unnilindell.no

SLIPP MARIA AMELIE FRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Publisert den 13.01.2011 i Uncategorized

Ikke alle som kommer tilNorge er en ressurs, Maria Amelie ER det !!!! Politisk korrekthet og statuering av eksempel må ikke få ødelegge for denne unge kvinnen og hennes lysende fremtid i Norge. Så lenge norsk snillisme lar Mullah Krekar bli,(ja, da…jeg vet at det ikke kan sammenlignes, men det blåser jeg i !) er fengslingen av Amelie et hån mot oss alle og vår fornuft. Lover og regler  er selvsagt til for å holdes, men regler og løfter brytes daglig fra politisk hold i Norge. Dette er en person som har stått på på en enestående måte, la oss tørre å si at det er så positivt at ja, vi belønner henne med opphold. Hun var et barn da hun kom, hun har stått på som f ! La henne få bli !

OPPRØRT UNNI

99 kommentarer til “SLIPP MARIA AMELIE FRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

 1. Hege Hjørnevik sier:

  Du mener, det kan ikke være sant,
  så onde kan ikke mennesker være.
  Der fins da vel skikkelig folk iblandt?
  Bror, du har ennu meget å lære!

  Av Arnulf Øverland
  (Stjal dette fra en av mine vise venner på FB! Noe å tenke over…)

 2. Unni Lindell sier:

  Fint dikt.
  Hun har bevist at hun er en aktiv og positiv person som vl bidra. det MÅ lønne seg!!!!!
  U

 3. Hege Hjørnevik sier:

  Uff, å bli fengslet og fratatt myndighet over seg selv er jo fullstendig unødvendig når alt hun har gjort er å forsøke å leve et fornuftig og meningsfylt liv. Alt hun har fått til på tross av motgang og skjær i sjøen… Hun skal være norsk statsborger fordi hun faktisk er en del av det norske samfunnet. Hun burde ha en god sak og burde ha fått opphold allerede fra første stund…Og selvsagt bør det etter arrestasjonen lønne seg at hun er en ressurs for fellesskapet!Uansett hvem som satte henne i denne situasjonen så er det jo ikke henne selv…er det? Hun har bare forsøkt å holde hodet over vannet og jeg er ikke i tvil om at DET har vært tøft for henne mange ganger. Hun har min dypeste respekt og fulle støtte… Jeg er helt klart imot å utvise henne!!!

 4. nikken sier:

  Jeg er helt enig. Men det er mange fler i hennes situasjon som også burde få bli. Spesielt barna! Så om man har skrevet en bok og har master i samfunnsvitenskap eller ei, burde alle sakene behandles individuelt. Skal en 8-åring som har bodd i Norge i 5 år bli kastet ut av landet fordi han ikke er en ressurs? Det blir litt feil. Men ingen barn som kommer til Norge skal lide for valg foreldrene har tatt for flere år siden, ei Maria som nå er blitt voksen. Det er tide med forandring. Vi må vise regjeringen at det er ikke sånn vi vil ha det. Håper på mer folkevett fremover og at hun får bli her hun hører hjemme.

 5. Hege Hjørnevik sier:

  Signeringskampanje i regi av Amnesty på nettet! Min er registrert!

 6. Hege Hjørnevik sier:

  Her er en adresse;
  http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=3164

  Jeg gjorde det via FB!Vet ikke om dette blir en link, nå altså…Litt dum på sånt, jeg også… Det er ihvetfall underskrift.no som er adressen…
  Klem

 7. Hege Hjørnevik sier:

  Jeg leter ette Amnestys link.. Men dataen min sliter litt…He,he…Veldig dum på sånt…

 8. Hege Hjørnevik sier:

  Sorry for den der oppe… SÅ korttenkt av meg å skitne til bloggen din med link og greier..Når jeg sier jeg er dum på noe så er det jammen ikke å ta i en gang… Jeg burde ha skrevet instruksjoner istedet… Sukk. Sånn går det når hodet er litt bomull…Håper på nåde! Det var godt ment… Ler.Og nå er det endelig helg!!! Kan jeg få stille det et forfatter spørsmål, forresten? Jeg lurer seriøst på hvor mange ord et ferdig manus har…For sider er litt misvisende, er det ikke? Det kommer jo an på formater og sånn. Jeg tenker ikke på «Sukkerdøden» da den er tykk, men en vanlig roman på ca 200 sider… Blir glad hvis du svarer…
  Klemmepå fra Hege Tankeløselinkhue…

  • Unni Lindell sier:

   Hei hege.
   Du skitner ikke til bloggen min på noen måte !!!!! Nå har jeg vært inne og sett på Sukkerdøden. Den er på 107 000 ord, og som trykket bok er det 428 sider.

   Husk, det er ikke lengden det kommer anpå, he, he.

   Klem UNNI

 9. Hege Hjørnevik sier:

  Tusen takk!!! Nei, men det er ikke noen vits hvis det er for tynt heller,da! Selv om en god diktbok kan bestå av kun et ord…Ler! Hvis det er det rette ordet akkurat da mener jeg…(Tenker for mye i dag, tydeligvis…Men jeg har alltid lurt på det med antall ord i bøkene, siden en i gjennomsnitt i full stilling skriver så og så mange ord, ikke sant… Regner ut stillingsprosente her! Ler høyt!
  Nå ble jeg faktisk veldig mye klokere! Tusen takk igjen! God helg!

 10. Sarahmor sier:

  Jeg lurer på…

  …hva det ene ordet skulle vært som var nok til å kalles en diktbok

  …om problemet (det med stor P) er å sile ut hvem som skal få være her, og hvem som skal holdes ute, eller at godene er så ulikt fordelt innenfor og utenfor grensene

  …hvordan det går – nå, og til slutt.

 11. Hege Hjørnevik sier:

  Jeg skulle gjern gitt deg svaret, men har det ikke… Prøver likevel, jeg!

  Det går bra!!!! (Vi fikk jo håpet;-))

  Diktet KAN være;

  KJÆRLIGHET
  Kjærlighet
  kjærlig
  het kjærlig
  het
  Kjærlighet

  Problemet er at godene er feil fordelt…Men vi skal aldri miste troen på verdien av Dialogen og menneskers evne til å tenke nytt SAMMEN! Jo, det går bra!

