unnilindell.no

UT PÅ TUR, ALLTID SUR !

Publisert den 25.09.2010 i Uncategorized

Straffen ved å skrive og utgi er at man må lansere overalt her og der! Det er selvsagt strålende, men også litt slitsomt. Nå går turen hit og dit, i flere land. Frankrike neste. Mann og katt må klare seg selv. Vet ikke hvor stor tilgang jeg får «på bloggen», men gi meg noen godord på veien da, så skal jeg prøve å oppdatere underveis.

 Den «nye» krimmen min presser seg frem i hodet (dessverre). Nå ser jeg for meg en stor industriplass med mange lagerbygninger. Og jeg ser for meg to unge gutter som kommer ut av den ene om natten. Og uahhh, inne i hallen ligger det en død dame. Og tittelen har jeg allerede, men jeg kan jo ikke røpe den. Så rart det er med skriving, alt trer så levende frem.

See you.

Klem UNNI

24 kommentarer til “UT PÅ TUR, ALLTID SUR !”

 1. besart sier:

  hey unni. kommer din neste krim i 2011?
  og kan du ikke si tittelen da xD

  • Unni Lindell sier:

   Hei Besart.

   Kommer ikke i 2011 nei. Kanskje i 2012. Tittelen er litt hemmelig da, men den er klar!!!!

   Klem U

 2. Lisbeth K. Kvisten sier:

  God tur til det store utland, og hvor ellers du måtte ferdes framover 🙂

  Det er betryggende å høre at du allerede har en idé klar til neste bok, selv om det sikkert kan være slitsomt når bildene trenger seg på. Lykke til!

  Lisbeth.

 3. Kristin sier:

  Hei. Første gang jeg kom borti krim bøkene dine om cato isaksen var en gang jeg tilfeldigvis så natt søsteren stå i bok hyllen hjemme hos min mor. Etter jeg leste den, var jeg frelst. Nå har jeg lest alle cato Isaksen bøkene, og det har vært både fantastisk og forferdelig. Fantastisk fordi det er de beste krimbøkene jeg noen gang har lest, og forferdelig fordi det ikke finnes flere jeg kan lese. Jeg vil bare at du skal vite hvor utrolig mye jeg setter pris på bøkene dine, ikke bare krim bøkene men også ungdomsromanene. Sugemerket og annas barn har jeg lest opp til flere ganger, de er alltid like bra. Håper du fortsetter å skrive om cato Isaksen. hilsen en jente på 15 år

  • Unni Lindell sier:

   Kjære deg.

   Tusen takk for gode bokord !!! Jeg tar dem med meg når jeg nå lurker rundt og får nye ideer. Da trenger jeg TRO !!! Takk, takk.

   UNNI

 4. Andreas Bentzrød sier:

  Hei Unni, lykke til videre med Sukkerdøden ferden i utlandet. Syntes jeg har sett at en av tittelene dine skulle hete Dødsdansen. Selv når jeg skriver kommer tittelen først. Nå holder jeg på med boken min «Silkespinneren», og jeg har allerede tittelene klare for neste prosjekter. Nattengelen, Heksedansen, Døskeiseren, Steingudinnen og Djevelstjernen er bare noen for og nevne.
  Hilsen Andreas, (det skrives for fullt her og.)

 5. Rasmus sier:

  Hei Unni!
  Jeg har brukt hele søndagen på å lese ferdig den fantastiske og spennende boka «Sukkerdøden». Jeg storkoste meg med den, og gleder meg veldig til å ta fatt på de andre bøkene dine om Cato Isaksen (og Marian Dahle). «Sukkerdøden» var en fulltreffer, en helt perfekt bok, som jeg kan anbefale til alle! 😀
  Hilsen en tolv år gammel bokelsker, med et ønske om selv å bli forfatter.

 6. Sara sier:

  Hei Unni! 🙂

  Jeg skal ha en skrivedag på skolen, der vi må skrive om en selvvalgt bok og forfatter. Jeg valgte Honningfellen (veldig bra bok!), også skal jeg skrive om deg. Er det noe spesielt fakta du vil jeg skal ha med? Noe litt morsomt eller spesielt jeg kan ta med om deg som kan gjøre det interessant?

  Kos deg i Frankrike!

  Hilsen Sara som gleder seg til å lese fler av dine bøker.

  • Unni Lindell sier:

   Kjære deg.

   Svaret kommer sikkert for sent pgs elendig nettforbindelse i Villsvinskogen. Vet ikke helt hva du ønsker deg, men du kan jo ta med at jeg helt fra jeg var liten likte å juge. Det kommer godt med når man skal være forfatter.

   Lykke til
   Unni

 7. RS sier:

  Hei Unni. Den nye boka di høres spennende ut,er det Cato bok?Lykke til og god tur til Frankrike.

 8. Krimelsker sier:

  Kos deg i det store utland:)

  Høres ut som om det snart blir en bok til fra deg, gleder meg allerede:)

  Jeg har forresten tatt til meg det du skrev til meg forrige uke, så nå henger mottoet ditt på speilen og jeg jobber for harde livet. Skal også på et skrive og inspirasjonskurs med Jan Kjærstad på Litteraturhuset i midten av oktober, så nå må jeg bare legge alle kluter til.
  har forresten skrivd noen bokanmeldelser for lokalavisen her hvor jeg bor, og nå er anmeldelsen min om Sukkerdøden klar, kommer på trykk denne uka:)

  Kos deg i Frankrike, klem:)

  • Unni Lindell sier:

   Å; TENK AT DU HAR HENGT OPP MOTTOET. Om regnbuen, ikke sant? Jeg tenker på deg. Jan er en fantastisk super mann. Visste du at Sukkerdødomslaget er laget av hans kjære kone, Terese???? Hun er min bokdesigner.
   Så spennende med bokanmeldelsen da?

   Klem UNNI

 9. Karin sier:

  Hei. Hvordan bygger du opp historien og persongalleriet, plottet, når du skriver? Har du alt klart på forhånd,i hodet, eller tar du det etterhvert?

 10. Elev sier:

  Hei, sitter nå med særemne i norsk hvor jeg har valgt å lese boken din slangebæreren!:) Jeg er nesten ferdig å lese den, og har vært kjempe fornøyd. Men lurer på, hvordan boken din ble tatt imot når den kom ut?

  • Unni Lindell sier:

   Den fikk bare 6 ere over alt. Sånn var det bare, men egentlig er jeg mer fornøyd med de siste bøkene mine. Ting endrer seg jo.

   Klem UNNI

 11. Hei Unni!

  Vi er to skoleelever på 10-trinn ved Sør-Odal Ungdomsskole på Skarnes, som skriver en forfatterskapsoppgave om deg og har litt problemer med å finne fakta og personopplysninger om deg og din forfatterkarriere.Vi har hadde satt stor pris på om du kunne hjulpet oss med noen opplysninger karrieren din som journalist og forfatter. Håper vi hører fra deg.

  Du nå oss en mail på: richard.teigen@yahoo.no

  Med vennlig hilsen,
  Astrid Madsen og Richard Teigen

  • Unni Lindell sier:

   Hei, hei.

   Bokklubben og forlaget har laget egene små mapper om dette, så bare kontakt dem, så får dere masse.

   STOR KLEM

   UNNI

 12. Sarahmor sier:

  Jeg har en følelse av at tittelen blir et substantiv bestående av to, og i bestemt form entall.

  PS Lagerhall med døde folk i? Høres ut som der Salander endelig fant den store broren sin. Urk.

  S

Legg igjen en kommentar

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)