unnilindell.no

FØRJULSVARME, KULDE OG OVERTRENING !

Publisert den 12.12.2010 i Uncategorized

Om en time skal jeg signere på et nytt kjøpesenter. Jeg løper og løper og løper, men jeg elsker det. Å møte så mange blide, fine lesere er en fantastisk følelse. Desserten etter hard skriving i hele vår og sommer. Jeg gleder meg til julaften, men vet at mange jeg møter også gruer seg. Noen sier det rett ut, at jula får frem såre følelser, at man er hudløs på denne tiden. Mange vil snakke når jeg signerer. I dag fikk vi et trist budskap om død. En forholdsvis ung mann i femtiårene, pappan til to fine gutter, venner av sønnene våre. De mistet moren sin for mange år siden. For dem blir julaften skrekkelig vond.

I et privat selskap på fredag leste Per Christian Ellefsen «Piken med svovelstikkene» av H.C. Andersen for oss. Han åpnet vinduet, så vi skulle kjenne litt på kulden.Den bråkete forsamlingen lyttet og ble iskalde utenpå og  varme inni. Det var noen nydelige minutter!!!!!!

Nå må jeg løpe, blir hentet av mine to «livvakter» fra forlaget, men først må jeg stoppe mannen min, som prøver å ikle seg treningsutstyr inne på soverommet. Man kan ikke jogge i denne kulda og på dette glatte underlaget!!!!!!! Kan han ikke bare slappe av litt da !!!! Jeg vet at straks jeg er ute av døra stikker han ut på piggskoene sine. Jeg har hørt at kulde ikke er bra for hjertet. Han jobber for idrettsforbundet, har sort belte 7 Dan i taekwondo og er sprek og «ung» som en tjueåring, men likevel. Jeg gjør alt jeg kan for å hindre ektemann og venner i å trene, tror jeg har funnet et spesiell nisje der. Noen må forsøke å bremse treningsgalskapen. Ta heller et glass vin og sett dere i senga og les en bok. Da holder man seg ung lenger!!!!!!

Unni

31 kommentarer til “FØRJULSVARME, KULDE OG OVERTRENING !”

 1. Fredrik sier:

  I løpet av helgen har jeg gått 5,5 mil på ski og jogget 2 mil. Jeg heier på pappa.

  Fredrik

 2. Unni Lindell sier:

  Hei, min spreke pilotsønn. Tenkte jeg det ikke. Du er prikk lik faren din. Husker du at jeg nektet dere ådrikke melk da dere var små, he, he. Melk er heller ikke bra. Du smugdrakk melk hos naboen.

  Klemz mamma

 3. Yvonne sier:

  Hei!

  Skriver til deg på vegne av en sjenert liten fyr. Vi lurer på hvor du signere bøkene dine. Noen steder i nærheten av Oslo?
  Samt tusen takk for mange koslige grøssende stunder!!!
  Ps noen sinne sett en jogger som smiler med rødvinsbart?

  God førjulstid fra Yvonne
  Samt sjenert hilsen fra din minste fan som samtidig er din eldste fan og som ingen aner eksisterer!

  • Unni Lindell sier:

   Så fin hilsen, Yvonne. He,he, nei aldri sett så nøye på joggere heller jeg, men de har nok mest melkebarter tenker jeg. Mandag 20.12 kl 15.00-16.00 signerer jeg på Tanum Karl Johan. Tirsdag 21.12 er jeg på Libris Grensen kl 13.00.
   Klemz Unni

 4. Viktoria sier:

  Da er vi to! Liker ikke å trene, spesielt ikke om om vinteren. da er det så kaldt og ekkelt, og kulda setter seg fast i lungene. Nei, da er det mye bedre å sitte inne, inntullet i et teppet, med en kopp kakao eller gløgg og lese en god bok, eller strikke votter, som jeg også gjør 🙂
  Takk for tipset 🙂 Da vet jeg hva jeg skal om en uke 🙂 En liten tur til Oslo, kanskje 🙂
  Men Unni, melk er vel ikke dårlig for kroppen i riktig mengde? Melk skal jo styrke sjelete!
  Jaja, trening er ikke bra for kroppen i for store mengder. Faren min tryna på sykkel for noen uker siden. han kjørte i full fart i en nedover bakke, og så ikke komlokket. Han tok en salto rett over rattet. Takk og lov at han hadde hjelm, ellers hadde det vært hodet hans som hadde knekt i to.

  Viktoria.

  • Unni Lindell sier:

   Jeg tror melk er direkte usunt for kroppen. Har lest masse om dette. I andre land drikker de ikke melk og Norge er på toppen med benskjørhet og alskens livsstilssykdommer. Sydover spiser de mye grønnskager, salater og vin og soya. Vel, vel. Selv spiser jeg bare littegranne brødi tillegg og det må være HELT MØRKT OG GROVT og ikke inneholde sukker. Jeg er kjempeglad i mat og spiser som en hest !!!!

   Stakkars faren din da. Sånn går det.

