unnilindell.no

BOA ! BOA ! (Om du lurer på hvor Belinda ble av)?!

Publisert den 21.02.2011 i Uncategorized

Hei alle sammen.

Om noen av dere lurer på hvor Belinda ble av, kan jeg nå avsløre at nyheten i morgen berører henne. Da jeg åpnet bloggen min i fjor høst var det en fin strøm av folk ut og inn på bloggen min. Imidlertid var det en som utmerket seg på en særdeles fantastisk måte allerde helt fra begynnelsen, nemlig «Belinda». Det er ikke det virkelige navnet hennes, men bloggnavnet.

Belinda var veldig ærlig og tilførte mye viktig og spennende i «sin måte» å formidle sin egen angst på. Gjennom kommunikasjonen på bloggen min kom vi fort frem til at ordet Boa var en fin beskrivelse av «den følelsen», som det skulle vise seg at mange av dere og jeg selv, kjente igjen. Den store eller lille redselen. Boaer finnes i forskjellige størrelser og av forskjellig materiale. selv har jeg det jeg kan beskrive som hverdagsangst, en følelse som jeg bruker positivt og har hatt stor nytte av i skrivearbeidet mitt. Redd for å fly, redd for at noen skal dø, redd for ikke å være flink nok, redd for småting hele tiden. En veldig fin drivkraft for meg og skrivingen, men absloutt ikke lammende slik noen har det.

Historien om Belinda.

Belinda sendte meg et manus i posten i høst. Vanligvis sier jeg bombastisk nei, til å lese manus for folk, for da blir jeg nedsendt i hundrevis av sider og det har jeg hverken kapasitet eller utdannelse tl. De som vil få vurdert manusene sine må sende dem til et forlag og en konsulent. MEN, Belinda «tvang» sitt manus på meg, he, he. Det ble tidlig klart at dette er en dame med mot. Manuset var uferdig, men jeg så at hun hadde en skriveferdighet, som hun også har fremvist på bloggen min, som kunne bli noe på sikt. Dette svarte jeg henne i brevsform og tenkte at jeg ikke skulle høre mer fra henne. Men, JODA. Da jeg signerte i Bergen før jul stilte hun jammen opp i en av bokhandlene med nytt manus under armen og heklet kattepung i gave. Jeg tenkte: dette er et lite, stort menneske som ikke gir seg. Dessuten var hun formidabelt vakker, noe som selvsagt ikke betyr noe, men som likevel var veldig uventet, da hun stadig hadde «rakket ned» på seg selv på bloggen og beskrevet seg som ullaktig, usminket, håpløs osv. (Om det ikke var akkurat de ordene hun brukte, så var det i alle fall slik jeg oppfattet det)

På flyet hjem snakket jeg og min kjære «livvakt» (Vidar fra Aschehoug) om at jammen burde denne dama hankes tak i, før andre forlag fikk teften av henne. En plan tok form. Belinda kom til Oslo og vi hadde et fint møte, der min redaktør Mia også var med. Vi fant en tone, en form og en fremtidsutsikt sammen og bestemte at hun skulle «spare» seg litt og ikke ta alle «indrefiletene» på min blogg.Derfor, kjære medbloggere, om dere lurer på hvor Belinda ble av…

I MORGEN BLIR BELINDA OG HENNES BOABLOGG LANSERT MED «BRUSK OG BARM»,  først i God MorgenTV på TV 2, ca kl 9.00 og så blir det intervju med Dagbladet, som kommer på trykk onsdag(antar jeg)

Jeg er så stolt av henne at jeg nesten må grine. Hun er så oppegående og redd at jeg bøyer meg i støvet for hennes ærlighet og modige ønske om å dele angst, vanskeligheter, livsstyrke og mot med dere alle. Lørdag var Norges mest leste blogger Emilie, gjest hos Senkveld. Hun blogger om klær og sminke og «ting hun gjør». Help!!!!, jeg kan love dere at BOABLOGGEN og BELINDA er av en helt annen kategori. Nå skal jeg kjøre og møte Belinda i Oslo. Vi skal drikke champagne og feire fremtid og vennskap og håp. BELINDA RULER. HUN VIL, HUN VIL OG FÅR DET TIL.

TA VEL IMOT HENNE DA ! www.boablogg.no

NB!

Og jeg glemte det viktigste. BOABLOGGEN SKAL BLI bok ! Norges første bloggbok, så alle dere som kommenterer og deler av dere selv, må vite at til høsten utkommer alt dette mellom to permer. «BOAEN ER ET UDYR» blir en fantastisk julegave neste jul og en ganske så fin liten bauta over Belindas iherdighet og ukuelige ånd.

Stolt Unni

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)