unnilindell.no

SIGNERINGSFERD!

Publisert den 05.12.2010 i Uncategorized

I helgen har jeg signert på Hønefoss og Jessheim. Ruta drar seg til, det er mange steder igjen før jul. Det er fantastisk gøy å treffe så mange blide lesere og signere så mange bøker. Bare i bokhandelen på Jessheim signerte jeg 75 stk Sukkerdøden. Fantastisk!!!

På Hønefoss kom min gamle sommervenninne fra Sundvollen, Helga. Så rart å se igjen gamle, gode venner. Og så kom min tremenning Svein også. Og på Jessheim kom en annen tremenning, Knut, med sin familie. Veldig stas.

Apropos familie, denne uka skal jeg på pressekonferanse om et tv program jeg har fått være med på, der utforsker jeg slekten min langt tilbake i tid. Programmet kommer i januar. Dette har vært fantastisk. Det er rart med familie og hemmeligheter som liksom ikke skal snakkes om. Mye rart og vondt kan skjule seg for mange. Dette er viktige ting, som jeg skal sjekke ut mer. Kanskje blir det bok om dette.

Hva tenker dere, har dere familieting som er fine, rare, vonde og såre? Tenker at mye kunne vært annerledes om ting hadde vært oppe i dagen. En jeg kjenner visste ikke at han var adoptert før han var voksen. Dette satte igang mange traumer i ham og gjorde ham mektig frustrert. Han hadde ønsket han fikk vite dette som barn.

Noe annet er venner som blir borte. Da jeg var liten, i blokka på Løkeberg, bodde det en jente i etasjen over meg som het Sylvi. Moren var Tysk og faren fra Kristiansand. Hun het Tornes til etternavn. Jeg har lett etter henne mange ganger. Hun betød så MYE for meg.Hun var ni da hun flyttet til Tyskland. Jeg husker jeg løp inn da flyttebilden kjørte og kastet med ned på gulvet foran kaminen. Noe ble ødelagt for alltid da jeg mistet henne. Hun fikk en bok i avskjedsgave av meg og broren fikk en plastbil. Jeg har tatt godt vare på en bitteliten leketøyshund, en grå liten puddel som jeg fikk av henne.Jeg har fått vite at det skjedde forferdelige ting med familien hennes, tror hun er den eneste som lever i dag. Savner henne sånn!!! Skulle gjerne ha funnet henne. Hun må være 54 eller 55 i dag, hun var litt eldre enn meg.

Klem UNNI

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)