unnilindell.no

Rådyr, svensk journalist og kjære Knut Olsen!

Publisert den 12.01.2011 i Uncategorized

Jeg er så lei meg for at Knut Olsen er død. I «Nattsøsteren» er han med med fullt navn, for Cato Isaksen blir intervjuet på Dagsrevyen. Jeg fikk et brev fra Knut Olsen etter det, der han sa at han syntes det var gøy. Tror ALLE i Norge er lei seg. Han var liksom en vi «kjente». Jeg syntes han var så kjekk også. Sikkert dumt å si, men jeg mener det.

Akkurat nå har jeg tre rådyr i hagen. De er så nydelige at jeg får helt vondt av å se på dem. De gnafser i seg av buskene mine og det er de hjertelig velkomne til, selv om det blir skader i hagen. So what!

Leste i Budstikka om et rådyr som ble drept av en løs hund for noen dager siden. Det sto at dyret skrek av smerte i flere minutter mens hunden bet og bet og rev av den store stykker.  Jeg klarer IKKE løse hunder. I Bærum er det båndtvang hele året. Det er hjerterått når noen (få heldigvis) hundeeiere ikke tar hensyn.

Heldigvis er de fleste «ordentlige og oppegående». Eierne altså,  hundene følger jo bare instinktene sine.

Håper rådyrene går snart, for jeg vil at de skal komme seg inn i skogen og ikke gå rundt her hvor det er mange hus.

I dag har jeg vært i «utlandet» (skriveleiligheten min i Oslo) og hatt besøk av journalist fra Stockholm. Hun var et helt fantastisk hyggelig og vakkert menneske. Tror samtalen vår ble et fint intervju. Vi har drukket vin og spist og kost oss under intervjuet. Snart skal jeg nemlig lansere Sukkerdøden i Sverige.

Men nå er jeg hjemme igjen hos mann og katt. Katten Knut sitter i vinduskarmen og kikker ut på rådyrene og sender meg fortvilte sideblikk, som om han sier. Hva gjør «de» her, i min hage.

-De har lov, sier jeg.  De er «en av oss».

Han sukker og begynner å slikke seg på halsen. Typisk, han later som om alt er normalt. Men nå vil jeg at rådyrene skal løpe og gjemme seg. Også tenker jeg på Knut Olsens familie, for dem har verden «stoppet opp», og her står jeg i vinduet mitt og har det så bra. Livet er så sårbart og tynt.

KLEM UNNI

9 kommentarer til “Rådyr, svensk journalist og kjære Knut Olsen!”

 1. Sarahmor sier:

  Løse hunder, jeg tenker på Varsleren. Likte du den boka? S

 2. Hege Hjørnevik sier:

  Hei!
  Det er nesten uvirkelig når noen dør… likevel er det veldig virkelig… Alle som kjente Knut Olsen har min dypeste medfølelse… Det er vanskelig å finne ord til sorg… Jeg føler alltid at jeg er dårlig på sorg,jeg… Kanskje nettopp fordi ord virker så fattige…

  Jeg liker bildet du deler av de tre rådyrene… Det virker så fullt av stillhet og passer veldig godt…
  Tusen takk!

  Klem Hege <3

 3. Therese sier:

  Det er så rart når «kjente» mennesker dør. Jeg huser da prinsesse Diana døde, jeg gråt og gråt.. huff. Fikk skikkelig sjokk da jeg så Knut Olsen var død, selv om man bare kjenner dem gjennom tv så kan man kjenne det fysisk på kroppen når man får slike triste nyheter.

  Og i dag kom jo nyheten om at en annen NRK-anker venter barn, Ingerid Stenvold, da tenker jeg at det er livets sirkelig.. livets beinharde og ubønnhørlige sirkel.

  Skrev om det her: http://husmordrama.blogspot.com/2010/11/spor.html

  da en gammel nabo trakk sitt siste sukk i november.

  Nyt rådyrene, Unni, og ha en strålende dag!

  Klem!

 4. Åse sier:

  Hei !

  Dette kommer litt utenfor tema, men er i grunn eneste muligheten jeg har til å få spurt deg om noe. Jeg skriver en oppgave om deg og forfatterskapet ditt. Jeg leter derfor etter grunner til at du valgte å bli en forfatter, og hvorfor det er nettopp krim du er så god på?? Slikt som barndom, oppvekst, interesser osv..

  Kanskje finnes det ikke noen god forklaring annet enn at du er utrolig flink til å skrive(!), eller kanskje du ikke vil dele det, det forstår jeg. Måtte bare spørre 🙂

  vennlig hilsen Åse

 5. mariell sier:

  hei. Jeg har et prosjekt om deg og jeg lurer på hvilket tema du fokuserer mest på i bøkene dine

 6. Madge sier:

  Hey, you’re the goto epxert. Thanks for hanging out here.

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)