unnilindell.no

SKAM DERE, JÅLEDAMER !

Publisert den 17.10.2010 i Uncategorized

Jeg er imor pels ! Jeg vet jeg tråkker mang en velkledt kvinne på tærne, men jeg er dypt og inderlig i mot pels fra dyr som lever forferdelige liv for at noen skal dolle seg opp. Dyreplageri på høyt nivå!  Lørdag var jeg ute for å shoppe litt, det er mer pels en noensinne i butikkene, som pyntekanter på vester, kåper og andre klær. Jeg ble skikkelig deppa av det. Trodde vi hadde kommet lenger!!!! Av prinsipp handler jeg ingenting i butikker som selger pels. 

I gamledager måtte de kle seg i pels for ikke å fryse, i dag er det jålete og unødvendig, det finnes alle typer varme og gode klær å få kjøpt. Om man MÅ ha pelslignende klær finnes det massevis av fuskepels å få. Så er det selvsagt slik at vi tar livet av dyr for å få mat, så langt går jeg ikke at jeg ikke spiser kjøtt, men jeg mener det er to forskjellige ting å utnytte pels og skinn av dyr vi spiser og oppdrett av rever som lever forferdelige liv kun for å bli kåper som ikke trengs, som brukes kun fordi det gir status! Det første er nødvendig utnyttelse, det andre er undødvendig. Sånn tenker jeg. En av mine nieser hadde for mange år siden fått med seg at jeg var mot pels.Det hadde stått i avisen. Hun så ulykkelig på meg og sa: «Men tante Unni, hva skal katten din ha på seg da, hvis du er imot pelsen hans»

He, he. Jeg er imot død pels! Levende pels derimot, er jeg for. Jeg digger deilig myk pels som kiler i nesa når man koser med dyert sitt. Men å kle seg i DØDE DYR for å flagge at man har god råd! Huff!!! Alle som eier en pels burde tvangssendes til en revefarm for å se de stakkars dyrenes levevilkår der de løper rundt og rundt i små bur.

Skam dere jåledamer! Måtte bare si det!

Unni

72 kommentarer til “SKAM DERE, JÅLEDAMER !”

 1. Hege Hjørnevik sier:

  Enig! Det kan ligge mye grusomheter i tankeløshet…og noen tjener grovt på det!

 2. Aminda sier:

  Bravo Unni Lindell!!
  Jeg syns det er veldig viktig at profilerte personer som deg selv er med å støtter opp om sånne her viktige saker. Selv blir jeg regelrett dårlig av å se korttenkte mennesker skride opp etter gågata dekorert med døde dyr, og med nesa i sky… ja forstå det den som kan!

  Jeg vil gå så langt som å si; Få vekk både pels og fuskepels….hva skal vi med fuskepels? Det blir ikke noe klart standpunkt om man ikler seg fuskepels syns jeg. Litt delte meninger liksom: Jeg er helt imot pelsindustrien – men liker å se ut som jeg går i pels… jaddaaaaaa..logisk? 😀

  *sterke meninger*

  • Unni Lindell sier:

   Ja, men fuskepels er jo tross alt fremstilt av dødt materiale, så ingen lider jo. Men jeg klarer meg godt uten det også. Spennende innlegg!!!

   Klem Unni

 3. ragnhild rønning sier:

  Takk til Unni! trenger FLERE kjendiser som står fram med sin ytring til slik dyremisshandling. Mitt hjerte gråter når jeg tenker på livet de har… Stakkars små! Vi må stå på og stå sammen..

 4. Bente sier:

  Bra, liker det du skriver og er veldig enig.
  Jeg og min niese har store planer om å begrave pelskåpen til min søster som ikke tør bruke den lenger etter mye påvirkning fra oss.

 5. Hege sier:

  Fantastisk!! Herlig, Unni! Det er så viktig at profilerte mennesker som deg tar tak i disse tingene. Folk er så uvitende!