  Tenk om det hadde vært lett!!! Ville det gått bra da? DET lurer jeg på…

  • Unni Lindell sier:

   Jeg tenker at vi er veldig bortskjemte og beskyttet på mange måter. Å være menneske er egentlig livsfarlig. Vi regner med at noen står klare til å hjelpe oss om noe skjer, men det er ikke sant. Vi er helt alene, alle sammen. INGEN beskytter oss mot livet selv, mot sorg og savn og ensomhet og død.
   Om noe vanskelig skjer oss blir vi nesten indignerte, som om vi forventer at NOEN har lovet oss «en rosenhave».
   Dette ble litt tungsindig, men jeg tenker ofte slik og det skremmer vettet av meg, men det gjør meg også veldig sterk. Jeg blir ofte veldig lei meg når jeg tenker på hvordan andre har det.
   Livet er for viderekomne !
   U

 12. Belinda sier:

  Signerer her! La Maria Amelie få bli!

  Og delvis som en forlengelse av det du sier sist her og i ditt forrige innlegg, Unni:

  Jeg husker så godt den rare følelsen av å flytte hjem igjen til Norge. Det er tolv år siden nå, men jeg husker det enda. Jeg var 18 år og hadde akkurat blitt voksen. Også hadde jeg bodd langt borte i tre år (som er ganske lenge når man er bare litt stor) og glemt litt hvordan Norge var. Også kom jeg da, nesten sånn som på film, sto på flyplassen med kofferten i hånden og med litt lenger, voksne ben som så skulle gå ut i den velkjente, men litt nye Norgesverdenen. Og vet du, det tok ikke lang tid før jeg så skiltene. For overalt hang det skilt, om at nå har du kommet til Himmelen. Og ikke på grunn av alle pengene, nisjda, man kan ikke skape en pen himmel BARE med penger. Det var på grunn av Staten, den allmektige, tronende Guden vi her oppe dyrker. Som liksom ikke bare er OSS, men noe fryktelig mye mer, noe uendelig mye større, som om det hele var en atomdrevet synergisme. En pluss en blir da ikke to, men tusen, og fire millioner blir da en Uendelig størrelse, omtrent som en allmektig Gud. Vår vakre og svevende Statsgud, som jammen er litt befalende og streng og, tidvis nesten sadistisk, men som regel fryktelig kjærlig, snill og tilgivende. Nesten jammen en god kopi av han man kan lese om i gullforgylte bøker. Og Staten utarter seg gjennom mange hender og organer, omtrent som en hellig ånd. En regjerings-Gud som er fryktelig abstrakt og litt langt borte og ganske allmektig, ganske stor, ganske bedømmende og beskyttende og litt nådeløs og, en helbredende men ganske vag helse-Gud man helst bør være på godfot med, en NAV-Gud man helst ikke vil møte på, en forsvars-Gud som beskytter oss alle, som en vaskeekte helt, også videre.

  Men, av og til glitrer jammen Statsguden vår til med sitt fravær og sine begrensinger. Og det tenker jeg at er greit. Men det er jo gjerne litt synd og, dersom denne Statsguden skaper så store forventninger til at man kan beskyttes fra ALT, reddes fra ALT, helbredes fra ALT, frelses fra ALT, at man ender opp med å bli skuffet og inderlig lei og bitter og alt når det så ikke skjer. Jeg får av og til følelsen av at denne Staten nesten sitter på evige garantisedler til oss nordmenn, som små, hemmelige lapper som kan redde oss fra Døden selv. Fra båten med de hvite seilene. Men det er jo ikke slik. Jeg tror vi dessverre glemmer at denne Staten egentlig ikke er så allmektig og gudommelig likevel, vi glemmer gjerne at Staten i realiteten egentlig BARE ER OSS SELV, intet mer, intet mindre. Men denne Statsguden forsøker vel så godt han kan, i hvert fall som regel, men det er jammen dårlig med garantier han kan utstede når det kommer til liv og død. Gode leger har han jo for all del, men selv de kan jo ikke alltid trylle. Ikke kan vi forsikre selve livet heller, pengeplaster-på-såret man får er jo ikke særlig reinkarnerende, nytter liksom ikke å kjøpe et nytt liv, slik vi ellers kan forsikre oss fra ALT, ved å kjøpe oss et nytt hus eller en ny bil eller hvanåer som blir ødelagt (er det ikke rart, at i de fleste land vet man ikke hva forsikring er??? I Norge ER vi jo nesten forsikringer). Og egentlig er det ikke så trist en gang, kanskje. Egentlig er det bare slik det er, barbarisk og nådeløst og helt uten hår, men kanskje fint og for midt i hårløsheten kan man ligge helt nakne inntil hverandre, være helt hud mot hud. Og DET, er det fineste som finnes. Vi nordmenn burde utnytte usikkerheten mer, nyte usikkerheten mer (og her kommer galgenhumoren min igjen, dette gjelder vel i høyeste grad meg selv som er REDD ALT), godta den og så gå ut og leve helt nakne (metaforisk selvsagt, ellers blir det nok grusomt kaldt). Tyte og prate og grine og le og rulle ned stengslene våre og være helt oss selv, inntil hverandre, i det bittelille livet vi har, helt til det så en dag ikke er mer. Vi burde lære av resten av verden der, av de UTEN så gullforgylte papirlapper og så store, dominerende, allmektige, beskyttende Statsguder som vi her har. De klemmer mye mer enn oss, nemlig.

  • Unni Lindell sier:

   SÅ fint du sier ting, og det med å dyrke usikkerheten er jeg helt enig i. Om man er sikker på alt, kan det fare rent galt av sted. Jeg er usikker hele tiden, jeg. Det er også styrken min, jeg vakler mye, så GÅR jeg for noe. Må det, ellers ville jeg ikke fått gjort noe så usikker som jeg er.

