise i neste bok da? Det er sikkert lurt med sommerbok. Om sommeren har jo folk flest mer tid til å lese enn ellers i året og så slipper du konkurransen fra alle de andre på høstlistene. Hvor lang tid trengs det fra et manuskript blir levert og til det er klart for å bli utgitt? Leverer du manuskriptet bare elektronisk?

  Cecilie

 118. Unni Lindell sier:

  Nella skal til Tyskland i Nifse Nella og Gutenbergs arv. Bøker tar alt fra en måned til syv åtte måneder å skrive, kommer veldig an på typen bok. Jeg jobber jo nesten konstant. men nå, litt fri.

  Klem U

 119. Djevelkysset virker spennende. Jeg håper ikke det drøyer altfor lenge fra den kommer i vanlig trykk og til den blir tilgjengelig i punktskrift. Jeg foretrekker å lese selv frem for å høre lydbok. Lydbøker kan jeg bruke som sovemedisin. Jeg har lett for å miste både tråden og konsentrasjonen når jeg lytter til dem. Det blir mye spoling for å finne tilbake til der jeg var før jeg datt ut. Dessverre er det flere bøker på lyd enn i punktskrift.

  Cecilie

 120. Unni Lindell sier:

  Det skjønner jeg godt, Cecilie. Forøvrig er jeg veldig fornøyd med at det er Nils Ole Oftebro som skal lese den inn som lydbok. Han var mitt klare førstevalg!!!!

  Klem Unni

 121. Nils Ole Oftebro leser bra. Hvis man først skal høre en lydbok har det alt å si at det er en god innleser. Du leser også bra, så du kunne godt lest inn bøkene dine selv.

  Vær forsiktig i morgen! Du vet vel hvilken dato det er?

  Cecilie

 122. Unni Lindell sier:

  He, he. fredag den trettende gikk meget bra. Jeg hadde champagnefeiring med min redaktør, Mia. Bare vi to, prating og lanseringsplanlegging til seine natta!!!!

  u

  • Champagne er godt. Jeg elsker champagne, men jeg hadde aldri turd å drikke det på fredag den 13. Kanskje jeg lider av paraskevidekatriafobi. Det er i hvert fall et stilig ord. Det som skjedde i går var at jeg veltet et krus med kaffe. Jeg var nede på Joker og handlet og tok med meg et krus med nybrygget kaffe hjem. Jeg satte fra meg kruset på gulvet mens jeg tok av meg ytterjakke og sko. Da jeg skulle føle meg frem med hendene etter kruset klarte jeg selvfølgelig å velte det. Neste fredag den 13. er allerede i juli. Jeg har begynt å grue meg. I dag er det heldigvis en vanlig lørdag.

   Cecilie

 123. Rebekka sier:

  Hei ! jeg driver med på et skoleprosjekt på skolen, hvor vi skal velge oss en forfatter. og jeg valgte deg:) men noe jeg ikke finner er hvem som er forbildene dine, og inspirasjonskilder ? kan du skrive litt om det ? og om oppveksten din ? har funnet litt, men kunne trengt mer 🙂

  Takk 😀

 124. Berit Kristine Smith sier:

  Kjære Unni!
  Min lille hund, Sara, sovnet stille inn hos dyrlegen onsdag 25. april. Hun kjempet tappert til det siste, for hun ville så gjerne leve og være sammen med meg og alle hun var så glad i. Men den lille kroppen hennes ville ikke mere, så da måtte hun få slippe. Hun ble 14 år og 3 mndr. Her er så tomt og rart uten henne, og sorgen og savnet er stort. Pusen Oskar går rundt og leter etter bestevennen sin. Nå hviler hun i hagen. Hun har gitt meg så uendelig mye glede disse 14 årene vi fikk være sammen. La oss ta vare på hverandre så lenge vi lever. Disse årene her på jorden går så alt for fort.
  Varm klem fra Berit Kristine

 125. Hei Unni.

  Mens jeg venter på boken din koser jeg meg mye ute i solen, enten ved å gå tur eller jeg sitter på den råtne benken min i hagen. Det er like spennende hvert år å se om benken holder meg. Hver morgen sjekker jeg persiennestatusen. Hvis persiennene mine i gangen og på kjøkkenet er varme, betyr det at det er sol ute. Kan du legge igjen en melding her om eventuelle intervjuer med deg i forbindelse med boken? Kos deg ute i solen! 🙂

  Cecilie

 126. Unni Lindell sier:

  Kos deg masse i sola. Sist lørdag var det en dobbeltside i VG.

