unnilindell.no

VIDUNDERUTRENSKNING VED VANN !

Publisert den 12.09.2010 i Uncategorized

Hei, nå har de nydelige danske vennene reist og jeg har sett på ca 50 mail som har hopet seg opp. Plutselig fikk jeg så lyst til å anbefale tre bøker, om noen vil lese noe veldig bra. Først og fremst VIDUNDERBARN av Roy Jacobsen. Det er en så utrolig vakker bok og siden jeg selv er en blokkunge, som vokste opp på «to rom og kjøkken» med hele stemningen fra denne boka, må jeg bare si: Les den!! Roy er også en helt fantastisk person. «Snillingen» hans skinner som en stjerne gjennom teksten. Gled dere!!!

Og så er det UTRENSKNING av Sofi Oksanen. Hun fikk Nordisk Råd for denne boka, vel fortjent. Det fantastiske er at det i bunn og grunn er en krim. En slags krim, vil jeg si. Den er så suveren at jeg grøsser bare jeg skriver om den. HENDELSER VED VANN av Kerstin Ekmann er også utrolig BRA!!! Den fikk «Nordisk» i 93, tror jeg det var og det er OGSÅ en krim, så den sjangeren er ikke så DUM dere. Man får sagt mye. Nå er ikke disse to på noen måte politiromaner og de er i en HELT EGEN KLASSE, men likevel. Krim er en ultimat sjanger, for man kan skrive spennende, ta opp sammfunnsproblemer, gå i dybden på menneskene og skrive litterært. Så HURRA for krimmen, men først og fremst hrra for bøker som får pelsen på hjertet til å reise seg.

Jeg mottar gjerne tips til ting å lese.

Klem UNNI

29 kommentarer til “VIDUNDERUTRENSKNING VED VANN !”

 1. besart sier:

  jeg anbefaler boka shantaram… også cecilia samartin og øya

 2. Unni Lindell sier:

  Tror dert er Hislop som har skrevet Øya? …om jeg ikke tar feil.

  Klem Unni

 3. RS sier:

  Bøkene til Camilla Läckberg og bøkene til Stieg Larsson annbefales. Det er bøker jeg liker i tillegg til dine bøker,elsker en god krim:)

 4. Hege Hjørnevik sier:

  Gunnhild Øyehaug; «Vente, Blinke» er utrolig søt og modig skrevet!(Den har du sikkert lest, men pytt,pytt!) Og til alle som ikke har lest»Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede», Den må bare leses! Ha en fantastisk dag!

 5. Hege Hjørnevik sier:

  Ingen årsak;-)

 6. RS sier:

  kommer du til å skrive mer sammen med Anne B?

  • Unni Lindell sier:

   He, he. Hvis jeg orker !!! Kanskje, det er i alle fall GØY!!!!! Hun kommer nedover til helgen, gleder meg STORT!!!!
   Unni

 7. RS sier:

  Hei igjen:) bøkene til Chelsea Cain er utrolig spennende bøker,Idas dans av Gunnhild Corwin,en bok som får fram både gråt og latter,en virkelig gripende og tankevekkende bok,Så fort kan livet snu av Dagfinn Enerly.

 8. Hege Hjørnevik sier:

  Carlos Ruis Zafon sine bøker er jo ekkelt gode! Leste nettopp Engelens spill. Anbefaler deg også å lese bøker som beskriver kvinneskjebner i arabiske miljøer. Dette kan jo alltids gi deg viktig inspirasjon til fremtidige plot fra innvandrermiljøer i Oslo. Drageløperen og Tusen soler(eller noe sånt?) fenger og er lettleste! Herregud, du får meg til å blogge, Unni… Ler!

 9. besart sier:

  også anbefaler jeg boka the exorcist av william peter blatty. filmen var bra. så da må boka værte bedre

 10. Unni Lindell sier:

  DEN ALLER VAKRESTE BOKEN !!!!!

  Det er Juleoratoriet av Gøran Tunstrøm. Til alle som ikke har lest den, dere er heldige! DERE HAR DEN TILGODE. SKULLE ØNSKE DET VAR MEG!!!

  UNNI

 11. Benjamin Zuidhoek Larsen sier:

  Heihei!

  Jeg er en gutt på 18 år, og går på Narvik Videregående Skole. Saken er den at jeg
  skriver en stil om deg til særemnet mitt i norsk! Den boka jeg har valgt å lese er «Slangebæreren». Nå har jeg ferdiglest den og jeg har sittet trollbundet i flere dager. Har du egne refleksjoner eller meninger om boka som kan hjelpe meg med min oppgave? Jeg ville satt UTROLIG stor pris på all hjelpen jeg kak få! Med vennlig hilsen en engasjert skoleelev!

  • Unni Lindell sier:

   Så UTROLIG fin melding å få. I Slangebæreren valgte jeg å ha en mannlig etterforsker, siden nesten alle kvinnelige krimforfattere hadde kvinnelige hovedpersoner. Jeg syntes det var veldig spennende å skrive om hvor hardt det er både å være drapsetterforsker, ektemann, og far samtidig. I tillegg å ha ny kone og nytt barn, noe som MANGE politifolk (som alle andre selvsagt) må hanskes med til daglig. Private konflikter kan påvirke etterfosrkningen, som den gjør i Slangebæreren. Å være drapsetterforsker er et råtøft yrke, med mange inntrykk og skjebner nært innpå seg. Det «tærer på», rett og slett. Det vet jeg, for jeg kjenner personlig flere som jobber i politiet. At det gikk så fint med Slangebæreren var fantastisk, for jeg synes det var svært vanskelig og MYE jobb å klare å skrive den.