   Klem UNNI

 5. Belinda sier:

  Hehe, jeg smilte bredt når jeg leste innlegget ditt, Unni. Herlig god!:-D

  OM Herr Skjebne finnes tror jeg han har en plan med slike motsetninger i kjæresterier og ekteskap og vennskap med mer. En plan med at motsetninger møtes og så ikke kan leve uten hverandre.

  Her i gården er det også motsetninger, men motsatte motsetninger, mannen min forsøker å lære meg å slappe av. Han er veldig flink på å slappe av, tror aldri jeg har sett han stressa. Mens jeg springer, småjogger alltid, selv når jeg tvangssitter i sofaen. Ikke sånn ekte jogging, der har jeg blitt ganske sløv, mer sånn mental jogging. Litt sånn hjerne i et hamsterhjul.

  Ser for meg Herr Skjebne, der han sitter og humrer under snurrebarten sin (for om han finnes tror jeg han har snurrebart. Og gjerne flosshatt. Men helt sikkert spaserstokk, i sånn glinsende metall. For det er jo den han snurrer verden med!) over alle motsetningene han plasserer sammen. Koser seg, vet at man lærer av motsetningene. For det er vel det en gjør?

  Og jeg håper Herr Skjebne gråter når han ikke fører skjebnen pent. Eller aller helst at han har en plan som ikke er merkelig likevel. Jeg håper det, at det i hvertfall ikke er slemt ment. At Herr Skjebne ikke er slem, for det hadde vært lite hyggelig. ((Skrev en tekst til Aylar-innlegget ditt om Sirkusdirektøren med stokk og Livssirkuset hans, men har ikke lagt det ut. Sparer nå:))

  Lykke til på signeringsferden da, Unni! ((Ikke spring så fort du heller da, løpe sent, forte seg sakte. Jeg har som sagt aldri prøvd selv, men det høres så fint ut;))

  • Unni Lindell sier:

   Hjernen i hamsterhjulet er en suveren beskrivelse, sånn har jeg det også. I dag har jeg signert på Gardermoen. Solgte masse. Veldig stas. Nå skal jeg sette meg i senga og lese aviser. Mannen min er selvsagt på trening.

   Litt skuffet over at ikke pilotsønnen min dukket opp. Han landet kl 16.00 fra Wien. jeg ventet på ham,men han stakk rett hjem gitt, til den vakre kona si. Ble litt lei meg. Hadde ventet på ham.

   Sånn er det, sukk!!!!

   UNNI

 6. Belinda sier:

  Jeg begynner å forstå hva alle mener om at det sier Knips! også er de stabbende små blitt staute, store Vandrere. Jeg vet jeg ikke bør, men jeg er ganske glad nå for at barna mine om et litt langt knips klarer seg selv. Nesten ulidelig stort ansvar å være småbarnsmor, synes jeg…. Er så livende redd for å ikke strekke til, eller enda verre, bli borte vekk før de har blitt store. SKUMMELT.
  Det ble vel et sukk fra meg og:)

  • Unni Lindell sier:

   Gjett om jeg kjenner meg igjen, ønsket at guttene mine skulle vokse som bønnestengler og bli store i løpet av RASK TID ! Husker jeg satt i bilen hjem fra fødestua med nurkene og lurte på hvordan jeg skulle klare å holde dem i live. Det var prosjektet mitt, å klare det de første ukene, månedene og året ! Følte meg helt hjelpeløs og lurte på om leger og jordmødre ante hvem de leverte ungen til ! Det gikk bra, men var LLLLLAAAAANGE år, men ikke nå lenger. Nå virker de årene SYLKORTE ! ( nytt uttrykk) Jeg har ikke barn lenger, bare menn, voksne growups som jeg drømmer at er småbarn igjen. Jeg savner de små tykke anklene deres og de bittesmå tærne. Nå bruker de 46 i sko har hårete ankler. Huff, ja. Livet er RART! Spesielt siden jeg er like ung som før. Sånn føles det jo!
   Unni

 7. Hege Hjørnevik sier:

  Åh, jeg syntes det hørtes deilig ut å kunne løpe ute i kulden… Det er ikke farlig å bli litt pest ute hvis en dekker litt til over munnen… Synes du skal skryte litt av mannen din jeg! Han tar jo vare på seg selv for deg! Men om planen hans er å løpe marathon hver gang han trener er jeg enig med deg! DET er litt drøyt! Lykke til videre med travel adventstid, Unni! Håper det gir masse positiv energi!

  • Unni Lindell sier:

   Ok, Hege. Har ikke sett helt sånn på det. Vil bare SPARE litt på ham. Han trenger ikke å løpe rundt for å få frisk luft, han kan jo bare rulle ned bilvinduet av og til når han er ute og kjører.

   Klemz UNNI

 8. Belinda sier:

  åh, tusen takk, det var fine ord, Unni! Godt å høre at det ikke bare er meg som tenker slik. Ensomt i redselen uansett, men mindre ensomt.

  Jeg forstår godt at du savner de lubne anklene og hendene med innoverknoker. De er jo så deilige. Så myke. Vitner om en strevsom, men fantastisk epoke. Når det savnet kommer skal jeg kreve å få barnebarn, hehe!

