unnilindell.no

Go’ kveld, død og fordervelse !

Publisert den 04.11.2010 i Uncategorized

 Sammen med Anne B Ragde kommenterte jeg i går skrekkbildene om pelsoppdrett som har florert i mediene siste uke, i et innslag som kommer hos Dorte Skappel på lørdag. Det er ikke riktig, som opdretterne sier, at det er radikale dyrevernsorganisasjoner som nærmest opptrer som geriljasoldater og fabrikkerer «bevis». Hadde det bare vært så vel !!!!!!!!! Målinger viser, at 81 % av den norske befolkningen er imot pelsdyroppdrett. Sår eller ei, dyrene står som fanger i bittesmå bur, de har netting under føttene også, som skjærer i potene. De kan aldri hvile, men maser maniske og ulykkelige rundt og rundt i burene. (Tenk at akkurat nå, lider de i burene) Mange land har forbud mot oppdrett, England, nederland, Sveits har sogar ALDRI tillatt det og Sverige og Danmark har sterke restriksjoner. DUMME, DUMME NORGE!!!! 40 millioner går fra statsbudsjettet til 350 oppdrettere. Det er en ørliten og ubetydelig og UMORLALSK næring. Ikke om jeg vil gi av MINE skattepenger til plageriet! NÅ MÅ DET BLI SLUTT!!!!

Fakkeltogert går fra Youngstorget lørdag 13 november. Oppmøte ca 17.30.

Unni

15 kommentarer til “Go’ kveld, død og fordervelse !”

 1. Hanne B.Ø. sier:

  Til pelsoppdrettere med sjelelige hjertefeil:

  Jeg tror vanligvis ikke på straff. Jeg tror vanligvis at kirken tar inderlig feil i hufse-straffe-teorien sin. Men jeg HÅPER de tar rett når det gjelder dere. Jeg håper den store incineratoren vil snurre og knurre lenge, til evigheten og forbi.

  Tre spørsmål fra meg til dere:

  1. Kan man drømme søtt om natten når man piner dyr på dagen?

  2. Hvordan har dere tenkt å bli lykkelige når dere blir store?

  3. Jeg regner med dere har en sjelelig oppfattelse på høyde med en gullfisk, eller lavere. Så rent hypotetisk: Hvilken farge tror du slantene som er igjen av sjelen din er? Gul? Rød? Sort?

  • Unni Lindell sier:

   Oj, Hanne. Så bra formulert. Du begynner å gå Belina i næringen. Jeg fatter ikke at noen kan orke å ha levende vesener i trange bur, med de usleste liv som finnes og så være menneske samtidig. Men noen klarer det jo. Det finnes 350 av dem!!!! De får 40 millioner i statsstøtte i året!!!!! AV VÅRE SKATTEPENGER!!!!!!!!!!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

   UNNI

 2. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Dette er skikkelig ille! Får jo vondt langt inn i hjerterota av å tenke på hvor fælt de stakkars dyrene har det! Bare det at de aldri får hvile seg uten smerter. Det er nesten ufattelig. Disse oppdretterne skulle fått prøvd seg i sånne bur selv tenker jeg!!!
  Veldig bra at du er så engasjert og tar opp denne VIKTIGE saken, Unni. Støtter deg fullt ut!

  Lisbeth.

  • Unni Lindell sier:

   Takk, Lisbeth.

   Det er faktisk lovbrudd. I paragraf 3 står det: «Dyr har egenverdi uavhengig av nytteverdie. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot unødige påkjenninger og belastninger». EN SKAM!!!!!!!!!!!!
   Klem U

 3. Hanne B.Ø. sier:

  Helt enig med deg og dere. Og tenk så fint om pengene heller kunne bli brukt til å sikre NATURLIGE bestander av dyr, for det er jammen ikke lett å være ulv eller fjellrev eller elg eller pinnsvin eller gaupe i skogene våre i dag.

  Forresten bryter de vel både § 2, § 3, § 4, § 5 og § 6.

  §2 er jo så fin: Det skal farast vel med dyr og takast omsyn til instinkt og naturleg trong hjå dyret så det ikkje kjem i fåre for å lida i utrengsmål.

