unnilindell.no

GOD JUL ! HER ER ENGLEJULETREET MITT !

Publisert den 22.12.2010 i Uncategorized

Kjære alle sammen der ute. Her er mitt private englejuletre ferdig pyntet.  Jeg ønsker dere en God, God jul. Alle venner, all familie og alle dere nye venner som jeg har blitt kjent med dette året. Spesielt Anita, Siri, Gunn Hild og Mads, Erle og Tina, Vidar og mange fler. Og dere på bloggen, Belinda, Viktoria og ALLE dere andre. Tusen takk for at dere åpner siden min og skriver, jeg blir glad hver gang. Det blir spennende å bli enda bedre kjent med dere i det nye året.

Nå er jeg ganske sliten, men glad. Signerte siste runde i dag, hundre bøker rett ut. Stas. Jeg satt litt lenger enn den avtalte timen, for min kjære mann vasket huset, og jeg ville så gjerne at han skulle bi ferdig først, før jeg kom hjem. Og det ble han. Nydelig julevasket hus. Og så kom det julegave fra Noah på døren, med takk for alt jeg hadde gjort for dyrene i år. Da begynte jeg å grine ! Skulle gjort hundre ganger mer.

I går var jeg i bisettelsen til Dag Alveberg, som har produsert mange fine filmer. Orions belte og Elling blant annet. Vi var «naboer» i nitten år. Hans nærmeste savner ham vanvittig. Tenker varmt på dem i julen. Livet er ingenting for nybegynnere. Livet er et farlig sted. I den bisettelsen ble det spilt verdens vakreste sang. Da kjente jeg veldig på at det er fantastisk at vi lever og at de som er døde , har levd! Det er fint å takke for det. Dag har satt mange enestående spor etter seg. Han levde et rikt, rikt liv. Men han jobbet hardt for det. Og han fikk det til!!!  Men i år og i mange år fremover blir julen tøff og tung for de som elsket ham.

«Det fins en evighet av fred bak alle stjernene et sted» , skrev Inger Hagerup.

I dag på kjøpesenteret hadde jeg en rar opplevelse, plutselig kjente jeg en sånn intens glede over å leve. Her og NÅ !!!

Nå skal jeg småordne litt i huset og prøve å finne litt ro. Jeg gleder meg til januar, til lange mørke skrivedager. Det kiler i magen når jeg tenker på hvor heldig jeg er som får skrive.

Håper dere får en god jul. Da mener jeg med ro inni dere og snille mennesker rundt dere. Ingen har lov til å være sinna i julen.

KLEMMMMMM

UNNI

39 kommentarer til “GOD JUL ! HER ER ENGLEJULETREET MITT !”

 1. Therese sier:

  Riktig gledelig og fredelig jul ønskes deg og dine!

  Varme juleklemmer!

 2. Lisbeth K. Kvisten sier:

  For et fantastisk juletre!

  Må få ønske deg og dine også en kjempefin og god jul.

  Julehilsen fra Lisbeth.

 3. sidsel sier:

  Hei Unni, ønsker deg ei herlig jul! Jeg er en stor beundrer og prøver for første gang å skrive en krim selv. Når jeg tenker hendelsene i hodet blir jeg kjemperedd, problemet er at jeg ikke blir redd nok når ordene blir skrevet ned…arghhh..jaja, om du skulle ønske litt krim i jula, skrevet av en stoooor amatør, så er du vekomme til vår blogg http://www.bjarteogsidsel.blogg.no
  Klem fra Sidsel

 4. RS sier:

  For et nydelig juletre:)vil bare ønske deg og dine ei riktig god jul. klem fra Nord

 5. Ken Hansen sier:

  Det var jaggu en bra juleblogpost. Og takk det samme til deg og dine.

 6. Yvonne sier:

  Kjære Unni!

  Man skal helst ha ro inni seg hele tiden, være snill og være omgitt av generøse snille mennesker.
  De slemme menneskene kan vi lese om i bøkene dine =)

  Nydeligt engle tre!! Med englesølvhår og fjær.

