unnilindell.no

TRE STERKE DAMER! NELLA, TRUDE OG UNNI FØRDE

Publisert den 09.01.2011 i Uncategorized

NIFSE NELLA                                                 UNNI FØRDE

Disse damene ruler. HURRA FOR NELLA !  I dag fikk «Nifse Nella og Jordbærgiften» terningkast 6 i VG !!! TOPP !!!! Det var veldig stas, spesielt nå som jeg straks skal begynne skrivingen av  bok nummer 5 om henne.

Også er det Trude(Mosues) marsvin som er et av 8 som «plutselig» ble født på rommet til et av barna hennes, he, he. Typisk Trude som har huset fullt av levende vesener. Det ene svinet fra mars hadde førdekrøller og jeg har jo også krøller, så vi ble raskt enige om fornavn og etternavn på det lille dyret. Om det er en hannhamster eller hunnhamster spiller ingen rolle. Den heter uansett UNNI FØRDE !!!

Vi var så godt igang med livsmottoer på forrige innlegg, la oss fortsette litt med det. Trude Dyrlege er en av mine nærmeste venninner og katten Knuts fastlege. Hun er det mest løsningsorienterte mennesket jeg kjenner. Trude og jeg har «mannesamtaler» hvor vi hisser hverandre makulint opp til å tørre å gå med albuene ut og mene og stå for og jobbe langsiktig. Herlige Trude, som yngler både dyr og barn. Snart blir hun 4 barnsmor. Hun er også enkattsmor, fiskemor og altså åttehamstermor. Det TYTER ut i hele huset hennes. Jeg elsker å være sammen med henne.

Så til det lille skrekkelige spøkelset, Nella og hennes  livsmottoer.

NOK ER IKKE NOK, NOK ER FAKTISK ALTFOR LITE !

IKKE SE, MEN BARE RØRE !

JEG VIL JEG VIL, JEG FÅR DET TIL !

YESSSSS, la oss stå på alle sammen, enten vi er hannhamstere, spøkelser eller mennesker. Kom gjerne med forslag til nye Nellamottoer som jeg kan bruke i neste bok.

KLEM
UNNI (FØRDE)

43 kommentarer til “TRE STERKE DAMER! NELLA, TRUDE OG UNNI FØRDE”

 1. Belinda sier:

  Gratulerer så mye med en herlig hamstervenn, den så ut til å ha like mye deilig særpreg som du! Og mest av alt: Gratulerer med supersalg (som du nevnte på forrige tråd) og med sekser på terningen! Fantastisk!

  Dog enkelt tror jeg mitt favorittmotto er GALGENHUMOR ER EN GAVE. Og illustrerer med hår, siden tråden også handler om hår. For nå sitter jeg her og ser ut som et vaskeekte TROLL, kanskje et lykketroll men fortsatt et troll. Og tenker HJELPES, dette blir en UMULIG oppgave (men LER!). For jeg har litt altformye hår, og da mener jeg ikke bare i form av Boaen. Mye i protest mot forfengelighetens navn er jeg en dårlig frisørgjenger, normalt sett pleier gubben ”klippe” meg med tapetkniver kanskje en gang i året og omtrent med skuddårsmellomrom drar jeg til frisøren. Men nå er det snart to år siden håret mitt har sett noe skarpt av noe slag. Og siden ting er travelt nå har jeg midlertidig utfaset slike overflødige ting som å greie håret, det tar jo tross alt laaaaang tid. Så nå henger det i en gigantisk Dreadslignende (i EN-tall!) greie der bak, helt oppe med skuldrene som om jeg hadde pukkelrygg. Og gudene vet hvordan jeg skal få til dette. Men det er da jeg LER. Av meg selv som snart skal på middagsbesøk og ser helt bust ut og av at jeg vet at det trolig ikke kan greies gjennom denne gangen. Men så får jeg tenke slik som deg Silje, det umulige er ikke umulige, jeg KAN bli menneske igjen (og LER IGJEN), og jeg får tenke slik som deg Vidar, at det ordner seg uansett. For det finnes jo heldigvis SAKS. (LER ENDA MER).

  Men det viktige er å le MED seg selv og IKKE I MOT. Jeg tror jeg dessverre gjør litt for mye av det siste, eller så er det Boaen som da ler raspelatteren sin. Jeg er ikke helt sikker. Men LE, det gjør jeg, og så langt jeg klarer også midt i angsten min (som da selvsagt ikke har noe med HÅR å gjøre:)!