  • Unni Lindell sier:

   Ja, tror det er mye uvitenhet bak dette. Derfor er det viktig med fokus på virkeligheten ! Skulle ønske politikerne kunne betale pelsdyroppdrettere for å slutte ! De må jo kunne finne seg en annen jobb og da er det viktig med politikeransvar her.

   Unni

   • Ida M sier:

    Altså, hva med å legge ned pelsdyrnæringen og ansette alle som jobbet der som gjetere? Med alle pengene som blir spart av de tidligere subsidiene til pelsdyroppdretterne burde det vel være mulig å få til en finfin timelønn for jobben som ingen i Norge har i dag, det er jo mer lønnsomt å ikke ha gjetere når staten erstatter alle de sinnsykt mange sauene som «blir tatt av ulv»=)

    (Mest ment på spøk, men litt ikke også;) )

 6. Jeanette sier:

  Kjempebra innlegg!! Støtter det fullt ut!

  • Unni Lindell sier:

   Strålende!!! ( He, he, for første gang dukket det opp en advarsel fra bakveggen til bloggen min. Der sto det: «Du publisrer svar i altfor stort tempo. Kan ikke legge det ut. Senk farten»

   Herlig. Men jeg ble så IVRIG!!!!!!!! nå senker jeg farten ørlite. Skriver meget saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakte.
   U

 7. Eline sier:

  JA!!! Takk <3

 8. Pernille sier:

  Drit bra Unni!
  Bruk kjendisstatusen din for å formidle dette mer!
  Digger bøkene dine, og digger deg!:)

 9. besart sier:

  du er herlig unni

 10. Tone sier:

  Bra innlegg! Er så enig, så enig – forkastelig at vi mennesker skal påføre andre levende skapninger lidelser for å tilfredsstille oss selv. Om det så er pelsindustrien – eller for den del kyllingproduksjon som det også har vært en del søkelys på den siste tiden.

  • Unni Lindell sier:

   Hei Tone. Er det «deg» ? Enig kyllingindusri og mye annet, i Norge og verden forøvrig er skrekkelig dårlig når det kommer til å behandle dyreliv godt.

   Klem U

 11. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Henger meg på all enigheten her! Et flott og viktig tema nå som det nærmer seg kalde tider. Får håpe det blir flere pelsbegravelser gjennom høsten!!!

  Lisbeth.

 12. Andreas Bentzrød sier:

  Du er meg en knupp

 13. Fiskerjenten sier:

  Hadde alle hatt et stort krøllete hode, ville vi ikke hatt bruk for pels, det blir litt smør på flesk om du skjønner hva jeg mener. Supert innlegg Unni, stå på 😉

  • Unni Lindell sier:

   HA; HA; nå ler jeg høyt. jeg oftrer gjerne bustehuet for kraver på diverse kåper. Litt puddelangoraaktig blir det nok, men sikkert kult, og billig !!!!

   Klem U

 14. Brunbjønn sier:

  Så fantastisk at du velger å engasjere deg mot denne uetiske næringen, Unni! Din stemme veier tungt nok til å bidra til at livsvilkårene for pelsbransjen svekkes, for vi er mange som beundrer deg.

  Som for de fleste andre, er min stemme skremmende usynlig, men jeg har heldigvis en kropp. Den har jeg tenkt å bruke til å stille opp i fakkeltoget mot pels den 13. november, som arrangeres av NOAH. Jeg var der i fjor (i Oslo) med fakkel og plakat i hendene, sammen med hundrevis (trolig mer enn 1000) andre mennesker, og jeg anbefaler alle sterkt om å gjøre det samme. Det var veldig gledelig og inspirerende å gå sammen med så mange meningsfeller og å høre politikere og kjentfolk holde appeller mot pels.

  Jeg tror jeg snakker på vegne av veldig mange når jeg takker deg for ditt engasjement for de som ikke kan kjempe sin egen sak! En stor takk også til NOAH for det fantastiske arbeidet de gjør!