  STOR klm
  Unni

 127. Hei Unni.

  I dag har jeg vært på biblioteket og fått opplest intervjuet med deg i VG. Jeg skjønner at du koser deg med barnebarnet. En farmorbuss høres fint ut. En buss som bare er for farmødre. Jeg er jo ikke farmor, og komer aldri til å bli det, så hvis jeg skulle finne på å ta buss på de kanter, må jeg altså finne meg en annen buss.

  Jeg kan ikke lage mat. I likhet med deg spiser jeg også mye ferdigmat. Jeg synes Fjordland sine ferdigretter er litt vanskelige å håndtere med alle de forskjellige posene inne i hver pakke som skal klippes opp. Da er det enklere med Toro sine middager. Der kan jeg bare sette hele pakken inn i mikrobølgeovnen. De lager lyd når de er ferdige. I en forbrukertest blant ferdigrettene kom Fjordland best ut, men da var det kun tatt hensyn til smak og ikke til brukervennlighet. Nå tenker jeg å sette til livs en kurv med friske jordbær mens jeg hører radio. Ha det bra!

  Cecilie

 128. Helene sier:

  Hei, jeg så deg på fest med Magne Furuholmen og Fredrik Skavlan i går. Nå gleder jeg meg til nyboka di kommer om noen uker. Har bestilt i Bokklubben.
  H

 129. Unni Lindell sier:

  Om kort tid vil jeg legge ut info om Djevelkysset og oppdatere denne siden. Gleder meg til det.

  Klem til alle

  Unni

 130. Berit Kristine Smith sier:

  Hei Unni!
  Ønsker deg og dine en fin 17.mai!
  I dag er det min første 17.mai på 14 år uten min lille hund, Sara. Er så tomt og trist her uten henne. Men nå har jeg hvertfall kommet så langt at jeg har begynt å skrive igjen; det hjelper.
  Gleder meg til å lese mer om den nye boken din.
  Klem fra Berit Kristine

 131. Hei Unni.

  Jeg har sett filmene med deg og «Djevelkysset» på Youtube. Hvorfor har du ikke lagt ut linker til dem her på bloggen? Jeg gleder meg til å lese boken. Helst vil jeg lese den selv, så jeg får se om jeg orker å holde ut den tiden det tar å gjøre den tilgjengelig i punktskrift, eller om jeg tyr til lydutgaven. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Håper du fikk mye publikum på lørdag.

  Cecilie

 132. Unni Lindell sier:

  Kjære Berit Kristine.

  Det var så hyggelig å se deg på boksigneringen i går. Alltid spennende å se hvem som gjemmer seg bak navnene på bloggen. Jeg solgte masse bøker og du, tusen takk for boka du ga meg. Du er jo forfatter selv, det visste jeg ikke. Gleder meg til å lese den. Og ja, bloggen blir oppgradert i august. Da er jeg back in business igjen. Til da, god sommer til dere alle!!!!!!

  Klem Unni

 133. Berit Kristine Smith sier:

  Kjære Unni!

  Drømmen min om å få hilse på deg gikk i oppfyllelse i går! Du var akkurat sånn som jeg hadde forestilt meg; et godt og varmt menneske med et stort hjerte!
  Håper du liker boka mi. Den handler jo mye om dyr som jeg vet du er så glad i.
  Ha en fortsatt god sommer!

  Stor klem fra Berit Kristine!

