unnilindell.no

DA ER ALT I BOX !

Publisert den 21.10.2010 i Uncategorized

Nå skal dere høre. Jeg vet det er kvalmt, men jeg er altså ferdig med julegavene. Det meste er pakket inn og sortert i poser til de forskjellige familiemedlemmene og vennene som skal få dem. Ca 65 gaver. Jeg har pakket dem inn i rosa, turkis og lilla papir med og uten prikker. ( Bruker aldri vanlig julepapir) Jeg har limt på glansbildeengler med hvite og lyseblå vinger. Brukt kakeservietter som jeg har klippet av «blondene» på og pyntet på pakkene. ( Katten Knut går forbi med glitter i pelsen.) Jeg har skrevet hyggelige hilsener på de små kortene, som jeg har ca 200 forskjellige av, innkjøpt i små bokhandlere i utlandet. Jeg elsker å dilldalle og pynte. Det har jeg gjort fra jeg var liten. Da lagde jeg papirdukker og dukkehus av pappesker, delte inn i rom og limte på tapetpapir og gardiner fra blader og kataloger. Jeg var mye alene da jeg var liten og vi hadde så dårlig råd at dukkehus fikk jeg aldri. Ikke Barbie heller. Hadde ikke så mange venner, men det gjorde ikke så mye, for i all småpuslingen lå også kimen til skrivingen. Jeg skriver på en måte «dukkehusene» i stedet for å lage dem. Mekker til mennesker og historier, litt feelgood også i siste krimmen nemlig. Å skrive er som å lage papirdukker og dukkehus, som å kreere en historie som er «virkelig», som leserne også tror på.

På tirsdag var jeg i et møte i forlaget. Etter møtet gikk jeg ned til Grand og oppover mot Lillegrensen. Der sto den vakreste «Solveigen» dere kan tenke dere. En =Oslo-selger med et strålende smil og lyst vakkert hår. Jeg kjøpte et blad av henne og hun sa at hun elsket bøkene mine om Cato Isaksen. Jeg takket men la ikke så mye i det, for folk sier ofte det, kanskje for å være litt høflige.  Jeg gikk inn på en kafe og kjøpte en kaffe, dro plasten av bladet og begynte å lese. Da jeg kom til side ti satte jeg nesten kaffen i halsen, for der var det bilde av den vakre selgeren. Anita, måendens selger, og et av spørsmålene var : hva er din favorittbok.  «Unni Lindells bøker om Cato Isaksen» var svaret. Jeg reiste meg så brått at jeg slo lårene i bordkanten. Hun MENTE det virkelig. Hun hadde virkelig MENT det !!! Jeg styrtet ned til Grand-hjørnet med kåpa over armen,ville gi henne en bjørneklem, men hun var borte. Søren, jeg ville så gjerne takke henne. Da jeg kom hjem sendte jeg en e-post til bladet og nå har jeg fått adressen hennes og skal sende henne en bok. For en rar opplevelse, og fin. Kjøp bladet dere som kan og slå opp på side ti.

Avslutningsvis må jeg bare fortelle at jeg leverte en venninne en pose med julegaver i slutten av september. Hun ble dritsur! Lurte på hvorfor. Hvorfor hva da, spurte jeg. «Det er ikke normalt», sa hun, sommeren er jo knapt over. Jeg måtte le, nei det er nok ikke det. Men jeg er alltid i «forkant», alltid tidsnok til møter, alltid forberedt for å si det sånn. Litt sykelig kanskje, men det er nok derfor jeg har skrevet 63 bøker på 22 år også.

Når er det forresten Halloween? Naboen har hengt orange lys rundt døra og satt ut et enormt gresskar. Jeg må rømme huset mitt da. I fjor kom det ca 32 grupper med barn som tigget godteri. Jeg følte meg som den Freia-fabrikken. Jeg har en leilighet i Oslo også, da rømmer jeg dit. Jeg liker ikke Halloween, synes det er noe amerikamsk tullball.

 KLEMZ UNNI

33 kommentarer til “DA ER ALT I BOX !”

 1. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Så flink du er, Unni!
  Jeg er også litt «syk» når det gjelder å ha julegaver klar i god tid. Liker å ha kontroll 🙂
  Må nok innrømme at jeg ikke er så flink til å pynte gavene som du er. Det må jo være en drøm å få en så forseggjort og flott pakke som du lager. Kanskje jeg også skal forsøke meg litt på det i år?

  Halloween er forresten den 31. oktober siden du spør.