  • Unni Lindell sier:

   Jeg skulle ha vært der i fjor Brunbjønn, og i år. Men jeg MÅ i 60 årsdag den 13 november.Er så lei for at det er en lørdag kveld. I morgen blir det lagt ut et banner her på siden min, med oppfordring til at så mange som kan deltar. Det er en GOD, GOD sak. Om vi kan bli MANGE, MANGE som støtter dette kan det hende at flere folk vegrer seg for å kjøpe ny pels. At det rett og slett blir enda flauere enn det er i dag å bruke pels.
   NOAH gjør en kjempejobb.

   Om vi bare kan hjelpe til så færre dyr lider. LIDELSE er ytterste mørke i et trangt, trangt nettingbur, der rillene skjærer dyrene inn i potene og det gjør vondt å legge seg ned. Har du sett uttrykket i øynene på en sånn liten vettskremt rev?

   Unni

   • Brunbjønn sier:

    Så ypperlig at du skal legge ut banner – jeg håper mange ser det!

    Jeg har heldigvis blitt forskånet fra å se rever i bur «live», men jeg har sett en del bilder og film. Det holder lenge for meg. Det er et hån mot disse dyrenes natur og mot hele naturen i seg selv å frata dem friheten. At de attpåtil blir sperret inne i slike kummerlige, klaustrofobiske forhold for noen enkelte apatiske menneskers forfengelighets skyld, sier vel noe om skyggesiden av menneskets natur. Heldigvis finnes det mange gode grunner til å ha tro på oss mennesker også. Du er en av dem.

 15. Tine sier:

  Så sykt enig med deg!

  men jeg ble sjarmert i senk av det tanteungen din sa da :’) det var søtt^^

 16. Sarahmor sier:

  Kan jeg være mot pels hvis jeg er for skinnjakke?

  Jeg synes ofte argumentene mot pels oser av misunnelse og jantelov. Dersom man definerer pelskåpe som et luksusplagg man bruker bare for å flagge rikdom (og det er vel ingen urimelig tanke) – hva er det man vil til livs? Er det skridingen i gågata med nesa i sky, eller er det ugreie oppdrettsforhold? Er det greit at rike jålinger skrider opp og ned gågata med nesa i sky med diamanter istedet, eller går våre tanker da til gruvearbeidernes levekår?

  Hva de mindre fornemme, skal de være fornøyd å subbe nedover gågata med HM-klær til 20 kroner, eller er det uvitende og om at kvinnene og barna som har sydd dem, lever i fattigdom? Skal vi kjøpe billig blåbærsyltetøy etter artikkelen i A-magasinet forrige helg som viste Thaier som dro til Sverige for å plukker bær, solgt det de eide for å komme seg hit og tjene penger og så har mellommennene gitt dem umenneskelige vilkår (og stukket av med pengene?)

  Jeg vet at jeg sporer av her, og at man kanskje skal holde seg til en kampsak om gangen. Mange blir fryktelig opprørt av dyr som lider, selv blir jeg mer opprørt av mennesker som lider. Problemet er i bunn og grunn det samme: Vår iboende egoisme som får oss til å sette egne behov foran andres.

  • Brunbjønn sier:

   Ja Sarahmor, du sporer nok litt av her. Det er riktig at mennesker utnytter mennesker, som vi alltid har gjort, og det er fint at du er så opptatt av det. Men hva er det som sier deg at de som bryr seg om dyr ikke også bryr seg om mennesker?
   Jo, jeg bryr meg om den skitne diamantindustrien, slavearbeiderne for klesgigantene og ekstremt mye annet dævelskap mennesker gjør mot hverandre. Det er vel ingen her som har sagt noe som skulle tyde på at de ikke deler din oppfatning på dette området?

   Jeg synes du røper et trangt indre når du ikke finner plass til å bry deg om at dyr sperres inne i trange nettingbur hele livet, drepes med strøm og flås for å tilfredsstille noens forfengelighet. Mennesker som utnyttes får det ikke noe bedre av at dette foregår.

   Å bruke tid på å kritisere folk for å bry seg har ikke denne verden råd til. Bruk heller all din kraft til å påvirke de som ikke bryr seg om noe, for de finnes det virkelig mange av. Blir du like provosert av dem?