 134. Viktoria sier:

  Hei 🙂

  Endelig ^^ Har ventet i evigheter på å få vite om bloggen skulle fortsette videre. Like mye spenning hver gang jeg åpner bloggsiden. Jeg gleder med til å få lest «Djevelkysset». Jeg koser meg med andre bøker for tiden, koser meg i sola på hytta ved sjøen, og ønsker alle en GOD SOMMER videre 😀

  Klem fra Viktoria.

 135. Unni Lindell sier:

  God Sommer videre til dere begge, både Berit Kristine og Viktoria.

  Bloggen oppgraderes til høsten, så da «sees» vi!!!!

  Klem Unni

 136. Sarahmor sier:

  Okey, da snakker vi! Det blir hyggelig. Vi tastes.

 137. Siw P sier:

  Hei
  Har spørsmål fra min datter på 8 år om når neste bok i serien om nifse nella kommer?
  med tanke på at dette er bøker for barn synes jeg, mamma, det går for lang tid mellom hver bok. Er ikke så lett for de små å ta opp igjen tråden etter så lang tid..
  for øvrig elsker vi bøkene om nifse nella, har også en gutt på 6 år som følger spent med når bøkene leses. Men vi har altså et ønske om at bøkene kommer litt hyppigere, for barnas skyld, som jo er målgruppen:)
  mvh Siw Pleym

 138. Unni Lindell sier:

  Puh, ja, vi bør skrive fortere. fredrik har blitt pappa og jeg skriver krim og turnerere i ett sett. ENIG, Nella går for sakte. Vi må skjerpe oss.

  Unni

 139. Marianne Clemetsen sier:

  Hei!
  Tusen takk for alle Nifse Nella bøkene. Artig og spennende lesing for liten og stor 🙂 Min datter og jeg har et spørsmål ang Nifse Nella – serien. Når kommer neste bok? Vi venter i spenning. Er jevnlig innom bokhandelen for å se om den er kommet.
  Håper den kommer snart 🙂

  Mvh Marianne

 140. Kindra B sier:

  Hei Unni,

  Jeg er 37 år og fra USA. Jeg er lærer og liker å lese både velskrevne barnebøker og voksenbøker. Nifse Nella og Syfabrikken var den første norske boken som jeg leste.(Den tok litt tid, men jeg lærte masse stilige ord som ikke stod i ordboken.) 😉
  I går leste jeg ferdig Nifse Nella og Frihetsgudinnens Hemmelighet. Bøkene dine er kjempemorsomme og en god måte å slappe av på.
  Hvorfor er bøkene ikke oversatt til engelsk? (Jeg vil kjøpe Nifse Nella til barn i USA.) 🙂
  Og hvordan går det med Den Sjette Hemmeligheten?
  Jeg gleder meg å lese den.

  Med vennlig hilsen,
  Kindra

 141. Jørgen Olsen sier:

  Jentene mine på 12 og 9 venter på Nella…

 142. Tone sier:

  Hei
  Blir det flere Nifse Nella bøker?
  Bøkene er så utrolig bra skrevet, barna lærer noe samtidig som de får ett spennende eventyr.
  Mvh Tone

 143. Daniel sier:

  Hei Unni!
  Håper du ikke har gitt opp Nifse Nella ennå! Jeg har fulgt serien siden jeg først hørte Nifse Nella og Nattskolen, og ble forelsket da jeg hørte sangen som syvstjernen fra bok to på lydbok. Selv om jeg er utenfor målgruppen (i skrivende stund 20 år), håper jeg virkelig på flere bøker i serien! Det finnes ikke bedre enn å sette på lydbøker lest av Nils Ole Oftebro og legge alle bekymringer på hylla. Bøkene om Nifse Nella er flott skrevet, lærerike, spennende og til tider litt for skumle, selv for en i min alder. Håper alt er bra med deg, du er en av mine favorittforfattere både når det kommer til voksenlitteratur og barnebøker. Please, keep on making your art!

  – Med vennlig hilsen Daniel 🙂

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)