unnilindell.no

Dag ut og dag inn, i skriveboxen !

Publisert den 15.02.2011 i Uncategorized

Sånn er mine dager nå: Jeg våkner, står opp, spiser fort og går inn å kontoret mitt og setter meg foran macen. Jeg må skrive 1000 ord om dagen. Det er lite. Når jeg skriver krim er det 2000 pr dag. Rar måte å jobbe på dette, som om man skriver kilo eller kilometer liksom. Mange tror nok man er inspirert hver dag. Er ikke det, det er kun hard jobbing. I går var jeg så sliten at jeg ikke fikk ned et eneste ord før kl 16, men siden jeg ikke får lov til å rikke meg fra stolen før kvoten er skrevet, måtte jeg bare begynne til slutt, ellers er straffen å sitte der hele natten. Så ble det en vedig bra dag, med dobbel kvote. Og i dag ble kjempefin! Jeg fikk til så mange nydelige nyanser i dag! og kom på så mange lure ting underveis ! Nå er det mørkt utenfor vinduet. Jeg står ofte og kikker ut på snøen og føler at jeg er i en boks. Og det er jeg jo, i skriveboxen.

Håper ikke våren kommer riktig ennå, for det har jeg ikke tid til. Men det gjør den jo ikke heller. Nå skal jeg svare på 50 mail (huff) og avvise mange skoleelever som vil ha meg til å svare på spørsmål. Skulle ønske de skjønte at det ikke går, at jeg gjerne vil, men ikke kan. Et lite mareritt egentlig. Når boken er ferdig skal jeg nok komme noen steder og snakke om skriving og alt sammen. Men ikke nå, nå er jeg i skriveboxen og kan bare være der.

VARM KLEM TIL ALLE

UNNI

25 kommentarer til “Dag ut og dag inn, i skriveboxen !”

 1. Hege Hjørnevik sier:

  Ha en fantastisk «kvitre,kvitre,kvitre» dag med Knut og tastaturet! Nå skal jeg snart ut og finne meg et tre… Trær er fine..De er der, men plager meg ikke!!! Men først er det litt «kvitre, kvitre»her til deg og en STOR kaffe… Ha en fin «Lillelørdag»!

 2. Hege Hjørnevik sier:

  Bare en tanke; Neste gang du er på en luguber sjappe, et ukjent sted på den franske landsbyga kan du jo glitre med en klassiker! LER!

  http://www.youtube.com/watch?v=I6pOXjQLh7Y

  • Unni Lindell sier:

   Å, får ikke lastet den ned. Dødsnysgjerrig.

   Klem U

  • Cecilie von der Ohe sier:

   Hei Hege!
   Jeg har spilt av filmen, men jeg har ikke hatt fransk på skolen. Kan du forklare litt om hva det går ut på? Ha en fin dag!

   Cecilie

   • Hege Hjørnevik sier:

    Det er en dansescene med en kvinne og to menn… Utrolig søt dans… Fortelleren beskriver deres indre mens de danser… En av dem tenker på alt og ingenting, kvinnen lurer på om de to andre merker at hennes bryster beveger seg når hun danser og den tredje mannen tenker på hennes lepper/kyss eller noe sånt! Utrolig kult om en bare plutselig reiser seg og danser! Filmen er fra 1964… Jeg digger den dansen… Passer jo til alt! LER!!!

 3. Kari-Anne Bu sier:

  Flink du er!

  Stå på, det blir bra til slutt, og husk du er en utrolig inspirasjon for alle oss andre drømmere.
  Og i dag snør det, så lenge til våren, noe som heldigvis gjør at det er lenge til ekornene utenfor vinduene mine stjeler alle eggene i reirene til skjærene også, for det er nesten grotesk trist.

  Ha en flott dag!

  Klem tilbake

 4. Veronika Aas sier:

  Stå på, Unni! Dette greier du, du skriver fantastiske bøker! Min lille oppmuntring til deg : )

  I morgen skal jeg levere oppgaven, jeg kommenterte her. Skal bli godt på en måte å bli ferdig, da trenger jeg ikke å lese på tid. Men bare kose meg masse med bøkene dine. Neste bok som står for tur er Sukkerdøden. Gleder meg masse til å lese den, ga den til min mor i julegave. Hun syntes den var kjempebra! Jeg hadde egentlig tenkt å ta den med må oppgaven min, men det rakk jeg rett og slett bare ikke..
  Så Sukkerdøden er min egen lille «belønning» for at jeg endelig er ferdig med litteraturoppgaven min. Skrev 30 sider, fornøyd!

  Kos deg masse med skrivingen din!

  Mvh Veronika

 5. Sarahmor sier:

  Veronika: Gratulerer! Well done.
  Unni: Venner du deg til tanken på at drøssevis av tenåringer skal skrive om ditt liv, dine bøker, virkemidler, tema, språk, stil, sjanger, måned etter måned? Norskfaget har jo alltid inneholdt dette – men nettet gjør jo at forfattere og lesere kommer nærmere hverandre (det var jo liksom vitsen) – og hvis jeg fantaserer meg inn i din rolle som seriøs suksessrik forfatter, hardt arbeidende med 1000-2000 ord pr skrivedag, blodslit inne i en boble med katten Knut som trøst – ville jeg samtidig funnet det absurd at VGSelever gikk hjem med hjemmelekser om meg.

  Kari-Anne: Det gjelder å ikke legge altfor mye morsdagsfølelser inn i observasjoner av økosystemene. Egg er godt!

  Hu hei, S.