   • Unni Lindell sier:

    Enig med Brunbjønn. Sahramor; diamanter står ikke i små bur og lider og blåbærplukkere er ille nok, men har ingenting med dyreplageri å gjøre. Skinnjakke kan være noe annet enn pelskåpe tenker jeg, for som jeg sier i mitt innlegg, så spiser jeg kjøtt.Det er nødvendig å slakte dyr til mat( dessverre) og å utnytte skinnet blir da også «kjøpelig» for meg, noe helt annet er å avle opp dyr i små bur til unødvendige kåper.

    STOR KLEM UNNI

 17. Maren sier:

  Hei ! Jeg skal skrive et særemne om boka di Orkestergraven. Kunne jeg fått en e-post adresse til deg for å spørre om noen spørsmål?
  Likte boka di veldig godt 🙂

  • Unni Lindell sier:

   Hei. Så bra at du likte Orkestergraven. Jeg kan dessverre ikke slippe e-posten min fri. Har ikke kapasitet til å svare alle privat.

   Klem og lykke til
   fra UNNI

 18. Sarahmor sier:

  Brunbjønn, Unni, takk for at dere svarte. Jeg knaketenker.

  Det er mye følelser i pelsmotstand. Og også mye fornuft. Det mest fornuftige er etter min mening at ansvaret legges på kundene.

  Det er i forlengelsen av det jeg kommer på så mye annet også, både for fattig og rik. Men da har det plutselig ikke bare med dyrevern å gjøre.

  God natt! S

  • Unni Lindell sier:

   Artig å utveksle meninger. Ansvaret kan ikke ligge på kundene, det samme som narkotika det, det er bakmennene vi MÅ til livs!!!!

   Klem igjen U

 19. Hege Hjørnevik sier:

  I de myke morgentimer: 9-åringen spør; Mamma, hvorfor heter det svineinfluensa? Betyr det at grisene også blir syk av den? Da burde de vel vaksineres de også da? Mor svarer at grisene er til fordi vi skal spise dem og derfor kan de ikke vaksineres eller medisineres for mye…Understreker at det er mye en voksen ikke vet, men at vi kan sjekke dette på internett i løpet av dagen for å lære det. – Men kan vi spise døde dyr som har vært syke,da? Mor svarer at hun ikke tror det. Ihvertfall ikke hvis de var alvorlig syke. – Stakkars grisen! Tenk å leve uten å kunne bli spist engang! Er de bare boss(søppel)da? Etter å ha levd? Ja, en kan undre seg over mye når en 9-åring filosoferer gitt.. Blir nok surfing på nettet i kveld!

 20. Unni Lindell sier:

  Jeg skulle ønsnke at alle dyr bare kunne få leve livet sitt. Når det svinger som verst med stress her tenker jeg at jeg vil kjøpe småbruk og ha dyr. Ha dem ,alle sammen og bare gi den GODE dager. En deilig drøm bare.
  Min sønn sa da han var 7 år: Mamma, jeg tror at i KATTEHIMMELEN har Gud pels!!! ( Det tror jeg også, om det er noe tak i Gud så har han pels og værhår. Da kanskje jeg skal begynne å tro på ham)

  Er ikke den søt?

  Klem UNNI

 21. Hege Hjørnevik sier:

  Helt herlig! Da den unge herremannen min så innslaget om at oppdrettsnæringen har gode kår for tiden kom han med ; -Mamma, de bor vel ikke på den nettingen der? Han slipper de litt ut og, sant? Jeg fortalte at de bodde slik og at han nå ville ha flere dyr, slik at han tjente mere penger. Min sønn så mistenksomt på meg;- Hvordan får han mere penger mamma. De må jo ha mat! Jeg liker små mennesker som tenker1 De er bare så kule!

 22. Nina sier:

  Takk for flott innlegg! Katten Pusjkin og jeg er helt enige med deg: Pelskåper er en skam – pels med et levende, bankende hjerte i, er det beste som fins!