  Lisbeth.

  • Unni Lindell sier:

   Ok, takk. Da rømmer jeg neste helg. ja, prøv å pynte litt. Det er veldig koselig. Hør på radioen mens du holder på. RO I SJELA!!!! Glede å tenke på at noen liker gaven.

   Klem U

 2. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Å,så artig at du er med der da! Satt med pute foran ansiktet i går. Det er jo bare sååå flaut, men bare MÅ se det 🙂

  Lisbeth.

  • Unni Lindell sier:

   Det er forferdelig og pinlig, men jammen blir vi sugd med. Gleder meg i alle fall til neste torsdag. Er bare med på en bitteliten sekvens, men det var flaut nok.
   U

 3. Hege Hjørnevik sier:

  Halloween er kjempemoro når vi voksne tar ansvar og engasjerer oss litt i hva barna bruker denne dagen til. Jeg er helt imot ungdommer som kaster egg og ødelegger ting, men synes det er greit at barna får kle seg i skumle kostymer og tigge godter. Hos oss tenner de som har godteri lys eller pynter litt utenfor og så ringer barna kun på til «de som er med på det»… Og det er en glimrende anledning til å kvitte seg med taxfree sjokolader som vi ikke har godt av selv! Ellers så må jeg jo bare få sagt hvor glad jeg er for at det ikke bare er meg som er ferdig med julegavene… Jeg ser julegaver overalt i løpet av et år! Problemet for meg er at det kan bli veldig mange som får dobbelt opp fordi jeg like før jul er livredd for å ha glemt noen! Oppsummert er jeg for Halloween og imot jul i oktober! Men å glede andre er jeg for hele året! Og du er jo bare skjønn som gir bort den boken! Hun blir veldig glad;-)

  • Unni Lindell sier:

   Lurt med lys foran døra ja. Men jeg føler virkelig at Halloween bare er kommers. Butikkene skal selge dill og dall osv. Jula derimot er jo gammel da og tradisjonen med å gi gaver til hverandre er fin. Beklager at jeg ikke liker Halloween.Ønsker å bli overbevist, men nei, skal mye til. Barna gjør jo ikke noe annet enn å tigge. De kunne kanskje ha tilbudt noen tjenester, hjulpet noen gamle med å handle, gikk dem noe tilbake. Hva vet jeg? etc. Unger i dag hadde hatt godt av det!
   Klem UNNI

 4. Hege Hjørnevik sier:

  He,he. En trenger ikke å overbevises! Vi må respektere at folk har ulikt syn på saker og ting! Det er vel det som er et demokrati? At det hele er kommers er det liten tvil om. Jeg er ikke nødvendigvis enig med måten det hele snikinnføres på.Det er jo plutselig sånn: Overtale, ikke overbevise. Og det er jeg veldig imot! Tjenester? De skremmer, jo, Unni! Ler! Når det gjelder det kommerse så er jaggu meg jula verre enn noe annet for tiden. Det ødelegger jo helt den varmen som bør ligge i bunn for en god tradisjon. Men jeg synes det er fint likevel… med all pynten… Sukk…

 5. RS sier:

  Hei Unni.Der var sukkerdøden utlest,skikkelig bra bok. Fikk litt Agatha Christie følelse,trodde jeg viste hvem som var morderen ganske tidlig,og veldig fornøyd med meg selv.Jeg trodde jo jeg hadde oppklart alt,men der ble jeg overrasket gitt:)urtolig kult.Hadde jeg kunne gitt den terningkast hadde den fått fem og en halv,like bak slangebæreren,som er min favoritt.Håper bare tiden til din neste bok går skikkelig fort.Håper vi får vite mer om hvordan det går med Kari helene. Klem fra nord

  • Unni Lindell sier:

   Å, takk. Fem og en halv er jo fantastisk. Ja, Kari Helene blir med videre. Det samme gjør Juha. Marian «bruker» ham nok litt i neste sak, noe som jo IKKe er lov da, å få hjelp av folk utenom politiet.