   Klem U

 13. Belinda sier:

  Og som apropos, men kanskje det jeg EGENTLIG skulle skrive om. Jeg synes det er inderlig synd at ikke denne Statsguden vår kunne vist seg litt mer nådevillig ovenfor Maria Amelie. Som tross alt har vist seg å være en så ”fantastisk disippel”, snill og arbeidende, og som så blir møtt med hva?

  Ingen nåde, ingen tilgivelse. Utkastelse fra Himmelen, og kanskje Helvete på jord.

  Vi vil danse rundt Gullkalven vår alene, sier vi.

  Og jeg er helt enig i den dobbeltsidige snillismen du beskriver Unni. Statsguden tilgir jo tydeligvis ikke alltid de som fortjener tilgivelse, men veldig ofte de som virkelig SYNDER. Og nå mener jeg ikke å starte en diskusjon, denne tråden er til Maria Amelie. Men for en kvalmende rasisme som ligger i dette: Hvorfor lar vi Grusomme Steinhjertenordmenn (som vi vet eller burde vite at IKKE skjerper seg) få reise ut av Norge og herje fritt rundt i fattige, sårbare deler av verden, som for eksempel i Gambia og Kambodsja, mens vi selv ikke lar FLOTTE MENNESKER få oppholde seg i rike, ressurssterke Norge?

  Jeg antar at foreldrene til Maria Amelie, i tillegg til å være så fortvilte at de nesten brister, er fryktelig stolte over den vakre datteren sin. Og det tenker jeg at dere har all inderlig grunn til, for en fantastisk pike! Tusen takk til dere, som tok henne hit til oss. Så får vi håpe at vi er det verdig, etter hvert.

  MARIA AMELIE! Stå på, vi er mange som heier på deg!!!!!!!

  (Også det da. Jeg forstår inderlig godt at det må være en underbetalt og tidvis kjip og vanskelig jobb å være politiker i Norge. Og jeg har ikke særlig peiling, det har du god grunn til å si. Jeg er ikke så veldig politisk av meg, tenker at vi har det FINT her oppe i himmelen. Men et lite spørsmål vil jeg komme med. Om man er redd for at man skal skape presedens med å la Maria Amelie bli, hvilke signaler sender man samtidig til innvandrere når man uttaler at ”Det at hun har fått til så mye, det at hun viser seg så ressurssterk og handlekraftig, er et argument for å sende henne UT av landet, fordi hun da viser mulighet til å fungere der langt borte?” Sier man ikke da samtidig ”IKKE JOBB, spill heller gjerne HJERNEDØD om du vil bli her hos oss?” Farlig, farlig, farlig signal å sende!)

  • Unni Lindell sier:

   Klokt sagt. I Norden lønner det seg å være kjeltring. Det er jeg STERKT i mot !!!!!!!!! La oss belønne folk som faktsik bidrar POSITIVT med noe!!!!!!!!!!!!!!
   Vi må ikke være så redde for forksjellsbehandling. Livet er UANSETT URETTFERDIG !
   U

 14. Belinda sier:

  Glemte å si at jeg gleder meg til å lese boken din, Hege! Og så kommer jeg til å kreve å få kjøpe et signert eksemplar!;D

 15. Hege Hjørnevik sier:

  Og jeg gleder meg til å fullføre det jeg har begynt på! Og ja, Belinda du får et eksemplar! Helt klart! Ler;-) Jeg gleder meg en hel masse til å lese BØKENE dine, da! Men vet ikke om jeg tør å be om et signert eksemplar for DU blir STOR!!! Jammen har vi mye å se frem til! Og jeg tror at Maria kommer til å lande ,med begge beina trygt på bakken uansett hva som skjer, men jeg synes det å frata noen myndigheten over seg selv er fullstendig under vår verdighet… Er det liksom slik at vi SKAL I KNE? Uff! Men vet dere? DET GÅR BRA! Selv om vi noen ganger må møte verden med litt tungsinn…Det er jo det det blir god kunst av! Og så er det jo en gang sånn at noen ganger går det trått når sekken er tung! Det som er viktig er at all lasten plasseres riktig og når en faller ikke trenger å bruke like lang tid hver gang for å rydde kaoset på plass igjen! Men ingen sa det skulle være lett, bare lettere! Åh, dere er noen skjønninger! Klem

 16. Belinda sier:

  Hehehe, dere er HERLIGE, jenter!;D

  Vet du Hege, kanskje vi skal sikte mot stjernene, litt sånn Buzz Lightyear-stil, sikte med hele oss, null skrupler, evig tro, og så skyte oss selv (ikke i foten, her går vi for å skyte hele oss, KANONskyting heller nemlig!) UT mot der oppe? Og så får vi se da, hva det blir til, vakre svalestup eller mageplask eller hva nå er. For det er jammen lov å prøve, og viktig å prøve alt man kan, det er jo slik man lærer seg å FLY!:D Vi får sette oss i kanonen og skrive også tørre å skyte oss UT!:D
  Jeg gleder meg til å lese alle dine fantastiske tanker, både her og i bøker!

  Og jeg elsker det du skriver om ryggsekken. Den var nydelig. For jeg blir litt lei av denne amerikaniserte greia om at om man har gått på trynet en gang har man utviklet så gode instinkter eller muskler eller hvanåer at man aldri faller igjen. Som om man kan reise seg og så umiddelbart suse avgårde i hundreogti, som en Supermann eller Superdame, som så aldri vakler en smule. Bullshit. Man blir kanskje flinkere til å se noen humper på avstand og unngå de, men så kommer det humper man aldri har sett før også faller man igjen og igjen. Og det gjør vondt å falle gang tusen og. Men jeg tror jo og at man lærer av alle fallene, ser verden fra et litt oppnedperspektiv i det man suser nedover og så må karre seg opp igjen. Man må bare huske å se etter mens man ligger der nede. Kan være morsomt og å se verdenen oppned. Og så begynner man da kanskje å undres, på om de slemme menneskene egentlig ser så slemme ut og om de snille menneskene egentlig ser så snille ut osv. FINT å høste ulike perspektiver, gå på perspektivslang rundt om i livet. Og det selv om man knekker noen armer og tær:)

  Mere vin, mere vin, og da får man jammen rødvinsbart! (det sier vel neppe Nella, men pytt sann!)