 23. Kathrine sier:

  Hei, sitter og hører på p4 og hørte om bloggen din.
  Hat er ett sterkt ord som jeg helst ikke bruker, men i denne sammenhengen føler jeg det er det eneste ordet som kan beskrive mine følelser til alle som eier pels klær. Jeg absolutt HATER det, jeg blir kvalm av at det finnes folk som støtter denne industrien. Det som sårer meg mest er at de fleste som eier disse klærne faktisk vet om hvordan industrien fungerer og syns det er helt greit at dyrene lider så lenge de kan kjøpe disse klærne og få statusen som de så lenge har lengtet etter. Skam dere, jeg spyr av sånne som dere!!!!!

  • Unni Lindell sier:

   Herlig. Så bra. Og vet du, det er jo ikke bare hele pelskåper, men også kanter på vester og andre klær. Var i ebutikk i går og hadde så lyst til å gå bort til en dame som handlet med datteren sin. Datteren ville ha boblekåpe med pelskant. Jeg hadde så lyst til å dra den av ungen( ca 14 år) og vri den vekk!!! Gjorde det selvsagt ikke.

   Klem UNNI

 24. Irene sier:

  Hei! Så flott blogg da! Likte også ditt pelsinnlegg;)
  Du er jo favorittforfatter nr 1 hos meg, bare så det er sagt! Sukkerdøden er som alle dine andre bøker, blir aldi skuffet;) Må nok innrømme at jeg liker best «Drømmefangeren», kan ikke helt sette fingeren på hva det er, men den er skikkelig uhyggelig!! Ser frem til ny bok fra deg ja, bra du ikke tok deg en pause!
  Hilsen -Irene-

 25. RS sier:

  Hei Unni.Helt enig i det du skriver om pels,synes det er grusomt at noen stakkars dyr må leve et fælt liv for at enkelte «gyggrer»som vi sier her i nord skal vise hvor mye penger de har.Pels skal være levende og ha et hjerte som banker.Trorikke folk er klar over hvordan dyrene har det,de blir tvangsforet i måneder,for så å bli sultet,slik at det skal være enklere å få av skinnet.De lever også i små,små bur,gjerne flere sammen.Er til å gråte av.Takk unni for at du tar opp dette.

 26. RS sier:

  hei igjen Unni. Fikk pakken fra forlaget idag,med bøker og hilsen til svigermor,vil bare si tusen takk. har allerede begynnt å lese,tror ikke boka varer så altfor lenge:)ble hekta fra første side.gubben hilser også og sier tusen takk:)

 27. Sarahmor sier:

  Tjihi jeg synes det var fint at du klarte å beherske deg i butikken. Særlig når du skriver at det er bakmennene som skal tas. Kommer neste tråd til å hete Skam dere, bakmenn? Venter spent!

  • Unni Lindell sier:

   Lurer på om jeg skal ta med meg saks og klippe vekk pelskantene. Bare litt flaut om jeg blir tatt, føsteside i VG garantert. «LINDELL GJØR HERVÆRK I DYR BUTIKK» …og hun gikk til angrep med saks da butikkpersonalet og to securitasvvektere forsøkte å stoppe henne fra å klippe i stykker fornemme klesplagg. Lindell ropte: Dere er mordere alle sammen!!!!
   U

   • Unni Lindell sier:

    TIL BELINDA.

    Brevet ditt har kommet, men jeg rekker ikke på se på det med en gang. Ville bare si det, tror nemlig du er ganske lik meg. Veldig utålmodig!!! Gleder meg, men må få «en liten uke». Skal hundrevis av ting i dagene som kommer. Kos deg fælt og senk skuldrene så lenge da.

    STOR KLEM UNNI

 28. Sarahmor sier:

  Slik kunne presseoppslaget fortsatt:

  ‘Hun satte øynene i meg’, sier forskrekket 14-åring. Hun sto og prøvde en boblekåpe i forretningen der den verdensberømte krimforfatterinnen gikk av skaftet.
  Ironisk nok sitter nå Lindell i buret selv.