  Burde bli servert på brødskivene i barneskolen. Personlig synes jeg vel at det er litt viktigere at ungene lærer denne paragrafen enn Fadervår. Og klarer de Fadervår utenat så klarer de denne og. Lett.

  Hilsen Hanne B. (Ble så mange Bel’er, så tenkte jeg skulle signere med meg selv på en så viktig sak. Men så ble det så passende med initialene, så da fjernet jeg Treet for anledningen. Humoren min har visst en kronisk tendens til å være dårlig, selv om jeg IKKE synes det selv:-D)

  • Unni Lindell sier:

   Kjære deg.

   Paragraf 2 er fantastisk. Skulle vært brodert og rammet inn og hengt over alle barnesenger i hele landet.

   Takk fra UNNI

 4. RS sier:

  har lest noen av argumentene for å bruke pels,og de blir bare dummere og dummere.Er ikke så kaldt i Norge at man må kle på seg dyrelik,ta heller og strikk en genser,kofte og lignende.Bor i Nord,og her kan det bli kaldt,men jeg ser nesten aldri folk i pels,her går det i strikket og tykke gode jakker.Ta og kast oppdrettere og pels brukere i burene og la de stå der en stund,og la de få kjenne på kropprn hvordan dyrene har det. Pels skal som du sier ha et bankende hjerte.Takk Unni og Anne B for at dere fronter dette.Håper at flere kjente folk gjør som dere,Digger dere begge to. Klem

  • Unni Lindell sier:

   Takk for kjempefint innlegg. Folk i Nord Norge plager ikke dyr ihjel og vet at det finnes nok andre varme klær.
   Som Anne sa på Go kveld, ingen på Svalbard bruker pels. Det er jåleri. Det er dun som teller.

   Klem U

 5. giskenamanda sier:

  enig! syns det er så flott at en kjent person som deg går ut i media om dette her! blir så glad… flotte menneske.. stå på!

 6. Ida Myran sier:

  Kjære Unni.

  Det er fantastisk å se at en kjent person som deg tar et slikt kraftig standpunkt og taler denne næringen midt imot. Det er slikt som hjelper, sammen med politisk press. Selv har jeg sendt mail til alle de politiske partiene og nevner nå og da min avsky i sosiale medier. Men det virker jo som en så betydningsløs ting? Det er når man føler at det er så lite en selv kan gjøre og påvirke at det gir nytt mot å lese om slike som deg.

  Bry deg overhodet ikke over de desperate beskyldningene om at de som er imot pels alle er med i Blitz og ønsker en voldelig revolusjon og jeg vet ikke hva. Det blir bare så latterlig at det føles som et behagelig innslag av humor i denne tragiske saken.

  Jeg håper mediene holder denne saken ved like lenge nok til at de forskjellige partiene ikke våger å ikke sette det på dagsorden og ta dette opp til en seriøs diskusjon.
  Tiden er overmoden for å innse at pelsdyrhold umulig kan forsvares i et sivilisert samfunn.

  Stå på!

  Klem fra Ida

  • Unni Lindell sier:

   Takk for superinnlegg. Skal love at jeg ikke er Blitzer. jeg skal likevel holde en blitzende appell foran stortinget etter fakkeltoget på lørdag. Det er lovbrudd det som bedrives.
   Unni

 7. Hei Unni!
  En kjempestor takk til deg for ditt standpunkt mot pelsdyrdrift som fremkom i Tv2 programmet Godkveld Norge sist lørdag!
  Vi skulle ønske at personer som Mette-Marit, Tone D. Aaaberge, Celina Middelfart og andre som går rundt og flotter seg med pels, kunne innta samme standpunkt!
  Sjokket var vi også av Erna Solberg – Høyre kommer til å miste mange velgere på hennes uforbeholdne uttalse for pelsdyrdriften.

  • Unni Lindell sier:

   Hei Willy.

   Ja, vi må stå pa alle sammen. Høyre skuffer STORT!!!! og alle de jåledamene burde skamme vettet av seg !!!
   Klem UNNi

 8. Sylvia sier:

  Tusen takk for at du er imot denne dyremishandlinga.Og Julie fra Høyre dummet seg kraftig ut på tv.Ja det er jåleri og dyremishandling av værste sort.Nå får vi håpe at den blir nedlagt.

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)