  Og forresten, fireåringen min har helt rett i at godeste Buzz har det fineste mottoet som finnes: Til Evigheten, og forbi!!!!!!!!!!

  Med Klem på!

 17. Hege Hjørnevik sier:

  Tanker er kult, vet du! Og fireåringer er skikkelige tøffinger! (Gled deg til du får en 6 åring i huset!De er verdens beste filosofer!!!(Bare sånn hvis du ikke har hatt det enda,da!))
  Det beste med filosofi, vet du, det er at INGEN HAR RETT!!! Vi kan fortsette og undre og undre TIL EVIGHETEN …og forbi!!! Liker den! (Litt dårlig med vinbarten her i kveld… Feil uke! LER HØYT!!!)

 18. besart sier:

  hey unni.
  Lenge siden. alt bra med deg da?
  her er alt bra. koser meg masse for tiden.
  LOVE U!!
  besart

  • Unni Lindell sier:

   LOVE U 2.
   Jeg har det bra. Forsøker å rydde skrivetid, men det er MYE journalistmas. Liker dem jo, men snart må jeg lukke telefonen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Klem U

 19. Belinda sier:

  Signerer på den og, Hege! Vi får være litt Sokrates, undres og spørre! Uten at man nødvendigvis finner svaret. Ingen fasiter, heldigvis:) Jeg skulle lett tatt et glass vin med Sokrates forresten, sikker på at han var en stilig type (da mente jeg VENNskapelig vindrikking, hehe). Leonardo da Vinci skulle jeg også mer enn gjerne ha hilst på, han tror jeg må ha vært en fest, en virvelvind! Jeg synes det er helt fantastisk med disse gamle skapningene, som stilte spørsmål som vi enda undres over og ikke vet svaret på. Det er å «leve» til Evigheten og forbi, det! Og det var hilsen meg som mislikte ex.phil på det sterkeste:)

  • Unni Lindell sier:

   Ex phil var forferdelig. teoretisk, usjarmerende og uforståelig. Har aldri følt meg så dum før, trdde jeg var evneveik. He, he, det var jeg jo ikke. jeg var jo god på drap, he, he.

   U

 20. Hege Hjørnevik sier:

  Hva kan jeg si? Tok aldri ex.phil jeg! Men fonetikken slapp jeg ikke unna! Forresten, vet dere hvor kult det er når en 3.klassing sier;- Hva mener du med lyden? Er det liksom fonemet dere snakker om?! Det er da vikaren skjønner at disse ungene har fått innført begrepene på rett knagg! He,he! Jeg er fasinert av filosofene, og derfor har jeg lest noen av de eldstes tanker (og dialoger)! Uten eksamensangst er det mye mer givende og lærerikt!Og så kan en bruke den tiden en trenger for å fordøye det en leser! Jeg er av dem som tar litt tid å modnes… Men jeg er glad i noen av de nyere filosofene også! Spesielt Mr. Næss! Skulle gjerne tilbrakt noen timer med ham og Ghandi!!! Tenk å få stille dem spørsmål,da! Det måtte ha vært toppen! Det er det som er så bra med bøker! Det er jo tankeoverføring å skrive, og selv om en etter sin tid ikke kan formidle muntlig lenger, er tankene der for andre hvis de bare vil lese dem! JEG ELSKER BØKER!

 21. Unni Lindell sier:

  Næss var fantastisk. Jeg traff ham noen ganger. Han var så HERLIG BARNSLIG !!! Det er jo barn også. Hva mener du med lyden, ja. Et suverent spørsmål. Min Fredrik, som nå er 29, sa da han var 6 år og skulle legge seg. – Mamma, hva ville du helst ha vært om du ikke var mamman min, postmann eller død?
  He, he, hæ liksom, hvor fikk du den frågan fra?
  Vel, tror jeg ville foretrukket å være postmann. Kanskje postmann Pat, for han har jo katt.
  U

 22. Hege Hjørnevik sier:

  Herlig! Og du er heldig som fikk tid med min helt!Nå er ikke misunnnelse min største egenskap, men litt misunnelig blir en jo! Ler!

 23. Unni Lindell sier:

  Man skal være litt misunnelig. Jeg hadde ham til bords hos Erling Kagge en gang. Da bokset han meg plutselig i siden så jeg nesten mistet pusten. Han sa man alltid måtte følge med på sidemannen, he, he.
  U

 24. Hege Hjørnevik sier:

  Smiler! Nå farer jeg på øving med koret! I kveld er det konsert! Til inntekt for en god sak selvsagt! Vi kan gjøre litt med den ujevne fordelingen! Vi bruker sang! Klemmepå!

 25. Unni Lindell sier:

  Hva heter koret ditt?
  U

 26. Hege Hjørnevik sier:

  Sangkoret Lyderhorn! En hel bråte av flotte mennesker som synger sammen! Kjempegøy!

 27. Sarahmor sier:

  Hu hei supermegagiga prestasjonsangst. Imorgen er dagen for neste stunt i forskningsprosjektet. Lite står på spill, men nervene er høye.

  Ex phil var superinteressant men er nå først og fremst en referanseramme som er med videre på livets landevei.

  Hvis noen lurte hvordan det er med
  Sarahmor

  • Unni Lindell sier:

   Og det er det flere som lurer på. Så glup du er, jeg bøyer meg i støvet. Helt bokstavelig, for jeg har vasket kontoret i huset mitt. He, he, har bodd her i 5 år og det er FØRSTE gang jeg vasker vinduene innvendig. Så møkkete, hvor kom den skitten fra helt plutselig liksom. jeg røyker jo ikke engang. Må være katta, typisk!!!!!!!!!!!!!!!
   U

 28. Hege Hjørnevik sier:

  Lykke til i morgen, Sarahmor! Heier på deg!

