unnilindell.no

STOLT I DAG !

Publisert den 10.11.2010 i Uncategorized

Jeg er stolt og glad i dag. Bokhandlerne har nominert «Sukkerdøden» til Bokhandlerprisen. Det er stort. Sammen med 9 andre flotte forfattere, blant andre Tom Kristensen, Tom Egeland, Henrik Langeland og Tove Nilsen.  I dag er en fin dag.

Klem

fra Unni

44 kommentarer til “STOLT I DAG !”

 1. Olaf Ødegaard sier:

  Det er fullstendig uhørt å avvise Woldbergs kobling til bomullsindustrien.
  Det er ingen som har ment at pelsdyrkampanjen skal opphøre – der får dere jo dessuten masse god PR!
  Dette er populistisk og politisk motivert –
  gi for øvrig gjerne penger til veldedighet – men hvorfor tallfeste din generøsitet på Dagsnytt18 … motiv?

  • Unni Lindell sier:

   Du, jeg er helt uenig med deg. Man kan ikke liste opp fæle ting i verden og rangere dem og anklage folk for å stå på for andre viktige saker. Jo, jeg synes jeg måtte si at jeg faktisk også bryr meg om mennesker og derfor har gitt bort penger og engasjement til det. Jeg setter ikke dyr over mennesker, men jeg bryr meg VIRKELIG om at den FORFERDELIGE DYREMISHANDLINGEN må stoppes. Og det gir jeg JERNET for. Voldberg ødelegger mye for Høyre, som jeg selv har stemt på mange ganger, men ikke nå lenger!!!!

   Hilsen fra UNNI

 2. Andreas Bentzrød sier:

  Gratulerer Unni, skulle bare mangle. Håper du får prisen, du vet jeg heier på deg, uansett bok. Jørn L.H har fått solgt Bunnfall til England, det er også kjempe kult.
  Ha en fin kveld 🙂

 3. Belinda sier:

  Gratulerer, Unni! Stas! Velfortjent!

 4. Lisbeth K. Kvisten sier:

  GRATULERER UNNI 🙂 Krysser fingrene for deg!

  Lisbeth.

 5. Sarahmor sier:

  Det må jeg si! Så spennende! Hva er kriteriene?

 6. May-Liss sier:

  Gratulerer så mye, gleder meg til å ta fatt på boken 🙂

 7. besart sier:

  kommer du til kristiansand? hvis det så kommer jeg uten å nøle

  • Unni Lindell sier:

   Har ikke hørt noe om Kristiansand, har lang liste over steder jeg skal til før jul, men som sagt tror dessverre ikke Kristiansand står der.

   Sier fra om jeg skal dit.

   Klem UNNI

 8. Belinda sier:

  Hørtes kjekt ut! Og Ålesund er en fin by. Kanskje en av de fineste, synes jeg.

  Lykke til i morgen, Unni! Det blir en knallappell! Jeg skal heie på DEG og DERE i morgen kveld, selv om det blir fra over fjellene der borte.

 9. Fiskerjenten sier:

  Kjempeflott, Når jeg er ferdig med Jan kjærstads roman *Jeg er brødrene Walker skal jeg lese Sukkerdøden. Håper får din skyld at du vinner i å 🙂

 10. RS sier:

  Gratulerer så mye,er velfortjent.Håper du vinner,skal krysse det jeg har:)

 11. Irene sier:

  Håper du vinner prisen, det har du vel fortjent;)
  Jobber selv i en bokhandel, og selger masse bøker av deg. Anbefaler, anbefaler;))))
  Har alltid inne bøkene dine;)
  Stå på mot dyremishandling!!
  God helg-Irene-

 12. Vilde sier:

  Hei Unni 🙂
  Jeg har lest mange av dine bøker, og har nå bestemt meg for å skive særemne om bøkerne om Cato Isaksen. Jeg sammenligner «Slangebæreren» og «Honningfellen». Min oppfatning er at måten du skriver på har forandret seg i løpet av de ti årene det er mellom de to bøkene. I den første boken synes jeg at det det handler veldig mye om Catos privatliv, og om vold mot kvinner. Det er også mye skildring av tanker, særlig fra Cato, Bente og Sigrid. I «Honningfellen» derimot, synes jeg det handler mye mer om etterforskningen, og selve krimgåten. Hva synes du om disse betrakningene og fortolkningene? Vil du si at dette kommer som en naturlig utvikling av forfatterskapet, eller er dette en bevisst endring i fortellerteknikk? Er det andre forhold du vil trekke fram ved sammenligningen av disse to bøkene?
  Synes det er veldig interessant og spennende å jobbe med dine bøker, og håper du tar deg tid til å svare meg 🙂

