unnilindell.no

FØRJULSVARME, KULDE OG OVERTRENING !

Publisert den 12.12.2010 i Uncategorized

Om en time skal jeg signere på et nytt kjøpesenter. Jeg løper og løper og løper, men jeg elsker det. Å møte så mange blide, fine lesere er en fantastisk følelse. Desserten etter hard skriving i hele vår og sommer. Jeg gleder meg til julaften, men vet at mange jeg møter også gruer seg. Noen sier det rett ut, at jula får frem såre følelser, at man er hudløs på denne tiden. Mange vil snakke når jeg signerer. I dag fikk vi et trist budskap om død. En forholdsvis ung mann i femtiårene, pappan til to fine gutter, venner av sønnene våre. De mistet moren sin for mange år siden. For dem blir julaften skrekkelig vond.

I et privat selskap på fredag leste Per Christian Ellefsen «Piken med svovelstikkene» av H.C. Andersen for oss. Han åpnet vinduet, så vi skulle kjenne litt på kulden.Den bråkete forsamlingen lyttet og ble iskalde utenpå og  varme inni. Det var noen nydelige minutter!!!!!!

Nå må jeg løpe, blir hentet av mine to «livvakter» fra forlaget, men først må jeg stoppe mannen min, som prøver å ikle seg treningsutstyr inne på soverommet. Man kan ikke jogge i denne kulda og på dette glatte underlaget!!!!!!! Kan han ikke bare slappe av litt da !!!! Jeg vet at straks jeg er ute av døra stikker han ut på piggskoene sine. Jeg har hørt at kulde ikke er bra for hjertet. Han jobber for idrettsforbundet, har sort belte 7 Dan i taekwondo og er sprek og «ung» som en tjueåring, men likevel. Jeg gjør alt jeg kan for å hindre ektemann og venner i å trene, tror jeg har funnet et spesiell nisje der. Noen må forsøke å bremse treningsgalskapen. Ta heller et glass vin og sett dere i senga og les en bok. Da holder man seg ung lenger!!!!!!

Unni

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)