   LYKKE, LYKKE TIL BENJAMIN. Spent på å høre hvordan det går.

   STOR KLEM UNNI

  • Benjamin Zuidhoek Larsen sier:

   TUSEN TUSEN TUSEN HJERTELIG TAKK, Unni!! Den raske tilbakemeldingen setter jeg utrolig stor pris på! Og jeg er helt enig med deg angående det du sier. Gleder meg til å lese de andre bøkene dine! Jeg kommer til å fortelle deg hvordan det går, jeg kan til og med sende deg oppgaven når jeg er ferdig med den vist du vil det :)Vist jeg får være litt freidig å spørre, hvilke av dine verk liker du best, og hva liker du best å skrive om? Krim, barnebøker, dikt eller noen av de andre sjangerene du bruker i tekstene dine? Og igjen, tusen takk for tilbakemeldingen!

   «You made my day»!

 12. Lisbeth K. Kvisten sier:

  Hei Unni!

  Har lest «Vidunderbarn», og også jeg er «blokkbarn», så jeg kjente meg godt igjen der!

  «Saras nøkkel» av Tatiana de Rosnay gjorde et sterkt inntrykk. «Den glemte hagen» av Kate Morton er også en bok jeg vil anbefale på det sterkeste.

  Hilsen fra Lisbeth.

  • Unni Lindell sier:

   Jeg merker med dem. Har vært og kjøpt «Vente, Blinke» i dag, må vente litt med Idas dans, for den er så gruelig trist og jeg orker ikke det akkurat nå når det er så mye lanserinsstress. Jeg har også kjøpt IKKE RART DET KOMMER KRÅKER, en fantstisk novellesamling har jeg hørt. Også har jeg hentet Gunn Hild Lems bok i forlaget i dag. Jeg har vært så heldig å ha hatt noen viktige samtaler med den fantastiske damen der ! Hun er VAKKER og SPESIELL !!!
   Unni

 13. besart sier:

  hey
  som sagt så har jeg asperger. og det betyr at jeg har mange tvangstanker. blant annet må jeg ha litt rutine. asperger er på en måte høy autisme.
  og det er faktisk mange som ser ned på spesielle folk.men for å si det sånn: spesielle folk er bra å ha.
  jeg har blitt ledd av, snakka stygt om. og sånne ting. men vettu hva? det er de folka det er noe galt med. ikke vi spesielle. men jeg har heldigvis mange venner. så det går bra. også går jeg på en tilrettelagt skole der det er andre folk med ulike problemer.
  ville bare si dette til deg.
  klem besart

  • Unni Lindell sier:

   BESART, du RULER: PASS GODT PÅ DINE SPESIELLE SÆREGENHETER. Jeg kan røpe at om jeg ikke hadde hatt noen gnagsår i hjernen, hadde jeg aldri fått en sånn suksess.

   Klem UNNI

 14. RS sier:

  Hei Unni. Idas dans er en utrolig trist,men fin bok. Skjønner godt du venter med den. Sitter akkurat nå og koser meg med Rødhette,har beklageligvis ikke fått tak i sukkerdøden enda. Flere bok tips,Liza Marklund sine,og selvfølgelig Jo Nesbø. Klem fra nord

 15. Therese sier:

  Hele Göran Tunströms forfatterskap er bare herlig. Første jeg leste av ham var «De hellige geografene», synd han forlot jorda så altfor tidlig.

  Jeg elsker Selma Lønnin Aarøs «Venstre hånd over høyre skulder», den er fantastisk og gripende.
  Jeg fikk nettopp «Vente – blinke» i gave, og gleder meg til å gyve løs.
  Sukkerdøden er innkjøpt, og spares til fjelltur i oktober (hvis jeg greier). Nå koser jeg med med Bjørn Boltø – Tom Egelands arkeologkarakter. Fantastisk bra!

  God bokhelg, Unni, skulle gjerne vært der, men vi har 9års jentebursdager i helga.. Puh.. Men kan si så mye at 9 åringen ønsker seg Nifse Nella og Vintersirkuset til bursdagen sin, vi har de 2 første, og ELSKER dem. Jeg er såååå glad i Nella!

  Klem, Therese

  • Unni Lindell sier:

   Å, så glad når noen liker Nella. Jeg er litt sårbar på hennes vegne. Hun er så skjønn, det forferdelige lille vesenet med krøllfletter og hoggtann!!!

   Ja, Gøran ble borte for tidlig. Jeg kjente ham, vi besøkte hverandre. Når jeg fikser å legge inn bilder skal jeg legge inn et koselig et av ham og meg.

   Lykke til med bursdag!!!

   Klem Unni

 16. Sarahmor sier:

  Mitt navn er Asher Lev av Chaim Potok satte seg i sjela mi for tjue år siden, og blir der hver gang jeg leser den om igjen.

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)