 29. Elin Klemetsbråten sier:

  Utrolig glad for at det finnes slike som deg 🙂 Dyrene trenger alle «stemmer» de kan få. Jeg sliter hver gang jeg ser noen komme i pels… Klarer ikke å være hyggelig. Noen ganger er det utrolig sjokkerende og se mennesker du trodde du kjente – så kommer de en vinterdag i DEN PELSKÅPA! Nei, blir kvalm. Er nok ikke helt enig i at det noen skriver over her om fuskepels. Pelsen er vakker den, men ekte pels skal dyrene få ha i fred- så kan vi leke oss med kunstige utgaver. Takk Unni L.!

  • Unni Lindell sier:

   Kjære Elin.

   Jeg får også en ekkel følelse når folk jeg liker kommer i pels. Mister liksom litt respekten for dem. Er hun en «av barbarene» liksom. Fælt!!!!

   UNNI

 30. Belinda sier:

  Hehe, godt observert! Ja, jeg er en utålmodig person! Men med deg står jeg overhodet ikke i en posisjon til å bli utålmodig,så det har jeg ikke tenkt på en gang:)

  Veldig tusen takk for at du sa i fra om at hjertet mitt var i gode hender, det var dumt om det skulle ha dumpet ned i feil postkasse, særlig nå som det er så kaldt ute:D

  EN VARM KLEM tilbake

  Og så vil jeg veldig gjerne og selvsagt bli med deg og dere på å rope høyt til pelsoppdrettere og de som handler oppdrettsprodusert pels: FY!!

  Jeg funderer for tiden mye på i hvilken grad og form det finnes ondskap. Eksempelvis Kirken har jo et særdeles sterkt fokus på at ondskap finnes i en ren, ublandet form, nesten som et eget grunnstoff. Som gjerne kan tappes, som eliksir på flaske, og smugles rundt om til krinkelkroker i verden, til folk som vil selge sjelen sin. Når jeg leser om pelsoppdrettere tenker jeg at kirken gjerne har rett i ondskapsteorien sin. Det er mye såkalt ”ondskap” jeg klarer å forstå at folk gjør, i desperasjon, affekt eller uvitenhet, men det å pine dyr (for å tjene penger), klarer jeg ikke å forstå.

  Men nå må jeg finne drømmeland, hvor sauer, og sikkert mink og rever og kaniner og, hopper og spretter lykkelig! God natt!

 31. Thomas Olsen sier:

  Hei Unni,

  utrolig kult at du blogger om dette og at du legger ut banner. Håper mange tar en time og blir med på fakkeltog 13 november. Det arrangeres i både Oslo, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø, Kristiansund og Bergen. For mer info, se http://www.pelsut.no, eller http://www.facebook.com/motpels.

  Takk 🙂

 32. Anette sier:

  Kanskje dette temaet kunne vært aktuelt stoff til en ny bok? På grunn av dette innlegget tror jeg at jeg skal begynne å lese bloggen din. Synd du har kjøpt julegaver allerede for her er et veldig bra tips: http://www.lushnorge.no/index.php?nr=90&idkategori=100
  Det er en krem der 100% av pengene (minus moms som går til staten) går til NOAH, eller dyrevernsalliansen. Anbefaler det som en venninnegave, jeg skal iallefall kjøpe til alle mine(håper de ikke leser dette, hehe). I tillegg skal jeg kjøpe nøkkelring fra dyrebeskyttelsen, men det er litt sånn dilldall kanskje. Ståpå!

 33. Belinda sier:

  (så innlegget ovenfor når jeg skulle legge ut mitt. Men de passet jo KANSKJE bra sammen:-D)

  «Til Herr svinepels-pelsoppdretter. Jeg har en plan. En slu plan. En plan som er sluere enn du noensinne kommer til å bli. Jeg har tenkt å ta deg. Ikke sånn vanlig, med noen bilder av slemmeriene dine. Jeg har tenkt å ta deg skikkelig. Feste alt til sirlige papir og sende det bort til de Rette.