 29. Belinda sier:

  Åh, det var rart det du Unni sa om ex.phil og det å føle seg evneveik, for akkurat slik hadde jeg det og. Den fortreffelige kombinasjonen av ex.phil og matte, to infløkte og høytsvevende fag, hver på sin måte, gjorde at jeg følte meg så evneveik at det nesten tok livet av meg. Bokstavelig talt. Eller, da selvsagt ikke alene, men sammen med en litt tung sekk, som jeg gjerne akkurat da hadde begynt å pakke opp og forstå hva som var inni, og den kaotiske, ville, knaggløse tilværelsen som det er å være førsteårsstudent på et stort universitet er. Det er brutalt å være førsteårsstudent. Leste i avisen i dag at det er rekordmangel på studentboliger, og det tenker jeg er veldig synd. Det er rotløst nok å bo i en fremmed by, uten familie eller venner eller fastlege eller peiling på bussruter eller noenting, om man ikke skal være hybelløs og. Det gjør noe med en å campe på sofaen til halvveisvenner man gjerne nettopp har møtt, og ihvertfall når man samtidig skal navigere gjennom den skumle jungelen av fire hundre studenter (og for å lykkes der, for å få venner og kollokvievenner og alt man trenger for å overleve på studiet nytter det ikke å se lei seg eller stressa ut, da er det Colgatesmil og åttedager-i-strekk-festing som teller) og semestereegistrering og fagkombibasjoner og Lånekassen og alt. Survival of the fittest i pent innpakkede former, men fortsatt brutalt. Og jeg var nok ikke «fit» nok da jeg begynte å studere, fysisk jo, men ikke psykisk. Så, da jeg mistet grunnstøtten min, mitt faste fundament, min eneste mestringsarena, nemlig det å være skoleflink, og det i en fremmed by, da ble det ganske raskt ganske destruktivt å være meg.

  Uff, nå ble det mørkt her inne! Så for å trekke opp rullegardinen og slippe inn litt sollys igjen: For all del kan det være supergøy og fritt og deilig å være student og. Så om noen skalsnartstudenter eller andre studenter leser dette: hold ut! Det blir bedre etterhvert! Man må bare karre seg gjennom det første halvåret eller året, så går det seg til. Eller gå en omvei via en høyskole, der er det som regel mye triveligere og inkluderende. Og nå leser ikke min vakre søster dette, men jeg er så stolt av henne som snart har vært student i 6 år og som nå har strevsom praksis på de rareste, minste steder, med nye hybler annenhver måned. Det er rotløst det! Men det ordner seg!

  Og sånn på slutten, gjerne for å hedre Statsguden vår, nå er jeg på barneklinikken med det minste nøstet mitt som sliter sånn med å puste. Og da er det jo virkelig trygt og deilig og bo i Norge, tenker jeg, med disse vakre sykesøstrene og legene (fint at mor får noe fint å se på, hehe) som suser rundt med kunnskapen og tryllingen sin. Jeg elsker å bo i Norge! Hurra, hurra! Og nå har jeg visst skrevet en stil til ser jeg, på telefonen min! Hehe, ventetid på sykehus kan være fint og!;D

  • Unni sier:

   Jeg ble heldigvis gravid da jeg var 20, så jeg kom meg ut «in real life», skrev litt på si og jammen gikk det veldig bra. Lykke til med barnet ditt, Belinda. Slitsomt med syke barn. Ja, bra å bo i Norge da!.

   Klem U

 30. Belinda sier:

  Skrev litt her og litt der innimellom legevakt og forstøvningsapparater og barneklinikk og alt, men hurra, Sarahmor, blir spennende og høre mer!

  Og skulle veldig gjerne hørt på koret ditt, Hege, jeg elsker konserter og tenker meg at du er flink! Og om det heter noe med Lyderhorn kan jeg nok gjerne høre på en dag og, uten å si mer!;D

 31. Hege Hjørnevik sier:

  God bedring til den lille helten! Håper det letter fort, slik at den lille kroppen snart er i full fart igjen!
  En trenger ikke å være så «flink» i kor! Det er det som er så bra! Men en må synge rent…og det klarer de fleste! (Du kan google det, Belinda, så vet hvilket kor det er! He,he!)

  Til Sarahmor!Lykke til i dag!

  Akkurat nå i skrivende stund ser jeg på God morgen Norge…Jeg er imponert over den nydelige unge mannen som taler for sin kjæreste! Jeg håper bare de lytter til ham! Han er jo bare så flink! Og virker veldig god! Slipp Maria Amelie fri! DA får vi en strålende dag!!!

  • Unni sier:

   Hørte nettopp på radioen at de slapp en kriminell narkoasylsøker fri fra Trandum for at det skulle bli plass til Amelie. Han har nå forsvunnet ut i det norske samfunnet. VANVIDD!!!!!!!!!
   U

 32. Hege Hjørnevik sier:

  Det er et eventyr!Heia!

 33. Hege Hjørnevik sier:

  Er det lov å banne her? F*** i he*****!!!!!

 34. Hege Hjørnevik sier:

  BRA!!!!

 35. Belinda sier:

  Hehe, skal si, jenter! 😀

  Googlet koret ditt og syntes det så knallspennende ut, Hege! Og du, når jeg kjørte hjem fra sykehuset i natt tenkte jeg nettopp på barna i slummen i Sør-Afrika som jo dessverre ikke rent sjelden dør av astma. Var så glad for at jeg slipper være så bekymret som mammaene der nede, med skranglete heksedoktorer som eneste hjelp. Også har vi Unni da, som har skrevet bok med handling i Sør-Afrika 🙂 sikkert tilfeldig alt sammen, men i natt føltes det ikke slik, i natt tenkte jeg på det fine spindelvevet jeg tror holder oss alle sammen, skjørt men råsterkt (slik som oss!:) og nesten helt gjennomsiktig. Og jeg liker når jeg synes jeg få se korte, små glims av spindelvevet, i sollyset eller glødestjernelyset eller hva nå er. Og så lurer jeg jo på hvem som spinner trådene da..:)

  Og så lurer jeg på hvordan det gikk med deg Sarahmor i dag?:) Er litt spent på hva du forsker på, men det trenger du jo ikke si høyt. Og dessuten kan jo forskning være hemmelig, skal være hemmelig, det vet jeg jo, hehe!

