unnilindell.no

HER ER NIFSE NELLA OG JORDBÆRGIFTEN !

Publisert den 08.11.2010 i Uncategorized

UHUUUUUUU !!!!! Alle som er mellom 6 og 102 år. HER ER NY NELLABOK !!!

Den fjerde boka som Fredrik Skavlan og jeg har laget om det lille spøkelset Nifse Nella er ute i bokhandelene nå. Jeg er kjempestolt. Se tre av de fantastiske tegningene som Fredrik har tegnet under.  Nella er et topp spøkelse med hoggtann og krøllfletter. Hun bor på en syfabrikk sammen med mange andre spøkelser. Om dagen ligger de pent sammenbrettet på hylla, men om natten svever de ut i verden. Spøkelser eier ingenting, har ikke noe eget liv og opererer i hemmelige nettverk. De svever på siden av menneskene, skremmer dem litt, men passer egentlig på dem.

Nella drar til Spania for å forsøke å redde oksen Fedo vekk fra den store tyrefekterarenaen i denne boken. Nifse Nella er selvsagt også mot pels og hun skal selvsagt sveve i fakkeltoget lørdag den 13 november.

I Spania treffer Nella to andre spøkelser som heter Pablo og Salvador, de var berømte da de levde og var mennesker. De hjelper henne med redningsaksjonen og det trengs, for blodige scener utspiller seg på arenaen. Også de slemme, slemme Gobelinspøkelsene forsøker å rive Nella i filler. Hun møter også spøkelset Columbus, som har trykket en jordklode på stoffkroppen sin og som flyr sammen med henne over havet til Amerika.

STOLT AV SØNNEN MIN.

En hemmelighet, er at pilotsønnen min Fredrik (29)(Ikke Skavlan altså, så gammel er jeg ikke)har laget en ny fin sang som dere kan høre på lydboka. Nellabøkene utkommer i 13 land foreløpig. Nå skal hun altså ut på en ny farlig reise.

Hun og alle de andre spøkelsene fra Syfabrikken  hilser dere alle.

klem fra UNNi


27 kommentarer til “HER ER NIFSE NELLA OG JORDBÆRGIFTEN !”

 1. Therese sier:

  Åååhh, som vi gleder oss, vi er såå glad i Nella! Dette blir julaftengaven i kalenderen til 9-åringen i år. Herligste!

  Klem!

  • Unni Lindell sier:

   Å, så glad jeg er for at noen venter på Nella. Hun er så søtslem og fantastisk i sjelen sin. Hun har jo ikke vært menneske ennå, men flyter bare rundt som en liten flyfille i et ganske hverdagslig pent brukt stoff. Hun gleder seg sånn til å møte leserne igjen.

   Klem UNNI

 2. Unni Lindell sier:

  GLEMTE Å FORTELLE AT TYREFEKNING NÅ ER FORBUDT I CATALONIA, SOM FØRSTE PROVINS I SPANIA. DET ER NELLA, TENKER JEG! Det er Hun som er i farta! Men fortsatt drepes omkring 10 000 okser i årlig på tyrefekterarenaeer i Spania.

  NELLA HAR EN STOR JOBB Å GJØRE!!!!!

  UNNI

 3. besart sier:

  hvor mange sider er den

 4. Fiskerjenten sier:

  Kjempefint, nå venter jeg bare på at du kommer til bokhandlerne på signeringsferd, Jeg Traff Fredrik på Bruns bokhandel i Trondheim i fjor, så jeg venter ikke at dere begge kommer begge sammen, men du alene burde ta turen 🙂

  • Unni Lindell sier:

   Det skal jeg, har ikke fått helt datoene ennå, men det blir ca 17 eller 18 desember. Jeg skal rundt i store deler av landet i hele desember.

   Klem UNNI

 5. Lisbeth K. Kvisten sier:

  For en fantastisk nyhet! Dette har snart 10 åringen i huset ventet på, så hun kan glede seg til en bokpakke fra nissen i år også 🙂

  NELLA RUUULER!!!

  Lisbeth.

  P.S Sender samtidig en hilsen fra overnevnte unge frøken som synes du har en fantastisk fantasi. «Hvordan klarer hun å finne på alt sammen?» Tegningene til Fredrik står også høyt i kurs 🙂

  • Unni Lindell sier:

   Hils tilbake til 10 åringen. Ja, Nella ruler. Hun er det skjønneste overjordiske vesenet jeg vet om. Det er «hun» som skriver. Og Fredriks tegninger, vel, de er OVERJORDISKE. (huff, nå blir han sikkert høy på pæra, men, men.)

   Klem UNNI

 6. Belinda sier:

  Gratulerer så mye! Gleder meg massemasse til å lese kjekk historie og se på vakre tegninger!

  Også så viktig poeng dere fletter inn om dyrevelferd og de stakkars oksene! Fantastisk lurt! Beste måten å forandre verden på er gjennom barna!

  Det ble mange utropstegn, men ja, jeg ble så glad nå. Det må være lov;)

 7. Linda-Mari sier:

  Hei, kjære Unni! Jeg er STOR fan av krim-serien din om Cato Isaksen og co. Jeg liker å lese bøkene, men også se filmene! Jeg har tidligere kjøpt slangebæreren, drømmefangeren, sørgekåpen og nattsøsteren på DVD, men ser at for øyeblikket er orkestergraven og honningfellen kun å få kjøpt i samleboks?! Dette syns jeg er litt dumt, ettersom jeg har alle de andre fra før. Kommer de snart på DVD enkeltvis??

 8. Monika sier:

  Venter veldig på bok nr 5 – lenge til den kommer???

 9. jonas sier:

  den er sinsykt bra fortse med det beste jeg har hørt

 10. endre sier:

  jeg elsker gobelinerne som skavland har laget de bilde er så rart

 11. endre sier:

  jeg elsker gobelinerne som skavland har laget det bilde er så rart

 12. Kjersti Krogstad Hettervik sier:

  Når kommer bok nr 5 om Nifse Nella lurer min 8-årige datter på? Ho er helt hekta og venter 🙂

  Mvh Kjersti KH

 13. Patrika Mastberg sier:

  Hei.

  Femåringen min lurer og veldig på når bok nr fem av Nifse Nella kommer.
  Hun elsker de fire første 😀

  Fantastiske bøker.

  Mvh. mammaen til Nifse Michelle

 14. Kristin sier:

  Hei Unni, takk for mange supre bøker! Mitt gudbarn elsker bøkene om Nifse Nella. Kan vi begynne å glede oss til bok nummer fem?

  Hilsen Kristin

 15. Hannah sier:

  Du har signert min og det er dritkult! norsklæreren min er misunnelig på meg! haha xD

  Hilsen en stor fan her på østlandet 🙂

 16. Seb sier:

  Hei hva heter den sangen på slutten av jordbærgiften ???????? hvordan kan jeg finne den på nettet ?? 😀 😀

 17. Christer Nilsson sier:

  Har nå lest alle 5 bøkene for barna. Dette er de beste barnebøker jeg har lest! Så når kommer resten???

 18. Synne Stagrim-Kjær sier:

  Hei!
  Jeg lurer så veldig på når syvende boka om Nifse Nella kommer. Det føles som vi har ventet lenge, og jeg kikker ofte etter den i butikker. Er den på vei?
  Hilsen Synne

 19. Tane sier:

  Hei…
  Når kommer neste eventyret til Nella?
  Har lest med stor glede 😊
  Mvh

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)