  • Unni Lindell sier:

   He, he, Belinda. Hår er fint å gjemme seg bak da, et gardin du kan trekke for. Du har fint hår du, vakkert. Jeg vet jo det. Og du sier jo at du går vimseturer, man kan ikke gå vimsteturer uten hår ! Hva skal man vimse med da, boaen kanskje. Kan jo vifte litt med den, som om den er en frekk innpåsliten håndveske.Sleng den rundt!!!!!! La den få kjørt seg!!!!!
   Uansett, en god venninne av meg ( Ragde) har et motto; Skyt deg gjerne i foten, men sørg for å ha høyhælte sko på deg.
   Klemz U

 2. RS sier:

  Hei. Er det mulig å komme i kontakt med deg via forlaget?er noe jeg skulle sagt,men ikke vil legge ut på bloggen her. Klem fra nord.

  • Unni Lindell sier:

   Hei, hei, da må du nesten sende et brev til meg via Aschehoug forlag, boks 363 Sentrum, 0102 Oslo. Men jeg kan ikke påta meg å lese manus, for jeg er ikke forlagsredaktør, så om det er det er det mye lurere å sende det til en forlagskonsulent.

   STOR KLEM

   UNNI

 3. aurora sier:

  Hei Unni 🙂 Jeg har en oppgave på skolen om å skrive en forfatterskapsfordypning og jeg har valgt deg! Jeg lurte på om du har tid til å svare på noen av spørsmålene mine, takk på forhånd 🙂

  Hvordan arbeider du?
  Hvilken målgruppe skriver du for?
  Momenter som har hatt betydning for forfatterskapet ditt?
  Hvorfor valgte du å bli forfatter?

  Med vennlig hilsen Aurora

  • Unni Lindell sier:

   Hei Aurora. Nei, jeg tør ikke åpne opp for sånne spørsmål her, for da får jeg ikke gjort NOE ANNET enn å svare særoppgaveelever.Bloggen kan ikke være et sånt forum, dessverre. Beklager.

   Klem UNNI

 4. Thor Garbin Kjenner sier:

  Hei, Unni!

  Jeg mener at du kanskje husker meg når jeg sier at du satt ved siden av meg på flytoget på vei til Gardermoen en morgen rett før jul i fjor da du var på reise til Ålesund og skulle være der tre timer før du skulle tilbake igjen. Måten vi kom i snakk på var at det ble litt snakk rundt dette med betaling av flytogbillett med kredittkort på flyplassen om man ikke har kjøpt billett på forhånd. Jeg vil bare takke for en veldig hyggelig togtur den dagen, og at jeg nå er i ferd med å høre på «Slangebæreren» på lydbok. (Jeg liker å bli lest for selv om jeg rundet 40 i november). 🙂

  Jeg har faktisk en tante som heter Edith, så den er jo litt morsom, da.

  Så da håper jeg Cato Isaksen får nye drap og «kose seg» med etter hvert. Jeg ser for meg Isaksen løse drap begått innad i regjeringen etc. Kanskje i det militære? Hehe.. Nu vel, du finner vel dine ideer best selv. Jeg bare lekte litt med tankene mine.

  Godt nytt år, så får du ikke gjøre Isaksen arbeidsledig med det første. 🙂

  Med vennlig hilsen
  Thor Garbin Kjenner
  Medpassasjer på flytoget.

  • Unni Lindell sier:

   Hei, så koselig. Selvsagt husker jeg at vi pratet sammen på flytoget. Turen til Ålesund gikk fint forresten, jeg skulle være med og åpne en ny Norlibutikk. Det var stas.
   Så bra innspill ang Cato i ny krim. Ja, kanskje han burde tørre å bevege seg inn i slike sfærer i neste bok. Ingen dum ide. Tusen takk.

   Klem UNNI

 5. Sarahmor sier:

  Til Nella: Mere fart, mere fart, ellers får du en melkebart!

 6. RS sier:

  Da gjør jeg det. Er ikke noe manus eller noe sånn,jeg er en mye bedre leser enn skriver:)
  Klem

  • Unni Lindell sier:

   Bra, for det er så mange som vil at jeg skal lese ting de har skrevet og da blir det «oversvømmelse» om jeg skal klare å komme gjennom alt. Jeg må jo konsentrere meg om å skrive, vet du.
   KLEMMMMMMM U

 7. Sarahmor sier:

  Klart det er greit. Ungene sang det (om mer fart) på huska i barnehagen, så den er ikke helt min. Hvis du bruker den, skal jeg suttanmei kjøpe ei bok og stille meg i signeringskø og gi den til avkommet til minne om det året jeg hang på bloggen deers så husarbeid og doktorgrader gikk føyken.

 8. Sarahmor sier:

  rettelse – så vinduspuss og joggeturer gikk føyken.