  • Unni Lindell sier:

   Så du var på sykehuset til langt på natt, huff. Sykehusbesøk er så nakne og kalde, og ja, fine, om ting går bra.
   Så fantastisk at du vet om «Fuglefangeren», trodde den var glemt. Jeg vant Cappelsens romankonkrranse for ungdomsbøker med den for tjue år siden.
   Spindelvevet har jeg med meg hele tiden. SER det hver eneste dag, i alt!!!!!
   KLEM U

 36. Hege Hjørnevik sier:

  Åh, Belinda! Du formidler så fint! Betyr dette da at nurket ditt er bedre? Lenge leve ventolinen! og medisinen! Fortsatt god bedring!

  Og heia Sarahmor som jobber for at ting skal bli dokumentert/bevist? og dermed kan endre tidligere gitte fakta? Nye tanker er viktig! Innenfor alle felt! Så heia på deg,ja!

  Unni er kul! Jeg liker folk som tillater en amatørblogger å bruke noen kraftige ugudelige salver av ord når en er frustrert! (Og så skremmer hun vettet av meg! Tør ikke gå ute alene etter mørkets frembrudd snart…Ler! )

 37. Sarahmor sier:

  Det går ikke helt bra å synge Freee Maria Amelie på den Nelson Mandela-sangen. Og så hørte jeg på radioen Halvdan Sivertsen bruke åndsverkloven, etter at en høyrepolitiker hadde endret teksten på Kjærlighetsvisa hans. (Når man er sliten i hodet, er det fint å synge litt.)

  Takk for støtteord og heiarop. Dette er framsnakking, dette skulle kronprinsen hørt! Jeg har gjort noen særdeles oppmuntrende observasjoner, har lært masse, og ser at det er viktigere og viktigere å ha arenaer for refleksjon og diskusjon.

  Skjønt diskusjon i facebookens tid er ikke den debatterende kritikk av forrige taler, det har vi liksom ikke hud til. Ingen her sier – som de sier ute på VG’s debattsider – at MA bør reise. Ingen motsier vertinna. Er det ikke litt påfallende?

  En kjent medierådgiver sa engang: Før likte jeg å motsi folk, for å skape debatt og diskusjon. Nå har jeg funnet ut at vi får mye mer interessante samtaler hvis vi finner ut hva vi er enige om. Det får fram mye dypere sider i folk.

  Keep it coming, girls!

 38. Hege Hjørnevik sier:

  En klok medierådgiver,det der! Personlig synes jeg det er interessant å lytte til debatter, men å delta ville jeg ha syntes vanskelig…Da er jeg redd at jeg ikke ville ha klart å lytte så godt…I en debatt skal en jo liksom overbevise andre om sine egne argumenter…og da kan det jo være at en blir så opptatt av sitt eget at en etterhvert ikke ser skogen for bare trær…Jeg tror jeg er en iaktager og observatør, mer enn debattant…Kanskje jeg burde melde meg som sånn publikummer på Litteraturhuset? En sånn som fyller opp de tomme setene?

  Men du mener kanskje sånne disputas (er det det det heter?) for sånne doktorgradsavhandlinger…og forskningsresultater… og der er det vel kun håndfaste beviser som gjelder…og retningslinjer som skal ha vært fulgt for å få et korrekt resultat…og tolkning av bevisene… Vet,du! Jeg blir bare så imponert over folk som mestrer dette! Du må virkelig være kjempe smart! Jeg beundrer mennesker som leter etter kunnskap og evner å ta den i bruk! Oi, det betyr nok at jeg beundrer deg litt,det! Kanskje til og med veldig!

  Når det gjelder FB så kan det være en arena for ulike synspunkter om en har skikkelig gode venner! Ler! Jeg er så heldig å ha en bror som slakter meg på FB!(Men jeg er størst, så da vinner jeg alltid likevel!!! Ler!) Han mente mine morsinstinkter og min empati blindet meg i politiske sammenhenger og derfor burde verden styres av menn…Og jeg mistenker at han siktet til menn som kan drikke en hel kasse øl på fest!

  Jeg er for kritikk når den er konstruktiv og gitt i mening for at noen skal evne å forbedre eller utvikle… Når den går på person er jeg litt mer kritisk…He,he…Kritisk til kritikk…Hmm…

  Nå tror jeg det er på tide at jeg tar meg en sang istedet! Fyrer opp anlegget… Hiver meg rundt og vasker gulvene…Ler! (I følge Dagfinn Lyngbø er Bjørn Eidsvåg et dårlig tegn, så jeg vet ikke om jeg våger å legge ham i Cd spilleren..Men pytt sann…) Ha en fantastisk dag! Det er vi vel alle enige om at alle bør ha…Eller…Hm…

 39. Unni Lindell sier:

  Jeg ELSKER latteren din, Hege.

  Så heldig du er med broren din. jeg er ikke på FB, det hadde blitt for mye for meg. Blogg får holde.

  Klemz u

 40. Hege Hjørnevik sier:

  Det er jeg uenig i! Jeg synes du helt klart bør få deg en FB side! Ler igjen. Herregud, jeg er nok litt vel flåsete med den latteren, men jeg er bare sånn!I ukjent terreng synes jeg, så jeg har en god del igjen å lære…Må jo bare øve meg på sånn blogging da, vet du! Hvis jeg skulle våge å få min egen blogg. (Ungjentene sier det skal være ærlig og personlig…så da blir det vel det da…Men det er tryggere å lyve og bare finne på ting…)

 41. Hege Hjørnevik sier:

  OK! Det kan jeg dessverre i motsi, da jeg venter i spenning på både Nifse Nella og mer krim..og kanskje et samarbeidsprosjekt med en hvis hele navn er ukjent…Rest my case og fortsetter med framsnakk! Så fint at du svare på alles innlegg!!!! Du er super! Klemmepå!

 42. Hege Hjørnevik sier:

  …desverre ikke motsi..skal det stå…He,he..

 43. Sarahmor sier:

  Blogge, ikke jogge. Mener det fortsatt. Men det må ikke bli for meget, noen uker har jeg mer kontakt med fru Lindell enn med mi eiga mor – og det fører jo ikke til arv (eller miljø)

  Hege: Den beundringa der følte jeg strengt tatt var et resultat av en god porsjon fantasi. Men takk allikevel, hu hei.