  • Unni Lindell sier:

   Det er helt fantastisk at så mange vil skrive om meg og bøkene mine, så mye at jeg ikke klarer å følge det opp. Samtidig har jeg i enkelte tilfeller sluppet opp litt og begynt å svare. Da kommer det rene «innvandringen» hit. Det kjennes litt leit at jeg ikke har kapastitet, men jeg gjør så godt jeg kan og stiller på alt jeg klarer når jeg ikke skriver. Jeg er veldig ydmyk og takknemlig for interessen for bøkene mine. Nå skal jeg inn i NRK og lage times program om krim. I morgen skal jeg i begravelse. Ellers kun SKRIVING !!!!!

   STOR KLEM

   UNNI

 6. Karoline K sier:

  Hei Unni. Jeg må bare si at jeg er veldig inspirert og fanget av bøkene dine. Jeg er ei jente på 15 år som må si jeg er velidg facinert av deg som person, og bøkene dine. Jeg har lest ungdomsbøkene dine, og må si at Sugemerket er noe av det flottese jeg har lest. Denne boken gikk virkelig inn på meg, og jeg klarte ikke legge den fra meg. Nå leser jeg den igjen for 3. gang, og den er fortsatt like bra. Jeg lurer på et par ting. Er det noen ny ungdoms-/voksenroman som kommer snart? Altså ikke kriminalroman. Også lurte jeg bare på om du kanskje kunne skrive en skriftlig hilsen til skoleoppgaven min om deg? Bare noen få linjer kanskje? Ellers ønsker jeg deg masse lykke til med fremtidige bøker. Jeg skal lese alle 🙂

  Karoline K.

 7. Mari sier:

  Hei Unni!
  Jeg er en jente på snart 14 år og skriver så tastaturet blir slitent. Jeg ønsker virkelig å bli forfatter, og beundrer deg som det. Læreren min har lest noen av arbeidene mine og synes de er kjempebra. Kunne du gitt meg noen tips til å komme meg videre på veien? Jeg vil så gjerne ha det som en plan for framtiden, siden jeg har nye ideer hver dag, både til noveller og fortellinger (romaner). Kunne du kanskje skriv litt om livet som forfatter senere? Og gi noen tips til forfatterspirer? Det ville vært helt fantastisk.
  -Stå på Unni!

  Klem Mari

 8. Unni Lindell sier:

  Da er klokka 21.30 og jeg tar en «tidlig» kveld og lukker macen for i dag. Var i NRK og spilte inn en hel times forfatterprogram til P1 i dag. Det skal sendes søndag 27 februar, kl 23.05 (Ja, så sent, pga VM, ugh, sport, huff!)
  Men dere, tirsdag i neste uke skal jeg lansere noe som foreløpig er hemmelig, som jeg faktsk er veldig stolt av å få bidra til. FØLG MED!!!!

  Klem UNNI

 9. elinor sier:

  Hei, driver fortsatt med et skoleprosjekt, og jeg er ikke så veldig flink i norsk. Kan du værså snill fortelle meg hva som er høydepunktet, synsvinkel og fortellermåte boken din sørgekåpen? 🙂 🙂 – E

 10. Unni Lindell sier:

  Da er jeg ferdig med dagens søndagskvote og skal unne meg et par timers søndagsfri. Luksus det, for skrivende damer.

  Klem UNNI

 11. Cecilie von der Ohe sier:

  Hei Unni!

  Jeg gleder meg til å høre programmet med deg neste søndag. Jeg er også veldig nysgjerrig på hva du skal lansere på tirsdag. Jeg skjønner at det er hemmelig, men kan du si noe om hvilket program vi skal følge med på?

  Cecilie

  • Unni Lindell sier:

   Hei cecilie.
   Ja, tirsdag ca kl 8.30 (+,+) på Godmorgen Norge på TV 2 kommer det en ganske så strålende nyhet som angår bloggen min og som på en måte vil gjelde dere alle. Og onsdag vil det stå noe i Dagbladet.

   Klemmmmm, hemmelighetsfull UNNI

 12. silje sier:

  søren klype. hadde tenkt til å spørre deg noen spørsmål, men da skal jeg la være.
  Holder på å skrive særemne om Sørgekåpen, bok og film. Veldig spennende!

 13. Pernille, 16 år sier:

  Hei! Jeg har forfatterskapsprosjekt på skolen denne uken, og lurer på om du kunne være så snill å hjelpe meg litt. Jeg har lest to av dine bøker. «Annas barn» og «Honningfellen». Oppgaven lyder slik:
  FAKTA OM FORFATTEREN:
  – om forfatterens liv
  – hva slags type bøker forfatteren skriver
  – hvilken sjanger/sjangre forfatteren skriver i
  – gjerne korte sitater som belyser de temaene/emnene som forfatteren er opptatt av, som belyser hennes/hans særtrekk o.s.v
  – ev. annen relevant informasjon f.eks. typiske trekk ved språket eller innholdet

  Jeg har lagt igjen mailen min, så om du har tid og lyst, kunne du hjulpet meg da? 🙂
  Hilsen Pernille

 14. Marianne sier:

  Er det noen likheter og ulikheter i »sørgekåpen» og »drømmefangeren» ? 🙂 Hva slags virkemidler bruker du? 🙂 Utrolig bra

 15. anonym sier:

  Hei Unni 🙂

  Jeg har lest boken Fuglefangeren, kjempe bra. Jeg elsker den :). Men det er en ting jeg lurer på: Hva symboliserer skoen til Jim. Den blir nevnt i begynneselsn av boken og i slutten, jeg klarer bare ikke å finne det ut.

  Klem fra en av dine fans 🙂

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)