  Kos deg i julen

  Yvonne pluss den lille beundreren

 7. Andreas Bentzrød sier:

  Hei Unni
  Treet ditt virket praktfult selv bor jeg i et slags englehus siden moren min elsker engler, nesten over alt hvor jeg går ser jeg dem. I vinduskarmen eller på stuebordet, men det er kanskje en betryggende følelse, som om du føler deg beskyttet fra erkeengelen gabriel, nå skal ikke jeg bli prest men allikevel, det med engler syntes jeg litt fasinerende. I hele høst har jeg rettskrevet kriminalnovellen min som til slutt ble en roman, med knappe 160 sider. Jeg har funnet frem gavepapir og pakket den inn. Skal bli julgave og ønsker flere bøker fra min hjerne ( har allerede skrever to), Boken heter » Nattengelen» og handler om narkotika og hvite løgner og hva som skjer med de som våger seg ut på dem. Min karakter er Førstebetjent Nicholas Falck, og dette blir andre boken med han. holder på med tredje som skal bli hetende «Heksedansen», ( de titlene bare deiser ned sånn plutselig, rart med det, men sånn er det når man sitter hver dag bøyd over tastaturet og skildrer så godt man kan følelser til personene. I januar blir det hektisk, skal være med og nominere bøker for ungdom i Oslo,på foreningen les. Har masse arbeid og dessuten skal jeg være med og holde foredrag om hva vi gjør, presse og radio kommer også,senere skal jeg og to andre jenter møte cappelen damm forlag og snakke med forfattere og redaktører gleder meg masse, så en hektisk første måned ( da jeg har bursdag, kanskje derfor?) Gleder meg til og høre mer om Marian og Cato mine lykkekarakterer, jeg håper og få møte deg snart. . Til slutt ønsker jeg deg en riktig god jul og et godt nyttår, hilsen Andreas.

  • Unni sier:

   God jul, Andreas. Det høres ut som som du er en fullbefaren forfatter allerede. Så helt fantastisk alt sammenb.

   Fortsatt god jul.

   Klem UNNI

 8. Belinda sier:

  Det var et nydelig juletre og nydelige ord, Unni.

  GOD JUL, vakre, kjære deg! Og god jul til dere andre «her inne»!

  En varm KLEM fra Bella og Boaen

  • Unni sier:

   Det samme til deg, og hils boaen. Gi den litt surkål da. Har ikke fått lest «Noe» ennå. Bare til info. Har vært så MYE, så nå har gjestene våre gått og jeg skal summe meg litt.

   STOR klem

   UNNI

 9. Hege Hjørnevik sier:

  God jul! (Her kom jammen Nifse Nella under treet og hun var, som alltid, en suksess!)

  • Unni sier:

   å, så koselig å høre at nella har flydd seg en tur til deg. Skal begynne å skrive ny Nellabok om noen dager.

   Varm klem
   UNNI

 10. Lise sier:

  Hei Unni!
  Vil ønske deg en fortsatt fin juletid og en fantastisk nyttårsfeiring <3
  Gratulerer med den superfine julepresangen. Det blir garantert et spennende år – kose dere masse.
  Hils guttene

  <3 stor klem fra Lise Margaretha

  (litt flaut, for ente gang har jeg mistet tel.nr ditt. Det er blant annet det som forsvinner hver gang det skjer noe med mobilen…håpløst..)

  • Unni sier:

   Å, Lise, så fint å høre «stemmen din. Jeg har tenkt sånn på deg og dere. Ja «superjulepresangen» er veldig fin. Utrolig ! Fint nytt år til deg også. 2011 ruler!!!!!

   STOR klem.

   Unni

 11. Hege Hjørnevik sier:

  Gratulerer til deg og dine! Så herlig! Kose dere masse med de verdifulle øyeblikkene!

  • Unni sier:

   Takk, ja det må vi virkelig gjøre alle sammen.
   U

   • Unni sier:

    BOA, BOA!
    Først litt ute i neste uke skal jeg kikke litt på tekstene dine, Belinda. Bare så du ikke venter deg syk. Håper boaen har fått pinnekjøtt og slappet av foran peisen i jula? Har vært på mange flotte familieselskaper og selv hatt tilsammen 24 gjester denne jula. Nå er det nyttårsfeiring i morgen, så snart hverdag. Jeg GLEDER meg til hverdag, det beste jeg vet!!!!!!!!!

    Klem UNNI

 12. Belinda sier:

  Tusen takk for at du skrev til meg, Unni!

  Adressen jeg skrev opp er gyldig fra 1. feb, vi skal flytte da. Eventuelle hjerter vil videresendes meg før det, men ja, som illustrasjon på at selv om jeg vet du er som en virvelvind, håpte jeg inderlig (og trodde, og antok) at også du tok en pust i bakken i julen:-D Og sånn helt uansett: Igjen, jeg står ikke i en posisjon til å forvente noe som helst, så det gjør jeg ikke heller!:)

  Boaen har fått pinnekjøtt, men jeg synes likevel han virker noe slunken (og godt er det, tror jeg!). Jeg fyller 30 år i dag (jeg skrev ikke det for å få gratulasjon, helt sant, jeg er elendig på å være bursdagsbarn, for å illustrere igjen feirer jeg dagen med å pakke flyttelass i esker:), og vet du, jeg våknet klokken seks i dag og følte noe var annerledes. Sikkert bare en fin placebo-effekt av selve dagen, men kanskje kanskje har boaen også blitt eldre i dag, og mer moden. Litt høfligere. Kanskje. Det virker slik. Jeg kan håpe.