  • Unni Lindell sier:

   Vi bare si at du har rett.I Slangebæreren var også fortellermåten mer litterær, etter fem krimmer med Cato og familien hans i fokus var det på tide med «noe nytt». Da kom Marian Dahle inn i Honningfellen og fortellerstemmen min begynte å gå i takt med henne. Utvikling i et forfatterskap er nødvendig, så lærer man mye underveis, men fortsatt er det mange som sier at de liker Slangebæreren best av alle bøkene. Selv er jeg mest fornøyd med de tre siste, Honningfellen, Mørkemannen og Sukkerdøden.

   Lykke til da, klem UNNI

 13. Kitty sier:

  Jeg sitter her og strigråter over diktet du skrev i forbindelse med fakkeltoget mot pels i går.. Er så bra at du bruker kjendisstatusen din til å få frem dette viktige budskapet. Norge trenger flere ildsjeler som deg. Tusen takk!

  • Unni Lindell sier:

   Kjære Kitty.

   Det diktet ble skrevet i full fart, var en «stemning» bare, en følelse. Det er veldig trist. Her er det:
   VELOMMEN TIL NETTINGEN, LILLE VENN.
   Jeg er moren din, nå skal jeg die deg
   En kort stund, før du får ditt eget fengsel
   Der kan du se månen mellom sprinklene
   På den sorte himmelen, stjerner også
   Sees da, på jakkeslaget

   • Unni Lindell sier:

    Er jo ikke så saklig denne diktsnutten da, men bare litt sterkt føleri.
    Må være lov, tenker jeg.
    Klemx igjen UNNi

 14. Marit Prosvik Aarvåg sier:

  Hei Unni!

  Først; takk for mange timers intens spenning og god underholdning både i bokform og film! Jeg elsker bøkene om Cato og er oppriktig glad i han.
  Er nå midt i det aller mest spennende i Sukkerdøden og klarer nesten ikke legge boka fra meg.

  Jeg hørte deg på P4 ang. bloggen og vil derfor påpeke èn feil som jeg har merket meg. Du skrev at John Gustav Bieler tok 3 sovetabletter, hver på 7,5 gram. Det er litt i drøyeste laget. Vanlig dosering er 1 tabl. av 7,5 milligram. 🙂 (ellers hadde det stått dårlig til med han i resten av boka…)

  Gleder meg til fortsettelsen!!

  Stor hilsen fra en stor fan, Marit

  • Unni Lindell sier:

   Hei Marit.
   He, he, ja den doseringen av innsovningspillene er ganske høy, men det går faktisk fint for en stor mann. Selv har jeg i stressede perioder kasta innpå halvannen.

   Klem og tusen takk for gode ord.

   Unni

 15. Marit Prosvik Aarvåg sier:

  Jeg vet at han sikkert hadde tålt 3 stk, men ikke om han tar 7,5 GRAM i steden for MILLIGRAM, da hadde han nok daua 🙂 Dette er forsåvidt den eneste «feilen» jeg har bitt meg merke i hva dine bøker angår.

  Håper på flere bøker om Cato og gjengen!

 16. Andreas Bentzrød sier:

  Hei Unni
  For noen dager siden fikk jeg melding fra foreningen LES! at jeg var med i nominasjonsjyruen. Det hadde vert hele tjue ungdommer fra hele landet som hadde sendt en søknad. Jeg ble an at tre ungdommer som skal sitte i juryen til Januar. Er så glad. Jeg syntes det er viktig at forfattere tar opp samfunnsproblemer også blant ungdom. Og det er mange bra forfattere i år, gleder meg til Oslo -møte
  Leste om deg i avisen, apellen din virket kjempe bra. Helt enig med hva du sier. Utrolig kult at så mange stilte opp.
  Klem fra Andreas:-)

 17. Marte H sier:

  Gratulerer så masse med nominasjonen Unni!

  Du, jeg har et lite spørsmål:
  Vet du av noe sted jeg kan få tak i «Fire dager til fullmåne»? Altså for å kjøpe. Jeg har lett og lett, og det var yndlingsboka mi da jeg var mindre, så det hadde vært så koselig å ha den=) Har du noe som helst forslag? Jeg har prøvd både bokhandlet (nett og butikk) og antikvariat.