  Planen min er denne: først skal jeg forføre deg (men bare så du vet det: jeg er verdens lureste luremus). Det hjelper ikke om du er gift, med svinepelshjerte tenker jeg du er lett å få på kroken. Agnet må bare lukte råttent nok, så kommer du springende, dansende som en kåt hane.

  Og tro meg, jeg gjenkjenner deg på lang avstand. Du kan ikke gjemme deg. Hjertenekroser i et døende hjerte gir nemlig dårlig blodsirkulasjon, som gir gusjegrå hud. Du har sikkert sett det i speilet, om du tør å møte deg selv der. Kanskje ikke det, nei. Men jeg tør å se på deg.

  Når jeg så eier deg skal jeg komme inn under huden din. Og det blir lett. For med dårlig blodsirkulasjon er immunforsvaret ditt svakt. Så skal jeg svirre rundt i kroppen din, akkurat slik som makkene gnafser frenisk rundt i kroppen på dyrene dine. Du kan glede eller grue deg. Det vil kile ekkelt. Du kommer til å klø deg til blods. Du vil tappes, slik som dyrene dine tappes for krefter.

  Så skal jeg skrive om deg. Dokumentere alt. Om hvordan du har solgt sjelen din. Om hvordan du snakker med de Mørke. Om hvordan du skriker sammen med dem om natten.

  Og så skal jeg dokumentere hvordan du driver den grufulle bedriften din. Og som en flink biolog vil jeg ha faglig kompetanse til å se og skrive om ALT. Alt det lumske kommer med. Men du kommer ikke til å tenke særlig på det da. For i det Brevet om sjelen din når himmel og helvete faller dommen allerede.

  Så neste gang du ser en vakker kvinne av ubestemmelig alder smile til deg skal du FRYKTE, like sterkt som dyrene dine FRYKTER. Og så skal du forsøke å FLYKTE, akkurat slik dyrene dine inderlig ønsker å FLYKTE».

 34. solveig sier:

  Jeg er litt lei av all oppmerksomheten rundt bruk av pels. Det er klart at det skal være orden og gode forhold i alle oppdrettsnæringer.

  Men, våre «luksus» behov i hverdagen blir ikke nevnt med et ord!
  Alle våre produkter til skjønnhet, kosmetikk og egenpleieprodukter vil vi helst ha uten at noen pirker bort i at mange av dem er testet på dyr og de testene er » grusomme» og de fleste testdyr dør av dem.

  Klart det ikke er nødvendig med pels, og vi kan med fordel spise mindre kjøtt av alle slag.
  Vi kan slutte å farge håret og bruke rød lebestift også:

  Men vil vi?

  http://www.dyretesting.no/produkttips/produkttips.html

  • Unni Lindell sier:

   JA; VI VIL DET!!!!!!!! Kjøp heller en dyr diamant eller en ekstremklokke, om man må breske seg litt. JEG VIL IKKE at dyr skal lide unødig. At vi må ha mat er en annen ting, men det utelukker ikke at vi skal jobbe UTRETTELIG MOT DYREPLAGERI på alle fronter!!!

   Hilsen fra UNNI

 35. Belinda sier:

  Unni Lindell, Anne B. Ragde, Gunnhild Stordalen med mer har jo argumentert så fint mot de usaklige påstandene om at man ikke burde ENGASJERE seg så veldig mot pelsoppdrett. Noen argumenter til:

  1. Ja, det er mye forferdelig i fiskeoppdrettsnæringen, kyllingoppdrettsnæringen, ”til og med” også i vanlig okse/fe/grise-produksjon. I tillegg lider forsøksdyr, orangutanger i Borneo, slanger i India, tigre, elefanter, pinnsvin og sikkert nesten en milliard dyregrupper til. De dør faktisk som døgnfluer, hver eneste dag. I hopetall. I tillegg lider unger i Asia og Afrika og Amerika og Europa og til og med i KardemommebyNorge. Man kan bli evig trist og håpløs og suicidal av mindre. Og om jeg tenker på å begynne og sloss mot for eksempel milliardindustribondenæringen (som har sterke venner i diverse organer, og sterke forankringer i tradisjoner, mat osv. Selv om Grønnsakerspisersangen er veldig fin og fornuftig på så mange måter er det vel en stund igjen til alle i verden er klar for å bli Veganere. Selv om vi BURDE) blir det gjerne til at jeg blir litt motløs. Det må jeg ærlig innrømme. Selv om jeg selvsagt synes det er skammelig og urettferdig og grusomt at kyllinger og okser og ikke minst unger lider og. MEN. Pelsdyrnæringen er en fis i forhold til størrelsen på de andre industriene, og i forhold til størrelsen på de andre katastrofene som verden fortsatt sleper rundt på som gigantiske magesår. Og det er nemlig lettere å kvele små fiser enn å kurere store magesår. Og det er fullt mulig å fokusere på dette SAMTIDIG som at man også jobber langsiktig med å behandle de store sårene. Man trenger ikke gå rundt og lukte fis selv om man også bør antibiotikabehandle magen. Norge trenger ikke lukte fis. På et lite blunk kan pelsoppdrettsnæringen få kroken på døren, uten at det vil kreve store økonomiske og praktiske og politiske omstruktureringer, noe som ville vært nødvendig for å gi bomullsindustrien og alle de andre fæle industriene og kjøttproduksjonen og menneskets hverdag for øvrig et etisk løft. Alle som drømmer om en pelsfrioppdrettsfri verden drømmer nok også om dette. Om en rettferdig, etisk verden hvor ingen sulter eller lider, da verken mennesker eller dyr. Kanskje til og med flere av pelsdyrmotstanderne drømmer om dette enn de som ikke er imot pelsdyroppdrett. Kanskje flere av pelsdyrmotstanderne ligger litt lenger våkne på kveldene, nettopp fordi de tenker og ønsker seg dette, enn de som ikke er imot pelsdyroppdrett.

  2. Og mer et spørsmål enn et svar: Nå pleier jeg å foretrekke andre farger på sokkene mine enn rød, eller rettere sagt er jeg vel heller fornøyd dersom jeg finner to med samme farge, av valgfri sådan. Men når jeg leser om og ser den veldige motstanden mot pelsoppdrett-motstanden (blir jo nesten et fascinerende konsept i seg selv. At det går an, på en måte), da lurer jeg på om jeg ikke må grave litt i skapet og finne de i argeste høyglansrød likevel. For man kunne jo nesten komme til å lure litt på om det er en sammenheng mellom det at det er mange kvinner som profilerer anti-pels og hanebrekingen (også noen høner, kvinner er vel kvinners verste fiender av og til) dette da blir møtt med. FOR. Om man skal sutre høylytt om at kvinner (jeg sier kvinner nå, beklager til de menn som også er med i bresjen) ENGASJERER seg mot pels, burde man da jammen vrælskrike i øret til alle mennemennene som ENGASJERER seg så fryktelig for fotballaget sitt. Som bruker en trilliard kalorier på å ENGASJERE seg for at elleve menn skal jage en liten ball over et grønt teppe. Selv om det kan ha noen positive ringvirkninger, redder det neppe verden. Helt seriøst er det like relevant, og mer fornuftig, å bruke roperter til å skrike høyt til de som engasjer seg for sport enn til de som faktisk ENGASJERER seg for noen som lider. Og det var bare et eksempel, du kan sikkert finne fem eller åtte eller nitten til selv.

 36. Unni Lindell sier:

  Dette er herlige argumenter, Belinda. Du kan få sagt det!!!!!!!!!!!!De fleste kjendiskvinner engaserer seg ikke i NOE, når pelsdyroppdrett blir forbudt i Norge skal jeg ikke engasjere meg i fotball (har aldri gjort det heller) men «gå videre» til nye saker, pelsdyroppdrett er jålete og undødvendig. VIRKELIG UETISK. La oss begynne der.

  KLEM UNNI

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)