  Nå må jeg forte meg og kaste litt før mannen min kommer hjem, han har vært åtte år i forsvaret, noe som betyr at vi har veldig mye TING (eller skrot..). Og jeg er en Kaster, og han er en Samler. Det er ikke fint å tjuvkaste, men jeg gjør det likevel, bare litt i hvert fall. Tjihi.

  Alle de beste ønsker for det nye året, Unni! Jeg gleder meg til å ”følge deg” her inne!

  • Unni sier:

   GRATULERER MED DAGEN BELINDA. Jeg var jo så heldig å få se deg i levende live på signeringsturneen og du er jo så PEN!!!! 30 år er en fantastisk milepæl. Også for Boaen, for Boaer er «gamle» når de fyller tretti, ruskete og tustete. De bør egentlig barberes helt ned, så kan de kjenne hvordan der er!!!

   Lykke til med flyttingen. Kanskje du kan kaste Boaen også, siden du er en Kaster. Samtidig bør man ikke kvitte seg med alt «helt fort», kanskje Boaen egentlig er en sprek liten engledjevel, bare sveisen bir barbert litt?

   Varm bursdagsklem

   UNNI

 13. RS sier:

  vil ønske deg og dine et riktig godt nyttår:))
  Klem fra nord.

 14. Belinda sier:

  Hehe, du er herlig, Unni! Tusen hjertelig takk, og TAKK DET SAMME!

  Barbere boaen var jo virkelig en festidé! Jeg må le av synet av en naken, litt frysen liten slump. Tror ikke han hadde vært så tøff da, nei. Ser for meg huden hans, som tynn, litt sånn gammelmannshud, omtrent som inni halsgropen til landskilpadder. Som fint, lett skrukket sandpapir. Han hadde passet godt sammen med anorexi-boaen min, klapperslangen, den nakne, irrgule med raslehale. De kunne blitt et heftig team, snoende og sleipe (for slanger er jo sleipe, selv om de er tørre. Luresleipe), som en mektig, tohodet monsterslange. Men Sulteboaen min kastet jeg ut vinduet for lenge siden, Hah! Jeg tør ikke kaste Boaen ut, ikke enda i hvertfall. Er jo så inderlig glad i han og, selv om jeg hater han som mest. Får heller se om vi ikke kan få til et mer harmonisk ekteskap eller søskenskap eller foreldreskap, og det skal jeg nok klare om han forsetter og oppføre seg som en gentlemann slik som nå! Også skal jeg kjenne på huden hans, lene meg inntil.

  Men dessuten, lett galskap er undervurdert. Mye takket være deg og dine vakre ord har jeg turt å bli glad i galskapen min, slippe Boaen ut av skuffen og la han være produktiv sånn konstruktivt istedenfor. Det føles fantastisk! For en gangs skyld gleder jeg meg litt til et nytt år! Så tusen takk for det.

  Ønsker deg en fantastisk aften, med stjerner på!

  En varm klem tilbake

  • Unni sier:

   BERG OG GALBANE !
   Jeg ønsker Boaen et lurkent nytt år. Han skal i Tivoli og kjøre galskapskarusell og berg og galbane !!! Det blir snasent.
   Takk selv du, Belinda du har gitt mange og meg nye måter å tenke på du. Det blir det nok mere av i 2011!!!!
   Klem U

 15. Hege Hjørnevik sier:

  Godt nyttår! (og gratulerer med overstått til Belinda!) Gleder meg til å se hva dette året har til oss, og jeg gleder meg til å se hva deres kreative hjerner klarer å produsere på bloggen…Håper at min kreative hjerne klarer å produsere noe fornuftig også i løpet av dette året! Det hadde jo vært storveis!!! Ler! Håper dere hadde en hyggelig feiring i går! Tror jeg skal følge min venninnes råd i det nye året; – Grip mulighetene, ta vare på øyeblikkene og tro på at du får ting til!Om ikke med det første, så ihvertfall sånn litt etter litt.. Klemmepå og tvi,tvi til alle i det nye året!!

  • Unni sier:

   Det er et fint nyttårsønske Hege.

   Klemmmmm i vei, jeg elsker nye friske år som man ikke har rukket å besudle med brunaktige og grå tanker og gjøremål. Nå skal jeg loppe ned englejuletreet mitt. Er trøtt i dag, ble sent i går og mye champis. (Skriver Champagne og ikke sjamanje, det minner meg om sjimpanse og det smaker ekkelt)

   Nå UT MED JULETREET.