  Nå har jeg ramla inn i Sukkerdøden igjen og synes det er noen sider ved Kari Helene som er lite forståelige. Vil en mutist kunne love å si noe pr sms? Når skammen over egen fremtoning er så tydelig, vil man da velge å dekke sitt sukkerbehov på elegante Pascal? Bare lurer…

 44. Hege Hjørnevik sier:

  Vær så god! Sarahmor! Bra innlegg!At det er en stund til du skal levere..to år?..gjør ikke min beundring mindre!! Dessuten kan jo min fantasi fremstå som en sannhet…når den står foran deg som tekst…Lars Vaular synger; Sannheten må redigeres, men det betyr ikke at følelsene bak ikke er ekte selv om! Det er vel fordi vi er tosidige vesner og lever i pakt med livets paradokser? Er vel lov det,vel! Å beundre din tenkte fremtid? Å beundre at du har et mål om å bli klokere og jeg synes du høres veldig smart ut! og da tror jeg at du har evnen og viljen til å ende opp i en disputas for doktoravhandlingen…Fantasi eller ikke! Når det gjelder Helenes sukkersug håper jeg Unni svarer! Jeg trodde på det! Ler!

  • Sarahmor sier:

   Ikke et vondt ord om å beundre noen eller noe, det er da en ektefølt og positiv følelse. Forøvrig pleier jeg å si det samme om forelskelse – at det er nitti prosent fantasi. Og dermed så deilig, så deilig!

 45. Hege Hjørnevik sier:

  Belinda; – Til eviheten og forbi? (Krysser fingre og tær, jeg!)

 46. Camilla Louise Sørensen sier:

  Hei Unni!
  Jeg er veldig glad for at Maria Amelie er sluppet fri! Endelig!

  Over til noe annet – jeg har et skoleprosjekt om deg, der jeg skal fordype meg i deg som forfatter, og skrive om noen av bøkene du har skrevet. Jeg bor i Røyken, og derfor lurte jeg på om du kanskje har lyst til å møte meg for et lite intervju? Hadde vært så gøy! Send meg en mail dersom du har lyst 🙂 Kontakter deg her fordi jeg ikke fant noe annen informasjon om mail og slikt.

  Jeg skal fremføre 1. februar, så helst før det.

  Hilsen fra Camilla Louise
  camilla_louise93@hotmail.com

  2MKA, Røyken vgs

  • Unni sier:

   Hei. Bloggen min kan dessverre ikke være et forum for særemner og særoppgaver.Da får jeg et «ras» av slike henvendelser og får ikke gjort noe annet. Har ikke mulighet til det. Lykke, lykke til.
   STOR klem
   UNNi

 47. Sarahmor sier:

  PS Juha har heller ikke oppholdstillatelse. Skal han også få bli i landet? Blir det fakkeltog for Juha? (Er vi med?) God skrivelyst, Unni!

  • Unni sier:

   Det er jammen meg sant. I neste bok skal jeg se hva det blir til med Juha. Men han har jo arv et penger etter kripossjefen. Jeg skal sjekke ut skikkelig og bruke alt.

   Klem og takk for tips
   U

 48. Belinda sier:

  Hege, tusen takk for så koselig hilsen, i flertall!:D

  Sønnen min er bedre, etter nten sykehusbesøk (fikk beskjed i dag om at han burde ha vært innlagt hele uken, men at de ikke hadde gjort det pga at barneklinikken var full. Veldig hyggelig. Takk for den, liksom, hilsen mamma som er overbekymret fra før av…).

  Og mot stjernene skal vi jo begge, ikke sant?:-D

  Men nå må jeg løpe videre, løpeuke (ikke løpetid som telefonen min ville oversette ordet til, haha).
  LIVET kommer i bolker, store og små!

  Klem!

  • Unni sier:

   Kjære Løperjente.
   For en uke du har hatt, Belinda. Lillegutten er viktigst, så veldig glad for at det går bedre med ham.
   Ja, vi skal sikte mot stjernene og enda lenger, alle sammen.

   KLEM U

 49. Hege Hjørnevik sier:

  Oi! Det er visst fredag!!!
  Fikk nettopp en melding fra en venninne av meg om at hun har fått ME! Noe med vaksinen i fjor? Jeg lurer på om noen har råd for hva venninner som bor på andre siden av landet kan bidra med…Når noen ligger på sykehus og sånt sender en jo ofte blomster…Men hva gjør man når noen forteller at de har ME? Tenkte å skrive et kort, men hva sier man,da? Ble litt satt ut her, skal jeg være ærlig.
  God helg til alle sammen!

  • Unni sier:

   Du skal skrive:
   Så positivt at du har fått en diagnose. Å gå og kjenne seg megadårlig uten grunn må være helt forferdelig. Kroppen er satt sammen av følelser og kjøtt. Den kan man ikke styre. Kroppen blir påvirket av både fysiske ting og negativt stress. Nå VET du, og kan strekke deg så langt du klarer, samtidig som du har «unnskyldning» for omgivelser og deg selv.

   Klem U

   • Sarahmor sier:

    Enig at en diagnose er bedre enn et uvisse – og det utløser også økonomiske rettigheter, og noen ganger behandlingsrutiner. Ellers er ikke all ME ME. Dvs noen har en utmattelse etter virusinfeksjon – det kan gå over.

    Gammelt ordtak: Doktoren er en person som underholder pasienten mens naturen går sin gang.

   • Hege Hjørnevik sier:

    (…og der oppdaget fruen svar knappen…Jo, nå begynner jeg å lære!Måtte bare prøve den!)

 50. Hege Hjørnevik sier:

  Ja, det er vel riktig å skrive noe, ikke sant?

  Hun er tidligere toppidrettutøver, så dette her tar sikkert tid å akseptere… Hun hanglet og hanglet…De sa først det var kyssesyke…Men du har jo rett i det med å ha fått en diagnose!Når ting har en naturlig forklaring har vi vel lettere for å akseptere det. Er vel bare det at det ikke var dette svaret hun ønsket seg…Men sånn er det bare! Setter meg ned med det samme og skriver en mail! Da får hun den med en gang! Tusen takk for råd og god helg!!!