 9. Belinda sier:

  A.B Ragde virker KUL, og det var jo et herlig festutrykk, men høye hæler er egentlig ikke min greie (selv om jeg i samme krokodillestil som jeg beskrev tidligere har flere råtasspar i skapet). Man kan jo ikke suse fort med høye hæler, går alt for sakte for meg!!

  Og derfor, som svar på det du egentlig spurte om:
  Ingen kan fly fort med tunge sko, spark dem av og tell til TO (EN og TO og Nella flyr opp i luften med menneskegutten hun har lært å fly, svusj!!!)

  Ingen kan ha det gøy uten å få søletøy (etter syltetøykasting, selvsagt. Tenk så gøy å være spøkelse og kaste blåbærsyltetøy på hverandre!)

  Eller noe slikt.

  Men nå må jeg smyge meg opp i sengen til klippemannen min og LATE som at jeg sover slik som andre mennesker gjør. Jeg er nemlig et lite nattedyr, kanskje et lite nattetroll, med lysende, våkne øyne i mørke netter, men det må du ikke si til noen!:D

 10. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Gratulerer med sekser til Nella!

  10 åringen min begynte på Nella nr. 4 i går og gleder seg allerede til neste bok. Hun spurte meg senest i morges om jeg visste om du hadde begynt på bok nr. 5, og da kan jeg berolige henne med at du straks er i gang med den 🙂 Hun er som sin mor en STOR fan! OG hun er megaimponert over at du skriver så mange bøker for både voksne og barn!

  Stå på videre og lykke til med den kommende skriveprosessen. Vi heier på deg begge to 🙂

  Lisbeth.

 11. Vilde Christiansen sier:

  Hei Unni!
  Jeg skal skrive en særoppgave om deg på skolen, men jeg finner ikke så mye om barndommen din på nettet, så jeg lurte på om du enten har noen nettsider jeg kan lese eller om du kan fortelle litt. Jeg elsker bøkene du skriver og har seriene som gikk på nrk var noe av det beste jeg har sett. På denne særoppgaven jeg skal skrive leser jeg boka de : Mørkemannen ved siden av.

  Hadde blitt glad om du ville det, hvis du vil kan du sende det på mail adressa mi: vildech@hotmail.com

  Klem fra Vilde Christiansen, 15 år
  😀

 12. Sarahmor sier:

  Nella: Melk – tar vi fra kua.

 13. Belinda sier:

  haha, ja tenk det. Om jeg plutselig forsvinner her inne vet dere hvorfor!!!!

 14. Sarahmor sier:

  Nella: Tør du drikke den rosa skummelmelken?

 15. Sarahmor sier:

  Nella: Den der – den roper på meg.

 16. Morten sier:

  Hei, Unni, du er digg

 17. Sarahmor sier:

  Nella: Dette blir jeg kriminell-a’.

 18. Sarahmor sier:

  Nella: Hold deg fast, hold deg fast, for nå går det kast i kast!

 19. Belinda sier:

  du er så fenomenomenal, sa Nella.

 20. aurora sier:

  Hei 🙂 Jeg lurer på hvilke momenter som har hatt betydning for at du skulle bli forfatter?

 21. Anne Mari sier:

  Heihei Unni 🙂 jeg har lest mange av bøkene dine og er kjempefornøyd! men en tanke som alltid streifer forbi når jeg leser er hvor du henter all inspirasjonen til å skrive slike fantastiske bøker? Dette er noe jeg har lurt på siden jeg leste min første «Unni Lindell-bok» 🙂

 22. Andreas Bentzrød sier:

  Hei Unni
  må bare fortelle deg at nå er årets ungdomgsbøker ute, jeg satt i Oslo hele dagen lang og diskuterte med to andre om hvilke som burde bli med. Sakene ligger ute på vårtland.no, uprisen.no og framtida. no hvis du vil ta en titt, det har vært kjempegøy og være med føler meg som en ordentlig kritiker.
  i dag har jeg holdt foredrag om ungdomslitteratur, min egen skriveprosses der jeg har lest utdrag fra Nattengelen. Og jeg har også snakket om hva som kan få gutter til og lese, og jeg sa: «selvfølgelig krim», og anbefalte abselutt «dine bøker». Har vert en heidundranes dag, med mange biblotekarer og lærere som hørt på meg, både snakke og bli bokbadet. dessuten fikk jeg et kjempeflott møte med Stein Erik Lunde, en utrolig fasinerende dag. ! Måtte bare fortelle deg det.
  have a nice day:-)!!

  • Unni Lindell sier:

   Du er HELT FANTASTISK Andreas, gjett om jeg har fulgt med på den prisen. Har sett annonsr med de nominerte osv. Så utrolig flink du er. Du er på vei TIL STJERNENE!!!!! STÅ PÅ.

   Klem UNNI

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)