   KLEM U

 16. Hege Hjørnevik sier:

  Ler! Nei, i 2011 skal vi handle utfra lyst og ikke plikt! Det er herlig befriende. Ingen besudling før minst langt ut i oktober!!! He,he… Ut med julen er en lystig plan…Det er som det ofte er med fest..Gå hjem mens du fortsatt morer deg… Da varer festfølelsen lenger…

  • Unni sier:

   Juletreet er ute, men jeg synes synd på det. Tenk så mange juletrær vi dreper hver jul. Blir kvalm av det. Og litt lei meg når jeg kikker ut på det der det ligger ensomt og morløst, uten pynt på plenen. STAKKARS!!!!

   Unni

 17. Hege Hjørnevik sier:

  Vel, du kunne jo gjøre som han oppfinneren NRK hadde en repotasje om for en sånn 10-15 år siden…Han satte treet i garasjen med en sånn anretning med «vann i trykk mot stammen» eller noe i den dur… En herlig fyr! Jeg elsker sånne repotasjer! Han klarte visst å redde treet slik at han kunne pynte det året etter… Treet var morløst, men ikke farløst! Håp, Unni! Der er alltid et håp! Eller du kan brenne det! Eller kutte det til flis og la det beskytte løkene som springer ut til våren… Eller du kan velte deg i dårlig samvittighet du ikke burde ha, for trærne bør vel ha ansvaret selv for sitt særdeles ansvarsløse forplantningssystem… Min sønn sa så greit; Mennene velger jo hvem som får frøene, sant mamma? MEN, hva med blomstene da? De sprer jo pollen overalt…Hvordan vet de da hvilket av mammatrærne som får frøet? Ler!

 18. Unni sier:

  Du har rett, Hege. Men jeg føler meg som en morder når jeg kikker ut på det. Neste bok kan jo hete «Tredreperen», he, he.

  Klem U

 19. Hege Hjørnevik sier:

  GLEDER MEG!!!!

 20. Sarahmor sier:

  NRK hadde en Puls-reportasje om ME. Hovedpersonen sa at nyttårsaften var den verste, fordi da lå hun der og tenkte bare på at det var gått nok et år uten at det var skjedd noe.
  For de fleste er det nesten motsatt – at når man tenker et år tilbake har det skjedd masse, masse. Nesten virvlende. Jeg har ‘hengt litt rundt her’ i bloggen, og det har vært hyggelig. Håper det beste for dere alle og ikke minst for deg Unni som gir mye av deg selv her og ellers.

  • Unni sier:

   GODT NYTTÅR SARAHMOR.
   Takk for gode ord.

   ja, sikkert slitsomt for mange syke med sånne store merkedager.

   Klem U

 21. Hege Hjørnevik sier:

  Jeg leste litt her inne idag, og innser at år har gått. Der og da føltes det sakte, men nå er det som om tiden fløy! År er ikke bortkastet, men hva om man ikke har tiden? Hva om klokka tikker og tikker mens man er biomasse og venter, håper, klamrer seg til en ekspertise som opplever alt ditt som sin vante hverdag, mens du er fullstendig hjelpesløs og leter etter den du er ment til å være? Nå og etterpå. En evig prosess! Kierkegaard kan ikke hjelpe, for han snakker ikke samme språk. Han snakker ikke om dem som ikke virker. Men, han kan være et verktøy for ens indre motivasjon, ikke sant? For språket endrer seg, og det er bra!

  i år tenkte jeg å kjøpe nye julekuler. Noen med fargene fra nordlyset, kanskje? Vi har nemlig Nordlys her også, titt og ofte. Faktisk kan jeg se det fra terrassen min! Men; Hvilken farge vil du ha? Om du får velge? (Jeg tenkte kanskje på krystaller, jeg, slik at lyset bestemmer for oss, uten at vi må velge… Og likevel har vi valgt krystaller… Det gir en kunstig følelse av kontroll over eget. Til og med makt. Men våger jeg? Eller skal jeg gå for de tradisjonelle? Håndblåst glass? Trolig ville strikkekuler vært det mest robuste, men kraften i dem ligger i materialvalget. Ullkvaliteten. Jeg ønsker meg vakkert og skjørt med en sterk glød! Vinkel og fallhøyde er svært viktig når man velger julekuler. Som i tekst. Men hva ville du foretrekke? Om du da altså fikk velge? Ole Brums filosofi er lov i juepynt, men kan man få det til å funke i tekst?

  Jepp, og sånn går dagene… Helt frem til november, 2013. Da vettu, tenker jeg at man foran den nydeligste julekule man noensinne har sett! Noe helt annet enn hva man tenkte på forhånd. I en brøkdel av et sekund har man glemt alt om stil, perspektiv, fasong og trend. Fargekoder og dekketøy som skulle matche i år, og ja, you name it! Ens infantile jeg står som fjetret foran en julekule, og eneste man der og da tenker på er at den passer perfekt!

  Klemmepå!

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)