 51. Andreas Bentzrød sier:

  ÅÅ, dagene blir bare nesten bedre og bedre. På osndag ringte en journalisst fra den lokale avisen min Østlands Posten og spurte om et intervju, angående skrivingen min. Jo ja, sa jeg forfjamset. Og slik ble det, så her i dag Lørdag den 22 januar skal jeg aldri glemme at jeg var i avisa med så stort bilde og så mye tekst. Dette er i forbindelse med en lokal skrivepris som elsveste Pelle og proffen mesteren har snekret sammen, ja jeg skriver om Ingvar Ambjønsen, dette føles deilig. Så jeg sitter her og skriver på bidrag. Selvfølgelig krim, følte jeg måtte bare skrive det Unni.Dessuten spurte damen meg og hva var det som fikk deg til og skrive.
  – Jo nå skal du høre, etter at jeg kommer over en bok hetende Honningfellen fikk jeg skrivekicket. Så jeg vil takke deg Unni, kjempestor klem fra Andreas. (Bare følte jeg måtte skrive dette:-)

  • Unni sier:

   Å, Andreas, GRATULERER!!!!!! Så helt fantastisk. Nå er du virkelig på rett vei. Nå er det bare å jobbe videre og tro masse på det du gjør.

   Stor Klem

   UNNI

 52. kristin sier:

  Hei! Fin hjemmeside og bra engasjement her inne. Skulle selv ha skrevet bok selv, men jeg har verken tålmodighet eller skriveevne ( mangler kjøtt på benet som norsklærern alltid skrev før) hehe. Ville likt å hatt en bok ang utviklingshemmede/funksjonshemmede. Siden de ofte er en gruppe som blir glemt (diskriminert), gjerne en blanding av fakta og spenning (ikke en tørr/kjedelig bok). Kanskje noen kreative sjeler her inne ville tatt for seg den ideen/jobben? kanskje selveste Unni ville gjort det? *lov å ønske* Hun er en god forfatter og jeg liker hennes engasjement og kreativitet. :)Har mye erfaringer (ang tema jeg nevte, som jeg gjerne ville delt gjennom bøker) *klem*

  • Unni sier:

   Takk for tips Kristin.

   Jeg tar det med meg når jeg nå planlegger ny intrige i krim som jeg begynner å skrive på i august.

   Klem fra UNNi

 53. kristin sier:

  legger til en link til en underskriftskampanje som jeg føler er veldig viktig for alle mennesker som har behov for hjelp og som har lyst til å bestemme hva slags hjelp de selv ønsker og trenger (til sine like behov). MOT diskriminering og for likestilling av funskjonshemmede:

  http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=3046

 54. kristin sier:

  ulike behov skulle det stå (ikke like behov) ups

 55. kristin sier:

  takk takk! 🙂 Høres veldig bra ut! si i fra om du vil ha noe informasjon ang temaet, så kan jeg prøve å spytte ut med litt info hvis det er noe brukbart. 🙂 mailen min er junekola@online.no

 56. Sarahmor sier:

  Hanne Wilhelmsen er jo handicappet, men hun fikk jo selveste den amerikanske presidenten låst inn i kjellerboden…
  Nei, nå gurgler det muntert i barnesengen her, jeg tror det er tulla som vil hilse til bloggen!

 57. Unni sier:

  Å, hils tilbake, så du har en liten tullemor, så koselg.
  Klem U

 58. Kay sier:

  Hun er endelig kastet ut
  Hurra!!!!!

  • Unni sier:

   Regner med at det er Marie Amelie du mener og ikke tulla til Sarahmor?

   Mange meninger om dette, selv synes jeg også det har blitt litt vel mye, om sant skal sies. Det er jo ikke bare henne, men mange andre også. Hun får jo hjelp, men det holder snart nå dette mediesirkuset på første klasse.

   U

   • Hege Hjørnevik sier:

    Men det satte ihvertfall igang en viktig diskusjon for hvordan vi ønsker at innvandrinspolitikken skal håndheves! En ting er regler og etikk en annen er praksis og moral… (Sikkert mange i vidergående som gikk opp MINST en hel karakter i samfunnsfag, ihvertfall!) Nå kommer snart neste sak… Er det riktig at politikere stopper teknologi og utvikling av hensyn til samfunnsmoral og etikk? Vil ultralyd til alle før uke 12 føre til et hardere samfunn? Vi har teknologi, men får ikke bruke…Hm…

    • Unni sier:

     Absolutt, blir bare litt mye når hun flyr businessklasse ut av landet med 50 journalister på slep.
     Det gå nok bra med henne.Og det er fint!.
     U

 59. Sarahmor sier:

  Tulla mi skal visst ikke sendes noe sted – annet enn marsj i seng; men det blir senere i visa. Akkurat nå skoggerler hun av den ideen, og skoggerler er et veldig fint ord.

  Det var jo litt synd at Maria Amelie-saken ble overeksponert, slik at vi ble oppmerksom på mediesirkuset. Se forøvrig filmen Wag the dog om manipulering av opinionen.

  Hege: Vi har da rett til å bruke ultralydteknologi før uke 12, dersom vi betaler selv? Hva vil du oppnå med forslaget om UL til ‘alle’ (antar du mener alle gravide) – mener du i tillegg til den i uke 18? Hvilken gevinst vil du ha utav disse ekstra helsekronene?

  • Hege Hjørnevik sier:

   He,he. ER ikke jeg som tar det det opp! Det er i media!!! På God Morgen Norge;-) Men det de ville var vel at det ikke var bostedsdresser og økonomi som skulle bestemme om du fikk mulighet eller ikke så tidlig i svangerskapet… Og så gikk det på valget til å avbryte svangerskapet om de oppdaget feil..Før uke 12 kan dette gjøres ved inngrep… (Det var å flytte dagens tilbud til tidligere, tror jeg…Samme kostnad, men etisk dilemma.)

 60. Hege Hjørnevik sier:

  For å avslutte; Jeg er glad for at Maria fikk komme hjem igjen…Kanon innsats på 1. mai 2011 gjorde hun også!
  Gleder meg til neste bok av både henne og Unni!!!
  God sommer!!! Klemmepå!

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)