  Rulle ned bilvinduet var en fantastisk kommentar. Hva med å kjøpe tredemølle til han til jul (med maxfart og maxdistanse), også teipe på en hårføner foran, som en ekstrafriskluft-funksjon? LURT, synes jeg. 😀

 9. Maren Iren sier:

  Hei Unni, du har vel ikke glemt din tremennings datter 😛 Håper vi kan møtes igjen, jeg har jo egentlig ikke vært så mye med deg, og det hadde jo vært fint å kjenne de i familien sin litt også 😉 Håper vi ses igjen, hade bra 😉 Hilsen Maren

 10. Maren Iren sier:

  vi er nødt til å holde kontakten litt ihvertfall da 😉

  • Unni sier:

   Hei.

   Har ny mac og har ikke klart å svare. Dessuten vært på heftig signeringsrunde i mange byer. Må bare si at jeg i alle fall tenker på farmoren og farfaren din hver gang jeg kjører forbi huset på Hager. Var der masse da jeg var liten.

   Stor juleklem
   Unni

 11. Håvard Aufles sier:

  Hei Unni!

  Du er en stor inspirasjon for meg og jeg skriver en sær oppgave om deg på skolen! Synes sjangerbredden du skriver er veldig imponerenes! Og det at du bestemte deg for å bli forfatter i en alder av 10 år! 😮 Jaja.. Fortsett med det du driver meg! Hilsen Håvard.

 12. Irene sier:

  Hei Unni!
  Ja, hva søren er det med menn og trening??
  Var i skogen vår idag med venner og fant oss juletre, bål med pølser, kakao og kaffe;))
  Ikke mere enn bilen er parkert og treet lempa inn i garasjen, så er mannen klar i treningstøyet!!
  En times kjøring til skiløypa…og han peser seg rundt der som en gal!!
  Er ute og jogger også i kulda og på glattisen…,har ikke piggsko engang!!!
  Nå skal jeg jammen meg google trening i kulda…
  Ha en varm innekveld <3 -Irene-

  • Unni sier:

   He, he. For meg er det innedager med sgeringer i kjøpesentre og butikker «overalt». I morgen er det pån igjen, men gøy!!! Jeg signerer MASEVIS og treffer gode og fine lesere som sier så mye pent.
   Jeg er heldig jeg!!!

   Klem UNNI

 13. Kaja T. S sier:

  Heisann Unni 🙂

  Jeg lurte på en ting.
  Jeg går i 10. klasse og vi har et fordypningsprosjekt i Norsk. Oppgaven går ut på at vi skal velge oss en bok som er skrevet av en Norsk forfatter. Jeg valgte å ta boka du har skrevet som heter «Anna + Didrik = Baby» 🙂
  Vi skal skrive et referat om boka og hva forfatteren (altså du) er opptatt av når du skriver og hva du ønsker å formidle med tekstene dine. Ingen vet jo dette bedre enn deg selv så jeg lurte på om du ønsker å svare på dette.
  Hvis du har lyst til å svare hadde jeg satt pris på om du kunne hjelpe meg.

  God jul!
  Hilsen Kaja

  • Unni sier:

   Hei Kaja.

   Så gøy at du skriver om boka mi. Jeg får utallige slike spørsmål og egentlig tenker jeg at dere selv bør analysere den, for du skjønner, egentlig skriver jeg bare historier og har kanskje ikke noe budskap bak teksten. Men alle lærere er skrekkelig oppåtatte av dette budskapet. nesten litt mye tenker jeg. Jeg skrver historer, så får andre analysere.

   Klemmmmmmm og lykke til.

   UNNI

 14. Kaja T. S sier:

  Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på innlegget mitt.
  Stå på videre, du skriver bra bøker!

  God jul!

  • Unni sier:

   Takk.
   Har signert 200 bøker i dag , her og der og i morgen er det Sandvika storsenter som står for tur.

   Jeg er sliten nå.

   Klemmmm Unni

 15. Yvonne sier:

  Kjære Unni !!
  Stå på, juleinnpurten er hektisk men desto deiligere å syyyynke ned i sofaen etter endt økt. Bedre en trening, skal du signere noe i romjulen? Vi fikk ikke kommet oss på signering Oslo, men er mobile og transportable dersom du skal signere i Sandvika i romjulen. Tenk at Sandvika var engang en yndig liten fiskeby som tiltrakk fransk og andre malere.
  Yvonne

 16. Ändrine sier:

  Kjære Unni
  Jeg har lest Nattsøsteren , har den som romanoppgave i 10 klasse. Vi har i oppgave å analysere budskapet i denne romanen, jeg sliter litt med å finne dette.
  Har du noen tips til meg?
  Mvh Andrine

 17. Hei Unni. Jeg leste en morsom Pondus-stripe for en liten stund siden. Jeg husker ikke om det var Pondus selv eller en kompis, men det lå i alle fall en sønderslått, oppskrapet og rasert type i sofaen. Da han ble spurt hvorfor han gadde å holde på med denne galskapen svarte han (fortsatt optimistisk..) at han «likte å holde seg i form»!!Ganske talende, er det ikke?

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)