  Klem fra Marte

  • Unni Lindell sier:

   Å, kjære Marte. Så koselig å høre.den burde finnes i et eller annen antikvariat. Jeg har kun to eksemplarer selv dessverre. Den boka betyr mye for meg også.

   Jeg skal ha øynene på stilk for deg.

   Klem UNNI

 18. besart sier:

  dumt du ikke kommer til kristiansand. men jeg vil gjerne møte deg en gang. hadde vært koselig og møtt deg og prata face 2 face.. så kunne vi tatt oss et glass cola

  klem besart

 19. besart sier:

  oki. jeg cola og du vin.
  også må vi ha noe kake/kjeks ved siden av

 20. Isabelle sier:

  Gratulerer så mye!

  Jeg har lest alle bøkene dine unntatt en, som handler om Cato Isaksen, og nå holder jeg på med særemnet mitt i norskfaget.

  Jeg går tredjeåret på vgs, og vi har fordypningsoppgave i norsk. Oppgaven min er om krimromaner, og jeg har tre bøker, to av dine bøker; Honningfellen og Nattsøsteren (min absolutte favoritt, lest den 4 ganger) og en bok av Jo Nesbø, Snømannen.

  Vet du sikkert er superopptatt, og at det er lite profesjonelt og ta kontakt med deg via blogg, men jeg har søkt og søkt, og har ikke funnet noe annet.
  Jeg tenkte at det ville vært fantastisk og kunne ta med et utsagn fra deg til fremføringen min. Læreren min er også en stor fan, så jeg vet det vil bli varmt velkomment!

  Den første problemstillingen min er «Hvordan blir en krimroman bygget opp, og hva gjør den spennende»? Spørsmålet mitt til deg da, er hva du kanskje tenker rundt spørsmålet mitt, og hvordan du forbereder deg i det du skal skrive en bok. Jeg vet at du gjør mye research, det syns i bøkene dine.

  Hilsen Isabelle, stor fan. Mailen min finner du lenger oppe, håper inderlig på svar. Er ikke lenge til fremføringen!

  • Unni Lindell sier:

   Hei Isabelle.

   Jeg bygger opp bøkene etter en liten ide, som jeg får først. Som kaken som faller i gulvet i Sukkerdøden f.eks. Så «ser» jeg mennesken for meg, lager navn til dem og blir»kjent» med dem inni meg. Så finner jeg avivsartikler osv og syr historien sammen med et aktuelt tema, som i Sukkerdøden, internasjonal kriminalitet. Men imaget mitt er at jeg skriver om de «små» vanlige menneskene. SÅ KOMMER en overraskende slutt, som alltid er grøssende herlig å komme på og vips så er det bare å jobbe fletta av seg i et halvt år, skrive seg syk og svak. Så er boka klar!!!!

   LYKKE TIL

   Klem UNNI

   • Isabelle sier:

    Tusen hjertelig for et godt svar, og så fort. Det står det stor respekt av at du tar deg tid til å svare. Jeg har enda ikke fått lest Sukkerdøden, men den skal kjøpes inn med en gang jeg får lønn og er ferdig med særemnet mitt, som forståelig nok har tatt veldig mye tid.

    Tusen takk, og stå på! Du er en fantastisk forfatter:)

 21. Tone Stangeland Kaufman sier:

  Hei Unni,
  leste brevet du skrev til deg selv som 30-åring i KK og kjente at jeg ble dypt berørt. Og at jeg gleder meg umåtelig over din suksess som forfatter. Jeg har alltid opplevd at dine bøker er mer enn en god krimhistorie (det er de også!!!), men jeg synes du er usedvanlig god til å skildre menneskesinnet og ikke minst til dem som er redde. Jeg er kjempefan av bøkene om Cato Isaksen, men Rødhette er likevel kanskje den som har gjort sterkest inntrykk. Unner deg nok en velfortjent pris og synes det er utrolig bra at du bruker kjendisstatusen til å bidra samfunnsmessig og til å se mennesker.
  Beste hilsen
  Tone

  • Unni Lindell sier:

   Kjære Tone.

   Tusen takk. Ja, Rødhette er en annerledes bok. Glad for at du liker den. Det er litt enten eller med den, noen hater den og noen elsker den. Litt spennende at den «virker» i alle fall.

   Klem UNNI

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)