   Klem UNNI

 6. gunnhild sier:

  63 bøker på 22 år! Og julegavene klare i oktober!
  Jeg skjønner at jeg har mye å lære, på mange fronter.
  Jeg sitter i ensomhet i ikke-vinterisolert sommerhytte, og prøver å skrive. Og bli jeg ferdig før neste høst, blir det 2 bøker på 6 år.
  Du ser hvor flott det går? Jeg driver og roter inne på internett, mens jeg burde være midt i mitt Word-dokument…
  Men jeg kan i det minste gi deg tips om hvordan du blir kvitt Halloween-maset. Når jeg først er her, mener jeg. Da får jeg i hvert fall gjort noe fornuftig i dag.
  En bitte liten misforståelse resulterte i total Halloween-stillhet i årevis hos oss. Mannen min trodde det var han som skulle skremme. Da det ringte på døren, smalt han den opp og serverte sitt meste skremmende og dypeste brøøøøøøl.
  Resultatet? En million små hekser og spøkelser i vilt firsprang ut porten. Vi har ikke sett dem siden. Og jeg satt igjen med en hel kurv full av godis, som for lengst er spist av andre. Og skulle din mann ikke inneha gode brøle-evner kan du låne min. Vi bor ikke så langt unna.
  Og så kunne jo jeg kanskje låne litt av din skriveflyt 🙂

  • Unni Lindell sier:

   He, he. Lån meg gjerne din mann, men jeg kan jo bare ta meg hekseuttrykket mitt og løpe etter dem selv. Tøff er du, som sitter og skriver på hytta. Det krever sin kvinne, er ensomt og hardt. Men verd det!!! LYKKE TIL !!!!!

   Klem UNNI

 7. Andreas sier:

  Ja, er enig med deg, Halloween er igrunn bare noe rare greier, og kle seg ut for så gå og tigge etter godteri. » knask eller knep» ja, og i såfall hva er knepet og kaste egg på en mørk dør. Nei, det gir meg ingen mening. Men kanskje det har noe med kostymene og gjøre?? kle seg ut som en grotesk heks eller en makaber vampyr?? ( jeg må innrømme det, jeg prøvde en gang. Vi kalte oss her og fru Bitchh!, men jeg følte meg ganske dum) Jeg syntes det var artig med denne damen du nevnte, og plutselig se sitt eget navn i et blad. Det må føles godt. Nå er jeg nesten ferdig med Nattengelen. Hurra, endelig ferdig føler meg litt stolt. Det har jo hvert krevende.
  Du får flkte til «utlandet» og begynne og snikskrive på din nye krim. Men lurer litt på denne vanlige romanen din???

  • Unni Lindell sier:

   Lykke til med Nattengelen, Andreas. Den «vanlige» romanen min er den jeg er mest glad i selv, handler om livet til faren min. Sårt !

   Klemz UNNI

 8. Andreas Bentzrød sier:

  Jeg har allerede begynt og skrive ned ideen til min roman. Den skal hete KLOVNEMASKENE,og to menneskers sjebne. Jeg sier som deg,man må prøve og skrive under neglene deres istedet for over. en indre beskrivelse syntes jeg r så fint. Veldig harmonisk.

 9. Viktoria sier:

  Hei 😉
  selv har jeg gått halloween alle år bortsett fra i fjor da jeg dessverre ikke orket :\ det er litt av det å kle seg ut og ha det gøy, mest for unger. og det å få godis, da ;P men jeg tror jeg begynner å vokse fra det bitte litt, de siste månedene har jeg vokst mentalt veldig mye, ifølge mammaen min. men barna fortjener den lille dagen da de kan kle seg skummle og gå fra dør til dør og si «knas eller knep». de syns de er gøy.
  Men jeg er enig med deg angående det med jula. jeg liker å være tidlig ute, og begynner ofte å handle julegaver, av og til (hvis jeg ser noe fint) året før. selvfølgelig som den somlekoppen jeg er, er det alletid stress like før jul allikevel.. men det er ofte godt å bli ferdig i tide med noe. vanligvis liker jeg å være enten litt før eller presis, og jeg blir stresset og litt irritert hvis jeg blir litt senere, eller noe lignende.
  Nå driver jeg å skriver en liten krim, ved siden av en annen krim, ved siden av en bok om en sykdom.. jeg har det problemet at jeg får så mange idéer, som jeg nesten ikke klarer å gjøre ferdig. da blir jeg også irritert. tror jeg skal bruke mer tid på å gjøre det jeg har lyst til, og det er jo å skrive. men tiendeklasse året er viktig for videregående valget, og det er mye skolearbeid, så mye at jeg må kutte ut noen få ting og utsettelse på andre ting(jeg har fått lov av legen, eller som han sier; «det er viktigere å være med venner og gjøre det du har lyst til, enn å slite deg helt ut på skolearbeid. venner er viktigere akkurat nå.») jeg liker ikke å gjøre det. føler at jeg ikke er like flink som alle andre. det er jo ikke det som er galt heller.
  Men tilbake til halloween, vi har hatt et halloween-party for to år siden, og det er en stor suksess blant alle fra barn på 4-5 til over 40. det er kjempegøy, håper på et i år også.

