unnilindell.no

LENGE SIDEN, ALDRI GLEMT !

Publisert den 19.09.2010 i Uncategorized

Fikk bare så lyst til å legge ut dette bildet av meg og den svenske forfatteren Gøran Tunstrøm. Det ble tatt i 1990. Gøran er dessverre død nå, men bøkene hans lever. Juleoratoriet er min absolutte yndlingsbok, så vakker at det renner av den. jeg var heldig som ble kjent med Gøran. Hver gang han var i Oslo ringte han meg og vi møttes. Han er begravet i Sunne. Jeg har vært på graven hans mange ganger. Mark Levengood ( gift med Jonas Gardell) og jeg bodde i Sunne for noen år siden mens vi skrev på en bok sammen. Da jobbet vi, suste rundt i hans åpne sportsbil, besøkte huset til Selma Lagerløf og reddet noen innestengte hvite sommerfugler ut fra låven hennes. (Vi snek oss inn. Det var egentlig ikke lov) Insektene stanget mot vinduene. De var mange, kanskje tretti. Vi bar sommerfuglene ut i hendene i flere omganger, noen smuldret opp og døde underveis, men noen ble fri og fløy!  Vi var i Sunne kirke og på Gørans grav med røde blomster. Det er så rart å tenke på. Gøran mistet faren sin da han var 11 år. Han kunne så mye om sorg. Han var så var og sterk samtidig. Til alle: Les Juleoratoriet. Jeg har nettopp avsluttet Gunn Hild Lems bok «Sorg og sommerfugler». Den er også helt fantastisk. Tenkte på Marks og mine sommerfugler da jeg leste om hennes. Så mange rare berøringspunkter.

Unni

Unni Lindell, født 3.4.1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er ikke minst kjent for sine kriminalromaner med førstebetjent Cato Isaksen i hovedrollen. Men hun har også skrevet dikt, noveller og bøker for barn og ungdom. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. (mer)