  Viktoria.

  • Unni Lindell sier:

   KJÆRE VICTORIA. Ikke slit deg ut. Vet du, det er den fella de fleste som vil bli forfattere går i, at de skriver i hytt og pine. Nesten blir maniske. Ha det fint, vær rolig og gå for EN ide. Bruk heller tid. Lev her og nå. Vær litt glad også da. Kanskje jeg skal gå Halloween selv i år, he, he, ringe på til alle ungene. INGEN vil jo kjenne meg igjen med maske og sekk.

   Unni

 10. Hege Hjørnevik sier:

  Fantastisk bra ide fra Gunnhild! Jeg ler fortsatt! Herlig! (Må visst ut og kjøpe noen bøker, jeg!Er det Lem? Jeg har dessverre en sånn greie med navn og årstall…Dine har jeg ikke lest! Snart ferdig med boka jeg leser nå, så trenger påfyll…)

 11. Unni Lindell sier:

  Gunn Hild Lems bok er den som har gjort STØRST inntrykk på meg i år ! GRUSOMT BRA !

  UNNI

 12. Hege Hjørnevik sier:

  Gleder meg!

 13. Fiskerjenten sier:

  Søt historie om jenta fra =oslo, bloggingen din begynner nesten å bli like bra som bøkene dine 🙂

  • Unni Lindell sier:

   Ja, den «historien» kommer jeg aldri til å glemme. Har sendt henne boka mi. I dag skal jeg i «forfatterklubb» med mange flotte damer og en mann. Lenge siden jeg har sett dem nå, så det blir topp.

   U

 14. sunniva sier:

  hei jeg holder på å lage en presentasjon om deg i fobinnelse med skolen, ja, vel jeg valgte deg fordi du bare er en KJEMPE BRA forfatter. Jeg digger bøkene dine og håper at du kommer til å skrive flere. Bloggen din er virkelig bra den også.

  Sunniva

 15. sunniva sier:

  jeg vet at jeg har kommentert deg før og at det var veldig tidlig, men jeg lurte på om det er var noen spesiell grunn til at du begynnte å skrive bøker. Det betyr veldig mye for meg hvis du svarer, og nok en gangdu er en KJEMPE GOD forfatter og jeg elsker bøkene dine.

  Sunniva 🙂

 16. Unni Lindell sier:

  Grunnen, kjære Sunniva er bare den at jeg hele livet har ønsket å dvele ved stemninger og «forklare» ting. Rart, men jeg har vært så analyserende og følsom fra jeg var «bitteliten». Når jeg skriver lever jeg liksom mange liv, ikke bare ett!!!!

  STOR klem UNNI ( som nå skal se seg selv på Linn Skåber, NRK)

 17. sunniva sier:

  tusen takk,vil bare si at jeg er veldig glad for at du tar deg tid til å svare på kommentarer. Håper at du slipper at mange barn banker på til halloween. Jeg er helt enig med deg at halloween bare er noe amerikansk tullball, selv om nesten alle vennene mine skal gå tror jeg at jeg holder meg hjemme. Jeg har gått halloween selv en gang, men det var ikke noe særlig for meg. Jeg tror jeg holder meg hjemme og heller leser en god bok.

  Hilsen Sunniva (en stor fan av bøkene dine og håper på at det kommer flere snart.)

 18. Unni Lindell sier:

  Ok, skal lansere den fjerde Nifse nellaboken med Fredrik Skavlan (som har tenget) om en liten uke. Det blir kjempegøy.
  U

 19. Sunniva sier:

  Gleder meg til å lese den, den er sikkert spenende.
  Tusen takk for alle de svarene jeg har fått. jeg kan ikke vente med å lese sukkerdøden, men jeg må gjøre meg ferdig med de andre bøkene i serien (er bare på den første, men den kjempebra. Jeg hadde ikke hørt om dem før jeg begynte på den nye skolen(ungdomsskolen) men den er bare kjempebra). Jeg har lest andre bøker som er skrevet av deg. Og de var også kjempebrae de og, jeg har ikke lest en bok av deg som jeg ikke har likt.

  Hilsen Sunniva (som må sette sokker på hunden min, han får ofte sår på potene sine. Jeg liker vanligvis ikke at man setter klær på dyr, men det er bare for at såret skal gro fortere)

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)